Thomas Fauster
Dipl.-Ing.Dr. Thomas Fauster
Status aktuell nicht an der BOKU tätig
Laufbahn
- 2013 - 2016 Masterstudium Lebensmittelwissenschaften und -technologie
Projekte
Es wurden 0 Projekte gefunden.
Publikationen
Wissentransfer in die Gesellschaft
Medienbeiträge
Vorträge
Liste nach Ländern mit Anzahl der dort jeweils gehaltenen Vortäge:
- Österreich+' '+1
- Belgien+' '+1
- Frankreich+' '+4
- Griechenland+' '+1
- Italien+' '+2
- Niederlande+' '+2
- Schweiz+' '+1
- Vereinigte Staaten+' '+3
Es wurden 15 Vorträge gefunden.
Jahr: 2021 - Decontamination of selected herbs and spices by gamma irradiation and low energy electron beam (LEEB) treatment and influence on product characteristics upon storage
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schottroff, F; Lasarus, T; Stupak, M; Hajslova, J; Fauster, T; Jaeger, H
Veranstaltung: 35th EFFoST International Conference 2021
Datum: 01.11.2021 - 04.11.2021 | Ort: Lausanne, Switzerland | Veranstalter:
European Federation of Food Science and Technology (EFFoST)
Jahr: 2019 - Comparison of conventional and advanced thermal treatments for preservation regarding quality parameters of cloudy apple juice and sea buckthorn syrup
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fauster, T; Teufl, Thomas; Jaeger, H
Veranstaltung: 33rd EFFoST International Conference 2019
Datum: 12.11.2019 - 14.11.2019 | Ort: Rotterdam, Netherlands
Jahr: 2019 - Ohmic heating – a novel approach for gluten-free bread baking .
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Bender, D., Gratz, M., Fauster, T., Jäger, H., Schoenlechner, R.
Veranstaltung: Bender, D., Gratz, M., Fauster, T., Jäger, H., Schoenlechner, R. (2019): Ohmic heating – a novel approach for gluten-free bread baking . 5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, JUN, 26-28, 2019, Leuven, BELGIUM
Datum: 26.06.2019 - 28.06.2019 | Ort: Leuven, Belgium
Jahr: 2019 - Effect of PEF pretreatment on process performance of and product quality during the freeze-drying of fruits and vegetables
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fauster, T; Giancaterino, M; Pittia, P; Jaeger, H
Veranstaltung: 3rd World Congress on Electroporation 2019
Datum: 03.09.2019 - 06.09.2019 | Ort: Toulouse, France
Jahr: 2019 - Effect of PEF as pre-treatment on physical quality of freeze- dried strawberries and red bell peppers
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fauster, T; Giancaterino, M; Pittia, P; Jaeger, H
Veranstaltung: 33rd EFFoST International Conference 2019
Datum: 12.11.2019 - 14.11.2019 | Ort: Rotterdam, Netherlands
Jahr: 2018 - Impact of different methods for the reduction of oxygen during production of fruit and vegetable juices on content of vitamins and secondary plant metabolites
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fauster, T; Minauf, M; Ems-Haselsteiner, J; Krottenthaler, A; Scheibelberger, R; Jaeger, H
Veranstaltung: 32 EFFoST International Conference
Datum: 06.11.2018 - 08.11.2018 | Ort: Nantes, France
Jahr: 2018 - Evaluation of pulsed electric fields technology for the improvement of carotenoid extraction from dried Rhodotorula glutinis
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Martínez, JM; Schottroff, F; Haas, K; Fauster, T; Álvarez, I; Raso, J; Jaeger, H
Veranstaltung: 32nd EFFoST International Conference 2018
Datum: 06.11.2018 - 08.11.2018 | Ort: Nantes, France
Jahr: 2018 - Combination of Pulsed Electric Field and pectinase pre-treatment to improve the fermentation behaviour of white wine
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fauster, T; Hanz, K; Scheibelberger, R; Teufl, T; Philipp, C; Scheiblhofer, H; Jäger, H
Veranstaltung: IFT-EFFoST 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course
Datum: 25.09.2018 - 27.09.2018 | Ort: Sorrento, Italy
Jahr: 2018 - Influence of combined Pulsed electric field and pectinase pre-treatment on fermentation and aroma profile of white wine
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fauster, T; Hanz, K; Scheibelberger, R; Teufl, T; Philipp, C; Scheiblhofer, H; Jaeger, H
Veranstaltung: 32nd EFFoST International Conference 2018
Datum: 06.11.2018 - 08.11.2018 | Ort: Nantes, France
Jahr: 2017 - Rohstoffe, Nutzstoffe - Ressourcenschonende, energieeffiziente Verarbeitungsprozesse
Art: Vortrag - Keynote Speaker (eingeladener Vortrag)
Autoren: Jäger, H; Fauster, T
Veranstaltung: 2. Dialog Forum zur Ernährung der Zukunft 2017
Datum: 16.03.2017 - 17.03.2017 | Ort: Vienna, Austria
Jahr: 2017 - Comparison of different methods for measuring the cell disintegration in plant tissues after pulsed electric field treatment
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fauster, T; Sperk, C; Jäger, H
Veranstaltung: International Conference on Food Innovation - Food Innova
Datum: 31.01.2017 - 03.02.2017 | Ort: Cesena, Italy
Jahr: 2017 - Effect of pulsed electric field (PEF) and ohmic heating (OH) on bioactive compounds extraction from fruit and vegetables
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Mannozzi, C; Fauster, T; Haas, K; Tylewicz, U; Romani, S; Jäger, H
Veranstaltung: 2nd World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food & Environmental Technologies 2017
Datum: 24.09.2017 - 28.09.2017 | Ort: Norfolk, VA, USA
Jahr: 2017 - PEF application in the vegetable processing industry
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Jäger, H; Schulz, M; Fauster, T
Veranstaltung: 2nd World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food & Environmental Technologies 2017
Datum: 24.09.2017 - 28.09.2017 | Ort: Norfolk, VA, USA
Jahr: 2017 - Influence of PEF pretreatment on quality and economic aspects during potato processing in pilot and industrial scale
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fauster, T; Schlossnikl, D; Töpfl, S; Jäger, H
Veranstaltung: 2nd World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food & Environmental Technologies 2017
Datum: 24.09.2017 - 28.09.2017 | Ort: Norfolk, VA, USA
Jahr: 2015 - Microbial fermentation of plant raw materials affected by PEF pre-treatment
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Fauster, T; Jäger, H
Veranstaltung: 29th EFFoST International Conference 2015 - Food Science Research and Innovation
Datum: 10.11.2015 - 12.11.2015 | Ort: Athens, Greece