Andreas Haselmann
Dipl.-Ing. Dr. Andreas Haselmann
Institut für Nutztierwissenschaften
Standort Gregor-Mendel-Straße 33, 1180 Wien
Email andreas.haselmann@boku.ac.at
Laufbahn
- 2013 - 2017 Master Nutztierwissenschaften
- 2012 - 2014 Studium Veterinärmedizin
- 2009 - 2013 Bachelor Kulturtechnik und Wasserwirtschaft
Projekte
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Publikationen
Wissentransfer in die Gesellschaft
Medienbeiträge
Vorträge
Jahr: 2024 - Grass silage vs. hay - Effects on feed intake, digestibility and performance in organic dairy cows
Autoren: Bauer, K; Eghbali, M; Hartinger, T; Haselmann, A; Zollitsch, W; Fuerst-Waltl, B; Knaus, W; Zebeli, Q
Veranstaltung: 78. Jahrestagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie
Jahr: 2023 - Effects of particle size reduction of meadow hay on feed intake, apparent total tract digestibility of nutrients and performance of organic dairy cows
Autoren: Bauer, K; Eghbali, M; Hartinger, T; Haselmann, A; Zollitsch, W; Fürst-Waltl, B; Knaus, W; Zebeli, Q
Veranstaltung: 77. Jahrestagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie GfE 2023
Jahr: 2021 - Einfluss der Mähgut Aufbereitung bei der Heuwerbung auf das Futteraufnahmeverhalten und die Leistung von Milchkühen
Autoren: Kirchler, J; Haselmann, A; Knaus, W
Veranstaltung: 19. Semester-Touchdown der Agrarwissenschaften 2021
Jahr: 2021 - The effects of hay harvested with an impeller mowing conditioner on chewing behavior, feed intake, and performance of organic dairy cows as well as on apparent total tract digestibility of nutrients.
Autoren: Haselmann, A; Kirchler, J; Fuerst-Waltl, B; Zollitsch, W; Zebeli, Q; Knaus, W;
Veranstaltung: 75. Jahrestagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie 2021
Jahr: 2021 - Silage versus Heu: Effekte auf die Futteraufnahme, Leistung, Kotkonsistenz und Nährstoffverdaulichkeit bei grundfutterbetonter Fütterung von Milchkühen.
Autoren: Haselmann, A; Wenter, M; Fürst-Waltl, B; Zollitsch, W; Zebeli, Q; Knaus, W
Veranstaltung: 19. BOKU-Symposium Tierernährung 2021
Jahr: 2020 - Effects of the conservation method of grass forages on nutritive properties of organically produced, raw cows' milk- fatty acid profile, vitamin B1, B2, B6, B12 and E.
Autoren: Haselmann, A; Fürst-Waltl, B; Mayer, H K; Van Den Oever, S P; Schmidt, A; Schreiner, M; Zebeli, Q; Knaus, W
Veranstaltung: 74. Tagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie 2020
Jahr: 2020 - Effects of the conservation method of grass forages on protein compounds of organically produced, raw cows' milk - free amino acids and biogenic amines
Autoren: Haselmann, A; Fürst-Waltl, B; Mayer, H K; Van Den Oever S P; Schmidt, A; Zebeli, Q; Knaus, W
Veranstaltung: 74. Tagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie 2020
Jahr: 2020 - Vergleich der Effekte von Grassilage und Heu auf das Kau- und Liegeverhalten sowie die Kotkonsistenz von Milchkühen
Autoren: Wenter M; Haselmann, A; Winckler, C; Zebeli, Q; Zollitsch, W; Knaus, W
Veranstaltung: 18. Semester-Touchdown der Agrarwissenschaften 2020
Jahr: 2020 - Evaluation of fecal fermentation pattern and the fecal bacterial community in dairy cows fed organically produced forage-based TMR with normal and reduced particle size
Autoren: Castillo-Lopez, E; Haselmann, A; Petri, R; Knaus, W; Zebeli, Q
Veranstaltung: 74. Tagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie 2020
Jahr: 2019 - The effects of the preservation method of grass forages on feed intake, chewing behaviour, and milk yield of dairy cows.
Autoren: Haselmann, A; Wenter, M; Knaus, W; Zollitsch, W; Zebeli, Q
Veranstaltung: XIIIth International Symposium on Ruminant Physiology (ISRP 2019)
Jahr: 2019 - Effects of feeding chopped hay and grass-clover silage on feed intake, apparent total tract digestibility, and performance of organic dairy cows
Autoren: Haselmann, A; Zehetgruber, K; Knaus, W; Zebeli, Q
Veranstaltung: 73. Tagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie 2019
Jahr: 2019 - Effects of feeding chopped hay and grass-clover silage on feed selection behavior and chewing activity in organic dairy cows
Autoren: Haselmann, A; Zehetgruber, K; Knaus, W; Zebeli, Q
Veranstaltung: 73. Tagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie 2019
Jahr: 2018 - Reducing particle length of the forage improves feed utilization efficiency in organic dairy cows
Autoren: Haselmann, A; Zehetgruber, K; Knaus, W; Zollitsch W;Zebeli Q
Veranstaltung: 6th International Conference on Organic Agriculture Sciences
Jahr: 2018 - Milchsäurebehandlung von faserreichen Nebenprodukten und anorganischer Phophorzusatz: Effekt auf den Nährstoffabbau und die Fermentation in einem Pansenssimulationsgerät
Autoren: Haselmann, A; Klevenhusen, F; Metzler-Zebeli, B; Knaus, W; Zebeli, Q;
Veranstaltung: 15. BOKU CAS Semestertouchdown 2017
Jahr: 2018 - Effects of lactic acid treated by-products in a diet supplemented or not with inorganic P on ruminal fermentation and nutrient degradation In vitro
Autoren: Haselmann, A; Klevenhusen, F; Metzler-Zebeli, B.U; Knaus, W; Zebeli, Q
Veranstaltung: 72. Tagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie 2018
Jahr: 2017 - Effect of a lactic acid treated by-product mixture in a diet supplemented with inorganic P on ruminal fermentation in vitro
Autoren: Haselmann, A; Klevenhusen, F; Knaus, W; Zebeli, Q
Veranstaltung: 25th International Symposium Animal Science Days 2017