BOKU - Universität für Bodenkultur Wien - Forschungsinformationssystem

Abteilung Pflanzenzüchtung (PZ)

SCI gelistete Publikationen | alle Publikationstypen | Erstautor/in (alphabetisch) |

Unter PUBLIKATIONEN werden die wissenschaftlichen Publikationen der BOKU Forscher und BOKU Forscherinnen gelistet, inbesondere Veröffentlichungen in SCI- / SSCI-gelisteten, referierten und nicht-referierten Fachzeitschriften, weiters Beiträge in Sammelwerken, Proceedings sowie Monographien gelistet.

Wissenschaftliche Veröffentlichungen mit besonderem Fokus auf Wissenstransfer ("gesellschaftlicher Impakt") an Anwender, Praxisakteure sowie die interessierte Öffentlichkeit finden Sie nun unter dem NEUEN Menüpunkt:

>> Wissenstransfer


** = Publikationen gelistet in SCI/PubMed

Böhmdorfer S., Oberlerchner J., Rosenau T., Grausgruber H. (2017): Clustering analysis of colored wheat varieties by anthocyanin patterns.
[HPTLC 2017, International Symposium for High-Performance Thin-Layer Chromatography, Berlin, 4-8 July 2017]

In: Morlock G. (Ed.), HPTLC 2017, International Symposium for High-Performance Thin-Layer Chromatography, 4-8 July, Berlin, Book of abstracts, O-56 FullText

Buerstmayr H., Lang-Mladek C., Steiner B., Michel S., Buerstmayr M., Lemmens M., Vollmann J., Grausgruber H. (Eds.) (2017): Proceedings of the 13th International Wheat Genetics Symposium, April 23-28, 2017, Tulln, Austria.

; BOKU-University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna, Vienna; ISBN: 978-3-900932-48-0

Doppler, M; Bueschl, C; Kluger, B; Ceranic, A; Steiner, B; Buerstmayr, H; Lemmens, M; Adam, G; Schuhmacher, R (2017): Metabolomics of Fhb1-mediated resistance against Fusarium head blight in wheat: An isotope-assisted LC-HRMS approach. [Poster]
[9th International Conference & Exhibition on Metabolomics & Systems Biology, Prague, August 29-30, 2017]

In: allied academics, Proceedings of 9th International Conference & Exhibition on Metabolomics & Systems Biology; ISBN: 2471-8084

Hochhauser F., Naderer L., Kutschka S., Jankuloski L., Grausgruber H. (2017): Agronomic performance of hooded and awnless spring barley mutants. [Poster]
[67. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, Irdning, 21.-23. November 2016]

In: Vereinigung der Pflanzenzcchter und Saatgut kaufleute Österreichs (Ed.), Tagungsband der 67. Jahrestagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, Resistance against biotic pathogens, Plant-microbe interactions, 21.-23. November 2016, Raumberg-Gumpenstein, Irdning, pp. 71-72., Department für Nutzpflanzenwissenschaften, Universität für Bodenkultur Wien, Tulln, Austria.; ISBN: 978-3-900932-45-9 FullText

Konvalina P., Grausgruber H., Dang K. T., Vlasek O., Capouchova I., Sterba Z., Suchy K., Stolickova M., Kyptova M., Bernas J., Kopecky M. (2017): Rheological and technological quality of minor wheat species and common wheat.

In: Wanyera R., Owuoche J. (Eds.), Wheat improvement, management and utilization, 255-273; InTechOpen, Rijeka, Croatia; ISBN 978-953-51-3152-6 FullText

** Kurasch, AK; Hahn, V; Leiser, WL; Vollmann, J; Schori, A; Betrix, CA; Mayr, B; Winkler, J; Mechtler, K; Aper, J; Sudaric, A; Pejic, I; Sarcevic, H; Jeanson, P; Balko, C; Signor, M; Miceli, F; Strijk, P; Rietman, H; Muresanu, E; Djordjevic, V; Pospisil, A; Barion, G; Weigold, P; Streng, S; Kron, M; Wurschum, T Identification of mega-environments in Europe and effect of allelic variation at maturity E loci on adaptation of European soybean.

PLANT CELL ENVIRON. 2017; 40(5): 765-778. WoS PubMed FullText FullText_BOKU

Michel S., Ametz C., Gungor H., Akgöl B., Epure D., Grausgruber H., Löschenberger F., Buerstmayr H. (2017): Genomic assisted selection for enhancing line breeding: merging genomic and phenotypic selection in winter wheat breeding programs with preliminary yield trials.
[67. Jahrestagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, Irdning, 21.-23. November 2016]

In: Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs (Ed.), Tagungsband der 67. Jahrestagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, Resistance against biotic pathogens, Plant-microbe interactions, 21.-23. November 2016, Raumberg-Gumpenstein, Irdning, p. 67, Department für Nutzpflanzenwissenschaften, Universität für Bodenkultur Wien, Tulln, Austria.; ISBN: 978-3-900932-45-9 FullText

** Michel, S; Ametz, C; Gungor, H; Akgöl, B; Epure, D; Grausgruber, H; Löschenberger, F; Buerstmayr, H; Genomic assisted selection for enhancing line breeding: merging genomic and phenotypic selection in winter wheat breeding programs with preliminary yield trials..

Theor Appl Genet. 2017; 130(2):363-376 WoS PubMed FullText FullText_BOKU

Okello-Anyanga, W; Hasel-Hohl, K; Burg, A; Gaubitzer, S; Rubaihayo, PR; Vollmann, J; Gibson, PT; Fluch, S; Sehr, EM (2017): Towards the selection of superior sesame lines based on genetic and phenotypic characterisation for Uganda.

Journal of Agricultural Science, 9 (No. 9), 13-35; ISSN 1916-9752 FullText FullText_BOKU

** Sagara, T; Fiechter, G; Pachner, M; Mayer, HK; Vollmann, J Soybean spermidine concentration: Genetic and environmental variation of a potential 'anti-aging' constituent.

J FOOD COMPOS ANAL, 56, 11-17; ISSN 0889-1575 WoS FullText FullText_BOKU

Vollmann J., Grausgruber H. (2017): Gregor Mendel und sein wissenschaftliches Umfeld: Von der Pflanzenzüchtung zur Genetik.
[150 Jahre Mendelsche Regeln: Vom Erbsenzählen zum Gen-Editieren, Österreichische Akademie der Wissenschaften, Wien, 17.-18. März 2016]

, NOVA ACTA LEOPOLDINA, 413, 51-64

Vollmann, J; Jankowicz-Cieslak, J (2017): Utilizing NIRS for qualitative and non-destructive identification of seed mutants in large populations.

In: Jankowicz-Cieslak, J;Tai, TH; Kumlehn, J; Till, BJ (Eds.), Biotechnologies for Mutation Breeding, Protocols, 193-202; Springer Open and Joint FAO-IAEA Division, Wien; ISBN 978-3-319-45019-3 FullText

** Watanabe, D; Adányi, N; Takács, K; Maczó, A; Nagy, A; Gelencsér, É; Pachner, M; Lauter, K; Baumgartner, S; Vollmann, J; Development of soybeans with low P34 allergen protein concentration for reduced allergenicity of soy foods..

J Sci Food Agric. 2017; 97(3):1010-1017 WoS PubMed FullText FullText_BOKU

© BOKU Wien Impressum