Castellani, C; Obermuller, B; Kienesberger, B; Singer, G; Peterbauer, C; Grabherr, R; Mayrhofer, S; Klymiuk, I; Horvath, A; Stadlbauer, V; Russmayer, H; Miekisch, W; Fuchs, P; Till, H; Heinl, S:
Production, Storage Stability, and Susceptibility Testing of Reuterin and Its Impact on the Murine Fecal Microbiome and Volatile Organic Compound Profile
FRONT MICROBIOL. 2021; 12, 699858, 2021
Kienesberger, B; Obermuller, B; Singer, G; Mittl, B; Grabherr, R; Mayrhofer, S; Heinl, S; Stadlbauer, V; Horvath, A; Miekisch, W; Fuchs, P; Klymiuk, I; Till, H; Castellani, C:
(S)-Reutericyclin: Susceptibility Testing and In Vivo Effect on Murine Fecal Microbiome and Volatile Organic Compounds
INT J MOL SCI. 2021; 22(12), 6424, 2021
Ly, D; Mayrhofer, S; Schmidt, JM; Zitz, U; Domig, KJ; :
Biogenic Amine Contents and Microbial Characteristics of Cambodian Fermented Foods.
Foods. 2020; 9(2):, 2020
Kos, I; Maksimovic, AZ; Zunabovic-Pichler, M; Mayrhofer, S; Domig, KJ; Fuka, MM:
The Influence of Meat Batter Composition and Sausage Diameter on Microbiota and Sensory Traits of Artisanal Wild Boar Meat Sausages
FOOD TECHNOL BIOTECH. 2019; 57(3): 378-387. , 2019
Ly, D; Mayrhofer, S; Agung Yogeswara, IB; Nguyen, TH; Domig, KJ; :
Identification, Classification and Screening for γ-Amino-butyric Acid Production in Lactic Acid Bacteria from Cambodian Fermented Foods.
Biomolecules. 2019; 9(12):, 2019
Roth, N; Käsbohrer, A; Mayrhofer, S; Zitz, U; Hofacre, C; Domig, KJ; :
The application of antibiotics in broiler production and the resulting antibiotic resistance in Escherichia coli: A global overview.
Poult Sci. 2019; 98(4):179-1804, 2019
Bojanic Rasovic, M; Mayrhofer, S; Ochome, MAA; Ajanovic, E; Zunabovic, M; Martinovic, A; Domig, KJ:
DIVERSITY OF LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM TRADITIONAL MONTENEGRIN DAIRY PRODUCTS
GENETIKA-BELGRADE. 2018; 50(2): 465-482. , 2018
Rasovic, MB; Mayrhofer, S; Martinovic, A; Durr, K; Domig, KJ:
Lactococci of Local Origin as Potential Starter Cultures for Traditional Montenegrin Cheese Production
FOOD TECHNOL BIOTECH. 2017; 55(1): 55-66. , 2017
Roth N., Mayrhofer S., Doupovec B., Berrios R., Domig K.J.:
The effect of an acid-based feed additive on the intestinal level of ESBL-producing E. coli in swine
In: Institut für Tierernährung, tierische Lebensmittel und Ernährungsphysiologie, Dept. für Agrarbiotechnologie, Universität für Bodenkultur Wien, 16. BOKU-Symposiumg Tierernährung: Der gesunde Verdauungstrakt, Seite 112-115; ISBN: 978-3-900932-47-3, 2017
Hundsdorfer A., Mayrhofer S., Zunabovic M., Kneifel W., Domig K.J.:
Typisierung und Charakterisierung von potentiellen Weinstarterkulturen
In: Arbeitsgemeinschaft für Lebensmittel- Veterinär- und Agrarwesen, Tagungsbericht 2013 – „Pflanzenschutz als Beitrag zur Ernährungssicherung", Seite 258-260, 2013
Mayrhofer S., Walzer M., Filipp R., Krükle A., Lehner D., Kneifel W., Domig K.J.:
Vorkommen von Milchsäurebakterien in Wiener Weinen
In: Arbeitsgemeinschaft für Lebensmittel- Veterinär- und Agrarwesen , Tagungsbericht 2013 – „Pflanzenschutz als Beitrag zur Ernährungssicherung“, Seite 225 – 227, 2013
Filipp R., Mayrhofer S., Kneifel W., Domig K.J. :
Molekulare Untersuchung der Weinmikrobiota
In: Arbeitsgemeinschaft für Lebensmittel- Veterinär- und Agrarwesen (Hrsg.), Tagungsbericht 2012 – „Ernährung sichern – trotz begrenzter Ressourcen“, Seite 317 – 319, 2012
Mayrhofer S., Zitz U., Birru F.H., Dattler D., Golos A., Kneifel W., Domig K.J.:
Phänotypische Bestimmung der Antibiotikaempfindlichkeit von Laktobazillen: Gegenüberstellung von zwei Standardverfahren
In: Arbeitsgemeinschaft für Lebensmittel- Veterinär- und Agrarwesen (Hrsg.), Tagungsbericht 2012 – „Ernährung sichern – trotz begrenzter Ressourcen“, Seite 314 – 316, 2012
Walzer M., Mayrhofer S., Kneifel W., Domig K.J.:
Kulturabhängige Methoden für die Analyse von Milchsäurebakterien aus Wiener Weinen
In: Arbeitsgemeinschaft für Lebensmittel- Veterinär- und Agrarwesen (Hrsg.), Tagungsbericht 2012 – „Ernährung sichern – trotz begrenzter Ressourcen“, Seite 314 – 316, 2012
Mayrhofer S., Dattler D., Kneifel W., Domig K.J.:
Microarray-based detection of antimicrobial resistance genes in microorganisms used as feed additives
In: Mair C., Kraft M., Wetscherek W., Schedle K. (Hrsg), 10. BOKU-Symposium Tierernährung - Gesunde Tierernährung: Qualität vom Futtermittel bis zum Nahrungsmittel, Seite 306 - 310; ISBN: 978-3-900962-94-4, 2011
Mayrhofer S., Lehner D., Walzer M., Filipp R., Kneifel W., Domig K.J.:
Detektion von Milchsäurebakterien im Wein mittels mikro- und molekularbiologischer Methoden
In: Arbeitsgemeinschaft für Lebensmittel- Veterinär- und Agrarwesen (Hrsg.), Tagungsbericht 2011 – „Landwirtschaft, Lebensmittel und Veterinärmedizin – Zukunft der Forschung in Österreich“, Seite 163 - Seite 165; ISSN 1606-612X, 2011
Mayrhofer, S; Mair, C; Kneifel, W; Domig, KJ; :
Susceptibility of bifidobacteria of animal origin to selected antimicrobial agents.
Chemother Res Pract. 2011; 2011:989520, 2011
Huys, G; D'Haene, K; Cnockaert, M; Tosi, L; Danielsen, M; Florez, AB; Matto, J; Axelsson, L; Korhonen, J; Mayrhofer, S; Egervarn, M; Giacomini, M; Vandamme, P:
Intra- and Interlaboratory Performances of Two Commercial Antimicrobial Susceptibility Testing Methods for Bifidobacteria and Nonenterococcal Lactic Acid Bacteria
ANTIMICROB AGENTS CHEMOTHER. 2010; 54(6): 2567-2574. , 2010
Mayrhofer, S., Domig, K.J., Mair, C., Petersson, A., Kneifel, W. :
Antibiotikaresistenzprüfung von futter- und lebensmittelrelevanten Milchsäurebakterien
In: Arbeitsgemeinschaft für Lebensmittel- Veterinär- und Agrarwesen (Hrsg.) , Tagungsbericht 2010 – „Vom Lebensmittel zum Genussmittel – was essen wir morgen?“, Seite 151 - Seite 153; ISSN 1606-612X , 2010
Mayrhofer S., Domig K.J., Petersson A., Mair C., Kneifel W.:
Antibiotic susceptibility of Bifidobacterium strains isolated from different animal sources.
In: Schedle K., Kraft M., Windisch W. (Hrsg) Institut für Tierernährung, Tierische Lebensmittel und Ernährungsphysiologie, BOKU Wien, 9. BOKU Symposium TIERERNÄHRUNG – Eiweiß in der modernen Tierernährung: Bedarf, Qualität, neue (alte) Futtermittel, Seite 279 - 284; ISBN: 978-3-900962-87-6 , 2010
Mayrhofer, S; Domig, KJ; Mair, C; Zitz, U; Huys, G; Kneifel, W:
Comparison of broth microdilution, Etest, and agar disk diffusion methods for antimicrobial susceptibility testing of Lactobacillus acidophilus group members
APPL ENVIRON MICROBIOL. 2008; 74(12): 3745-3748. , 2008
van Hoek, AH; Mayrhofer, S; Domig, KJ; Flórez, AB; Ammor, MS; Mayo, B; Aarts, HJ:
Mosaic tetracycline resistance genes and their flanking regions in Bifidobacterium thermophilum and Lactobacillus johnsonii.
Antimicrob Agents Chemother. 2008; 52(1):248-252, 2008