Ulrich Sukop
Dipl.-Ing. Ulrich Sukop
Institute of Food Science
Location Muthgasse 18, 1190 Wien
Email ulrich.sukop@boku.ac.at
Tel: +43 1 47654-75472
Career
- 2022 Scientist at the Institute for Food Science/ PhD student (BOKU - University of Natural Resources and Life Sciences Vienna)
- 2019 - 2022 Master Food Science and Technology (BOKU - University of Natural Resources and Life Sciences Vienna)
Awards
- Year: 2024 Awards: 10. BOKU Nachhaltigkeitstagspreis
Projects
0 Projects found.
Publications
Knowledge Transfer to Society
Media
Presentations
Year: 2025 - Enzymatisch erzeugte Protein-Arabinoxylan-Netzwerke zur Stabilisierung glutenfreier Systeme - Highlights (Vortrag)
Autoren: Sukop, U; Höfler, K; Zettel, V; Boyaciyan, C; D'Amico, S; Jekle, M; Reiter, E; Schönlechner, R; Bender, D; Domig, K
Event: 13. Frühjahrstagung des Weihenstephaner Instituts für Getreideforschung 2025
Period: 18.03.2025 - 19.03.2025 | Location: Freising, Freising, Deutschland | Organizer:
Weihenstephaner Institut für Gereideforschung (WIG)
Year: 2024 - The impact of sourdough on processing properties of einkorn dough (Poster)
Autoren: D'Amico, V; Landkammer, C; Sukop, U; Zwirzitz, B; D'Amico, S; Domig, K J; Bender, D;
Event: 38. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin 2024
Period: 13.05.2024 - 16.05.2024 | Location: 5020 Salzburg Österreich | Organizer:
Österreichische Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin (ÖGHMP)
Year: 2024 - Effect of wet-fractionation of maize on the efficient arabinoxylan and protein recovery (Poster)
Autoren: Sukop U; Höfler K; Boyaciyan C; D‘Amico S; Jekle M; Schönlechner R; Domig K; Bender D
Event: 8th Cereals & Europe Spring Meeting
Period: 10.04.2024 - 12.04.2024 | Location: Zagreb, CORATIA | Organizer:
Cereals & Europe (AACC International - Section Europe) | Organizer:
Sveučilišta u Zagrebu
Year: 2024 - Enzymatisch erzeugte Protein-Arabinoxylan-Netzwerke zur Stabilisierung glutenfreier Systeme (Vortrag)
Autoren: Sukop, U; Höfler, K; Reiter, E; D'Amico, S; Jekle, M; Boyaciyan, C; Zettel, V; Bender, D; Schönlechner, R; Domig, K
Event: 10. DACH Tagung 2024
Period: 10.10.2024 - 11.10.2024 | Location: Vienna, Austria | Organizer:
AGES - Österreichische Agentur für Gesundheit und Ernährungssicherheit GmbH
Year: 2024 - Charakterisierung von Einkornsauerteigen mit besonderem Fokus auf physikalische, chemische und mikrobiologische Aspekte (Vortrag)
Autoren: Sukop, U; Domig, K; D'Amico, V; Bender, D
Event: 10. BOKU Nachhaltigkeitstag 2024
Period: 20.11.2024 - 20.11.2024 | Location: Wien, Wien, Österreich | Organizer:
BOKU University
Year: 2024 - Improving the processing properties of Einkorn wheat (Poster)
Autoren: Bender, D; Sukop, U; D'Amico, S; D'Amico, V; Domig, K
Event: 8th Cereals & Europe Spring Meeting
Period: 10.04.2024 - 12.04.2024 | Location: Zagreb, CORATIA | Organizer:
Cereals & Europe (AACC International - Section Europe) | Organizer:
Sveučilišta u Zagrebu