Sabrina Van Den Oever
Dipl.-Ing. Dr.nat.techn. Sabrina Van Den Oever B.Sc.
Institut Institute of Food Science
Location Muthgasse 18, 1190 Wien
Email sabrina.van-den-oever@boku.ac.at
Tel: +43 1 47654-75413
Career
- 2020 - 2023 University assistent
- 2018 - 2019 Master of Science (M.Sc.)
- 2014 - 2018 Bachelor of Science (B.Sc.)
Awards
- 2023 ALVA Forschungspreis
- 2021 BOKU Junglehrenden-Preis
- 2020 DER ALIMENTARIUS 2020 - Wissenschaftspreis der Zeitschrift DIE ERNÄHRUNG: beste eingereichte Masterarbeit (Lebensmittelanalytik) (Betreuer: Prof. Helmut Mayer)
- 2020 Preis des Hochschuljubiläumsfonds der Stadt Wien 2020: Forschungsprojekt (Arbeitsgruppe Prof. Helmut Mayer): „Pseudo-Vitamin B12“ als biologisch inaktive Form in Algen
Projects
0 Projects found.
Publications
Knowledge Transfer to Society
Media
Lectures
(2024) “A2 milk” authentication – analytical tools for detecting food fraud
Autoren: Mayer, HK; Van den Oever, SP
Austrian Food Chemistry Days 2024
(2024) Vitamin B12 and pseudo-vitamin B12 in algae-derived nutritional supplements by UHPLC-PDA-MS analysis
Autoren: Van den Oever, SP; Mayer, HK
Austrian Food Chemistry Days 2024
(2024) “Extended shelf life” (ESL) milk displaces pasteurized fresh milk from Austrian market – blessing or curse?
Autoren: Mayer, HK; Van den Oever, SP
Austrian Food Chemistry Days 2024
(2024) UHPLC-analysis of B-vitamins in Ushivi beans
Autoren: Draxler, K; Mayer, HK; Van den Oever, SP
Austrian Food Chemistry Days 2024
(2023) Spermidin und Vitamin B12 als analytische Herausforderungen bei der Untersuchung von Nahrungsergänzungsmitteln (ALVA-Forschungspreis 2023)
Autoren: Van den Oever, SP
77. ALVA-Jahrestagung "Innovativer Pflanzenschutz – neue Technologien zur Versorgungssicherung"
(2021) „ESL-Milch“ eliminiert Frischmilch vom österreichischen Markt – ein letztes Plädoyer für die pasteurisierte Frischmilch
Autoren: Mayer, HK; Van den Oever SP
75. ALVA-Tagung 2021 - Landwirtschaft in der Zukunft – alles digital
(2021) Analytische Herausforderungen bei der Quantifizierung wertbestimmender Inhaltsstoffe in „Heumilch“ und „Silomilch“
Autoren: Van den Oever SP; Mayer, HK
75. ALVA-Tagung 2021 - Landwirtschaft in der Zukunft – alles digital
(2020) Effects of the conservation method of grass forages on protein compounds of organically produced, raw cows' milk - free amino acids and biogenic amines
Autoren: Haselmann, A; Fürst-Waltl, B; Mayer, H K; Van Den Oever S P; Schmidt, A; Zebeli, Q; Knaus, W
74. Tagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie 2020
(2020) Effects of the conservation method of grass forages on nutritive properties of organically produced, raw cows' milk- fatty acid profile, vitamin B1, B2, B6, B12 and E.
Autoren: Haselmann, A; Fürst-Waltl, B; Mayer, H K; Van Den Oever, S P; Schmidt, A; Schreiner, M; Zebeli, Q; Knaus, W
74. Tagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie 2020
(2019) UHPLC-PDA-MS analysis of vitamin B12 in insects
Autoren: Van den Oever, SP; Schmidt, A; Kulma, M; Mayer, HK
9th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis RAFA 2019
(2019) Vitamin B12 in buffalo worms by UHPLC-PDA-MS
Autoren: Van den Oever, SP; Schmidt, A; Mayer, HK
Insecta 2019 International Conference
(2018) Determination of origin and authenticity of fish by elemental and Sr – isotopic fingerprints
Autoren: Zitek, A; Diesner, M; Tchaikovsky, A; Opper, C; van den Oever, S; Zanella, C; Knezevic, S; Schwendinger, S; Madl, E; Laure, V; Prohaska; T.
2nd International MoniQA Symposium on Food Fraud Prevention and Effective Food Allergen Management
(2017) Isotopic and elemental analysis of fish tissues for provenance determination
Autoren: Zannella, C; Adamo, P; Opper, C; Schwendinger, S; Knezevic, S; Van den Oever, S; Tchaikovsky, A; Zitek, A; Prohaska, T
European Geosciences Union EGU General Assembly 2017
Spermidin und Vitamin B12 als analytische Herausforderungen bei der Untersuchung von Nahrungsergänzungsmitteln – Spermidine and vitamin B12 as analytical challenges in monitoring nutritional supplements.
Autoren: Van den Oever, SP; Mayer, HK
Spermidine in soybean: from genetic variation to health-promoting food products
Autoren: Sagara, T; Pachner, M; Van Den Oever, S; Mayer, HK; Bhandari, DR; Spengler, B; Vollmann, J