Maximilian Gratz
Dipl.-Ing. Maximilian Gratz
Status aktuell nicht an der BOKU tätig
Laufbahn
- 2017 Wissenschaftlicher Mitarbeiter am Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU Wien
- 2014 - 2017 Masterstudium Lebensmittelwissenschaft u. -technologie
Projekte
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Publikationen
Wissentransfer in die Gesellschaft
Medienbeiträge
Vorträge
Es wurden 16 Vorträge gefunden.
Jahr: 2022 - Investigation of electric field effects during sterilization by continuous ohmic heating
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Rivera, J; Gratz, M; Schottroff, F; Jäger, H
Veranstaltung: 8th School on Pulsed Electric Field Applications in Food and Biotechnology 2022
Datum: 30.05.2022 - 04.06.2022 | Ort: Compiegne | Ort: Compiègne, France | Veranstalter:
European Federation of Food Science and Technology (EFFoST)
Jahr: 2021 - Gentle sterilization of carrot-based puree and influence on processing contaminants and quality
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Gratz, M; Schottroff, F; Jaeger H
Veranstaltung: European Federation of Chemical Engineering EFCE Online Event on Alternative Food Processing Technologies 2021
Datum: 25.05.2021 - 27.05.2021 | Ort: Online
Jahr: 2020 - Sterilization by Ohmic Heating: Additional Effects and Quality Attributes
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Gratz, M
Veranstaltung: IFT Annual Meeting & Food Expo (virtual)
Datum: 13.07.2020 - 15.07.2020 | Ort: Chicago, IL, USA
Jahr: 2019 - Application Study on the Preservation of Liquid Whey Protein Formulations by Continuous Pulsed Electric Fields Treatment
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Krottenthaler, A; Johnson, NB; Bédard, MF; Jaeger, H
Veranstaltung: IFT Annual Meeting & Food Expo 2019
Datum: 02.06.2019 - 05.06.2019 | Ort: New Orleans, LA, USA
Jahr: 2019 - Continuous pulsed electric field decontamination of liquid whey protein formulations – influence of process parameters and media properties on inactivation efficiency
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Krottenthaler, A; Johnson, NB; Bédard, MF; Jaeger, H
Veranstaltung: International Congress on Engineering and Food (ICEF)
Datum: 23.09.2019 - 26.09.2019 | Ort: Melbourne, Australia
Jahr: 2019 - Gentle preservation of milk-derived protein formulations by pulsed electric fields (PEF) – Influence of process parameters and matrix properties on inactivation efficiency and product quality
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Krottenthaler, A; Johnson, NB; Bédard, MF; Jaeger, H
Veranstaltung: 33rd EFFoST International Conference 2019
Datum: 12.11.2019 - 14.11.2019 | Ort: Rotterdam, Netherlands
Jahr: 2019 - Continuous pulsed electric field decontamination of liquid whey protein formulations – influence of process parameters and media properties on inactivation efficiency
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Krottenthaler, A; Johnson, NB; Bédard, MF; Jaeger, H
Veranstaltung: 3rd World Congress on Electroporation 2019
Datum: 03.09.2019 - 06.09.2019 | Ort: Toulouse, France
Jahr: 2019 - In-pack Ohmic Heating of Packaged Food Using Carbon Black Loaded Polyethylene Films
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Gratz, M; Jaeger, H
Veranstaltung: 5th Edition Smart Materials & Surfaces Conference 2019
Datum: 23.10.2019 - 25.10.2019 | Ort: Lisbon, Portugal
Jahr: 2019 - Accelerated heating and texture softening of potatoes by ohmic heating – impact of process and product parameters
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Gratz, M; Znejma, B; Simon, F; Jaeger, H
Veranstaltung: 3rd World Congress on Electroporation 2019
Datum: 03.09.2019 - 06.09.2019 | Ort: Toulouse, France
Jahr: 2019 - Ohmic heating of solid foods – strategies for improving heating uniformity
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Gratz, M; Znejma, B; Simon, F; Jaeger, H
Veranstaltung: 33rd EFFoST International Conference 2019
Datum: 12.11.2019 - 14.11.2019 | Ort: Rotterdam, Netherlands
Jahr: 2019 - Ohmic heating – a novel approach for gluten-free bread baking
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Bender, D; Gratz, M; Fauster, T;Jäger, H; Schoenlechner, R
Veranstaltung: 5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages 2019
Datum: 26.06.2019 - 28.06.2019 | Ort: Leuven, Belgium
Jahr: 2018 - Evaluation of thermal and non-thermal inactivation technologies combined with a novel anti-microbial plant extract in a multi-hurdle approach
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Schoenher, C; Zunabovic-Pichler, M; Jaeger, H
Veranstaltung: Conference of Food Engineering (CoFE) 2018
Datum: 10.09.2018 - 12.09.2018 | Ort: Minneapolis, MN, USA
Jahr: 2018 - Differentiation of thermal and electric field effects during microbial inactivation by continuous pulsed electric fields and ohmic heating treatments
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Haas, K; Schoenher, C; Zunabovic-Pichler, M; Jaeger, H
Veranstaltung: 32nd EFFoST International Conference 2018
Datum: 06.11.2018 - 08.11.2018 | Ort: Nantes, France
Jahr: 2017 - Ohmic heating als alternatives Verfahren zur Haltbarmachung und Garung
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Jäger, H
Veranstaltung: GDL-Symposium Nicht-thermische und alternative Verfahren 2017
Datum: 20.11.2017 - 21.11.2017 | Ort: Stuttgart, Germany | Veranstalter:
Gesellschaft Deutscher Lebensmitteltechnologen
Jahr: 2017 - The role of temperature and electric field effects during microbial inactivation by PEF and ohmic heating
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schottroff, F; Krottenthaler, A; Gratz, M; Schoenher, C; Zunabovic-Pichler, M; Jaeger, H
Veranstaltung: 2nd World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food & Environmental Technologies 2017
Datum: 24.09.2017 - 28.09.2017 | Ort: Norfolk, VA, USA
Jahr: 2017 - Criteria for the development of successful hurdle concepts based on non-thermal processing technologies
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Krottenthaler, A; Kapeller, M; Fraundorfer, D; Hledik, C; Schoenher, C; Zunabovic-Pichler, M; Jaeger, H
Veranstaltung: 31st EFFoST International Conference 2017
Datum: 13.11.2017 - 16.11.2017 | Ort: Sitges, Spain