BOKU - Universität für Bodenkultur Wien - Forschungsinformationssystem

Logo BOKU-Forschungsportal

Haltrich Dietmar

Betreute Hochschulschriften


2023

Marcel Teubl
(2023): Optimizing the process conditions of Galactose Oxidase for enhanced refolding productivity.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 64. UB BOKU obvsg

Elok Waziiroh (2023): Ohmic-heating of gluten-free bread: a comprehensive study on the ingredient functionality (the role of starch, non-gluten protein, and fat).
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 119 pages. UB BOKU obvsg FullText


2022

Kristin Klaming
(2022): Recombinant peptide production using fusion tag technologies as alternative to chemical peptide synthesis.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 86. UB BOKU obvsg

Antonio Sponga (2022): How to build a Z-disk: functional and structural analysis of FATZ-1/α-actinin-2 fuzzy complex and initial study of titin/α-actinin-2 interaction.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 166. UB BOKU obvsg

Anh Minh Tran (2022): Secretion and cell surface display of food enzymes in Lactiplantibacillus plantarum.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 126. UB BOKU obvsg FullText


2021

Lisa Fohler
(2021): Single Cell Protein production from Pine Wood Hemicellulose Hydrolysate.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 105. UB BOKU obvsg

Alina Maria Einetter
(2021): Expression and characterisation of a PQQ- dependent Pyranose Dehydrogenase from Coprinopsis cinerea.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 82. UB BOKU obvsg

Isabelle Laura Ringhofer
(2021): Investigation of predictive process parameters suitable as PAT for monitoring of oxidative folding in vitro.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 65. UB BOKU obvsg

Lukas Macheiner (2021): Impact of origin, fermentation and roasting on the chemical composition of coffee beans and brews.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 183. UB BOKU obvsg

Ida Bagus Agung Yogeswara (2021): Synthesis of γ-aminobutyric acid (GABA) by glutamate decarboxylase and lactic acid bacteria isolated from Indonesian fermented foods.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 121. UB BOKU obvsg FullText


2020

Michael Öfner
(2020): Pro-apoptotic activity of antioxidants extracted from mangosteen pericarp on colorectal cancer.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 69. UB BOKU obvsg

Martin Roitmayer
(2020): “YEAST BIOMASS FERMENTATION FROM HEMICELLULOSE LIKE WHEAT STRAW HYDROLYSATE MEDIA”.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 114. UB BOKU obvsg

Alfons Felice (2020): Exploration of the electron transfer mechanism in fungal oxidoreductases and engineering towards bioanalytical devices.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 163. UB BOKU obvsg

Vera Fraberger
(2020): The microbial ecology of cereal fermentations – Sustainability and health promoting effects by sourdough processing.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 146. UB BOKU obvsg

Robin Ostermeier (2020): Influence of Pulsed Electric Fields (PEF) pre-treatment on the drying and frying process of vegetables.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 58. UB BOKU obvsg

Thomas Fauster (2020): Impact of pulsed electric field treatment of plant-based material on subsequent processing steps considering structure and composition.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 169. UB BOKU obvsg

Annabelle Abrera (2020): Oxidative half-reaction of Trametes ochracea pyranose 2-oxidase variants with alternative electron acceptors for future biosensor application.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 129. UB BOKU obvsg

Suwapat Kittibunchakul (2020): Galacto-oligosaccharides formed using β-galactosidases from lactic acid bacteria: synthesis, structural comparison and fermentability.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 171. UB BOKU obvsg FullText

Georg Schütz (2020): Characterization of Quinohemoprotein Pyranose Dehydrogenase from Coprinopsis cinerea.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 135. UB BOKU obvsg FullText


2019

Stefan Lehner (2019): Impact of sugar cane molasses on glycerol accumulation in alcoholic fermentations.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Biotechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 67. UB BOKU obvsg

Mai Lan Pham (2019): Novel strategies for immobilisation of hydrolytic enzymes towards the development of whole-cell biocatalysts.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 175. UB BOKU obvsg

Klara Margareta Haas (2019): Structure engineering for improved color stability and handling of carotenoid-rich coloring food powders.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 156. UB BOKU obvsg

Manuela Maurer (2019): Quantification of Water-governed Ligand Binding by Advanced Free-energy Calculation Methods.
Dissertation - Institut für Molekulare Modellierung und Simulation (MMS), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 211. UB BOKU obvsg FullText

Leander Sützl (2019): Recreation of ancestral members of the GMC superfamily of FAD-dependent oxidoreductases.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 167. UB BOKU obvsg FullText


2018

Julia Margarete Mildner (2018): Upstream process development for recombinant protein production in E. coli using a mixed feed system.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 100. UB BOKU obvsg

Andrea Nicolussi (2018): Enlightening the impact of covalent heme to protein bonds in ancestral peroxidases.
Dissertation - Abteilung für Biochemie (DCH/BC), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 116. UB BOKU obvsg FullText

Stefan Scheiblbrandner (2018): Engineering and Characterization of Oxidoreductases Developed for Implantable Enzymatic Biosensors and Biofuel Cells.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 413. UB BOKU obvsg

Minh Hang Vu Thi (2018): CROSS-CULTURAL DIFFERENCES IN FOOD CHOICE: FOR A BETTER UNDERSTANDING OF CONSUMERS’ FOOD CHOICE BEHAVIOR BY USING EYE-TRACKING METHOD.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 99. UB BOKU obvsg FullText

Marita Preims
(2018): CELLOBIOSE DEHYDROGENASE - ON THE ROAD TO BIOCATALYSIS.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 267. UB BOKU obvsg

Lina Heistinger (2018): Regulation of mating in the methylotrophic yeast Komagataella phaffii.
Dissertation - Institut für Biotechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 113. UB BOKU obvsg

Katharina Meixner (2018): Integrating cyanobacterial poly(3-hydroxybutyrate) production into biorefinery concepts.
Dissertation - Institut für Umweltbiotechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 138. UB BOKU obvsg FullText

Anatol Schmidt (2018): Determination of the native state of B-vitamins in milk using ultra-high performance liquid chromatography.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 89. UB BOKU obvsg


2017

Anna Gutsohn (2017): Optimization of Biosurfactants Production by Bacillus subtilis B37 Isolated from Palm Oil-Contaminated Soil.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 44. UB BOKU obvsg FullText

Daniel Schmidt (2017): Expression and Characterization of Coprinopsis cinerea Pyranose Dehydrogenase (CcPDH) in Escherichia coli.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 67. UB BOKU obvsg

Nina Prasnikar (2017): Tartaric stabilization by addition of inhibitors and their impact on the protein stability of white and red wine.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 62. UB BOKU obvsg

Julian Kopp (2017): Challenging the metabolic burden concept - A study of E. coli BL21 (DE3) [pet30a] and BL21 (DE3) [N-pro].
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 76. UB BOKU obvsg

Barbara Albrecht (2017): Optimized Preservation of frozen and freeze-dried anaerobic gut microbes.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 91. UB BOKU obvsg

Barbara Geiger (2017): Characterization and engineering of β-glycosidases for biotechnological applications.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 106. UB BOKU obvsg FullText

Daniela Kotz
(2017): Bioprocess Development for Recombinant Feed Enzyme Production in Pichia pastoris.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 184. UB BOKU obvsg

Irene Schaffner (2017): Structural and Functional Studies on a Dimeric Chlorite Dismutase.
Dissertation - Abteilung für Biochemie (DCH/BC), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 216. UB BOKU obvsg


2016

Lukas Vincent Ulrich Leutgöb (2016): The effects of different dextrose equivalent (DE) corn syrups on crystallization kinetics of amorphous sucrose matrices.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmittelwissenschaften, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 127. UB BOKU obvsg FullText

Eva Vojta (2016): Production and Characterization of Several Oxidases for Pentosan-Crosslinking (as a part of the PentoGlu Project).
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 103. UB BOKU obvsg FullText

Elena Maria Stelzer (2016): Heterologous protein display on the cell surface of Lactobacillus plantarum.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 81. UB BOKU obvsg

Martina Hödl
(2016): Effects of pH and acetic acid on biomass growth and utilization of sugars found in wheat straw hemicellulose hydrolysate of several yeast strains.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 114. UB BOKU obvsg

Liesa Schoder
(2016): FERMENTATION PROCESS OPTIMIZATION OF KLUYVEROMYCES MARXIANUS.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 88. UB BOKU obvsg

Susanne Wiesinger
(2016): Extraction of Nitrogen Fractions from Organic Alfalfa and Organic Corn To use as the Primary Nitrogen Source for the Production of Organic Baker's Yeast.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 83. UB BOKU obvsg

Esther Plattner (2016): Constitutive expression of a β-mannanase in Lactobacillus plantarum.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 51. UB BOKU obvsg FullText

Georg Mlynek (2016): DEVELOPMENT AND ESTABLISHMENT OF PLATFORMS FOR THE PRODUCTION AND CRYSTALLIZATION OF RECALCITRANT PROTEINS AND PROTEIN COMPLEXES.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 282. UB BOKU obvsg FullText

Daniel Kracher (2016): Cellulose degrading oxidoreductases.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 205. UB BOKU obvsg FullText

Hoang Minh Nguyen (2016): Production and surface display of heterologous proteins in Lactobacillus plantarum towards the production of health-promoting oligosaccharides.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 168. UB BOKU obvsg FullText

Christoph Gonaus (2016): Rational engineering of Pyranose Dehydrogenase for application to enzymatic bio-fuel cells.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 104. UB BOKU obvsg FullText

Lisa Inken Boitz (2016): ANALYTICAL HEAT LOAD EVALUATION OF EXTENDED SHELF LIFE (ESL) DAIRY PRODUCTS.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 141. UB BOKU obvsg

Michael Reisinger
(2016): Wheat Bran Biorefinery – Biomass Disintegration.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 111. UB BOKU obvsg

Özge Tirpanalan (2016): Wheat Bran Biorefinery - An Insight into the Process Chain.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp i-vi und 1-82. UB BOKU obvsg FullText

Regina Huber (2016): Sticking of waffles on baking plates – Influence of ingredients, baking plate material, baking parameters and release agents.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 74. UB BOKU obvsg FullText


2015

Sandra Weber (2015): Characterization of Three Agaricus meleagris Pyranose Dehydrogenase Isoforms.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 48. UB BOKU obvsg FullText

Georg Wüest
(2015): Technical specification and possible technical solutions for a biotechnological plant.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 97. UB BOKU obvsg

Maximilian Lassi
(2015): The influence of chemical compounds on the STARS/MKL1/SRF-pathway in the treatment of type-2 Diabetes.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 59. UB BOKU obvsg

Tatjana Leister (2015): Immobilization of β-Galactosidase from Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus using chitin-binding domain and biochemical characterization of immobilized enzyme for lactose hydrolysis.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 69. UB BOKU obvsg FullText

Erik Breslmayr (2015): Engineering of a high redox potential laccase towards improved performance at physiologic conditions.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 79. UB BOKU obvsg FullText

Leonard Nikolaus Gietzen (2015): Entwicklung eines Getränkes auf Haferbasis.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 145. UB BOKU obvsg

Dagmar Brugger (2015): Engineering pyranose 2-oxidase for applications in biosensors and bio-fuelcells through modified oxygen reactivity.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp XIV / 154 S.. UB BOKU obvsg

Mansooreh Jami (2015): PHYLOGENETIC DIVERSITY, BIOLOGICAL ACTIVITY AND TAXONOMICAL STUDY OF SELECTED BACTERIA FROM THE AQUATIC ENVIRONMENT.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 86. UB BOKU obvsg

Ngoc Hung Pham (2015): Modeling of enzyme-catalysed processes: galacto-oligosaccharide formation and NAD(P)H oxidation as examples.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 172. UB BOKU obvsg FullText

Mahdi Ghanbari (2015): THE FISH GUT MICROBIOME CONTRIBUTIONS TO ITS CHARACTERIZATION AND POTENTIAL APPLICATIONS.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 83. UB BOKU obvsg FullText

Monika Soudi (2015): Phylogenetic, Structural and Functional Characterization of Human Peroxidasin 1.
Dissertation - Abteilung für Biochemie (DCH/BC), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 191. UB BOKU obvsg FullText

Michael Graf (2015): Probing the active site of pyranose dehydrogenase by experimental and computational means.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 157. UB BOKU obvsg FullText

Regina Paukner (2015): Expression und Charakterisierung von Kohlenhydrat-oxidierenden Enzymen.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 126. UB BOKU obvsg FullText

Wolfgang Sommeregger (2015): Powerful Expression of Recombinant Proteins in Chinese Hamster Ovary (CHO) Cells.
Dissertation - Institut für Biotechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 198. UB BOKU obvsg


2014

Ai Li (2014): Characterization of Cellobiose Dehydrogenase Variants and Aryl-alcohol Oxidase for Application in Biosensors.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 103. UB BOKU obvsg

Karin Tosch
(2014): Entwicklung eines glutenfreien Bieres.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 111. UB BOKU obvsg

Desiree Böck
(2014): Development of an MLST system for the inter- and intraspecies differentiation of Streptococcus infantarius subsp. infantarius and other streptococci from food and clinical samples.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 62. UB BOKU obvsg

Viktoria Fuchs (2014): Untersuchung der chemischen und physikalischen Qualität von Nudeln aus Emmer und Emmermahlfraktionen.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 102. UB BOKU obvsg

Birgit Maria Schellenbacher (2014): Entwicklung laktose- und glutenfreier Schokoladenkuvertüren auf pflanzlicher Basis und in biologischer Qualität.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 114. UB BOKU obvsg

Carina Ross (2014): Optimization of the fermentation strategy for the production of cellobiose dehydrogenase in Pichia pastoris.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 96. UB BOKU obvsg

Montira Intanon (2014): Biochemical and structural characterization of β-galactosidases for galactooligosaccharides synthesis.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 118. UB BOKU obvsg

Sheryl Lozel Arreola (2014): Klonierung, Expression, biochemische Charakterisierung und Oligosaccharid-synthese durch β-Galactosidase aus Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus DSM 20081 und Bifidobacterium breve DSM 20231.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 255. UB BOKU obvsg FullText

Gabor Nagy (2014): Shapes and Free Energies of Biopolymers Computational Studies of Structure and Molecular Recognition.
Dissertation - Institut für Molekulare Modellierung und Simulation (MMS), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 187. UB BOKU obvsg

Stefan Hofbauer (2014): Mechanisms of Catalysis and Inhibition of Chlorite Dismutase.
Dissertation - Abteilung für Biochemie (DCH/BC), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 144. UB BOKU obvsg FullText


2013

Roland Pöttschacher (2013): Vergleich von Marillenkernölen, hergestellt durch Hochdruckextraktion mit überkritischem CO2 und durch konventionelle Pressung.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 152. UB BOKU obvsg

Markus Opitz (2013): Einfluss der Hefe und deren Stoffwechselprodukte auf die Trübung (90°) im filtrierten Bier, sowie Optimierung der Prozesse und Entwicklung einer Frühwarnmethode.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 115. UB BOKU obvsg

Stefanie Wenig (2013): Cloning, expression, purification and characterization of β-galactosidase from Streptococcus thermophilus.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp VIII, 76. UB BOKU obvsg

Thomas Pichler (2013): Qualitätsbewertung von alkoholischen Fertigcocktails.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 164. UB BOKU obvsg

Johannes Liebl (2013): Erhöhung der Hopfenausbeute im Brauprozess.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 128. UB BOKU obvsg

Eva Averbeck (2013): Glutenfreier Blätterteig.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 139. UB BOKU obvsg

Pia Raphaela Wernig (2013): Entwicklung pikanter Müsliriegel.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 134. UB BOKU obvsg FullText

Nadine Adragna (2013): Entwicklung laktose- und glutenfreier Desserts auf Basis pflanzlicher Rohstoffe - im Speziellen von Schokoladenpudding und Eiscreme.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 193. UB BOKU obvsg

Katharina Reiko Schropp
(2013): Characterization and rational design of a Pyranose dehydrogenase for biofuel cells.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 62. UB BOKU obvsg

Vanja Kaswurm (2013): Development, optimisation and integration of a hybride bioprocess for L-ascorbic acid synthesis.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 114. UB BOKU obvsg

Petra Staudigl (2013): Enzyme systems for conversion of lactose and its hydrolysis products galactose and glucose.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 163. UB BOKU obvsg


2012

Paul Santner
(2012): SEMI-RATIONAL ENGINEERING OF MYRIOCOCCUM THERMOPHILUM CELLOBIOSE DEHYDROGENASE FOR IMPROVED OXYGEN REACTIVITY.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 73. UB BOKU obvsg

Bernhard Schirk
(2012): Mixed mode chromatography - establishment of an automated screening platform.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 99. UB BOKU obvsg

Stefan Scheiblbrandner
(2012): Biochemical and electrochemical characterization of cellobiose dehydrogenase for application in glucose biosensors.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 79. UB BOKU obvsg

Herbert Michlmayr (2012): Glycosidases from Wine Lactic Acid Bacteria Biochemical Characterization and enological Properties.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 171. UB BOKU obvsg

Hoang Anh Nguyen
(2012): Prebiotic oligosaccharides resembling human milk oligosaccharides: from enzyme production to enzymatic synthesis.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 96. UB BOKU obvsg


2011

Christoph Gonaus (2011): Rational design and characterization of recombinant Botrytis aclada laccase for use in biofuel cells.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 92. UB BOKU obvsg FullText

Philipp Schmelzer (2011): Optimization of fermentation process of two nisin-inducible Lactococcus lactis strains NZ9000 and NZ3900.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 90. UB BOKU obvsg

Alfons Felice
(2011): Elucidation of the direct electron transfer of Corynascus thermophilus cellobiose dehydrogenase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 73. UB BOKU obvsg

Christian Pillei
(2011): Development of a high-throughput screening assay for laccases expressed in Pichia pastoris and its application on a site-saturation library of Botrytis aclada laccase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 65. UB BOKU obvsg

Doris Hartinger (2011): Catabolic enzymes in the fumonisin degradation pathway of Sphingopyxis sp. MTA144.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 169. UB BOKU obvsg FullText

Tien Thanh Nguyen (2011): Sakacin - based expression systems - application for overproduction of beta-galactosidase in Lactobacillus.
Dissertation - Studienabteilung, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 144. UB BOKU obvsg FullText

Anja Ganner (2011): Capability of yeast derivatives to adhere enteropathogenic bacteria and to modulate cells of the innate immune system.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 100. UB BOKU obvsg FullText

Sana Ullah Iqbal (2011): Characterization of β-Galactosidase and Enzymatic Synthesis of Prebiotic Galacto-oligosaccharides.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 80 Pages. UB BOKU obvsg FullText


2010

Oliver Mieselberger
(2010): Klonierung und Expression dikaryotischer radikalischer Kupferoxidasen.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 56. UB BOKU obvsg

Stefan Hofbauer (2010): Expression of Archeal Membrane Transporters and Structural Analysis of Protease - Inhibitor Complexes.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 96. UB BOKU obvsg

Manfred Augustin (2010): Screening for Cellobiose Dehydrogenase in Ascomycetes.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 80. UB BOKU obvsg FullText

Miriam Klausberger
(2010): Cloning, expression and characterisation of a novel FAD-dependent glucose dehydrogenase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 121. UB BOKU obvsg FullText

Christoph Stocker
(2010): The role of glycations in thermostabilization of the E542K mutant of pyranose 2-oxidase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 61. UB BOKU obvsg

Josef Schenkenfelder
(2010): Cloning, expression and characterisation of cellobiose dehydrogenase variants of ascomycetous and basidiomycetous sources for third generation biosensors.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 75. UB BOKU obvsg

Dagmar Brugger (2010): Engineering Pyranose 2-Oxidase from Trametes multicolor by rational and semi-rational protein design for applications in enzymatic biofuel cells.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 78. UB BOKU obvsg

Fabian Berghamer (2010): Enzymatic Hydrolysis of Whey Proteins: The Effect on Functional Properties of Resulting Protein Hydrolysates.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 55. UB BOKU obvsg

Caroline Mair (2010): ß-Galactosidase of Bacillus licheniformis: Immobilization on chitin using a chitin binding domain and biochemical characterization.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 99. UB BOKU obvsg FullText

Melanie Narciso
(2010): Purification, Characterization and Cloning of Cellobiose Dehydrogenase from Ascomycete Fungi.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 60. UB BOKU obvsg

Leonhard Mayrhofer (2010): Examination of prebiotic properties of water and alkaline extracts from Straw mushroom (Volvariella volvacea).
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 55. UB BOKU obvsg

Wolfgang Harreither (2010): Cellobiose Dehydrogenase - an electrifying enzyme Biochemical and electrochemical characterisation of cellobiose dehydrogenase for its application in biosensors and biofuel cells.
Dissertation - Studienabteilung, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 257. UB BOKU obvsg FullText

Withu Choosri (2010): Screening, Production and Characterization of a novel Galactose oxidase.
Dissertation - Studienabteilung, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 71 pages. UB BOKU obvsg

Rula Clara Salaheddin-Nassr (2010): Genetic engineering of pyranose 2-oxidase:a candidate for industrial application .
Dissertation - Studienabteilung, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 110. UB BOKU obvsg

Kitti Mueangtoom (2010): Screening, Production, Purification, Characterization and Application of New Laccase.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 178. UB BOKU obvsg


2009

Andrea Reiss (2009): Protein-Engineering zur Verbesserung der biokatalytischen Eigenschaften von Pyranose 2-Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 76. UB BOKU obvsg

Margarita Keinrath (2009): Screening for Novel Oxidoreductases from Ascomycete Fungi.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 67. UB BOKU obvsg

Elisabeth Leitner (2009): ß-Galactosidases from Lactobacillus pentosus and Lb. L 662: Purification, characterization and galacto-oligosaccharide production.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 81. UB BOKU obvsg FullText

Saskia Malang
(2009): Development of an immobilized co-culture of lactic acid and propionic acid bacteria for high production of B-vitamins.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 80. UB BOKU obvsg

Daniel Kracher (2009): Induction of cellobiose dehydrogenase in the selectively delignifying fungus Ceriporiopsis subvermispora.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 52. UB BOKU obvsg FullText

Oliver Mann (2009): Production, purification and characterisation of Lamprospora wrightii and Botrytis aclada laccase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 115. UB BOKU obvsg FullText

Julia Anzengruber (2009): Screening for pyranose 2-oxidase variants with enhanced electron acceptor interaction for application in biofuel cells.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 67. UB BOKU obvsg

Thomas Maischberger (2009): Biocatalytic synthesis of prebiotic galacto-oligosaccharides: from enzyme production to product formation.
Dissertation - Studienabteilung, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 112. UB BOKU obvsg FullText


2008

Andrea Graf (2008): Screeening for novel laccases in ascomycete fungi.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 87. UB BOKU obvsg

Juergen Ebner
(2008): Mutation der FAD-Bindungsstelle H167 im active site der Pyranose 2-Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 85. UB BOKU obvsg

Markus Auly (2008): Heterologous Expression, Characterization and Assessment of Process Stability of Cellobiose Dehydrogenase from Myriococcum Thermophilum.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 85. UB BOKU obvsg

Regina Paukner (2008): Klonierung und Kristallisation von Pyranose 2-Oxidase aus Basisdiomyceten.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 97. UB BOKU obvsg

Dorota Zielinska
(2008): Design of a lipase with low affinity towards water as nucleophile.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 51. UB BOKU obvsg

Johannes Gugler (2008): Investigation on the prebiotic effect of a novel galacto-oliosaccharide mixture: using pure and mixed culture fermentation.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 67. UB BOKU obvsg FullText

Georg Johannes Loss
(2008): Purification and characterization of bets-galactosidase from Aspergillus oryzae.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 96. UB BOKU obvsg

Alois Josef Rittler (2008): Expression of Cellobiose Dehydrogenase in Pichia pastoris.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 65. UB BOKU obvsg FullText

Kawah Zahma
(2008): Heterologe Expression, Reinigung und Charakterisierung einer bakterielle Multikupferoxidase aus Bacillus halodurans.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 80. UB BOKU obvsg

Vanja Vasiljevic (2008): Heterologe Expression, Reinigung und Charakterisierung von Pyranose-2-Oxidase aus Trametes suaveolens und Trametes prubescens.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 119. UB BOKU obvsg FullText


2007

Rula Clara Salaheddin-Nassr (2007): Produktion, Charakterisierung und Kristallisation struktureller Mutanten von Pyranose-2-Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 66. UB BOKU obvsg

Romana Zehetner
(2007): Evaluation of the prebiotic effect of galacto-oligosaccarides produced by a novel b-galactosidase.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 84. UB BOKU obvsg

Wolfgang Harreither (2007): Biochemical and Elektrochemical Characterisation of Cellbiose Dehydrogenases.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 64. UB BOKU obvsg

Katherine Wachmann (2007): Biochemical and molecular studies of the luminous mucus secreted by the marine worm Odontosyllis phosphorea (Syllidae).
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 45. UB BOKU obvsg

Thi Huyen Tran (2007): Formation of Angiotensin Converting Enzyme (ACE)-inhibitory peptides by Lactobacilli during the lactic acid fermentation of acid whey.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 73. UB BOKU obvsg

Anita Gernig
(2007): Isolation, Characterisation and Cloning of the Genes Encoding Novel Thermostable Alpha-Galactosidases from Talaromyces emersonii.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 96. UB BOKU obvsg

Elisabeth Halbmayr (2007): Klonierung, Expression, Reinigung und Charakterisierung von ß-Galaktosidasen aus probiotischen Lactobacillus Stämmen in Lactobacillus plantarum und Lactobacillus sakei.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 136. UB BOKU obvsg FullText

Silvia Lorenz (2007): The role of the GCN pathway in acid stress tolerance.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 63. UB BOKU obvsg FullText

Werner Salaberger (2007): Heterologous expression of pyranose dehydrogenase from Agaricus bisporus in Hypocrea jecorina.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 76. UB BOKU obvsg FullText

Gerald Posch (2007): Pyranose 2-oxidase: Rational protein design and fermentation engineering for efficient production of the enzyme in E. coli.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT), BOKU-Universität für Bodenkultur, pp n.a.. UB BOKU obvsg

Michael Weber
(2007): Improvement of pyranose 2 oxidase from Trametes multicolor by semi-rational protein design.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 52. UB BOKU obvsg

Petra Christian
(2007): Pyranose 2-oxidase variants for enhanced aldose C-2 oxidation:kinetic characterization andreaction engineering.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 61. UB BOKU obvsg


2006

Dorothea Fragner (2006): Das Gen der Pyranosedehydrogenase aus Agaricus bisporus: Klonierung und Expression.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Tapio Juhani Parkkinen (2006): Klonierung, Reinigung und Charakterisierung einer spore coat Laccase aus Bacillus halodurans.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp 83. UB BOKU obvsg

Thomas Maischberger (2006): Lactic acid fermentation on acid whey: growth and acid production of Lactobacillus sp..
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur, pp n.a.. UB BOKU obvsg

Johannes Zoechling (2006): Untersuchungen zur Steigerung des Galaktoseumsatzes von Pyranose 2-Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Stefan Ertl (2006): Different strategies for the recombinant production of the tetrameric enzyme pyranose 2-oxidase.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Stanimira Mateeva Krasteva (2006): Purification and Characterization of ß-Galactosidase from Lactobacillus acidophilus.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Thomas Hofer (2006): Geziehlte Mutation von Pyranose -2Oxidase aus Trametes multicolor zur Stzeigerung der Galactoseverwertung.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Christina Schümann (2006): Expression of Cellobiose dehydrogenase from Myriococcum thermophilum in Pichia pastoris.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg


2005

Georg Auernig (2005): Heterologous expression of agaricus meleagris PHD in Escherichia coli and Pichia pastoris.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

I-Hsin Tsai (2005): Geziehlte Mutagenese von Pyranose-2-Oxidase.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Oliver Spadiut (2005): Modification of pyranose 2-oxidase from Trametes multicolor by different directed evolution methods.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Evelyn Duenhofen (2005): Fermentation, purification and characterization of cellobiose dehydrogenase from Ceriporiopsis subvermispora.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Katharina Schnuerer (2005): Vergleichende technologische Untersuchungen über Kuktivierung, Trocknung und Gärfähigkeit von Weinhefen und industrieller Backhefe (S. cerevisiae).
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Christina Nicole Ganster (2005): Characterisation of newly found Cellobiose Dehydrogenases from Ceriporiopsis subvermispora and Myriococcum thermophilum combining methods from biochemistry, molecular biology and bioinformatics.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Markus Huetter (2005): Wechselwirkungen zwischen den Einflussfaktoren Most, Hefestamm und Nährstoffpräparat hinsichtlich der Gärkinmetik und der wertgebenden Weininhaltstoffe.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg


2004

Susanne Daniela Lehner (2004): Inhibierung und Inaktivierung der Pyranose-2Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Christof Leonhart Gautsch (2004): Cellobiosedehydrogenase aus thermophilen Pilzen.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Marlene Steinboeck (2004): Reinigung und Charakterisierung der ß-Galactosidase aus Lactobacillus sp..
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Petra Sylvia Heibl (2004): Metallocene als Elektronenmediatoren im Enzymsystem Pyranose-Dehydrogenase (PDH)/Laccase.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Sabine Henikl (2004): Vergleich von rekombinanter Pyranose-2-Oxidase mit dem Wildtypenzym aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Elvira Lackner (2004): Kinetic characterization of cellobiose dehydrogenase from Corynascus thermophilus. Kitetische Charakterisierung von Cellobiose Dehydrogenase aus Corynascus thermophilus.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Martina Stueckler (2004): Cellobiose Dehydrogenase aus thermophilen Ascomyceten.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg


2003

Johann Varga (2003): Fermentation, Reinigung und Charakterisierung der Cellobiosedehydrogenase aus Trametes pubescens und Charakterisierung der Cellobiosedehydrogenase aus Trametes villosa.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Gerhard Radlinger (2003): Stabilisierung von Wein mit Proteasen.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Birgit Felber (2003): Characterization of Pyranose Dehydrogenase from Agarius subperonatus.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Frank Waeger (2003): Klonierung der cDNA der Laccase LAP2 aus Trametes pubescens.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Christoph Sygmund (2003): Klonierung eines Pyranose Dehydrogenase-Gens aus Agricus meleagris.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Cornelia Jurecka (2003): Cellobiose-Dehydrogenase aus Scleotium rolfsii.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg


2001

Johann Hess (2001): Laccase aus Trametes multicolor. Mediumoptimierung, Fermentation, Reinigung und Charakterisierung.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Harald Wagner (2001): Laccase aus Trametes pubescens MB89. Mediumoptimierung, Fermentation, Reinigung und Charakterisierung.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Ronald Mathae (2001): Pyranose-Dehydrogenase aus Agaricus xanthoderma: Reinigung, Charakterisierung und technologische Anwendunbg zur Herstellung von Laktulose.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg


2000

Roland Ludwig (2000): Optimierung des Fermentationsmediums von Sclerotium rolfsii zur Steigerung der Cellobiose-Dehydrogenase Produktion und Versuche zur Herstellung von Laktobionsäure.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

Günther Christoph Albert Baravalle (2000): Glukose (Lactose) - Dehydrogenase aus Burkolderia cepacia: Screening, Reinigung, Charakterisierung.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg


1999

Harald Friessnegg (1999): Oxidation von L-Gulono- - Lacton durch Pyranose-2-Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit, BOKU-Universität für Bodenkultur. UB BOKU obvsg

© BOKU Wien Impressum