Bernd Raba
Bernd Raba
Status aktuell nicht an der BOKU tätig
Projekte
Es wurden 0 Projekte gefunden.
Publikationen
Wissentransfer in die Gesellschaft
Medienbeiträge
Vorträge
Es wurden 22 Vorträge gefunden.
Jahr: 2012 - Determination of total isoflavone aglycones in different soybean cultivars after enzymatic hydrolysis
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fiechter, G; Opacak, I; Raba, B; Mayer, HK
Veranstaltung: Österreichische Lebensmittelchemikertage GÖCH 2012-Haltbarkeit von Lebensmitteln
Datum: 25.04.2012 - 27.04.2012 | Ort: Linz, Austria
Jahr: 2012 - Total isoflavone aglycones in different soybean cultivars
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fiechter, G; Opacak, I; Raba, B; Mayer, HK
Veranstaltung: GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2012
Datum: 27.09.2012 - 29.09.2012 | Ort: Dresden, Germany
Jahr: 2012 - Evaluation of heat load indicators for extended shelf life (ESL) milk
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mayer, HK; Raba, B; Fiechter, G
Veranstaltung: Österreichische Lebensmittelchemikertage GÖCH 2012-Haltbarkeit von Lebensmitteln
Datum: 25.04.2012 - 27.04.2012 | Ort: Linz, Austria
Jahr: 2011 - A New Ultra Performance Liquid Chromatography method for the determination of total isoflavone aglycones in different soybean cultivars after enzymatic hydrolysis
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fichter, G., Opacak, I., Raba, B., Mayer, H.K.
Veranstaltung: 36th International Symposium on High-Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques HPLC 2011
Datum: 19.06.2011 - 23.06.2011 | Ort: Budapest, Hungary
Jahr: 2011 - Isoflavone analysis with Ultra Performance Liquid Chromatography: Application to soy-based nutritional supplements
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fichter, G., Opacak, I., Raba, B., Mayer, H.K.
Veranstaltung: 36th International Symposium on High-Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques HPLC 2011
Datum: 19.06.2011 - 23.06.2011 | Ort: Budapest, Hungary
Jahr: 2010 - Extended shelf life (ESL)-Milch – wertvolles Milchprodukt oder Milch mit übermäßiger Hitzebelastung?
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mayer, H.K., Raba, B., Meier, J., Schmid, A.
Veranstaltung: Österreichische Lebensmittelchemiker Tage 2010
Datum: 19.05.2010 - 21.05.2010 | Ort: Leibnitz, Austria
Jahr: 2010 - Extended shelf life (ESL) milk in Austria – valuable dairy product or milk with excessive heat load
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mayer, H.K., Raba, B., Meier, J., Schmid, A.
Veranstaltung: 1st International Congress on Food Technology 2010
Datum: 03.11.2010 - 06.11.2010 | Ort: Antalya, Turkey
Jahr: 2010 - Evaluation of phytoestrogen content of soy-based nutritional supplements via Ultra Performance Liquid Chromatography
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fiechter, G., Raba, B., Jungmayr, A., Mayer, H.K.
Veranstaltung: 28th International Symposium on Chromatography 2010
Datum: 12.09.2010 - 16.09.2010 | Ort: Valencia, Spain
Jahr: 2010 - RP-HPLC analysis of furosine and acid-soluble ß-lactoglobulin to assess the heat load of extended shelf life (ESL) milk in Austria
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mayer, H.K., Raba, B., Meier, J.
Veranstaltung: 28th International Symposium on Chromatography 2010
Datum: 12.09.2010 - 16.09.2010 | Ort: Valencia, Spain
Jahr: 2010 - Isoflavone fingerprinting of soy-based nutritional supplements via Ultra Performance Liquid Chromatography
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fiechter, G., Raba, B., Jungmayr, A., Mayer, H.K.
Veranstaltung: Österreichische Lebensmittelchemiker Tage 2010
Datum: 19.05.2010 - 21.05.2010 | Ort: Leibnitz, Austria
Jahr: 2010 - Selected valuable components in “soymilk” versus cow milk – A comparison
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Raba, B., Fiechter, G., Schreiner, M., Mayer, H.K
Veranstaltung: Österreichische Lebensmittelchemiker Tage 2010
Datum: 19.05.2010 - 21.05.2010 | Ort: Leibnitz, Austria
Jahr: 2010 - Determination of phytoestrogens in soy-based nutritional supplements via Ultra Performance Liquid Chromatography
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fiechter, G., Raba, B., Jungmeier, A., Mayer, H.K.
Veranstaltung: 1st International Congress on Food Technology 2010
Datum: 03.11.2010 - 06.11.2010 | Ort: Antalya, Turkey
Jahr: 2010 - A comparison of selected valuable components in traditional “soymilk” and cow milk
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Raba, B., Fiechter, G., Schreiner, M., Mayer, H.K
Veranstaltung: 1st International Congress on Food Technology 2010
Datum: 03.11.2010 - 06.11.2010 | Ort: Antalya, Turkey
Jahr: 2010 - “Soymilk” in relation to cow milk
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Raba, B., Fiechter, G., Schreiner, M., Mayer, H.K
Veranstaltung: 28th International Symposium on Chromatography 2010
Datum: 12.09.2010 - 16.09.2010 | Ort: Valencia, Spain
Jahr: 2009 - Assessment of heat load of extended shelf life (ESL) milk samples in Austria
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mayer, H.K., Schmid, A., Raba, B., Meier, J.
Veranstaltung: Milchkonferenz 2009
Datum: 17.09.2009 - 19.09.2009 | Ort: Vienna, Austria | Veranstalter:
Gesellschaft für Milchwissenschaft / Society of Dairy Science
Jahr: 2009 - “Soymilk” – an adequate alternative to cow milk?
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Raba, B., Fiechter, G., Wunderer, A., Goldfuss, I., Sattler, N., Schreiner, M., Mayer, H.K
Veranstaltung: Milchkonferenz 2009
Datum: 17.09.2009 - 19.09.2009 | Ort: Vienna, Austria | Veranstalter:
Gesellschaft für Milchwissenschaft / Society of Dairy Science
Jahr: 2009 - RP-HPLC analysis of furosine and native ß-lactoglobulin to assess the heat load of extended shelf life (ESL) milk samples in Austria
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mayer, H.K., Raba, B., Meier, J., Schmid, A.
Veranstaltung: 4th IDF Dairy Science & Technology Week 2009
Datum: 20.04.2009 - 24.04.2009 | Ort: Rennes, France
Jahr: 2009 - Determination of caprine and bovine glycomacropeptide fractions in dairy products using RP-HPLC
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mayer, H.K., Raba, B.
Veranstaltung: 4th IDF Dairy Science & Technology Week 2009
Datum: 20.04.2009 - 24.04.2009 | Ort: Rennes, France
Jahr: 2009 - Native ß-lactoglobulin and furosine as indicators for heat load of extended shelf life (ESL) milk
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mayer, H.K., Raba, B., Meier, J., Schmid, A., Wunderer, A.
Veranstaltung: 6th NIZO Dairy Conference on Dairy Ingredients - Innovations in Functionality 2009
Datum: 29.09.2009 - 02.10.2009 | Ort: Arnhem, Netherlands
Jahr: 2009 - Caprine and bovine glycomacropeptide fractions as potential ingredient for functional dairy products
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mayer, H.K., Raba, B.
Veranstaltung: 6th NIZO Dairy Conference on Dairy Ingredients - Innovations in Functionality 2009
Datum: 29.09.2009 - 02.10.2009 | Ort: Arnhem, Netherlands
Jahr: 2009 - Characterization of isoflavone composition in soy-based nutritional supplements via ultra performance liquid chromatography (UPLC™)
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fiechter, G., Raba, B., Mayer, H.K.
Veranstaltung: 4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis 2009
Datum: 04.11.2009 - 06.11.2009 | Ort: Prague, Czech Republic | Veranstalter:
International Association of Environmental Analytical Chemistry
Jahr: 2008 - Evaluation of heat load of extended shelf life (ESL) milk using electrophoresis of whey proteins and RP-HPLC of furosine and native ß-lactoglobulin
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mayer, H.K., Meier, J., Raba, B.:
Veranstaltung: First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
Datum: 04.11.2008 - 09.11.2008 | Ort: Ljubljana, Slovenia