2023
Marcel Teubl
(2023):
Optimizing the process conditions of Galactose Oxidase for enhanced refolding productivity.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 64.
UB BOKU
obvsg
Elok Waziiroh
(2023):
Ohmic-heating of gluten-free bread: a comprehensive study on the ingredient functionality (the role of starch, non-gluten protein, and fat).
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 119 pages.
UB BOKU
obvsg
FullText
2022
Kristin Klaming
(2022):
Recombinant peptide production using fusion tag technologies as alternative to chemical peptide synthesis.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 86.
UB BOKU
obvsg
Antonio Sponga
(2022):
How to build a Z-disk: functional and structural analysis of FATZ-1/α-actinin-2 fuzzy complex and initial study of titin/α-actinin-2 interaction.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 166.
UB BOKU
obvsg
Anh Minh Tran
(2022):
Secretion and cell surface display of food enzymes in Lactiplantibacillus plantarum.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 126.
UB BOKU
obvsg
FullText
2021
Lisa Fohler
(2021):
Single Cell Protein production from Pine Wood Hemicellulose Hydrolysate.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 105.
UB BOKU
obvsg
Alina Maria Einetter
(2021):
Expression and characterisation of a PQQ- dependent Pyranose Dehydrogenase from
Coprinopsis cinerea.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 82.
UB BOKU
obvsg
Isabelle Laura Ringhofer
(2021):
Investigation of predictive process parameters suitable as PAT for monitoring of oxidative folding in vitro.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 65.
UB BOKU
obvsg
Lukas Macheiner
(2021):
Impact of origin, fermentation and roasting on the chemical composition of coffee beans and brews.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 183.
UB BOKU
obvsg
Ida Bagus Agung Yogeswara
(2021):
Synthesis of γ-aminobutyric acid (GABA) by glutamate decarboxylase and lactic acid bacteria isolated from Indonesian fermented foods.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 121.
UB BOKU
obvsg
FullText
2020
Michael Öfner
(2020):
Pro-apoptotic activity of antioxidants extracted from mangosteen pericarp on colorectal cancer.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 69.
UB BOKU
obvsg
Martin Roitmayer
(2020):
“YEAST BIOMASS FERMENTATION FROM HEMICELLULOSE LIKE WHEAT STRAW HYDROLYSATE MEDIA”.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 114.
UB BOKU
obvsg
Alfons Felice
(2020):
Exploration of the electron transfer mechanism in fungal oxidoreductases and engineering towards bioanalytical devices.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 163.
UB BOKU
obvsg
Vera Fraberger
(2020):
The microbial ecology of cereal fermentations – Sustainability and health promoting effects by sourdough processing.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 146.
UB BOKU
obvsg
Robin Ostermeier
(2020):
Influence of Pulsed Electric Fields (PEF) pre-treatment on the drying and frying process of vegetables.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 58.
UB BOKU
obvsg
Thomas Fauster
(2020):
Impact of pulsed electric field treatment of plant-based material on subsequent processing steps considering structure and composition.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 169.
UB BOKU
obvsg
Annabelle Abrera
(2020):
Oxidative half-reaction of Trametes ochracea pyranose 2-oxidase variants with alternative electron acceptors for future biosensor application.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 129.
UB BOKU
obvsg
Suwapat Kittibunchakul
(2020):
Galacto-oligosaccharides formed using β-galactosidases from lactic acid bacteria: synthesis, structural comparison and fermentability.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 171.
UB BOKU
obvsg
FullText
Georg Schütz
(2020):
Characterization of Quinohemoprotein Pyranose Dehydrogenase from Coprinopsis cinerea.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 135.
UB BOKU
obvsg
FullText
2019
Stefan Lehner
(2019):
Impact of sugar cane molasses on glycerol accumulation in alcoholic fermentations.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Biotechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 67.
UB BOKU
obvsg
Mai Lan Pham
(2019):
Novel strategies for immobilisation of hydrolytic enzymes towards the development of whole-cell biocatalysts.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 175.
UB BOKU
obvsg
Klara Margareta Haas
(2019):
Structure engineering for improved color stability and handling of carotenoid-rich coloring food powders.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 156.
UB BOKU
obvsg
Manuela Maurer
(2019):
Quantification of Water-governed Ligand Binding by Advanced Free-energy Calculation Methods.
Dissertation - Institut für Molekulare Modellierung und Simulation (MMS),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 211.
UB BOKU
obvsg
FullText
Leander Sützl
(2019):
Recreation of ancestral members of the GMC superfamily of FAD-dependent
oxidoreductases.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 167.
UB BOKU
obvsg
FullText
2018
Julia Margarete Mildner
(2018):
Upstream process development for recombinant protein production in E. coli using a mixed feed system.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 100.
UB BOKU
obvsg
Andrea Nicolussi
(2018):
Enlightening the impact of covalent heme to protein bonds in ancestral peroxidases.
Dissertation - Abteilung für Biochemie (DCH/BC),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 116.
UB BOKU
obvsg
FullText
Stefan Scheiblbrandner
(2018):
Engineering and Characterization of Oxidoreductases Developed for Implantable Enzymatic Biosensors and Biofuel Cells.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 413.
UB BOKU
obvsg
Minh Hang Vu Thi
(2018):
CROSS-CULTURAL DIFFERENCES IN FOOD CHOICE:
FOR A BETTER UNDERSTANDING OF CONSUMERS’ FOOD CHOICE BEHAVIOR BY USING
EYE-TRACKING METHOD.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 99.
UB BOKU
obvsg
FullText
Marita Preims
(2018):
CELLOBIOSE DEHYDROGENASE - ON THE ROAD TO BIOCATALYSIS.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 267.
UB BOKU
obvsg
Lina Heistinger
(2018):
Regulation of mating in the methylotrophic yeast Komagataella phaffii.
Dissertation - Institut für Biotechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 113.
UB BOKU
obvsg
Katharina Meixner
(2018):
Integrating cyanobacterial poly(3-hydroxybutyrate) production into biorefinery concepts.
Dissertation - Institut für Umweltbiotechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 138.
UB BOKU
obvsg
FullText
Anatol Schmidt
(2018):
Determination of the native state of B-vitamins in milk using ultra-high performance liquid chromatography.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 89.
UB BOKU
obvsg
2017
Anna Gutsohn
(2017):
Optimization of Biosurfactants Production by Bacillus subtilis B37 Isolated from Palm Oil-Contaminated Soil.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 44.
UB BOKU
obvsg
FullText
Daniel Schmidt
(2017):
Expression and Characterization of Coprinopsis cinerea Pyranose Dehydrogenase (CcPDH) in Escherichia coli.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 67.
UB BOKU
obvsg
Nina Prasnikar
(2017):
Tartaric stabilization by addition of inhibitors and their impact on the protein stability of white and red wine.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 62.
UB BOKU
obvsg
Julian Kopp
(2017):
Challenging the metabolic burden concept - A study of E. coli BL21 (DE3) [pet30a] and BL21 (DE3) [N-pro].
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 76.
UB BOKU
obvsg
Barbara Albrecht
(2017):
Optimized Preservation of frozen and freeze-dried anaerobic gut microbes.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 91.
UB BOKU
obvsg
Barbara Geiger
(2017):
Characterization and engineering of β-glycosidases for biotechnological applications.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 106.
UB BOKU
obvsg
FullText
Daniela Kotz
(2017):
Bioprocess Development for Recombinant Feed Enzyme Production in Pichia pastoris.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 184.
UB BOKU
obvsg
Irene Schaffner
(2017):
Structural and Functional Studies on a Dimeric Chlorite Dismutase.
Dissertation - Abteilung für Biochemie (DCH/BC),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 216.
UB BOKU
obvsg
2016
Lukas Vincent Ulrich Leutgöb
(2016):
The effects of different dextrose equivalent (DE) corn syrups on crystallization kinetics of amorphous sucrose matrices.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 127.
UB BOKU
obvsg
FullText
Eva Vojta
(2016):
Production and Characterization of Several Oxidases for Pentosan-Crosslinking
(as a part of the PentoGlu Project).
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 103.
UB BOKU
obvsg
FullText
Elena Maria Stelzer
(2016):
Heterologous protein display on the cell surface of Lactobacillus plantarum.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 81.
UB BOKU
obvsg
Martina Hödl
(2016):
Effects of pH and acetic acid on biomass growth and utilization of sugars found in wheat straw hemicellulose hydrolysate of several yeast strains.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 114.
UB BOKU
obvsg
Liesa Schoder
(2016):
FERMENTATION PROCESS OPTIMIZATION OF KLUYVEROMYCES MARXIANUS.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 88.
UB BOKU
obvsg
Susanne Wiesinger
(2016):
Extraction of Nitrogen Fractions from Organic Alfalfa and Organic Corn
To use as the Primary Nitrogen Source for the Production of Organic Baker's Yeast.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 83.
UB BOKU
obvsg
Esther Plattner
(2016):
Constitutive expression of a β-mannanase in Lactobacillus plantarum.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 51.
UB BOKU
obvsg
FullText
Georg Mlynek
(2016):
DEVELOPMENT AND ESTABLISHMENT OF PLATFORMS FOR THE PRODUCTION AND CRYSTALLIZATION OF RECALCITRANT PROTEINS AND PROTEIN COMPLEXES.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 282.
UB BOKU
obvsg
FullText
Daniel Kracher
(2016):
Cellulose degrading oxidoreductases.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 205.
UB BOKU
obvsg
FullText
Hoang Minh Nguyen
(2016):
Production and surface display of heterologous proteins in Lactobacillus plantarum towards the production of health-promoting oligosaccharides.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 168.
UB BOKU
obvsg
FullText
Christoph Gonaus
(2016):
Rational engineering of Pyranose Dehydrogenase for application to enzymatic
bio-fuel cells.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 104.
UB BOKU
obvsg
FullText
Lisa Inken Boitz
(2016):
ANALYTICAL HEAT LOAD EVALUATION OF EXTENDED SHELF LIFE (ESL) DAIRY PRODUCTS.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 141.
UB BOKU
obvsg
Michael Reisinger
(2016):
Wheat Bran Biorefinery – Biomass Disintegration.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 111.
UB BOKU
obvsg
Özge Tirpanalan
(2016):
Wheat Bran Biorefinery - An Insight into the Process Chain.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp i-vi und 1-82.
UB BOKU
obvsg
FullText
Regina Huber
(2016):
Sticking of waffles on baking plates – Influence of ingredients, baking plate material, baking parameters and release agents.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 74.
UB BOKU
obvsg
FullText
2015
Sandra Weber
(2015):
Characterization of Three Agaricus meleagris Pyranose Dehydrogenase Isoforms.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 48.
UB BOKU
obvsg
FullText
Georg Wüest
(2015):
Technical specification and possible technical solutions for a biotechnological plant.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 97.
UB BOKU
obvsg
Maximilian Lassi
(2015):
The influence of chemical compounds on the STARS/MKL1/SRF-pathway in the treatment of type-2 Diabetes.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 59.
UB BOKU
obvsg
Tatjana Leister
(2015):
Immobilization of β-Galactosidase from Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus using chitin-binding domain and biochemical characterization of immobilized enzyme for lactose hydrolysis.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 69.
UB BOKU
obvsg
FullText
Erik Breslmayr
(2015):
Engineering of a high redox potential laccase towards improved performance at physiologic conditions.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 79.
UB BOKU
obvsg
FullText
Leonard Nikolaus Gietzen
(2015):
Entwicklung eines Getränkes auf Haferbasis.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 145.
UB BOKU
obvsg
Dagmar Brugger
(2015):
Engineering pyranose 2-oxidase for applications in biosensors and bio-fuelcells through modified oxygen reactivity.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp XIV / 154 S..
UB BOKU
obvsg
Mansooreh Jami
(2015):
PHYLOGENETIC DIVERSITY, BIOLOGICAL ACTIVITY AND TAXONOMICAL STUDY OF SELECTED BACTERIA FROM THE AQUATIC ENVIRONMENT.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 86.
UB BOKU
obvsg
Ngoc Hung Pham
(2015):
Modeling of enzyme-catalysed processes: galacto-oligosaccharide formation and NAD(P)H oxidation as examples.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 172.
UB BOKU
obvsg
FullText
Mahdi Ghanbari
(2015):
THE FISH GUT MICROBIOME CONTRIBUTIONS TO ITS CHARACTERIZATION AND POTENTIAL APPLICATIONS.
Dissertation - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 83.
UB BOKU
obvsg
FullText
Monika Soudi
(2015):
Phylogenetic, Structural and Functional Characterization of Human Peroxidasin 1.
Dissertation - Abteilung für Biochemie (DCH/BC),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 191.
UB BOKU
obvsg
FullText
Michael Graf
(2015):
Probing the active site of pyranose dehydrogenase by experimental and computational means.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 157.
UB BOKU
obvsg
FullText
Regina Paukner
(2015):
Expression und Charakterisierung von Kohlenhydrat-oxidierenden Enzymen.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 126.
UB BOKU
obvsg
FullText
Wolfgang Sommeregger
(2015):
Powerful Expression of Recombinant Proteins in Chinese Hamster Ovary (CHO) Cells.
Dissertation - Institut für Biotechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 198.
UB BOKU
obvsg
2014
Ai Li
(2014):
Characterization of Cellobiose Dehydrogenase Variants and Aryl-alcohol Oxidase for Application in Biosensors.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 103.
UB BOKU
obvsg
Karin Tosch
(2014):
Entwicklung eines glutenfreien Bieres.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 111.
UB BOKU
obvsg
Desiree Böck
(2014):
Development of an MLST system for the inter- and intraspecies differentiation of Streptococcus infantarius subsp. infantarius and other streptococci from food and clinical samples.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 62.
UB BOKU
obvsg
Viktoria Fuchs
(2014):
Untersuchung der chemischen und physikalischen Qualität von Nudeln aus Emmer und Emmermahlfraktionen.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 102.
UB BOKU
obvsg
Birgit Maria Schellenbacher
(2014):
Entwicklung laktose- und glutenfreier Schokoladenkuvertüren auf pflanzlicher Basis und in biologischer Qualität.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 114.
UB BOKU
obvsg
Carina Ross
(2014):
Optimization of the fermentation strategy for the production of cellobiose dehydrogenase in Pichia pastoris.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 96.
UB BOKU
obvsg
Montira Intanon
(2014):
Biochemical and structural characterization of β-galactosidases for galactooligosaccharides synthesis.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 118.
UB BOKU
obvsg
Sheryl Lozel Arreola
(2014):
Klonierung, Expression, biochemische Charakterisierung und Oligosaccharid-synthese durch β-Galactosidase aus Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus DSM 20081 und Bifidobacterium breve DSM 20231.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 255.
UB BOKU
obvsg
FullText
Gabor Nagy
(2014):
Shapes and Free Energies of Biopolymers
Computational Studies of Structure and Molecular Recognition.
Dissertation - Institut für Molekulare Modellierung und Simulation (MMS),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 187.
UB BOKU
obvsg
Stefan Hofbauer
(2014):
Mechanisms of Catalysis and Inhibition of Chlorite Dismutase.
Dissertation - Abteilung für Biochemie (DCH/BC),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 144.
UB BOKU
obvsg
FullText
2013
Roland Pöttschacher
(2013):
Vergleich von Marillenkernölen, hergestellt durch Hochdruckextraktion mit überkritischem CO2 und durch konventionelle Pressung.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 152.
UB BOKU
obvsg
Markus Opitz
(2013):
Einfluss der Hefe und deren Stoffwechselprodukte auf die Trübung (90°) im filtrierten Bier, sowie Optimierung der Prozesse und Entwicklung einer Frühwarnmethode.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 115.
UB BOKU
obvsg
Stefanie Wenig
(2013):
Cloning, expression, purification and characterization of β-galactosidase from Streptococcus thermophilus.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp VIII, 76.
UB BOKU
obvsg
Thomas Pichler
(2013):
Qualitätsbewertung von alkoholischen Fertigcocktails.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 164.
UB BOKU
obvsg
Johannes Liebl
(2013):
Erhöhung der Hopfenausbeute im Brauprozess.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 128.
UB BOKU
obvsg
Eva Averbeck
(2013):
Glutenfreier Blätterteig.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 139.
UB BOKU
obvsg
Pia Raphaela Wernig
(2013):
Entwicklung pikanter Müsliriegel.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 134.
UB BOKU
obvsg
FullText
Nadine Adragna
(2013):
Entwicklung laktose- und glutenfreier Desserts auf Basis pflanzlicher Rohstoffe - im Speziellen von Schokoladenpudding und Eiscreme.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 193.
UB BOKU
obvsg
Katharina Reiko Schropp
(2013):
Characterization and rational design of a Pyranose dehydrogenase for biofuel cells.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 62.
UB BOKU
obvsg
Vanja Kaswurm
(2013):
Development, optimisation and integration of a hybride bioprocess for L-ascorbic acid synthesis.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 114.
UB BOKU
obvsg
Petra Staudigl
(2013):
Enzyme systems for conversion of lactose and its hydrolysis products galactose and glucose.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 163.
UB BOKU
obvsg
2012
Paul Santner
(2012):
SEMI-RATIONAL ENGINEERING OF MYRIOCOCCUM THERMOPHILUM CELLOBIOSE DEHYDROGENASE FOR IMPROVED OXYGEN REACTIVITY.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 73.
UB BOKU
obvsg
Bernhard Schirk
(2012):
Mixed mode chromatography - establishment of an automated screening platform.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 99.
UB BOKU
obvsg
Stefan Scheiblbrandner
(2012):
Biochemical and electrochemical characterization of cellobiose dehydrogenase for application in glucose biosensors.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 79.
UB BOKU
obvsg
Herbert Michlmayr
(2012):
Glycosidases from Wine Lactic Acid Bacteria Biochemical Characterization and enological Properties.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 171.
UB BOKU
obvsg
Hoang Anh Nguyen
(2012):
Prebiotic oligosaccharides resembling human milk oligosaccharides: from enzyme production to enzymatic synthesis.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 96.
UB BOKU
obvsg
2011
Christoph Gonaus
(2011):
Rational design and characterization of recombinant Botrytis aclada laccase for use in biofuel cells.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 92.
UB BOKU
obvsg
FullText
Philipp Schmelzer
(2011):
Optimization of fermentation process of two nisin-inducible Lactococcus lactis strains NZ9000 and NZ3900.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 90.
UB BOKU
obvsg
Alfons Felice
(2011):
Elucidation of the direct electron transfer of Corynascus thermophilus cellobiose dehydrogenase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 73.
UB BOKU
obvsg
Christian Pillei
(2011):
Development of a high-throughput screening assay for laccases expressed in Pichia pastoris and its application on a site-saturation library of Botrytis aclada laccase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 65.
UB BOKU
obvsg
Doris Hartinger
(2011):
Catabolic enzymes in the fumonisin degradation pathway of Sphingopyxis sp. MTA144.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 169.
UB BOKU
obvsg
FullText
Tien Thanh Nguyen
(2011):
Sakacin - based expression systems - application for overproduction of beta-galactosidase in Lactobacillus.
Dissertation - Studienabteilung,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 144.
UB BOKU
obvsg
FullText
Anja Ganner
(2011):
Capability of yeast derivatives to adhere enteropathogenic bacteria and to modulate cells of the innate immune system.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 100.
UB BOKU
obvsg
FullText
Sana Ullah Iqbal
(2011):
Characterization of β-Galactosidase and Enzymatic Synthesis of Prebiotic Galacto-oligosaccharides.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 80 Pages.
UB BOKU
obvsg
FullText
2010
Oliver Mieselberger
(2010):
Klonierung und Expression dikaryotischer radikalischer Kupferoxidasen.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 56.
UB BOKU
obvsg
Stefan Hofbauer
(2010):
Expression of Archeal Membrane Transporters and Structural Analysis of Protease - Inhibitor Complexes.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 96.
UB BOKU
obvsg
Manfred Augustin
(2010):
Screening for Cellobiose Dehydrogenase in Ascomycetes.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 80.
UB BOKU
obvsg
FullText
Miriam Klausberger
(2010):
Cloning, expression and characterisation of a novel FAD-dependent glucose dehydrogenase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 121.
UB BOKU
obvsg
FullText
Christoph Stocker
(2010):
The role of glycations in thermostabilization of the E542K mutant of pyranose 2-oxidase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 61.
UB BOKU
obvsg
Josef Schenkenfelder
(2010):
Cloning, expression and characterisation of cellobiose dehydrogenase variants of ascomycetous and basidiomycetous sources for third generation biosensors.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 75.
UB BOKU
obvsg
Dagmar Brugger
(2010):
Engineering Pyranose 2-Oxidase from Trametes multicolor by rational and semi-rational protein design for applications in enzymatic biofuel cells.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 78.
UB BOKU
obvsg
Fabian Berghamer
(2010):
Enzymatic Hydrolysis of Whey Proteins: The Effect on Functional Properties of Resulting Protein Hydrolysates.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 55.
UB BOKU
obvsg
Caroline Mair
(2010):
ß-Galactosidase of Bacillus licheniformis: Immobilization on chitin using a chitin binding domain and biochemical characterization.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 99.
UB BOKU
obvsg
FullText
Melanie Narciso
(2010):
Purification, Characterization and Cloning of Cellobiose Dehydrogenase from Ascomycete Fungi.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 60.
UB BOKU
obvsg
Leonhard Mayrhofer
(2010):
Examination of prebiotic properties of water and alkaline extracts from Straw mushroom (Volvariella volvacea).
Diplomarbeit / Masterarbeit - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 55.
UB BOKU
obvsg
Wolfgang Harreither
(2010):
Cellobiose Dehydrogenase - an electrifying enzyme
Biochemical and electrochemical characterisation of cellobiose dehydrogenase for its application in biosensors and biofuel cells.
Dissertation - Studienabteilung,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 257.
UB BOKU
obvsg
FullText
Withu Choosri
(2010):
Screening, Production and Characterization of a novel Galactose oxidase.
Dissertation - Studienabteilung,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 71 pages.
UB BOKU
obvsg
Rula Clara Salaheddin-Nassr
(2010):
Genetic engineering of pyranose 2-oxidase:a candidate for industrial application
.
Dissertation - Studienabteilung,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 110.
UB BOKU
obvsg
Kitti Mueangtoom
(2010):
Screening, Production, Purification, Characterization and Application of New Laccase.
Dissertation - Institut für Lebensmitteltechnologie (LMT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 178.
UB BOKU
obvsg
2009
Andrea Reiss
(2009):
Protein-Engineering zur Verbesserung der biokatalytischen Eigenschaften von Pyranose 2-Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 76.
UB BOKU
obvsg
Margarita Keinrath
(2009):
Screening for Novel Oxidoreductases from Ascomycete Fungi.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 67.
UB BOKU
obvsg
Elisabeth Leitner
(2009):
ß-Galactosidases from Lactobacillus pentosus and Lb. L 662: Purification, characterization and galacto-oligosaccharide production.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 81.
UB BOKU
obvsg
FullText
Saskia Malang
(2009):
Development of an immobilized co-culture of lactic acid and propionic acid bacteria for high production of B-vitamins.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 80.
UB BOKU
obvsg
Daniel Kracher
(2009):
Induction of cellobiose dehydrogenase in the selectively delignifying fungus Ceriporiopsis subvermispora.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 52.
UB BOKU
obvsg
FullText
Oliver Mann
(2009):
Production, purification and characterisation of Lamprospora wrightii and Botrytis aclada laccase.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 115.
UB BOKU
obvsg
FullText
Julia Anzengruber
(2009):
Screening for pyranose 2-oxidase variants with enhanced electron acceptor interaction for application in biofuel cells.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 67.
UB BOKU
obvsg
Thomas Maischberger
(2009):
Biocatalytic synthesis of prebiotic galacto-oligosaccharides: from enzyme production to product formation.
Dissertation - Studienabteilung,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 112.
UB BOKU
obvsg
FullText
2008
Andrea Graf
(2008):
Screeening for novel laccases in ascomycete fungi.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 87.
UB BOKU
obvsg
Juergen Ebner
(2008):
Mutation der FAD-Bindungsstelle H167 im active site der Pyranose 2-Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 85.
UB BOKU
obvsg
Markus Auly
(2008):
Heterologous Expression, Characterization and Assessment of Process Stability of Cellobiose Dehydrogenase from Myriococcum Thermophilum.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 85.
UB BOKU
obvsg
Regina Paukner
(2008):
Klonierung und Kristallisation von Pyranose 2-Oxidase aus Basisdiomyceten.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 97.
UB BOKU
obvsg
Dorota Zielinska
(2008):
Design of a lipase with low affinity towards water as nucleophile.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 51.
UB BOKU
obvsg
Johannes Gugler
(2008):
Investigation on the prebiotic effect of a novel galacto-oliosaccharide mixture: using pure and mixed culture fermentation.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 67.
UB BOKU
obvsg
FullText
Georg Johannes Loss
(2008):
Purification and characterization of bets-galactosidase from Aspergillus oryzae.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 96.
UB BOKU
obvsg
Alois Josef Rittler
(2008):
Expression of Cellobiose Dehydrogenase in Pichia pastoris.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 65.
UB BOKU
obvsg
FullText
Kawah Zahma
(2008):
Heterologe Expression, Reinigung und Charakterisierung einer bakterielle Multikupferoxidase aus Bacillus halodurans.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 80.
UB BOKU
obvsg
Vanja Vasiljevic
(2008):
Heterologe Expression, Reinigung und Charakterisierung von Pyranose-2-Oxidase aus Trametes suaveolens und Trametes prubescens.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 119.
UB BOKU
obvsg
FullText
2007
Rula Clara Salaheddin-Nassr
(2007):
Produktion, Charakterisierung und Kristallisation struktureller Mutanten von Pyranose-2-Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 66.
UB BOKU
obvsg
Romana Zehetner
(2007):
Evaluation of the prebiotic effect of galacto-oligosaccarides produced by a novel b-galactosidase.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 84.
UB BOKU
obvsg
Wolfgang Harreither
(2007):
Biochemical and Elektrochemical Characterisation of Cellbiose Dehydrogenases.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 64.
UB BOKU
obvsg
Katherine Wachmann
(2007):
Biochemical and molecular studies of the luminous mucus secreted by the marine worm Odontosyllis phosphorea (Syllidae).
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 45.
UB BOKU
obvsg
Thi Huyen Tran
(2007):
Formation of Angiotensin Converting Enzyme (ACE)-inhibitory peptides by Lactobacilli during the lactic acid fermentation of acid whey.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 73.
UB BOKU
obvsg
Anita Gernig
(2007):
Isolation, Characterisation and Cloning of the Genes Encoding Novel Thermostable Alpha-Galactosidases from Talaromyces emersonii.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 96.
UB BOKU
obvsg
Elisabeth Halbmayr
(2007):
Klonierung, Expression, Reinigung und Charakterisierung von ß-Galaktosidasen aus probiotischen Lactobacillus Stämmen in Lactobacillus plantarum und Lactobacillus sakei.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 136.
UB BOKU
obvsg
FullText
Silvia Lorenz
(2007):
The role of the GCN pathway in acid stress tolerance.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 63.
UB BOKU
obvsg
FullText
Werner Salaberger
(2007):
Heterologous expression of pyranose dehydrogenase from Agaricus bisporus in Hypocrea jecorina.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 76.
UB BOKU
obvsg
FullText
Gerald Posch
(2007):
Pyranose 2-oxidase: Rational protein design and fermentation engineering for efficient production of the enzyme in E. coli.
Diplomarbeit / Masterarbeit - Abteilung Lebensmittelbiotechnologie (LBT),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp n.a..
UB BOKU
obvsg
Michael Weber
(2007):
Improvement of pyranose 2 oxidase from Trametes multicolor by semi-rational protein design.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 52.
UB BOKU
obvsg
Petra Christian
(2007):
Pyranose 2-oxidase variants for enhanced aldose C-2 oxidation:kinetic characterization andreaction engineering.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 61.
UB BOKU
obvsg
2006
Dorothea Fragner
(2006):
Das Gen der Pyranosedehydrogenase aus Agaricus bisporus: Klonierung und Expression.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Tapio Juhani Parkkinen
(2006):
Klonierung, Reinigung und Charakterisierung einer spore coat Laccase aus Bacillus halodurans.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 83.
UB BOKU
obvsg
Thomas Maischberger
(2006):
Lactic acid fermentation on acid whey: growth and acid production of Lactobacillus sp..
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp n.a..
UB BOKU
obvsg
Johannes Zoechling
(2006):
Untersuchungen zur Steigerung des Galaktoseumsatzes von Pyranose 2-Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Stefan Ertl
(2006):
Different strategies for the recombinant production of the tetrameric enzyme pyranose 2-oxidase.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Stanimira Mateeva Krasteva
(2006):
Purification and Characterization of ß-Galactosidase from Lactobacillus acidophilus.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Thomas Hofer
(2006):
Geziehlte Mutation von Pyranose -2Oxidase aus Trametes multicolor zur Stzeigerung der Galactoseverwertung.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Christina Schümann
(2006):
Expression of Cellobiose dehydrogenase from Myriococcum thermophilum in Pichia pastoris.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
2005
Georg Auernig
(2005):
Heterologous expression of agaricus meleagris PHD in Escherichia coli and Pichia pastoris.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
I-Hsin Tsai
(2005):
Geziehlte Mutagenese von Pyranose-2-Oxidase.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Oliver Spadiut
(2005):
Modification of pyranose 2-oxidase from Trametes multicolor by different directed evolution methods.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Evelyn Duenhofen
(2005):
Fermentation, purification and characterization of cellobiose dehydrogenase from Ceriporiopsis subvermispora.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Katharina Schnuerer
(2005):
Vergleichende technologische Untersuchungen über Kuktivierung, Trocknung und Gärfähigkeit von Weinhefen und industrieller Backhefe (S. cerevisiae).
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Christina Nicole Ganster
(2005):
Characterisation of newly found Cellobiose Dehydrogenases from Ceriporiopsis subvermispora and Myriococcum thermophilum combining methods from biochemistry, molecular biology and bioinformatics.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Markus Huetter
(2005):
Wechselwirkungen zwischen den Einflussfaktoren Most, Hefestamm und Nährstoffpräparat hinsichtlich der Gärkinmetik und der wertgebenden Weininhaltstoffe.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
2004
Susanne Daniela Lehner
(2004):
Inhibierung und Inaktivierung der Pyranose-2Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Christof Leonhart Gautsch
(2004):
Cellobiosedehydrogenase aus thermophilen Pilzen.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Marlene Steinboeck
(2004):
Reinigung und Charakterisierung der ß-Galactosidase aus Lactobacillus sp..
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Petra Sylvia Heibl
(2004):
Metallocene als Elektronenmediatoren im Enzymsystem Pyranose-Dehydrogenase (PDH)/Laccase.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Sabine Henikl
(2004):
Vergleich von rekombinanter Pyranose-2-Oxidase mit dem Wildtypenzym aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Elvira Lackner
(2004):
Kinetic characterization of cellobiose dehydrogenase from Corynascus thermophilus. Kitetische Charakterisierung von Cellobiose Dehydrogenase aus Corynascus thermophilus.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Martina Stueckler
(2004):
Cellobiose Dehydrogenase aus thermophilen Ascomyceten.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
2003
Johann Varga
(2003):
Fermentation, Reinigung und Charakterisierung der Cellobiosedehydrogenase aus Trametes pubescens und Charakterisierung der Cellobiosedehydrogenase aus Trametes villosa.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Gerhard Radlinger
(2003):
Stabilisierung von Wein mit Proteasen.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Birgit Felber
(2003):
Characterization of Pyranose Dehydrogenase from Agarius subperonatus.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Frank Waeger
(2003):
Klonierung der cDNA der Laccase LAP2 aus Trametes pubescens.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Christoph Sygmund
(2003):
Klonierung eines Pyranose Dehydrogenase-Gens aus Agricus meleagris.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Cornelia Jurecka
(2003):
Cellobiose-Dehydrogenase aus Scleotium rolfsii.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
2001
Johann Hess
(2001):
Laccase aus Trametes multicolor. Mediumoptimierung, Fermentation, Reinigung und Charakterisierung.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Harald Wagner
(2001):
Laccase aus Trametes pubescens MB89. Mediumoptimierung, Fermentation, Reinigung und Charakterisierung.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Ronald Mathae
(2001):
Pyranose-Dehydrogenase aus Agaricus xanthoderma: Reinigung, Charakterisierung und technologische Anwendunbg zur Herstellung von Laktulose.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
2000
Roland Ludwig
(2000):
Optimierung des Fermentationsmediums von Sclerotium rolfsii zur Steigerung der Cellobiose-Dehydrogenase Produktion und Versuche zur Herstellung von Laktobionsäure.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
Günther Christoph Albert Baravalle
(2000):
Glukose (Lactose) - Dehydrogenase aus Burkolderia cepacia: Screening, Reinigung, Charakterisierung.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg
1999
Harald Friessnegg
(1999):
Oxidation von L-Gulono- - Lacton durch Pyranose-2-Oxidase aus Trametes multicolor.
Diplomarbeit / Masterarbeit,
BOKU-Universität für Bodenkultur.
UB BOKU
obvsg