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Ludwig Roland

Betreute Hochschulschriften


2017

Florian Csarman
(2017): Probing the Secondary Amino Acid Shell of the T1 Copper Centre of Ascomycetous Botrytis aclada Laccase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 82. UB BOKU obvsg

Hannes Konegger (2017): (Semi)-rational engineering of the protein shell around the cyanid ligand coordinated to the proximal iron atom of the H-cluster in chlorophycaen [FeFe]-hydrogenases.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung für Biochemie (DCH/BC), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 98. UB BOKU obvsg FullText


2016

Peter Herzog
(2016): THE PRODUCTION, PURIFICATION AND ELECTROCHEMICAL CHARACTERIZATION OF ENGINEERED BOTRYTIS ACLADA LACCASE VARIANTS.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 82. UB BOKU obvsg

Martin Bunzl
(2016): Mutagenesis of lytic polysaccharide monooxygenases.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 76. UB BOKU obvsg

Wolfgang Lutzer
(2016): Engineering and Production of Cellobiose Dehydrogenase and Application in Third Generation Biosensors.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 110. UB BOKU obvsg

Veronika Perz
(2016): Polyesterases from aerobic and anaerobic environments for hydrolysis of synthetic polyesters.
Dissertation - Institut für Umweltbiotechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 118. UB BOKU obvsg


2015

Daniela Gamperl (2015): Structural features important for electron transfer in cellobiose dehydrogenase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 84. UB BOKU obvsg FullText

Christian Schuster
(2015): Domain shuffling provides insight into structural aspects of CDH/LPMO electron transfer chain.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 61. UB BOKU obvsg


2014

Ai Li (2014): Characterization of Cellobiose Dehydrogenase Variants and Aryl-alcohol Oxidase for Application in Biosensors.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 103. UB BOKU obvsg


2013

Petra Staudigl (2013): Enzyme systems for conversion of lactose and its hydrolysis products galactose and glucose.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 163. UB BOKU obvsg

Anita De Ruiter (2013): CALCULATION OF BINDING FREE ENERGIES FROM BIOMOLECULAR SIMULATIONS .
Dissertation - Institut für Molekulare Modellierung und Simulation (MMS), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 137. UB BOKU obvsg


2012

Stefan Scheiblbrandner
(2012): Biochemical and electrochemical characterization of cellobiose dehydrogenase for application in glucose biosensors.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 79. UB BOKU obvsg


2011

Philipp Schmelzer (2011): Optimization of fermentation process of two nisin-inducible Lactococcus lactis strains NZ9000 and NZ3900.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 90. UB BOKU obvsg

Alfons Felice
(2011): Elucidation of the direct electron transfer of Corynascus thermophilus cellobiose dehydrogenase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 73. UB BOKU obvsg


2010

Josef Schenkenfelder
(2010): Cloning, expression and characterisation of cellobiose dehydrogenase variants of ascomycetous and basidiomycetous sources for third generation biosensors.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 75. UB BOKU obvsg

Miriam Klausberger
(2010): Cloning, expression and characterisation of a novel FAD-dependent glucose dehydrogenase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 121. UB BOKU obvsg FullText

Fabian Berghamer (2010): Enzymatic Hydrolysis of Whey Proteins: The Effect on Functional Properties of Resulting Protein Hydrolysates.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 55. UB BOKU obvsg

Melanie Narciso
(2010): Purification, Characterization and Cloning of Cellobiose Dehydrogenase from Ascomycete Fungi.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 60. UB BOKU obvsg

Bernadette Serro (2010): Pre steady-state studies on recombinant Myriococcum thermophilum cellobiose dehydrogenase and surface-charge variants.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 58. UB BOKU obvsg FullText

Manfred Augustin (2010): Screening for Cellobiose Dehydrogenase in Ascomycetes.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 80. UB BOKU obvsg FullText


2009

Daniel Kracher (2009): Induction of cellobiose dehydrogenase in the selectively delignifying fungus Ceriporiopsis subvermispora.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 52. UB BOKU obvsg FullText

Oliver Mann (2009): Production, purification and characterisation of Lamprospora wrightii and Botrytis aclada laccase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 115. UB BOKU obvsg FullText

Julia Anzengruber (2009): Screening for pyranose 2-oxidase variants with enhanced electron acceptor interaction for application in biofuel cells.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 67. UB BOKU obvsg


2007

Gerald Posch (2007): Pyranose 2-oxidase: Rational protein design and fermentation engineering for efficient production of the enzyme in E. coli.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp n.a.. UB BOKU obvsg

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