Johanna Burtscher
Ass.Prof. Dipl.-Ing.Dr. Johanna Burtscher
Institute of Food Science
Location Muthgasse 18, 1190 Wien
Email johanna.burtscher@boku.ac.at
Tel: +43 1 47654-75456
ORCID: 0000-0002-7452-0426, opens in new window.
AuthorId : 57926413500
GoogleScholar : https://scholar.google.com/citations?hl=de&user=NXFTzrgAAAAJ, opens in new window.
Career
- 2023 Assistant Professor for Food Microbiology and Hygiene
- 2022 Deputy Head of the Institute of Food Science
- 2019 Senior Scientist at the Institute of Food Science
- 2017 - 2019 Postdoctoral researcher at the Institute of Food Science and the FFoQSI GmbH
- 2014 - 2017 Doctoral degree at the Institute of Food Science
- 2014 master´s degree in food science and technology
Awards
- Year: 2023 Awards: Anerkennungspreis für außergewöhnliche Leistungen in der Lehre an der Universität für Bodenkultur Wien
- Year: 2022 Awards: anteilig als Corresponding Author: BOKU Best Paper Award (Jubiläumsfonds der Stadt Wien)
- Year: 2021 Awards: Dr. Hermann-Zittmayr-Preis für Verdienste auf dem Gebiet der Milch- und Molkereiwirtschaft
- Year: 2020 Awards: Research and training grant of the FEMS (Federation of European Microbiological Societies)
- Year: 2018 Awards: BOKU best paper award (Jubiläumsfonds der Stadt Wien)
- Year: 2018 Awards: Österreichischer Hygienepreis, ÖGHMP - Österreichische Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin
- Year: 2017 Awards: Posterpreis im Rahmen des 3. ADDA Jahresmeetings in Aschbach-Markt
- Year: 2016 Awards: science2business Award 2016 - 3. Platz, im Rahmen der life-science-success 2016
- Year: 2015 Awards: Wageningen Academic Publisher Award, im Rahmen des 66th annual meetings der EAAP, Warschau
Projects
0 Projects found.
Publications
Knowledge Transfer to Society
Media
Presentations
Year: 2025 - Betriebliche, reinigungstechnische und saisonale Unterschiede des Zitzenhautmikrobioms mit Fokus auf Clostridiaceae (Vortrag)
Autoren: Thomas Peham, Johanna Burtscher, Konrad J. Domig
Event: Wissenschaftliche Tagung der AFEMA 2025
Period: 19.03.2025 - 20.03.2025 | Location: Poing, Germany | Organizer:
Arbeitsgruppe zur Förderung von Eutergesundheit und Milchhygiene in den Alpenländern e.V.
Year: 2025 - Die Quantifizierung milchwirtschaftlicher Propionsäurebakterien in Rohmilch: Eine Frage der Geduld? (Vortrag)
Autoren: Bücher, C; Burtscher, J; Rudavsky, T; Zitz, U; Domig, KJ
Event: Wissenschaftliche Tagung der AFEMA 2025
Period: 19.03.2025 - 20.03.2025 | Location: Poing, Germany | Organizer:
Arbeitsgruppe zur Förderung von Eutergesundheit und Milchhygiene in den Alpenländern e.V.
Year: 2024 - Identifizierung, Charakterisierung und Bestimmung des Verderbspotenzials von fadenziehenden Bazillen in Brot (Vortrag)
Autoren: Pacher, N; Burtscher, J; Bender, D; Fieseler, L; Domig KJ
Event: 38. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin 2024
Period: 13.05.2024 - 16.05.2024 | Location: 5020 Salzburg Österreich | Organizer:
Österreichische Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin (ÖGHMP)
Year: 2024 - Die Relevanz phänotypischer und genotypischer Variabilität von C. tyrobutyricum für die Käsequalität (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J; Princic, L; Domig, KJ
Event: 38. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin 2024
Period: 13.05.2024 - 16.05.2024 | Location: 5020 Salzburg Österreich | Organizer:
Österreichische Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin (ÖGHMP)
Year: 2024 - Bedeutung der Euterhygiene zur Vermeidung des Eintrags von Clostridiensporen in die Rohmilch (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J; Rudavsky, T; Neubauer, V; Zitz, U; Domig, KJ
Event: Wissenschaftliche Tagung der AFEMA 2024
Period: 13.03.2024 - 14.03.2024 | Location: Poing, Germany | Organizer:
Alpenländische Arbeitsgemeinschaft für Milchhygiene / AFEMA
Year: 2024 - New approaches for the quantification and characterisation of cheese spoilage bacteria (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J.
Event: FFoQSI Annual Assembly 2024
Period: 12.11.2024 - 12.11.2024 | Location: Veterinärmedizinische Universität Wien | Organizer:
FFoQSI GmbH
Year: 2024 - Rohmilchkontamination durch milchwirtschaftlich relevante Propionsäurebakterien aus der Stallumgebung (Vortrag)
Autoren: Bücher, C; Burtscher, J; Rudavsky, T; Zitz, U; Domig, KJ
Event: Wissenschaftliche Tagung der AFEMA 2024
Period: 13.03.2024 - 14.03.2024 | Location: Poing, Germany | Organizer:
Alpenländische Arbeitsgemeinschaft für Milchhygiene / AFEMA
Year: 2024 - Prevalence and diversity of propionic acid bacteria in cheese milk (Vortrag)
Autoren: Bücher, C; Burtscher, J; Rudavsky, T; Zitz, U; Domig, K
Event: 38. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin 2024
Period: 13.05.2024 - 16.05.2024 | Location: 5020 Salzburg Österreich | Organizer:
Österreichische Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin (ÖGHMP)
Year: 2024 - Die Qual der Wahl: Wie beeinflusst die Analysenmethode zur Quantifizierung käsereischädlicher Bakterien das Ergebnis? (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J
Event: Wissenschaftlicher Fachtag "Milch"
Period: 07.06.2024 - 07.06.2024 | Location: Wien, Austria. | Organizer:
Universität für Bodenkultur Wien
Year: 2024 - Quantifying dairy propionic acid bacteria in raw milk: a time consuming challenge (Poster)
Autoren: Bücher, C; Burtscher, J; Rudavsky, T; Zitz, U; Domig, K
Event: 28th International ICFMH Conference FOOD MICRO 2024
Period: 08.07.2024 - 11.07.2024 | Location: Burgos, Spain | Organizer:
International Committee on Food Microbiology and Hygiene (ICFMH)
Year: 2023 - Mikroorganismen: Die kleinen Zauberer in unserem Essen (Vortrag)
Autoren: Pichler, E; Hanz, K; Wagner, E; Zwirzitz, B;
Event: KinderuniWien 2023
Period: 10.07.2023 - 22.07.2023 | Location: Wien, AUSTRIA | Location: Vienna, Austria
Year: 2023 - Importance of pre-milking udder hygiene to reduce transfer of clostridial spores from teat skin to raw milk (Poster)
Autoren: Burtscher, J; Rudavsky, T; Zitz, U; Neubauer, V; Domig KJ
Event: 10. FEMS Congress of European Microbiologists 2023
Period: 09.07.2023 - 13.07.2023 | Location: Hamburg, GERMANY
Year: 2023 - Transmission routes of dairy propionic acid bacteria from the barn environment into raw milk (Vortrag)
Autoren: Bücher, C; Rudavsky, T; Burtscher, J; Domig, K.J.
Event: 10. FEMS Congress of European Microbiologists
Year: 2023 - A polyphasic characterization of Clostridium sp. FAM25158, a bacterium isolated from cheese with late blowing defect (Vortrag)
Autoren: Princic, L; Krajnc, T; Sacken, P; Burtscher, J; Domig, KJ
Event: 10. FEMS Congress of European Microbiologists 2023
Period: 09.07.2023 - 13.07.2023 | Location: Hamburg, GERMANY
Year: 2023 - Characterization of aerobic spore-forming bacteria associated with ropy bread spoilage (Poster)
Autoren: Nicola Pacher, Johanna Burtscher, Denisse Bender, Lars Fieseler, Konrad J. Domig
Event: 10th Congress of European Microbiologists 2023
Period: 09.07.2023 - 13.07.2023 | Location: Hamburg, Germany | Location: Hamburg
Year: 2023 - Diversity of Pseudomonas spp. isolated from Carst Cave (Vortrag)
Autoren: Mrkonjic Fuka M; Tanuwidjaja I; Podrzaj, L; Burtscher, J; Domig KJ
Event: Power of microbes in industry and environment 2023
Period: 15.05.2023 - 18.05.2023 | Location: Porec, CROATIA
Year: 2023 - Bedeutung der Zitzenreinigung zur Vermeidung des Eintrags von Clostridiensporen in die Rohmilch (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J; Rudavsky, T; Zitz, U; Neubauer, V; Domig, KJ
Event: 77. ALVA Jahrestagung 2023 - Innovativer Pflanzenschutz –neue Technologien zur Versorgungssicherung
Period: 22.05.2023 - 23.05.2023 | Location: Linz | Organizer:
Arbeitsgemeinschaft für Lebensmittel-, Veterinär- und Agrarwesen (ALVA)
Year: 2023 - Prevention of late blowing in cheese (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J; Domig KJ
Event: Power of microbes in industry and environment 2023
Period: 15.05.2023 - 18.05.2023 | Location: Porec, CROATIA
Year: 2022 - Prevalence of propionic acid bacteria in raw milk (Poster)
Autoren: Bücher, C.; Burtscher, J.; Rudavsky, T.; Domig, KJ
Event: Annual Assembly des Austrian Competence Centre for Feed and Food Quality, Safety & Innovation FFoQSI 2022
Period: 10.11.2022 - 11.11.2022 | Location: St. Pölten, Austria
Year: 2022 - Avoiding cheese spoilage (Vortrag)
Autoren: Bücher, C., Rudavsky, T., Burtscher J. ,Domig, KJ
Event: Annual Assembly des Austrian Competence Centre for Feed and Food Quality, Safety & Innovation FFoQSI 2022
Period: 10.11.2022 - 11.11.2022 | Location: St. Pölten, Austria
Year: 2022 - Unveiling Genomic Diversity Among Strains of Clostridium Tyrobutyricum Associated with Late Blowing Defect in Cheese (Poster)
Autoren: Podrzaj, L; Burtscher, J; Domig, KJ;
Event: ASM Microbe 2022
Period: 09.06.2022 - 13.06.2022 | Location: Washington DC, USA
Year: 2022 - Insights into the Relevance of Bacillus cytotoxicus as a Foodborne Pathogen (Poster)
Autoren: Burtscher, J; Etter, D; Pacher, N; Biggel, M; Schlaepfer, J; Johler, S;
Event: FEMS Conference on Microbiology 2022
Period: 30.06.2022 - 02.07.2022 | Location: Belgrade, Serbia
Year: 2022 - Assessing the rope spoilage potential of Bacillus spp. in bread (Poster)
Autoren: Pacher, N; Burtscher J; Bender, D; Domig, KJ;
Event: 20th ICC Conference 2022 - Future Challenges for Cereal Science and Technology
Period: 05.07.2022 - 07.07.2022 | Location: Vienna, Austria | Location: Vienna | Organizer:
International Association for Cereal Science and Technology (ICC)
Year: 2022 - Clostridien & Propionsäurebakterien verstehen und vermeiden - Möglichkeiten zur Sicherung der Hartkäsequalität (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J.
Event: Österreichische Milchwirtschaftliche Tagung 2022
Period: 15.09.2022 - 16.09.2022 | Location: Fohnsdorf, Austria
Year: 2022 - Butyric acid producing clostridia in raw milk: a prevalence study (Poster)
Autoren: Rudavsky, T; Burtscher, J; Domig, KJ
Event: FEMS Conference on Microbiology 2022
Period: 30.06.2022 - 02.07.2022 | Location: Belgrade, Serbia
Year: 2022 - Carvacrol makes E. coli more susceptible to antibiotics (Poster)
Autoren: Jánosity, A; Surányi, B; Ladányi, M; Kiskó, G; Baranyi, J; Burtscher, J; Domig, KJ;
Event: ASM Microbe 2022
Period: 09.06.2022 - 13.06.2022 | Location: Washington DC, USA
Year: 2022 - Wie kommen die Löcher in den Käse (Poster)
Autoren: Rudavsky, T; Bücher, C; Burtscher, J
Event: Lange Nacht der Forschung 2022
Period: 20.05.2022 - 04.04.2024 | Location: Vienna, Austria | Location: Vienna, Austria | Location: Tulln an der Donau, Austria | Location: Unknown, Austria | Location: Vienna, AUSTRIA | Organizer:
Bundesministerium für Bildung, Wissenschaft und Forschung | Organizer:
Bundesministerium für Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilität, Innovation und Technologie | Organizer:
Bundesministerium für Arbeit und Wirtschaft
Year: 2021 - Securing food production & logistics in crisis situations: The NUTRISAFE project approach on challenges and perspectives of supply chain security (Vortrag)
Autoren: Polster, S; Lassnig, H; Rainer, K; Rathammer, K; Kundratitz, V; Peer, A; Göllner, J; Silvestru, D; Domig, KJ; Burtscher, J; Rest, KD; Zazgornik, J; Kummer, Y; Hirsch, P
Event: IDIMT-2021 - 29th Interdisciplinary Information Management Talks
Period: 01.09.2021 - 03.09.2021 | Location: Kutná Hora, Czech Republic
Year: 2021 - Avoiding cheese spoilage (Vortrag)
Autoren: Rudavsky, T; Bücher, C; Burtscher, J; Domig K J
Event: FFoQSI Annual Assembly 2021
Period: 01.12.2021 | Location: Online
Year: 2021 - Outcomes of Nutrisafe - Securing Food Production and Logistics (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J; Kummer, Y; Hirsch, P; Domig KJ
Event: FFoQSI Annual Assembly 2021
Period: 01.12.2021 | Location: Online
Year: 2021 - Comparative analysis of Clostridium tyrobutyricum genomes reveals high genetic diversity (Poster)
Autoren: Podrzaj, L; Burtscher, J; Domig, K.J
Event: 4th ISEKI-Food E-conference "Food Texture, Quality, Safety and Biosecurity in the Global Bioeconomy"
Period: 10.11.2021 - 12.11.2021 | Location: Online
Year: 2021 - Comparative analysis of Clostridium tyrobutyricum genomes reveals high genetic diversity (Vortrag)
Autoren: Podrzaj, L; Burtscher, J; Domig, K.J.
Event: ISEKI-Food e-Conference "Food Texture, Quality, Safety and Biosecurity in the Global Bioeconomy"
Period: 10.11.2021 - 12.11.2021 | Location: Online
Year: 2021 - Optimization of the identification of dairy propionic acid bacteria using mass spectrometry (Vortrag)
Autoren: Bücher, Carola; Burtscher, Johanna; Domig, Konrad J.
Event: 4th ISEKI e-conference "Food Texture, Quality, Safety and Biosecurity in the Global Bioeconomy"
Period: 10.11.2021 - 12.11.2021 | Location: Online
Year: 2021 - Is Bacillus cytotoxicus Less Cytotoxic Than Originally Assumed? (Poster)
Autoren: Burtscher, J; Etter, D; Biggel, M; Schlaepfer, J; Johler, S
Event: World Microbe Forum 2021
Period: 20.06.2021 - 24.06.2021 | Location: Online
Year: 2021 - Überblick über die Datenrecherche von FFoQSI als Basis für die Simulationen und Modelle (Vortrag)
Autoren: Strobl, M; Wber, C; Burtscher, J; Domig, K
Event: Projekttreffen NutriSafe
Period: 25.02.2021 - 26.02.2021 | Location: Online
Year: 2021 - Phenotypic Diversity Among Clostridium tyrobutyricum Strains Related to Late Blowing in Cheese (Poster)
Autoren: Podrzaj, L; Burtscher, J; Küller, F; Domig, K
Event: World Microbe Forum 2021
Period: 20.06.2021 - 24.06.2021 | Location: Online
Year: 2020 - Endospore-forming bacteria: impact on spoilage of dairy products (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J; Rudavsky, T; Podrzaj, L; Domig, K J
Event: FFoQSI Annual Assembly 2020
Period: 12.11.2020 | Location: Online
Year: 2020 - How to protect our beloved cheese? Influence of different primary production conditions on the concentration of clostridial spores in raw milk (Poster)
Autoren: Rudavsky, T; Burtscher, J; Domig KJ;
Event: ELLS Student Conference 2020
Period: 20.11.2020 - 21.11.2020 | Location: Vienna, Austria
Year: 2020 - NutriSafe - Securing of Food Production and Logistics with Distributed Ledger Technology (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J; Kummer, Y; Hirsch, P; Strobl, M; Weber, C; Domig, KJ
Event: FFoQSI Annual Assembly 2020
Period: 12.11.2020 | Location: Online
Year: 2020 - Securing of Food Production and Logistics (Vortrag)
Autoren: Kummer, Y; Berner, B; Burtscher, J; Domig, KJ; Fikar, C; Rest, KD; Strobl, M; Hirsch, P
Event: Disaster Research Days 2020
Period: 13.10.2020 - 22.10.2020 | Location: Online
Year: 2019 - The different forms of vitamin B12 in edible insects - Sources and causes (Vortrag)
Autoren: Schmidt, A; Burtscher, J; Kulma, M; Mayer, HK
Event: Insecta 2019
Period: 04.09.2019 - 09.09.2019 | Location: Potsdam, Germany
Year: 2019 - The different forms of vitamin B12 in edible insects - Sources and causes (Vortrag)
Autoren: Schmidt, A; Burtscher, J; Kulma, M; Mayer, HK
Event: Insecta 2019
Period: 04.09.2019 - 09.09.2019 | Location: Potsdam, Germany
Year: 2019 - Clostridien in Hartkäse - geringe Kontaminationen mit großer Wirkung (Vortrag)
Autoren: Brändle, J; Fraberger, V; Puglisi, E; Kneifel, W; Domig KJ
Event: 74. ALVA Jahrestagung 2019 - Weinbau und Klima
Period: 27.05.2019 - 28.05.2019 | Location: Klosterneuburg, Austria | Organizer:
Arbeitsgemeinschaft für Lebensmittel, Veterinär- und Agrarwesen
Year: 2019 - A polyphasic methodological approach reveals low clostridial abundance despite apparent cheese spoilage (Vortrag)
Autoren: Brändle, J, Fraberger, V, Berta, J, Puglisi, E, Jami, M, Kneifel, W, Domig KJ
Event: 8th Congress of European Microbiologists FEMS 2019
Period: 07.07.2019 - 11.07.2019 | Location: Glasgow, Scotland, UK
Year: 2019 - Absicherung von Wertschöpfungsketten in der Lebensmittelproduktion und -logistik mittels Distributed-Ledger Technologie: Das Forschungsdesign (Vortrag)
Autoren: Reimers, T; Rudel, S; Lechner, U; Hofmeier, M; Wilhelmi, T; Fikar, C; Kipker, DK; Buchner, B; Sohr, K; Kus, M; Blunk, R; Schuster, M; Bensch, P; Bollen, T; Krummel, V; Le, DK; Friedrich, H; Joseph, S; Furtner, T; Hirsch, P; Leithner, M; Semmelmann, K; Weber, C; Müller, S; Brändle, J; Domig, K; Göllner, J; Laßnig, H; Springnagel, M; Zazgornik, J
Event: 16. Deutscher IT-Sicherheitskongress des BSI
Period: 21.05.2019 - 23.05.2019 | Location: Bonn, Germany
Year: 2019 - Endospore forming bacteria: impact on spoilage of dairy products (Vortrag)
Autoren: Burtscher, J; Domig KJ
Event: FFoQSI Annual Assembly 2019
Period: 10.10.2019 - 11.10.2019 | Location: Vienna, Austria
Year: 2018 - Biodiversity of butyric acid producing clostridia in milk and cheese (Poster)
Autoren: Brändle, J.; Küller, F.; Kneifel, W., Domig, K.J.
Event: 26th International ICFMH Conference - FoodMicro 2018
Period: 03.09.2018 - 06.09.2018 | Location: Berlin, Germany
Year: 2018 - New approach to quantify clostridial endospores in milk (Vortrag)
Autoren: Brändle, J., Fraberger, V., Berta, J., Zitz, U., Schinkinger, M., Stocker, W., Kneifel, W., Domig, K.J.
Event: 10th Cheese Symposium 2018
Period: 04.04.2018 - 06.04.2018 | Location: Rennes, France
Year: 2018 - Endospore-forming bacteria: impact on spoilage of dairy products (Vortrag)
Autoren: Brändle, J; Domig, K J
Event: FFoQSI Annual Assembly 2018
Period: 07.11.2018 - 09.11.2018 | Location: Tulln an der Donau, Austria
Year: 2018 - A polyphasic case study on butyric acid producing clostridia in cheese (Poster)
Autoren: Brändle, J., Fraberger, V., Berta, J., Puglisi, E., Jami, M., Domig, K.J., Kneifel, W.
Event: 10th Cheese Symposium 2018
Period: 04.04.2018 - 06.04.2018 | Location: Rennes, France
Year: 2018 - Novel approach to quantify clostridial endospores in milk (Vortrag)
Autoren: Brändle, J.; Fraberger, V.; Berta, J.; Zitz, U.; Schinkinger, M.; Kneifel, W.; Domig, K.J.
Event: 36. Jahrestagung der ÖGHMP Österreichische Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin 2018
Period: 04.06.2018 - 07.06.2018 | Location: Graz, Austria
Year: 2018 - Neue Möglichkeiten zum zuverlässigen Nachweis von buttersäurebildenden Clostridien in Käsereimilch (Vortrag)
Autoren: Schinkinger, M; Brändle, J; Stocker, W; Domig K.J.
Event: 59. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz 2018 - Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V.
Period: 25.09.2018 - 28.09.2018 | Location: Garmisch-Partenkirchen, Germany
Year: 2018 - Neue Lösungen für lange bestehende Probleme in der Clostridienanalytik (Vortrag)
Autoren: Brändle, J.; Fraberger, V.; Berta, J .; Zitz, U.; Schinkinger, M.; Stocker, W.; Kneifel, W.; Domig, K.J.
Event: FFoQSI-Academy 2018 - Möglichkeiten und Grenzen der Clostridienanalytik
Period: 14.06.2018 | Location: Linz, Austria | Organizer:
| Organizer:
FFoQSI – Austrian Competence Centre for Feed and Food Quality, Safety & Innovation
Year: 2018 - Aktuelle Herausforderungen und neue Lösungsansätze in der Clostridienanalytik (Vortrag)
Autoren: Brändle, J., Domig, K.J.
Event: Weiterbildungsseminar Clostridien
Period: 23.02.2018 | Location: Fügen, Austria
Year: 2017 - Quantifizierung und Charakterisierung von Clostridium spp. in Käsereimilch (Poster)
Autoren: Brändle J., Fraberger V., Heinzle L., Schuller K., Berta J., Zitz U., Kneifel W., Domig K.J.
Event: 3. ADDA Jahresmeeting
Period: 27.04.2017 - 28.04.2017 | Location: Aschbach-Markt, Austria
Year: 2017 - Neue Methode zur Quantifizierung von käsereischädlichen Clostridien in Milch (Vortrag)
Autoren: Brändle J., Heinzle L., Fraberger V., Berta J., Zitz U., Kneifel W., Domig K.J.
Event: 17. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie 2017
Period: 03.04.2017 - 05.04.2017 | Location: Landshut, Germany | Organizer:
DGHM/VAAM, ZIEL - Institute for Food & Health
Year: 2017 - Neue Methode zur Quantifizierung von käsereischädlichen Clostridien in Milch (Vortrag)
Autoren: Brändle, J; Heinzle, L; Fraberger, V; Berta, J; Zitz, U; Schinkinger, M; Stocker, W; Kneifel, W; Domig, KJ
Event: Symposium Schnellmethoden und Automatisierung in der Lebensmittelmikrobiologie
Period: 20.06.2017 - 21.06.2017 | Location: Lemgo, Germany
Year: 2017 - Neue Methode zur Quantifizierung von käsereischädlichen Clostridien in Milch (Vortrag)
Autoren: Brändle, J., Domig, K.J.
Event: Präsentation der neuen mikrobiologischen Plattform AMP-6000 (R) für den Nachweis käsereischädlicher Clostridien
Period: 20.07.2017 | Location: Ried im Innkreis, Austria
Year: 2017 - Wie kommen die unerwünschten Löcher in den Käse? (Vortrag)
Autoren: Domig K.J., Brändle J.
Event: 7. Kremesberger Tagung Bestandsbetreuung Wiederkäuer 2017
Period: 15.03.2017 | Location: Ottenstein, Austria | Location: Pottenstein, Austria
Year: 2017 - Quantifizierung und Charakterisierung von Clostridium spp. in Käsereimilch (Vortrag)
Autoren: Domig K.J., Brändle J., Heinzle L., Fraberger V., Schuller K., Berta J., Zitz. U., Kneifel W.
Event: 3. ADDA Jahresmeeting
Period: 27.04.2017 - 28.04.2017 | Location: Aschbach-Markt, Austria
Year: 2016 - Methodenentwicklung zum Nachweis von Clostridien in Milch - Sicherung einer nachhaltigen und profitablen Wertschöpfungskette (Poster)
Autoren: Brändle J., Domig K.J., Kneifel W.
Event: life-science-success 2016 - Ethik in Wirtschaft und Wissenschaft
Period: 15.05.2016 | Location: Vienna, Austria | Location: Vienna, Austria
Year: 2016 - The challenge of detecting cheese-damaging clostridia in milk (Vortrag)
Autoren: Brändle, J., Domig, K.J., Kneifel, W.
Event: 67th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science EAAP 2016
Period: 29.08.2016 - 02.09.2016 | Location: Belfast, Northern Ireland, UK
Year: 2016 - ADDA - Advancement of Dairying in Austria (Vortrag)
Autoren: Brändle J., Domig K.J.
Event: life-science-success 2016 - Ethik in Wirtschaft und Wissenschaft
Period: 15.03.2016 | Location: Vienna, Austria
Year: 2016 - Butyric acid producing clostridia in Austrian cheese - A case study (Poster)
Autoren: Brändle, J., Domig, K.J., Fraberger, V., Kneifel, W.
Event: 25th International ICFMH Conference - FoodMicro 2016
Period: 19.07.2016 - 22.07.2016 | Location: Dublin, Ireland
Year: 2016 - Innovative method for the detection and enumeration of cheese-damaging clostridia in milk (Vortrag)
Autoren: Brändle, J., Heinzle, L., Fraberger, V., Kneifel, W., Domig, K.J.
Event: 30th EFFoST International Conference 2016 - Targeted Technologies for Sustainable Food Systems
Period: 28.11.2016 - 30.11.2016 | Location: Vienna, Austria | Organizer:
BOKU | Organizer:
ELSEVIER, BOKU | Organizer:
EFFoST | Organizer:
European Federation of Food Science and Technology (EFFoST)
Year: 2016 - Käsereischädliche Clostridien - Neue Lösungsansätze zur Identifizierung und Charakterisierung (Vortrag)
Autoren: Brändle, J., Domig K.J., Kneifel W.
Event: 16. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie (DGHM - Deutsche Gesellschaft für Hygiene und Mikrobiologie e.V.)
Period: 30.03.2016 - 01.04.2016 | Location: Stuttgart, Germany
Year: 2016 - Käsereischädliche Clostridien aus einer neuen Perspektive (Vortrag)
Autoren: Brändle, J., Fraberger, V., Heinzle, L., Schuller, K., Kneifel, W., Domig, K.J.
Event: 2. Jahresmeeting Advancement of Dairying in Austria ADDA 2016
Period: 14.04.2016 - 15.04.2016 | Location: Tulln an der Donau, Austria
Year: 2016 - Cheese-damaging clostridia in Austrian hard cheese (Vortrag)
Autoren: Brändle, J., Kneifel, W., Domig, K.J.
Event: 35. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin 2016
Period: 30.05.2016 - 02.06.2016 | Location: Zell am See, Austria | Organizer:
ÖGHMP
Year: 2016 - Innovative method for the detection of butyric acid producing clostridia in milk (Poster)
Autoren: Brändle, J., Domig, K.J., Kneifel, W.
Event: 4th International ISEKI Food Conference 2016
Period: 06.07.2016 - 08.07.2016 | Location: Vienna, Austria
Year: 2015 - Clostridien - Eine Zerreißprobe für Hartkäse (Vortrag)
Autoren: Brändle J., Fraberger V., Heinzle L., Domig K.J.
Event: 1. Jahresmeeting Advancement of Dairying in Austria ADDA 2015
Period: 29.05.2015 - 30.05.2015 | Location: Spittal an der Drau, Austria
Year: 2015 - Bacterially induced cheese blowing defects with particular attention to butyric acid clostridia (Vortrag)
Autoren: Brändle J., Domig K.J., Kneifel W.
Event: 66th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science EAAP 2015
Period: 31.08.2015 - 04.09.2015 | Location: Warsaw, Poland
Year: 2013 - Microbial consequences of changes in the production chain of raw milk hard cheese. (Poster)
Autoren: Brändle, J. & Domig, K.J.
Event: ELLS Scientific Stundent Conference 2013 - Sustainability Challenge - Technological Advancements and other Solutions
Period: 14.11.2013 - 16.11.2013 | Location: Vienna, Austria