Kate Waldert
Kate Waldert M.Sc.
Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT)
Standort Muthgasse 18, 1190 Wien
Email kate.waldert@boku.ac.at
Tel: +43 1 47654-75255
Forschungsschwerpunkt
Ohm'sches Erhitzen, Ohm'sches Backen, Hochspannungsimpulsbehandlung für mikrobielle Applikationen
Laufbahn
- 2022 Doktorandin & wissenschaftliche Mitarbeiterin in der Lebensmitteltechnologie - BOKU Wien
- 2021 - 2022 Forschungsaufenthalt im Bereich der Lebensmittelkonservierung - ATB Potsdam
- 2020 - 2022 Studium der Lebensmitteltechnologie (MSc.) - Berliner Hochschule für Technik
- 2016 - 2020 Studium der Lebensmitteltechnologie (BSc.) - Berliner Hochschule für Technik
Auszeichnungen
- Jahr: 2024 Auszeichnung: Three Minute Thesis (3MT®) Competition
- Jahr: 2022 Auszeichnung: Anerkennungspreis für außergewöhnliche Leistungen in der Lehre an der Universität für Bodenkultur Wien
Projekte
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Publikationen
Wissentransfer in die Gesellschaft
Medienbeiträge
Vorträge
Jahr: 2024 - Ohmic baking of wheat bread - role of power input and baking chamber design for tailored process optimization
Autoren: Waldert, K; Bittermann, S; Martinović, N; Schottroff, F; Jäger, H
Veranstaltung: 22nd IUFoST World Congress of Food Science and Technology - The future of food is now: Development, Functionality & Sustainability 2024
Jahr: 2024 - Effects of pulsed electric field pre-treatment on the heating uniformity and final product quality of ohmic cooked vegetables
Autoren: Waldert, K; Prenner, S; Giancaterino, M; Jäger, H
Veranstaltung: 5th World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine, and Food & Environmental Technologies 2024
Jahr: 2024 - Power up your plate: Electrifying ways to optimize vegetable cooking
Autoren: Waldert, K
Veranstaltung: 5th World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine, and Food & Environmental Technologies 2024
Jahr: 2023 - Innovative ohmic heating concepts for tailored vegetable processing
Autoren: Waldert, K; Astráin Redín, L; Giancaterino, M; Mair, D; Jäger, H
Veranstaltung: 37th EFFoST International Conference
Jahr: 2023 - Tailored heating concepts for the targeted processing of vegetables
Autoren: Waldert, K; Astráin Redín, L; Gratz, M; Giancaterino, M; Cebrián, G; Álvarez, I; Jäger, H
Veranstaltung: 14th International Congress on Engineering and Food
Jahr: 2023 - Optimization of ohmic heating concepts for tailored vegetable processing
Autoren: Waldert, K; Astráin Redín, L; Gratz, M; Giancaterino, M; Cebrián, G; Jäger, H
Veranstaltung: 9th School on Pulsed Electric Field Applications in Food and Biotechnology 2023
Jahr: 2023 - Ohmic heating, ein neuartiges Verfahren der Lebensmittelverarbeitung
Autoren: Waldert, K
Veranstaltung: Nutrition 2023 - Ernährungstherapie ohne Grenzen
Jahr: 2022 - Technologies for structure modification
Autoren: Pöttschacher, R.; Giancaterino, M.; Jäger, H.; Waldert, K.
Veranstaltung: FFoQSI Academy Seminar Series 2022
Jahr: 2022 - Pulsed electric field pasteurisation of orange juice: Inactivation of Escherichia coli and native microflora and impact on product quality
Autoren: Waldert, K; Sevenich, R; Schlüter, O; Springer, M
Veranstaltung: 4th World Congress on Electroporation & Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine, Food and Environmental Technologies 2022
Jahr: 2022 - Effects of PEF on the Inactivation of Native Flora versus Inoculated Germs in Orange Juice
Autoren: Waldert, K; Schlüter, O; Sevenich, R; Springer, M
Veranstaltung: 8th School on Pulsed Electric Field Applications in Food and Biotechnology