Elena Zand
Dipl.-Ing. Dr. Elena Zand
Status Currently not employed at BOKU
Projects
0 Projects found.
Publications
Knowledge Transfer to Society
Media
Lectures
Year: 2024 - Hydrocolloids as biofilm imitations for cleaning validation processes in the food industry
Autoren: Bachlechner, C; Kauer, T; Zand, E; Fuhrmann, P; Jäger, H
Event: Food Colloids
Year: 2020 - Differentiation of sublethal and lethal pulsed electric field effects on E. coli cells by using SYTOXTM Green
Autoren: Zand, E; Zimmermann, K; Schoenher, C; Schottroff, F; Jaeger, H
Event: Elecroporation-Based Technologies and Treatments
Year: 2019 - Hygiene 4.0 - Neue Aseptik- und Dekontaminationsstragien.
Autoren: Zand, E
Event: TÜV AUSTRIA Lebensmittelsicherheitstag
Year: 2019 - Biofilme als Ursache für Kontaminationen: Eine auf Fluoreszenz-basierende Methode zur Wirksamkeitsüberprüfung von Biofilm-Kontrollmethoden
Autoren: Zand, E.
Event: ÖGE Jahrestagung 2019
Year: 2018 - Optimization of millet and buckwheat sourdough-breads added with arabinoxylans
Autoren: Denisse Bender, Elena Zand, Stefano D’Amico, Renata Nemeth, Sandor Tömösközi and Regine Schoenlechner
Event: Cereals and Grains 2018
Year: 2018 - New strategies for decontamination, aseptic processing and microbial analysis
Autoren: Zand, E; Fröhling, A; Zunabovic-Pichler, M; Jäger, H
Event: EHEDG World Congress
Year: 2018 - Wirkung von unterschiedlich extrahierten Arabinoxylane auf die Eigenschaften von glutenfreiem Sauerteigbrot
Autoren: Bender, D.; Zand, E.; D'Amico, S.; Nemeth, R.; Tömösközi, S.; Schoenlechner, R.
Event: 4. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2018
Year: 2018 - Potential of isolated arabinoxylans to improve the functional properties of gluten-free bread
Autoren: Denisse Bender, Elena Zand, Markus Regner, Stefano D’Amico, Renata Nemeth, Sandor Tömösközi and Regine Schoenlechner
Event: LACC4 - 4th ICC Latin American Cereals Conference
Year: 2018 - Herausforderungen für Reinigung und Hygiene in der Lebensmittelproduktion – Forschungsprojekt Hygiene 4.0
Autoren: Zand, E; Jäger H
Event: Experience EXPO Lounges on Tour
Year: 2017 - Influence of arabinoxylans and/or pyranose-2-oxidase on functional properties of gluten-free bread.
Autoren: Elena Zand, Denisse Bender, Renata Nemeth, Sandor Tömösközi and Regine Schoenlechner
Event: ÖGE-Jahrestagung 2017 - Ernährungstrends und aktuelle Fragen der Nachhaltigkeit