** Wendelin, M; Bauer, A; Buchinger, E; Danner, L; Derndorfer, E; Hang, VTM; Hopfer, H; Wallner, M; Jantathai, S; Julius, N; Matullat, I; Majchrzak, D; Siegmund, B; Seo, HS; Spangl, B; Duerrschmid, K A cross-cultural study on odor-elicited life stage-associations.
FOOD QUAL PREFER. 2023; 106, 104810 WoS FullText FullText_BOKU
Dirk Minkner, Anette Bongartz, Klaus Dürrschmid
(2023): Hot Spots in der Sensorik.
[Dreiländertagung 2023: Kompetenz Sensorik - gemeinsam stark, Stuttgart, 19. - 20.10.2023]
Klaus Dürrschmid
(2023): Blaue oder lieber rote Erdbeeren? Zur Psychologie von Farben bei Lebensmitteln.
[GDL Fachwebinar Farbe und Färben von Lebensmitteln, Online, 29.03.2023]
Klaus Dürrschmid
(2023): Macht nur die Menge satt?.
[Portion size matters: Reden wir über Portionsgrößen, Wien, 16. Mai 2023]
Klaus Dürrschmid
(2023): SACCP - Eine präventive Methode der sensorischen Qualitätssicherung.
[Dreiländertagung Kompetenz Sensorik - gemeinsam stark, Stuttgart, 19. - 20.10.2023]
Klaus Dürrschmid
(2023): Smells Like Meaning - Konzeptualisierung von Gerüchen.
[Dreiländertagung 2023: Kompetenz Sensorik - gemeinsam stark, Stuttgart, 19. - 20.10.2023]
Udo Wagner, Klaus Dürrschmid, Sandra Pauser (2023): Emotion Recognition-Recent Advances and Applications in Consumer Behavior and Food Sciences with an Emphasis on Facial Expressions.
In: Seyyed Abed Hosseini, Emotion Recognition – Recent Advances, New Perspectives and Applications; IntechOpen FullText
Klaus Duerrschmid et al.
(2022): Is the effect of familiarity of liking of odours country-specific?.
[Poster]
[Eurosense 2022, A Sense of Earth, Turku, Finland, 12.09.2022 - 16.09.2022]
Klaus Dürrschmid
(2022): Faszination Ekel.
[12 Jahre Sensorik Netzwerk Österreich. Das Dutzend ist voll! 2022, Vienna, Austria, 28.04.2022]
Ruben Rama, Andrea Bauer, Klaus Dürrschmid, Barbara Siegmund, Martin Wendelin
(2022): Talking Odors - Cross-culturall understanding of odor conceptual associations.
[Poster]
[Eurosense 2022, A Sense of Earth, Turku, Finland, 12.09.2022 - 16.09.2022]
Klaus Dürrschmid
(2021): Düfte und Erinnerung.
[Schnuppertage, Münchner Stadtbibliothek Neuhausen, Munich, Germany, 21.07.2021]
Klaus Dürrschmid
(2021): Zungenbekenntnisse. Warum der Wein im Urlaub besser schmeckt.
[8. Zürcher Dysphagie Tagung, Online, 26.11.2021]
Klaus Dürrschmid
(2021): Mit Sensoriktraining zu verbessertem Ernährungsverhalten.
[ÖGE Jahrestagung, The Past, the Present and the Future, Online, 24.11.2021 - 26.11.2021]
Martin Wendelin, Andrea Bauer, Elisabeth Buchinger, Lukas Danner, Eva Derndorfer, Vu Thi Minh Hang, Helene Hopfer, Marlies Hörmann-Wallner, Srinual Jantathai, Nina Julius, Imke Matullat, Dorota Majchrzak, Barbara Siegmund, Han-Seok Seo, Bernhard Spangl, Klaus Duerrschmid
(2021): Smells Like Teen Spirit – A Global Study on the Age-related Associations of Selected Odours.
[Poster]
[14th Pangborn Sensory Science Symposium. Sustainable Sensory Science, Online, 09.08.2021 - 12.08.2021]
Rabia Altuntop, Klaus Dürrschmid
(2021): Age- and Emotion-related Associations with Selected Odours by Austrian and Turkish Women
.
[Poster]
[14th Pangborn Sensory Science Symposium. Sustainable Sensory Science, Online, 09.08.2021 - 12.08.2021]
** Gere, A; Danner, L; Durrschmid, K; Kokai, Z; Sipos, L; Huzsvai, L; Kovacs, S Structure of presented stimuli influences gazing behavior and choice.
FOOD QUAL PREFER. 2020; 83, 103915 WoS FullText FullText_BOKU** Karl, CM; Wendelin, M; Lutsch, D; Schleining, G; Durrschmid, K; Ley, JP; Krammer, GE; Lieder, B Structure-dependent effects of sweet and sweet taste affecting compounds on their sensorial properties.
** Karl, CM; Wendelin, M; Lutsch, D; Schleining, G; Durrschmid, K; Ley, JP; Krammer, GE; Lieder, B
Identification of structure-based driving forces of sweetness and associated off-notes.
[29th Annual Meeting of the European-Chemoreception-Research-Organization (ECRO), Trieste, Italy, 11.09.2019 - 14.09.2019]
Klaus Dürrschmid
(2020): Zungenbekenntnisse: Warum der Wein im Urlaub besser schmeckt und andere Fakten und Wunder aus der Welt der Sinne.
[Buchpräsentation 2020, Vienna, Austria, 18.02.2020]
Klaus Dürrschmid
(2020): Wenn die Sinne fehlen. Geschmacks- und Geruchsverlust durch eine COVID-19-Infektion.
[f.eh. live im Talk, Vienna, Austria, 14.05.2020]
Norbert Raak, Klaus Dürrschmid, Harald Rohm (2020): Textural Characteristics of German Foods. The German Würstchen.
In: Katsuyoshi Nishinari, Textural Characteristics of World Foods, 335-351; John Wiley & Sons Ltd.; ISBN 978-1-119-43079-7 FullText** Carsanba, E; Duerrschmid, K; Schleining, G Assessment of acoustic-mechanical measurements for crispness of wafer products.
J FOOD ENG. 2018; 229: 93-101. WoS FullText FullText_BOKU** Vu, TMH; Tu, VP; Duerrschmid, K Gazing behavior reactions of Vietnamese and Austrian consumers to Austrian wafers and their relations to wanting, expected and tasted liking.
FOOD RES INT. 2018; 107: 639-648. WoS PubMed FullText FullText_BOKU* Vu, T; Tu, V; Duerrschmid, K (2018): Eye-tracking test design influences the relationship between gazing behaviour and evaluation decision.
Ioanna Siafara, Klaus Dürrschmid
(2018): Eye-tracking based analysis of traffic light labelling system and its impact on consumers’ risk perception
.
[Poster]
[Eurosense 2018, A Sense of Taste, Verona, Italy, 02.09.2018 - 05.09.2018]
Klaus Dürrschmid
(2018): Testing for Explicit &Implicit Measures in Eye-tracking andFace-reading.
[ESN Implicit Methods Workshop: Uncovering Hidden Depths, Amsterdam, Netherlands, 19.04.2018]
Klaus Dürrschmid
(2018): Zucker- und Salzreduktion in der Sensorik - Grenzen und Möglichkeiten.
[ÖGE Symposium 2018 - Die Spitze der Pyramide - Alles über Zucker, Zuckerarten, Süßungsmittel und Salz, Vienna, Austria, 14.06.2018]
Klaus Dürrschmid
(2018): Sensorische Wahrnehmung von Süßem, Salz und Fett.
[DLG-Forum FoodTec Milch und Milchprodukte, Frankfurt, Germany, 29.11.2018]
Monika Wiesböck, Klaus Dürrschmid
(2018): Tastes like teen spirit – associations between basic tastes and life stages.
[Poster]
[Eurosense 2018, A Sense of Taste, Verona, Italy, 02.09.2018 - 05.09.2018]
Nathalie Riedl, Klaus Dürrschmid
(2018): Conceptualisation of odours
.
[Poster]
[Eurosense 2018, A Sense of Taste, Verona, Italy, 02.09.2018 - 05.09.2018]
Thi Minh Hang Vu, Viet Phu Tu, Tanja Koll, Klaus Duerrschmid*
(2018): Studying product likers’ behavior from gazing behavior, wanting to try, expected liking to tasted liking. A case study with Austrian wafers..
[Eurosense 2018, A Sense of Taste, Verona, Italy, 02.09.2018 - 05.09.2018]
Zitz, U; Schleining, G; Strobl, M; Zunabovic-Pichler, M; Dürrschmid, K; Kneifel, W
(2018): Examples for innovatove Education: Applied Quality Management at BOKU.
[ISEKI_Food 2018, Stuttgart, Germany, 03.07.2018 - 05.07.2018]
** Danner, L; Wendelin, M; Buchinger, E; Derndorfer, E; Majchrzak, D; Maunz, S; Siegmund, B; Duerrschmid, K Smells like teen spirit: Associations between odours and stages of life - A preliminary study.
FOOD QUAL PREFER. 2017; 59: 150-155. WoS FullText FullText_BOKU** Faehnrich, B; Chizzola, R; Schabauer, A; Pracser, N; Duerrschmid, K Volatiles in dairy products after supplementation of essential oils in the diet of cows and influence on taste of cheese.
EUR FOOD RES TECHNOL. 2017; 243(10): 1783-1797. WoS FullText FullText_BOKU
Dürrschmid, Klaus
(2017): New methods in Sensory and Consumer Science.
[Sweet Taste & Technology 2017, Belgrade, Republic of Serbia, 24.03.2017]
Dürrschmid Klaus
(2017): Neue Methoden der Sensorik und Konsumentenwissenschaften.
[Moderne und interaktive Produktentwicklung in der Süßwarenindustrie, Detmold, Germany, 01.03.2017 - 02.03.2017]
Than Thi Huong, Pham Thi Le Huong, Manfred Goessinger, Klaus Dürrschmid, Dietmar Haltrich, Bart M Nicolaï, Dinh T Tran
(2017): Factors Influencing Production of Wine from Dragon Fruit .
[Poster]
[VBFoodNet conference, Ho Chi Minh City, Vietnam, 13.11.2017 - 14.11.2017]
Danner Lukas, Duerrschmid Klaus (2017): Chapter 10: Automatic Facial Expressions Analysis in Consumer Science" from your book.
In: Gaston Ares, Paula Varela, Methods in Consumer Research: New Approaches to Classic Methods 2; Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition, London; ISBN 0081020899Duerrschmid Klaus, Danner Lukas (2017): Chapter 12: Eye Tracking in Consumer Research.
In: Gaston Ares, Paula Varela, Methods in Consumer Research: New Approaches to Classic Methods 2; Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition, London; ISBN 0081020899** Danner, L; de Antoni, N; Gere, A; Sipos, L; Kovacs, S; Durrschmid, K MAKE A CHOICE! VISUAL ATTENTION AND CHOICE BEHAVIOUR IN MULTIALTERNATIVE FOOD CHOICE SITUATIONS.
ACTA ALIMENT HUNG. 2016; 45(4): 515-524. WoS FullText FullText_BOKU** Ekmekcioglu, C; Maedge, J; Lam, L; Blasche, G; Shakeri-Leidenmühler, S; Kundi, M; Ludvik, B; Langer, FB; Prager, G; Schindler, K; Dürrschmid, K; Salt taste after bariatric surgery and weight loss in obese persons..
** Gere, A; Danner, L; de Antoni, N; Kovacs, S; Durrschmid, K; Sipos, L Visual attention accompanying food decision process: An alternative approach to choose the best models.
FOOD QUAL PREFER. 2016; 51: 1-7. WoS FullText FullText_BOKU** Vu, TMH; Tu, VP; Duerrschmid, K Design factors influence consumers' gazing behaviour and decision time in an eye-tracking test: A study on food images.
FOOD QUAL PREFER, 47, 130-138; ISSN 0950-3293 WoS FullText FullText_BOKU
Dürrschmid Klaus
(2016): Lebensmittelqualität - Dimensionen und Annäherungen.
[GÖCH Lebensmittelchemikertage 2016 - Aspekte der Lebensmittelqualität, St. Pölten, Austria, 08.06.2016 - 10.06.2016]
Dürrschmid Klaus
(2016): Geschmackssachen.
[Hungry for Science, Geschmackssinn, Vienna, Austria, 15.10.2016]
Martin Wendelin, Lukas Danner, Elisabeth Buchinger, Eva Derndorfer, Dorota Majchrzak, Klaus Duerrschmid, Barbara Siegmund
(2016): Der Geruch der Jugend? Eine Pilotstudie des Sensorik Netzwerks Österreich.
[Poster]
[Lebensmittelchemikertage 2016, St.Pölten, 8.-10.6.2026]
** Mojet, J; Durrschmid, K; Danner, L; Jochl, M; Heinio, RL; Holthuysen, N; Koster, E Are implicit emotion measurements evoked by food unrelated to liking?.
FOOD RES INT. 2015; 76: 224-232. WoS FullText FullText_BOKU** Prückler, M; Lorenz, C; Endo, A; Kraler, M; Dürrschmid, K; Hendriks, K; Soares da Silva, F; Auterith, E; Kneifel, W; Michlmayr, H; Comparison of homo- and heterofermentative lactic acid bacteria for implementation of fermented wheat bran in bread..
Food Microbiol. 2015; 49:211-219 WoS PubMed FullText FullText_BOKU
Danner, L; Goeschl, S; Missbach, B; Kuchling, D; Schauer, A; Koenig, J; Duerrschmid, K
(2015): Visual attention and choice behavior in multi-alternative choice situations of food products differing in caloric density during hungry and sated conditionAn Eye-Tracking Study.
[Poster]
[11th Pangborn Sensory Science Symposium 2015, Gothenburg, Sweden, 23.08.2015 - 27.08.2015]
Dürrschmid Klaus
(2015): Die Situation.
[Sensorik über alles? Alles über Sensorik!, Vienna, Austria, 14.10.2015]
Irene Floh, Klaus Duerrschmid
(2015): The impact of food additive labeling content on gazing behavior and choice
.
[Poster]
[11th Pangborn Sensory Science Symposium 2015, Gothenburg, Sweden, 23.08.2015 - 27.08.2015]
Klaus Dürrschmid
(2015): Milch & Sensorik .
[ÖGE Symposium Milch und Alternativen 2015, Vienna, Austria, 12.06.2015]
M. Wendelin, L. Danner, E. Buchinger, E. Derndorfer, D. Majchrzak, B. Siegmund, K. Duerrschmid
(2015): Smells Like Teen Spirit: Odour-age associations: a pilot study of the Austrian Sensory Network
.
[11th Pangborn Sensory Science Symposium 2015, Gothenburg, Sweden, 23.08.2015 - 27.08.2015]
Thi Minh Hang Vu, Viet Phu Tu, Duyen Tu Ha, Klaus Duerrschmid, Gerhard Schleining
(2015): Effects of culture and familiarity on gazing behaviour, wanting to try, expected liking and perceived liking: A cross-cultural study between Austrian and Vietnamese consumers on wafer .
[Poster]
[29th EFFoST International Conference 2015 - Food Science Research and Innovation, Athens, Greece, 10.11.2015 - 12.11.2015]
Thi Minh Hang Vu, Viet Phu Tu, Klaus Duerrschmid
(2015): Design factors influence the correlation between gazing behaviour and consumer decision in an eye-tracking test: a study on food images
.
[Poster]
[11th Pangborn Sensory Science Symposium 2015, Gothenburg, Sweden, 23.08.2015 - 27.08.2015]
Thi Minh Hang Vua, Viet Phu Tub, Gerhard Schleining, Duyen Tu Ha, Klaus Duerrschmid
(2015): Gazing behavior reactions of Vietnamese and Austrian consumers to wafers and their relations to wanting, expected and perceived liking.
[11th Pangborn Sensory Science Symposium 2015, Gothenburg, Sweden, 23.08.2015 - 27.08.2015]
** Danner, L; Haindl, S; Joechl, M; Duerrschmid, K Facial expressions and autonomous nervous system responses elicited by tasting different juices.
FOOD RES INT. 2014; 64: 81-90. WoS FullText FullText_BOKU** Danner, L; Sidorkina, L; Joechl, M; Duerrschmid, K Make a face! Implicit and explicit measurement of facial expressions elicited by orange juices using face reading technology.
FOOD QUAL PREFER. 2014; 32: 167-172. WoS FullText FullText_BOKU** Jantathai, S; Sungsri-in, M; Mukprasirt, A; Duerrschmid, K Sensory expectations and perceptions of Austrian and Thai consumers: A case study with six colored Thai desserts.
FOOD RES INT. 2014; 64: 65-73. WoS FullText FullText_BOKU
Attila Gere, Klaus Dürrschmid
(2014): Can we predict gazing behaviour?.
[Sensory and Consumer Behaviour - Thinking out of the Box, Vienna, Austria, 13.05.2014]
Attila Gere, László Sipos, Klaus Dürrschmid, Károly Héberger
(2014): Pair-wise correlation method: impact of JAR attributes on overall liking
.
[Poster]
[Eurosense 2014. A Sense of Life, Copenhagen, Denmark, 07.09.2014 - 10.09.2014]
Attila Gere, Márta Ladányi, Klaus Dürrschmid, László Sipos
(2014): Comparison of the computation method of panellist’s discrimination ability, applied in MAM-CAP, to other approaches
.
[Poster]
[Eurosense 2014. A Sense of Life, Copenhagen, Denmark, 07.09.2014 - 10.09.2014]
Dürrschmid Klaus
(2014): Sensorische Wahrnehmung von Aromen.
[GDL-Symposium. Aroma und aromatisieren von Lebensmitteln, Stuttgart, Germany, 01.12.2014 - 02.12.2014]
L. Danner, N. de Antoni, T. Poscher and K. Duerrschmid
(2014): Make a Choice! Measurement of Visual Attention in Multi-alternative Choice Situations by using Eye-Tracking Technology.
[Poster]
[Eurosense 2014. A Sense of Life, Copenhagen, Denmark, 07.09.2014 - 10.09.2014]
L. Danner, S. Haindl and K. Duerrschmid
(2014): Facial expressions and autonomous nervous system responses elicited by tasting different juices.
[Poster]
[Eurosense 2014. A Sense of Life, Copenhagen, Denmark, 07.09.2014 - 10.09.2014]
Thi Minh Hang Vu, Viet Phu Tu, Klaus Dürrschmid
(2014): Gazing behavior is influenced by the number of images, by the evaluation type but not by the content of question
.
[Poster]
[Eurosense 2014. A Sense of Life, Copenhagen, Denmark, 07.09.2014 - 10.09.2014]
** Jantathai, S; Danner, L; Joechl, M; Durrschmid, K Gazing behavior, choice and color of food: Does gazing behavior predict choice?.
FOOD RES INT. 2013; 54(2): 1621-1626. WoS FullText FullText_BOKU
Dürrschmid Klaus
(2013): Blaue oder lieber rote Himbeeren? Zur Psychologie von Farben bei Lebensmitteln.
[GDL-Symposium "Farbe und Färben von Lebensmitteln", Stuttgart, Germany, 28.11.2013]
Lukas Danner, Thomas Ungrad, Bernhard Gschwantner, Eva Derndorfer, Albert Stoeckl, Klaus Duerrschmid
(2013): Effect of Bottle Storage Temperature on the Sensory Profiles of Grüner Veltliner and Zweigelt Wines.
[Poster]
[Pangborn 2013, 10th Pangborn Sensory Science Symposium, Rio de Janeiro, Brazil, 11.08.2013 - 15.08.2013]
T. Krafcick, L. Danner, S. Glassl, K. Dürrschmid, A. Scharf
(2013): Implicit and explicit measurement of emotional responses to sensory stimuli - comparison of facial expressions, forced choice associations and emotional ratings.
[Poster]
[Pangborn 2013, 10th Pangborn Sensory Science Symposium, Rio de Janeiro, Brazil, 11.08.2013 - 15.08.2013]
Klaus Dürrschmid (2013): Vom Glück des Schmeckens. Psychologische Aspekte des Schmeckens..
In: Dr. Rainer Wild-Stiftung, Käsebrot mit Marmelade - Geschmack ist mehr als schmecken, 115-138; Dr. Rainer Wild-Stiftung, Heidelberg; ISBN 978-3-942594-46-2** Saeleaw, M; Durrschmid, K; Schleining, G The effect of extrusion conditions on mechanical-sound and sensory evaluation of rye expanded snack.
J FOOD ENG. 2012; 110(4): 532-540. WoS FullText FullText_BOKU
Danner L., Sidorkina L., Dürrschmid K.
(2012): Make a Face! Implicit and Explicit Measurement of Facial Reactions Elicited by Model Foods using FaceReading Technology.
[Poster]
[5th European Conference on Sensory and Consumer Research 2012 - A Sense of Inspiration, Bern, Switzerland, 09.09.2012 - 12.09.2012]
Dürrschmid K.
(2012): Zur Wahrnehmung des „Bösen“ im Guten -Die Sensorik von Fett, Zucker und Salz in Getreideprodukten.
[ICC-Austria Symposium 2012 - Fett, Zucker und Salz in Getreideprodukten. Ist weniger mehr?, Vienna, Austria, 27.11.2012]
Dürrschmid K., Kneifel W.
(2012): Lebensmittelwissenschaften & Consumer Science.
[140 Jahre Universität für Bodenkultur Wien 2012 - Quo vadis, Universität(en)?, Vienna, Austria, 02.02.2012 - 03.02.2012]
Dürrschmid Klaus
(2012): Neue Dimensionen der Lebensmittelsensorik.
[Poster]
[140 Jahre Universität für Bodenkultur Wien 2012 - Quo vadis, Universität(en)?, Vienna, Austria, 02.02.2012 - 03.02.2012]
Dürrschmid Klaus
(2012): Gustatorische und olfaktorische Wahrnehmungsfähigkeiten von Kindern zwischen 10 und 13 Jahren.
[2. SNÖ Jahrestagung Lebenslauf der Sinne 2012 - Sensorische Wahrnehmung in unterschiedlichen Lebensabschnitten, Vienna, Austria, 18.04.2012]
Dürrschmid Klaus
(2012): Traditional and new ways to modulate sweet taste perception.
[DLG Forum 2012 - Sensory in the Confectionery Production, Cologne, Germany, 30.01.2012]
Dürrschmid Klaus
(2012): Strategies and methods of flavour modulation in food product development.
[EFFoST/DLG Symposium 2012 - Innovations in food processing and product development, Cologne, Germany, 26.03.2012]
Majchrzak D., Pöltner-Roth K., Wagner K.H., Dürrschmid, K.
(2012): PDO Austrian alpine cheese: sensory, instrumental and chemical approaches.
[Poster]
[5th European Conference on Sensory and Consumer Research 2012 - A Sense of Inspiration, Bern, Switzerland, 09.09.2012 - 12.09.2012]
Kraler, M (2012): Characterization of neotame and other artificial sweeteners with regard to safety and sensory aspects.
, 133; Universität für Bodenkultur Wien
Apfalterer P., Joechl M., Duerrschmid K.
(2011): An emotionally effective story improves the discrimination abilities of consumers.
[Poster]
[9th Pangborn Sensory Science Symposium 2011, Toronto, Ontario, Canada, 04.09.2011 - 09.09.2011]
Dürrschmid Klaus
(2011): Sensorik im Wirtshaus - eine akademische Disziplin.
[Jahrestagung des Sensorik Netzwerks Österreich 2011 - Einfach Sensorik - Sensorik einfach, Vienna, Austria, 13.04.2011]
Joechl M., Duerrschmid K.
(2011): Eye-tracking the gazing behaviour of morbidly obese in relation to caloric density.
[Poster]
[9th Pangborn Sensory Science Symposium 2011, Toronto, Ontario, Canada, 04.09.2011 - 09.09.2011]
A.Y. Tamime, D.D. Muir, M. Wszolek, J. Domagala, L. Metzger, W. Kneifel, K. Dürrschmid, K.J. Domig, A. Hill, A. Smith, T.P. Guinee, M.A.E. Auty (2011): Quality Control in Processed Cheese Manufacture.
In: A.Y. Tamime (Ed.), Processed Cheese and Analogues, 350; Wiley-Blackwell Publishing Ltd., Oxford; ISBN 978-1-4051-8642-1Dürrschmid Klaus (2011): Food and the City.
In: Madalina Diaconu / Eva Heuberger / Ruth Mateus-Berr / Lukas Marcel Vosicky, Senses and the City. An interdisciplinary approach to urban sensescapes., pp 189-208; LIT Verlag GmbH & Co KG, Wien, Berlin; ISBN 978-3-643-50248-3G. Osthoff, E. Slabber, W. Kneifel and K. Dürrschmid (2011): Flavours and Flavourants, Colours and Pigments.
In: A.Y. Tamime Ed., Processed Cheese and Analogues, 15; Wiley-Blackwell Publishing Ltd., Oxford; ISBN 978-1-4051-8642-1Schobel, Andreas (2011): Sensory Investigations on Neotame in Energy-Drinks and Soft-Drinks containing Energy-Drink Components.
Master Thesis supervised by Prof. Wolfgagng Kneifel and Dr. Klaus Dürrschmid, 142; Universität für Bodenkultur Wien** Majchrzak, D; Lahm, B; Durrschmid, K CONVENTIONAL AND PROBIOTIC YOGURTS DIFFER IN SENSORY PROPERTIES BUT NOT IN CONSUMERS' PREFERENCES.
J SENS STUD. 2010; 25(3): 431-446. WoS FullText FullText_BOKU** Rohm, H; Durrschmid, K; Forker, A; Jaros, D TWO-DIMENSIONAL MAPPING OF SENSORY TEXTURE DESCRIPTORS.
J TEXTURE STUD. 2010; 41(6): 789-803. WoS FullText FullText_BOKU
Charlotte Hochgatter, Klaus Dürrschmid
(2010): The Secret of Bitter Chocolate.
[Pro Sweet Cologne 2010, Cologne, Germany, 31.01.2010 - 03.02.2010]
Danner L., Nleya K., Minnaar A., Duerrschmid K., de Kock H.L.
(2010): Consumer defined quality specifications of frozen green peas and quality prediction using physico-chemical parameters..
[Poster]
[Euroense 2010 - A Sense of Quality, Vitoria-Gasteiz, Spain, 05.09.2010 - 08.09.2010]
Dürrschmid K.
(2010): Was erwarten Sie? Erwartungen bei Lebensmitteln als Blick in die sensorische Zukunft.
[Sensorik - (Ohn)macht der Sinne, Wieselburg, Austria, 17.03.2010]
Dürrschmid K., Haindl M.
(2010): Consumers' gazing behaviour with spoiled and non spoiled food..
[Poster]
[Euroense 2010 - A Sense of Quality, Vitoria-Gasteiz, Spain, 05.09.2010 - 08.09.2010]
Dürrschmid Klaus
(2010): Lustvoll, satt, gesund, schön, intelligent & leistungsfähig. Konsumentenerwartungen an Getreideprodukte.
[ICC-Austria Symposium 2010 - Nacktgerste. Wiederentdeckte Quelle für funktionale Lebensmittel, Vienna, Austria, 30.09.2010]
Haindl M., Dürrschmid K.
(2010): Food Attractiveness and Gazing Behavior.
[Poster]
[Measuring Behaviour 2010. 7th International Conference on Methods and Techniques in Behavioral Research., Eindhoven, Netherlands, 24.08.2010 - 27.08.2010]
Jaros D., Forker A., Dürrschmid K., Rohm H.
(2010): Sensory texture descriptors are multidimensional.
[Euroense 2010 - A Sense of Quality, Vitoria-Gasteiz, Spain, 05.09.2010 - 08.09.2010]
Kraler, M; Dürrschmid, K; Kocsis, L; Kinast, T; Klepp, R
(2010): Neotam - Sensorik und Anwendungen in Soft-Drinks.
[ALVA Jahrestagung 2010 - Vom Lebensmittel zum Genussmittel, was essen wir morgen?, Wels, Austria, 31.05.2010 - 01.06.2010]
Renner J., Dürrschmid K., Grausgruber H.
(2010): Evaluierung frei abblühender Karottensorten unter biologischen Anbaubedingungen.
[Poster]
[60. Jahrestagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs 2009, Irdning, Austria, 24.11.2009 - 26.11.2009]
Renner J., Dürrschmid K., Grausgruber H.
(2010): Wie viel Züchtungsarbeit kann ein einzelner Betrieb leisten? Vorstellung des Karottenprojekts am Biohof Adamah.
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Dürrschmid K., Buchinger E., Lahm B., Wendelin M., Stadlbauer U., Kneifel W.
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[Poster]
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[8th Pangborn Sensory Science Symposium 2009, Florence, Italy, 26.07.2009 - 30.07.2009]
Dürrschmid K., Wallner J., Kneifel W.
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[8th Pangborn Sensory Science Symposium 2009, Florence, Italy, 26.07.2009 - 30.07.2009]
Dürrschmid K., Wendelin M., Kneifel W.
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[8th Pangborn Sensory Science Symposium 2009, Florence, Italy, 26.07.2009 - 30.07.2009]
Dürrschmid, Klaus
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Dürrschmid Klaus
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[First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers, Ljubljana, Slovenia, 04.11.2008 - 09.11.2008]
Thamke, I, Dürrschmid K., Rohm H.
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[Poster]
[3rd European Conference on Sensory and Consumer Research 2008 - A Sense of Innovation, Hamburg, Germany, 07.09.2008 - 10.09.2008]
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Dürrschmid, K.; Toprak, D.; Kneifel, W.
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[Poster]
[7th Pangborn Sensory Science Symposium 2007, Minneapolis, MN, USA, 12.08.2007 - 16.08.2007]
Dürrschmid, K.; Wendelin M.; Schleining, G.; Kneifel, W.
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[7th Pangborn Sensory Science Symposium 2007, Minneapolis, MN, USA, 12.08.2007 - 16.08.2007]
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Dürrschmid Klaus
(2006): Wellness - Megatrend oder Quacksalberei?.
[Spezielle Ernährung. Zwischen Ökokost und Designerfood - Ernährungstrends im 21. Jahrhundert 2006, St. Pölten, Austria, 10.07.2006 - 12.07.2006]
Dürrschmid Klaus, Mayr Thomas, Svacinka Rainer, Kneifel Wolfgang, Bongartz Anette, Rohm Harald
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Kneifel, W., Dürrschmid, K.
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Striedner G., Pötschacher F., Reischer H., Dürrschmid K., Bayer K.
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