2022
Iryna Proshkina
(2022):
ANALYSIS OF PESTICIDES USING QUECHERS TECHNIQUE FOR SAMPLE PREPARATION AND GC-NPD.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 82.
UB BOKU
obvsg
Teresa Kohl
(2022):
Entwicklung einer flüssigkeitschromatographischen Methode zur Bestimmung von Maillard-Reaktionsprodukten in Soja.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 85.
UB BOKU
obvsg
Sabrina Van Den Oever
(2022):
Development and application of UHPLC methods using UV/FLR/MS detection for the determination of valuable components in selected foods.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 133.
UB BOKU
obvsg
Hoang Le Tan
(2022):
Optimization of the recovery and stabilization of curcumin considering matrix properties, different cell disintegration and extraction concepts.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 93.
UB BOKU
obvsg
2021
Omid Niknam
(2021):
Effect of enzyme addition on sourdough rheology and biochemical properties.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 193.
UB BOKU
obvsg
FullText
Gregor Wailzer
(2021):
Analyse von Minorfettsäuren in Milchprodukten.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 123.
UB BOKU
obvsg
FullText
Rosa Maria Eder
(2021):
Potential of bio-based friction modifiers for safe use in food-grade lubrication.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 103.
UB BOKU
obvsg
FullText
Maximilian Gratz
(2021):
Impact of selected process and product parameters during ohmic heating applied for cooking, baking and preservation.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 150.
UB BOKU
obvsg
Lukas Macheiner
(2021):
Impact of origin, fermentation and roasting on the chemical composition of coffee beans and brews.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 183.
UB BOKU
obvsg
2020
Gerald Hofer
(2020):
Charakterisierung des Adipatgehaltes in chemisch modifizierten Lebensmittelstärken.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 100.
UB BOKU
obvsg
Yasmin Nooriman Leithner
(2020):
Analyse von 3-Monochlorpropandiol und Glycidol in Speiseölen, -fetten und Lebensmitteln aus dem österreichischen und slowenischen Einzelhandel.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 94.
UB BOKU
obvsg
Dominik Weiß
(2020):
HPLC-Analytik zur Bestimmung des Chlorogensäuregehaltes im Verlauf des Röstvorganges von Kaffeebohnen.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 191.
UB BOKU
obvsg
Thomas Kampitsch
(2020):
STABILITÄT VON VITAMINEN IN FLÜSSIGEN NAHRUNGSERGÄNZUNGSMITTELN ZUR FUNKTIONELLEN ERNÄHRUNGSPHYSIOLOGISCHEN UNTERSTÜTZUNG UNTER BESONDERER BERÜCKSICHTIGUNG VON FOLSÄURE UND VITAMIN A.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 320.
UB BOKU
obvsg
Ma. Desiree Aldemita
(2020):
ANALYSIS OF BEE POLLEN FROM NATIVE STINGLESS BEES OF THE PHILIPPINES.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 106.
UB BOKU
obvsg
2019
Barbora Baluskova
(2019):
Composition of Fatty Acids and Genes Responsible for Fatty Acid Biosynthesis in Seeds of Silver Fir (Abies alba).
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 131.
UB BOKU
obvsg
Kerstin Fradler
(2019):
Hochleistungsflüssigkeitschromatographische Evaluierung verschiedener Erhitzungsindikatoren zur Bestimmung des Röstfortschrittes bei Kaffee.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 173.
UB BOKU
obvsg
Carola Bücher
(2019):
REPLACEMENT OF TOLUENE IN THE ACID-CATALYZED TRANSESTERIFICATION.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 87.
UB BOKU
obvsg
Karin Scheuringer
(2019):
Entwicklung und Validierung einer HPLC-Methode zur quantitativen Bestimmung von Vitamin C in Obst und Gemüse.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 87.
UB BOKU
obvsg
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Birgit Maria Bleich
(2019):
Einfluss von Weizenkleie und zwei Ölvarianten im Legehennenfutter auf ausgewählte Nährstoffkomponenten des Dotters.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 85.
UB BOKU
obvsg
Klara Margareta Haas
(2019):
Structure engineering for improved color stability and handling of carotenoid-rich coloring food powders.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 156.
UB BOKU
obvsg
2018
Alexander Szente
(2018):
Das Gelbe vom Ei
Lebensmittelchemische Analytik wertgebender Inhaltsstoffe von Eigelb unter Einfluss von Futtermittelfermentation.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 066417.
UB BOKU
obvsg
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Nguyet Anh Tran Ly
(2018):
Melanin-based electrospun membranes for metal detoxification in water.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 51.
UB BOKU
obvsg
Anatol Schmidt
(2018):
Determination of the native state of B-vitamins in milk using ultra-high performance liquid chromatography.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 89.
UB BOKU
obvsg
Denisse Bender
(2018):
OPTIMIZATION OF GLUTEN-FREE BREAD BY NOVEL ARABINOXYLAN NETWORKS.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 153.
UB BOKU
obvsg
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2017
Isabel-Luisa Olschewski
(2017):
Detection of silage feeding by fatty acid profile analysis in consumer milk.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 166.
UB BOKU
obvsg
Julia Maria Keplinger
(2017):
Detection of silage feeding by fatty acid profile analysis in consumer milk.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 151.
UB BOKU
obvsg
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Larissa Fleischanderl
(2017):
EVALUATING METHODS FOR THE ANALYSIS OF GLUCOCORTICOIDS IN ANIMAL FATS.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 53.
UB BOKU
obvsg
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2016
Michael Reisinger
(2016):
Wheat Bran Biorefinery – Biomass Disintegration.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 111.
UB BOKU
obvsg
Özge Tirpanalan
(2016):
Wheat Bran Biorefinery - An Insight into the Process Chain.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp i-vi und 1-82.
UB BOKU
obvsg
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2015
Stefanie Maria Huber
(2015):
Entwicklung von Methoden zum Nachweis der Fütterungsart anhand analytischer Parameter der Milch.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 138.
UB BOKU
obvsg
Fiona Melanie Laupenmühlen
(2015):
Establishment and validation of a high-throughput screening method for the evaluation of biocide coatings for food contact materials.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmitteltechnologie,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp X; 109 Bl.
UB BOKU
obvsg
Seyedehsadaf Shojaie
(2015):
Analyses of Color Transfer during Co-Crystallization of Sucrose.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 120.
UB BOKU
obvsg
Andriati Ningrum
(2015):
FORMATION OF FLAVOR COMPOUNDS DERIVED FROM CAROTENOID OXIDATION IN PANDAN LEAVES
(Pandanous amaryllifolius Roxb.).
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 104.
UB BOKU
obvsg
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2013
Luis Pérez Berrocal
(2013):
SUPERCRITICAL CO2 EXTRACTION OF WHEAT BRAN OILS.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 102.
UB BOKU
obvsg
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Markus Weiss
(2013):
Optimierung einer kombinierten Analysenmethode zum Nachweis mikroverkapselter Aromen und deren Vorstufen in Lebensmitteln.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 157.
UB BOKU
obvsg
2012
Samah Elmejrab
(2012):
Investigation of Antioxidative Mechanisms in Olive Oil.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 65.
UB BOKU
obvsg
Kurt Schmidinger
(2012):
Worldwide Alternatives to Animal Derived Foods - Overview and Evaluation Models.
Solutions to Global Problems caused by Livestock.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 253.
UB BOKU
obvsg
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Gregor Fiechter
(2012):
Application of ultra-high pressure liquid chromatography for the analysis of selected food constituents.
Doctoral Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 71.
UB BOKU
obvsg
2011
Quoc Tuan Hoang
(2011):
Characterization of natural edible oils regarding their quality-related constituents.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 65.
UB BOKU
obvsg
FullText
Eda Karayel
(2011):
Untersuchungen zur Oxidationsstabilität von Leinöl.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 83.
UB BOKU
obvsg
Andreas Klempa
(2011):
Analyse wasserlöslicher Carbonsäuren mit Direktinjektion- und statischer Headspace - Gaschromatographie.
Master / Diploma Thesis - Institut für Lebensmittelwissenschaften,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 81.
UB BOKU
obvsg
2007
Barbara Leithner
(2007):
Entwicklung einer Analysenmethode zur Bestimmung von Acrylamid.
Master / Diploma Thesis,
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 77.
UB BOKU
obvsg
Maresa Koblinger
(2007):
Optimierung der Methoden zur Identifizierung von Fettsäuren.
Master / Diploma Thesis - Abteilung Lebensmittelchemie (LCH),
BOKU-Universität für Bodenkultur,
pp 120.