Nicola Pacher
Dipl.-Ing.Dr. Nicola Pacher
Status Currently not employed at BOKU
ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8592-7996, opens in new window.
Molecular biology Food technology Food hygiene Microbiology
Career
- 2024 Postdoc at the Institute of Food Science (BOKU University)
- 2020 - 2024 University Assistant and PhD candidate at the Institute of Food Science
Projects
0 Projects found.
Publications
Knowledge Transfer to Society
Media
Presentations
6 lecures found.
Year: 2025 - Understanding of ropy bread by implementing operator-independent spoilage profile analysis
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Pacher, N; Burtscher, J; Bender, D; Fieseler, L; Schreiner, M; Domig, KJ
Event: Spoilers in Food 2025
Period: 24.06.2025 - 26.06.2025 | Location: Rue du Paradis, 29000 Quimper, Frankreich | Organizer:
Université de Bretagne Occidentale | Organizer:
ADRIA Food Expertise | Organizer:
Technopole Quimper-Cornouaille | Organizer:
Laboratoire Universitaire de Biodiversité et d'Écologie Microbienne
Year: 2024 - Identifizierung, Charakterisierung und Bestimmung des Verderbspotenzials von fadenziehenden Bazillen in Brot
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Pacher, N; Burtscher, J; Bender, D; Fieseler, L; Domig KJ
Event: 38. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin 2024
Period: 13.05.2024 - 16.05.2024 | Location: 5020 Salzburg Österreich | Organizer:
Österreichische Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin (ÖGHMP)
Year: 2023 - Characterization of aerobic spore-forming bacteria associated with ropy bread spoilage
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Nicola Pacher, Johanna Burtscher, Denisse Bender, Lars Fieseler, Konrad J. Domig
Event: 10th Congress of European Microbiologists 2023
Period: 09.07.2023 - 13.07.2023 | Location: Hamburg, Germany | Location: Hamburg
Year: 2022 - Was ist mit meinem Brot passiert?
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Pacher. N
Event: Lange Nacht der Forschung 2022
Period: 20.05.2022 - 04.04.2024 | Location: Vienna, Austria | Location: Vienna, Austria | Location: Tulln an der Donau, Austria | Location: Unknown, Austria | Location: Vienna, AUSTRIA | Organizer:
Bundesministerium für Bildung, Wissenschaft und Forschung | Organizer:
Bundesministerium für Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilität, Innovation und Technologie | Organizer:
Bundesministerium für Arbeit und Wirtschaft
Year: 2022 - Assessing the rope spoilage potential of Bacillus spp. in bread
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Pacher, N; Burtscher J; Bender, D; Domig, KJ;
Event: 20th ICC Conference 2022 - Future Challenges for Cereal Science and Technology
Period: 05.07.2022 - 07.07.2022 | Location: Vienna, Austria | Location: Vienna | Organizer:
International Association for Cereal Science and Technology (ICC)
Year: 2022 - Insights into the Relevance of Bacillus cytotoxicus as a Foodborne Pathogen
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Burtscher, J; Etter, D; Pacher, N; Biggel, M; Schlaepfer, J; Johler, S;
Event: FEMS Conference on Microbiology 2022
Period: 30.06.2022 - 02.07.2022 | Location: Belgrade, Serbia