Ly D., Mayrhofer S., San V., Schmidt J.M., Zitz U., Domig K.J. (2018): Safety assessments of Cambodian fermented foods.
4th AFSA International Conference on “Food Safety and Food Security”, AUG 10-12, Siem Reap, CambodiaLy D., Mayrhofer S., San V., Schmidt J.M., Zitz U., Domig K.J. (2018): Safety of fermented vegetables from Cambodia: Biogenic amines contents in relation to physicochemical properties and microbial communities. [Poster]
5th International ISEKI Food Conference, JUL 3-5, 2018, Stuttgart, GERMANYRoth, N; Kaesbohrer, A; Mayrhofer, S; Zitz, U; Hofacre, C; Domig, K.J; (2018): Prevalence of antibiotic resistant bacteria in animals - A global perspective.
4th International Conference on Antimicrobials, Multiple Drug Resistance & Antibiotics Resistance , APR 20-24, 2018, Las VegasBrändle J., Fraberger V., Heinzle L., Schuller K., Berta J., Zitz U., Kneifel W., Domig K.J. (2017): Quantifizierung und Charakterisierung von Clostridium spp. in Käsereimilch. [Poster]
3. ADDA Jahresmeeting, APR 27-28, 2017, Aschbach-MarktDomig K.J., Brändle J., Heinzle L., Fraberger V., Schuller K., Berta J., Zitz. U., Kneifel W. (2017): Quantifizierung und Charakterisierung von Clostridium spp. in Käsereimilch .
3. ADDA Jahresmeeting, APR 27-28, 2017, Aschbach-MarktZitz, U., Feichtinger, M., Domig, K.J. (2013): Hygiene von Lebensmittelverpackungen.
Constantia Teich AG, DEZ 12, 2013, Weinburg, AUSTRIAZitz U., Zunabovic M., Neudl P., Reichel A. & Domig K.J. (2012): Sceening Versuche zum Nachweis von L. monocytogenes mit Hilfe des neuen VIDAS UP LPT im Vergleich zu VIDAS LDUO und ISO 11290 - Zwischenbericht und Diskussion.
Listeria Screening, SEP 6, 2012, Universität für BodenkulturZitz, U., Kneifel, W. (2009): Development of a standardized method for the enumeration of bifidobacteria in fermented dairy products.
, IDF Analytical Week, 17.05.-23.05.2009, SochtiZitz, U., Kneifel, W. (2009): Development of a standardized method for the enumeration of bifidobacteria in fermented dairy products - ISO/FDIS 29981/ IDF 220 International Standard:2009.
, IDF Analytical Week, May 17-23, 2009, SochtiMayrhofer S., Domig K.J., Mair C., Zitz U., Petersson A., Witoszynsyj, Kneifel W. (2008): Antibiotikaresistenztestung von Bifidobakterien. [Poster]
ALVA - Jahrestagung 2008, 26. - 27. Mai 2008, LFZ Raumberg-Gumpenstein, IrdningZitz, U., Hoehl, A., Weiss, H., Wilrich, P.-Th., Kneifel, W. (2008): "MPN-techniques for the enumeration of coliforms and E.coli in dairy products: The TEMPO-Method versus ISO 11866-1/ IDF 170-1". [Poster]
, First European Food Congress, 4.-9. November 2008, LjubljanaZitz, U., Hoehl, A., Weiss, H., Wilrich, P-Th., Kneifel, W. (2008): MPN-techniques for the enumeration of coliforms and E.coli in dairy products: The TEMPO-Method versus ISO 11866-1/ IDF 170-1. [Poster]
, First European Food Congress, 4.-9. November 2008, LjubljanaA.Hoehl, K.Domig, U.Zitz, S.Baumgartner, W.Kneifel (2007): Applicability of the TEMPO® Automated System to the Microbiological Analysis of Dairy Products. [Poster]
Food - New options for the Industry EFFoST/EHEDG Joint Conference 2007, 14 – 16 November 2007, Lisbon, PortugalKneifel W., Domig K.J., Zitz U., Hoehl A., Baumgartner S. (2007): Einsatz des TEMPO Systems für die mikrobiologische Qualitätskontrolle von Milch und Milchprodukten.
Milchkonferenz 2007, 17. - 18. September 2007, WienMayrhofer S., Domig K.J., Mair C., Zitz U., Kneifel W. (2007): Antibiotikaresistenzprüfung von Laktobazillen: Vergleich der Mikrodilutions-, E-test- und Plättchenmethode. [Poster]
Milchkonferenz 2007 - Gesellschaft für Milchwissenschaft / Society of Dairy Science, 17. - 18. September, WienZitz, U. (2007): Standardisierung einer mikrobiologischen Analysenmethode zum quantitativen Nachweis probiotischer Keime in Milchprodukten.
, Kolloquium „Statistische Methoden in der empirischen Forschung", NOV 20, 2007, Humboldt-Universität BerlinZitz, Ulrike (2007): Standardisierung einer mikrobiologischen Analysenmethode zum zuverlässigen quantitativen Nachweis probiotischer Keime in Milchprodukten.
Fachkolloquium "Statistische Methoden in der empirischen Forschung", 20.11.2007, BerlinZitz, Ulrike (2007): Zitz, U., Kneifel, W., Weiss, H., Wilrich, P-Th., 2007 Planung und Umsetzung von Validierungsstudien quantitativer mikrobiologischer Methoden. Beispiel: Selektiver Nachweis von Bifidobakterien in Milchprodukten. . [Poster]
Milchkonferenz 2007, , 17./18. September, WienKneifel, W., Hoehl, A., Domig, K.J., Zitz, U. (2006): Instrumentelle Qualitätskontrolle in der Milchwirtschaft.
Biomerieux Seminar - Diagnostik in der Milchwirtschaft, 4.5.2006, BOKU - Dept. für Lebensmittelwissenschaften und -technologie, WienApprich, S., Kneifel, W., Zitz, U. (2005): Curriculum Development of the international MSci Safety in the Food Chain.
Sokrates- Coordinator Meeting, 25.11.2005, BrusselsKneifel, W., Apprich, S., Zitz, U. (2005): International MSc "Safety in the Food Chain" Report to ELLS Board.
ELLS Conference, 27.-28.10. 2005, Uppsala, SwedenKneifel, W., Zitz, U., Weiss, H., Rada, V. (2005): Development of a selective medium for the detection and enumeration of bifidobacteria in fermented dairy products.
IDF Analytical Week,, 24.05.2005, Magliesburg, South AfricaU. Zitz, W. Kneifel (2004): Report of Subject Area "Safety in the Food Chain".
ELLS Conference, Euroleague of Life Science Universities, 21., 22. 10.2004, ViennaW. Kneifel, U. Zitz (2004): Development of a selective medium for the detection and enumeration of bifidobacteria in fermented dairy products.
IDF Analytical Week, 20.04.2004, Parma, ItalienW. Kneifel, U. Zitz (2004): Safety in the Food Chain: Report of Subject Area.
ELLS Conference, Euroleague of Life Science Universities, 16.02.2004, Hohenheim, Deutschland