Emmerich Berghofer
Ao.Univ.Prof.i.R. Dipl.-Ing. Dr.techn. Emmerich Berghofer
Institute of Food Technology (LMT)
Location Muthgasse 18, 1190 Wien
Email emmerich.berghofer@boku.ac.at
Career
- 2008 Guest lecturer at the Wuhan Polytechnic University (China)
- 2008 Guest lecturer at the College of Food Science & Technology, Huazhong Agricultural University (China)
- 1991 Associate Professor
- 1982 Habilitation
- 1975 Doctoral degree, University of Agricultural Sciences, Vienna
Projects
0 Projects found.
Publications
Knowledge Transfer to Society
Media
Lectures
Year: 2014 - Improvement of gluten-free bread by addition of pentosans from rye bran (rye by-product)
Autoren: Carozzo G, Bessero-Belti V, Schmidt J, Hanz K , Berghofer E, Lucisano M, Mariotti M, D’Amico S, Tömösközi S, Schoenlechner R
Event: 3rd International ISEKI_Food Conference
Year: 2014 - Update: Trends in Food Science and Technology in Europe
Autoren: Schoenlechner R, Berghofer E
Event: 2nd International Conference on Food and Applied Bioscience
Year: 2012 - Qualitätsveränderungen durch Anwendung der Hochdrucktechnologie
Autoren: Berghofer Emmerich
Event: Österreichische Lebensmittelchemikertage GÖCH 2012-Haltbarkeit von Lebensmitteln
Year: 2012 - EFFECT OF EXTRUSION PROCESS VARIABLES ON SOME PROPERTIES OF EXTRUDED GREEN PLANTAIN FLOUR
Autoren: C. Sarawonga, K. Sekiguchi, E. Berghofer, P. K.W. Ng, R. Schoenlechner
Event: 5th International Dietary Fibre Conference 2012
Year: 2012 - Innovative Verarbeitungs- und Haltbarmachungsverfahren
Autoren: Berghofer E.
Event: 3. Innovationstagung Strategien und Werkzeuge für innovative Lebensmittel 2012
Year: 2012 - Möglichkeiten für die Herstellung "besserer" Lebensmittel
Autoren: Berghofer Emmerich
Event: Wake up - ohne Zuckerzusatz, künstliche Aromen, Farbstoffe. Gesunde Lebensmittel - zwischen Wunsch und Wirklichkeit 2012
Year: 2012 - Zusatzstoffe in Lebensmitteln ersetzbar?
Autoren: Berghofer E.
Event: 24. Hülsenberger Gespräche 2012
Year: 2011 - Weizen oder nicht Weizen, das ist die Frage? Weizenprodukte in Lebensmitteln, bei denen das nicht erwartet wird
Autoren: Emmerich Berghofer, Regine Schönlechner
Event: 2. Symposium Lebensmittel für Zöliakie-Betroffene 2011 - Technologische Herausforderungen
Year: 2011 - Globalisation in the Food Supply Chain and Its Impact on Nutrition and Health
Autoren: Berghofer E und Schoenlechner Regine
Event: 1st Regional Nutrition Conference 2011 - Nutrition Challenges in the Eastern Mediterranean Region EMR
Year: 2011 - Technology of plant oil production
Autoren: Berghofer E.
Event: 14th Austrian Chemistry Days 2011
Year: 2011 - Weizen oder nicht Weizen, das ist die Frage? Weizenprodukte in Lebensmitteln, bei denen das nicht erwartet wird.
Autoren: Emmerich Berghofer, Regine Schönlechner
Event: 2. Symposium Lebensmittel für Zöliakie-Betroffene 2011 - Technologische Herausforderungen
Year: 2011 - "Neue Technologien, neuartige Lebensmittel - eine Übersicht"
Autoren: Berghofer E.
Event: 120 Jahre Codex Alimentarius Austriacus, Das österreichische Lebensmittelbuch 2011 - Verbrauchererwartung und ihre Umsetzung
Year: 2011 - Physicochemical properties and resistant starch formation of extrusion-cooked and drum-dried buckwheat and quinoa flours.
Autoren: D. Pauwels, R.SCHOENLECHNER, E.Berghofer, PKW Ng.
Event: AACC International Annual Meeting 2011
Year: 2011 - Characterisation of green cooking banana (plantain) flours for potential food use
Autoren: C.Sarawong, S.Siebenhandl-Ehn, E.Berghofer, PKW Ng, R.Schoenlechner
Event: 2nd Latin American ICC Conference on Cereals Nutrition, Biotechnology and Safety 2011 - Keys for Cereal Chain Innovation
Year: 2011 - Neue Technologien und neuartige Lebensmittel - eine Übersicht
Autoren: Berghofer E.
Event: 120 Jahre Codex Alimentarius Austriacus, Das österreichische Lebensmittelbuch 2011 - Verbrauchererwartung und ihre Umsetzung
Year: 2011 - Globalization in the Food Supply Chain and Its Impact on Nutrition and Health
Autoren: Berghofer E. und R. Schoenlechner
Event: 1st Regional Nutrition Conference 2011 - Nutrition Challenges in the Eastern Mediterranean Region EMR
Year: 2011 - Physicochemical properties and resistant starch formation of extrusion-cooked and drum-dried buckwheat and quinoa flours.
Autoren: D. Pauwels, R.SCHOENLECHNER, E.Berghofer, PKW Ng
Event: AACC International Annual Meeting 2011
Year: 2011 - Folate Content in Amaranth and Quinoa compared to Cereals and Changes During Processing.
Autoren: Schoenlechner Regine, Wendner Manuela, Siebenhandl-Ehn Susanne, Berghofer Emmerich
Event: 2nd Latin American ICC Conference on Cereals Nutrition, Biotechnology and Safety 2011 - Keys for Cereal Chain Innovation
Year: 2011 - Strategien zur Entwicklung von Sojabohnen für den Lebensmittelbereich
Autoren: Vollmann, J; Euteneuer, P; Sato, T; Zahlner, V; Berghofer, E; Wagentristl, H
Event: 61. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs 2010
Year: 2010 - Naked barley – Opportunities for food with more than taste
Autoren: Kinner M., S. Siebenhandel-Ehn, H. Grausgruber, G. Kronawetter, L. Pérez Berrocal, T. Gollinger, P. Wurbs, M. Prückler, E. Berghofer
Event: AACC International Annual Meeting 2010
Year: 2010 - Production of bread and pasta from flour blends of wheat and millet (Panicum miliaceum L)
Autoren: Regine Schoenlechner, Marta Szatmári, Attila Bagdi, Sándor Tömösközi, Emmerich Berghofer
Event: AACC International Annual Meeting 2010
Year: 2010 - Technologische Auswirkungen im Bereich der Zusatzstoffe
Autoren: Berghofer E.
Event: Symposium Food Improvement Agents Package 2010 - Technologische Auswirkungen
Year: 2010 - Aktuelle technologische Entwicklungen in der Lebensmittelproduktion
Autoren: Berghofer E.
Event: Technology Day
Year: 2010 - Technologische Auswirkungen im Bereich Zusatzstoffe
Autoren: Berghofer E.
Event: Zusatzstoffrecht für Profis. Auswirkungen des FIAP auf die Lebensmittelwirtschaft 2010
Year: 2010 - Biologische Leimsysteme für Holz: Stärke & Proteine auf Weizenbasis
Autoren: S. D’Amico, U. Müller und E. Berghofer
Event: Wood School 2010 - Intelligenter Umgang mit dem Rohstoff Holz
Year: 2010 - Bunte Getreidewelt
Autoren: Berghofer E.
Event: ICC-Austria Symposium 2010 - Nacktgerste. Wiederentdeckte Quelle für funktionale Lebensmittel
Year: 2010 - Physical, nutritional and sensory properties of cookies, pasta and expanded snack products made of the legumes common white beans, peas and lupines
Autoren: Linsberger-Martin, G., R. Schönlechner, E. Berghofer
Event: AACC International Annual Meeting 2010
Year: 2010 - Cereals and pseudocereals for gluten-free foods
Autoren: Regine Schoenlechner, Emmerich Berghofer
Event: 2nd International Symposium on Gluten-free Cereal Foods and Beverages 2010
Year: 2009 - Naked Barley – A rediscovered source for functional foods!
Autoren: Kinner, M., S. Siebenhandl-Ehn, H. Grausgruber, K. Huber, S. Nitschko, M. Prückler, M. Poppenitsch, E. Berghofer
Event: International Annual Meeting of the AACC 2009
Year: 2009 - Trends und Innovationen in Bereich Süß- und Backwaren
Autoren: Berghofer E.
Event: Branchenseminar Süß- und Backwaren 2009
Year: 2009 - Verändert "osmotische Hochdruckbehandlung" die Fettaufnahme von Pommes frites?
Autoren: Petrasch A. und E. Berghofer
Event: GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2009
Year: 2009 - Neue Verfahren und Techniken in der Lebensmittelproduktion
Autoren: Berghofer E.
Event: Geschmackssache, Das Geschmackslabor 2009 - Was Essen zum Genuss macht
Year: 2009 - Verwertungspotential pigmentierter Getreidearten
Autoren: Berghofer E., S. Siebenhandl-Ehn, H. Grausgruber
Event: 17th Intern. Conference of IGV GmbH 2009 - Grains are Functional
Year: 2009 - Use of genetic resources for the development of functional food: A case study of cereals
Autoren: Grausgruber H., Siebenhandl S., Firdissa Eticha, Kinner M., Leopold L., Negash Geleta, Berghofer E.
Event: 19th Congress of the European Association for Research on Plant Breeding EUCARPIA, Genetic Resources Section 2009
Year: 2009 - Minerals in Food Technology
Autoren: Berghofer Emmerich, Schönlechner Regine
Event: Role of Minerals in Food Technology and Nutrition 2009
Year: 2009 - The value of food - How valuable is our food? - How valuable is our food for us?
Autoren: Berghofer E.
Event: 3rd BOKU Waste Conference 2009 - Prosprity Waste and Waste Resources
Year: 2009 - 90 Jahre ÖGT Satellitensymposium der Sektion Lebensmittel tierischer Herkunft - Lebensmittelsicherheit
Autoren: Berghofer E.,
Event: 90 Jahre ÖGT Satellitensymposium 2009
Year: 2009 - Vergleich gesundheitlich relevanter Inhaltsstoffe von konventionell und biologisch produziertem Obst und Wein
Autoren: Eder R., L. Garnweidner, J. Otreba, S. Wendelin, L. Wurm u. E. Berghofer
Event: ALVA Jahrestagung 2009 - Landwirtschaft, Grundlage der Ernährungssicherung: regional oder global?
Year: 2009 - Beta-glucan enrichment of food by barley addition
Autoren: Schmidt J, Haberl S, Berghofer, E, Schweiger J
Event: 4th International dietary fibre conference 2009
Year: 2009 - "Snacks & Co. - glutenfrei": Fakten, Zahlen, Tendenzen auf dem glutenfreien Markt
Autoren: Berghofer E.
Event: 13. Tagung der IG Zöliakie der Deutschen Schweiz 2009
Year: 2009 - Plant genetic resources - A prerequisite for a diverse and healthy diet
Autoren: Grausgruber H., Vollmann J., Siebenhandl-Ehn S., Schönlechner R., Kinner M., Berghofer E., Preinerstorfer B., Kandler W.
Event: Agricultural Biodiversity for Nutrition and Health, Round-table-meeting, PolSCA-Polish Science Contact Agency of the Polish Academy of Sciences in Brussels 2009
Year: 2009 - Neue Verfahren und Techniken in der Lebensmittelproduktion
Autoren: E. Berghofer
Event: Klub logischer Denker 2009
Year: 2009 - Nacktgerste - vom Korn zum Mehl und dann?
Autoren: Kinner M., K. Huber, H. Grausgruber, S. Siebenhandl-Ehn, E. Berghofer
Event: GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2009
Year: 2009 - Bread in Europe - an overview
Autoren: Berghofer E. und G. Linsberger-Martin
Event: Arabian European Conference for Bread Making Development
Year: 2009 - Übertragbarkeit von Laborversuchen in den großtechnischen Maßstab als Voraussetzung zur Herstellung innovativer Teigwaren
Autoren: Berghofer E., M. Burger, G. Linsberger-Martin, R. Schönlechner, S. Siebenhandl-Ehn
Event: Anuga FoodTec 2009 – DLG-Forum, Taste meets Technology
Year: 2009 - Nanoteilchen in Lebensmitteln
Autoren: Berghofer E., R. Schönlechner
Event: ÖGE-Jahrestagung 2009 - Gesundheitsförderung, Bedeutung der Lebensmittel- und Ernährungsqualität
Year: 2009 - Neue Verfahren und Techniken in der Lebensmittelproduktion
Autoren: Berghofer E.
Event: Geschmackssache, Das Geschmackslabor 2009 - Was Essen zum Genuss macht
Year: 2009 - "Grains are functional"-17th International Conference of IGV GmbH
Autoren: Gromes I., Poms R., Bauermann O., Berghofer E.
Event: 17th Intern. Conference of IGV GmbH 2009 - Grains are Functional
Year: 2009 - Effect of isolated rye pentosans on some properties of gluten-free breads [P161]
Autoren: Schmidt J., Hanz K., Brenner E., Theiß S. and Berghofer E.
Event: International Annual Meeting of the AACC 2009
Year: 2008 - Verwendungsmöglichkeiten von Sojabohnen in der menschlichen Ernährung
Autoren: Berghofer E.
Event: 1. Österreichisches Soja-Symposium 2008 - 135 Jahre Sojabohne und Sojaforschung
Year: 2008 - Evaluation on isolated emmer and einkorn starches
Autoren: Haghayegh G. H., R. Schönlechner, E. Berghofer
Event: 18th National Congress on Food Technology 2008
Year: 2008 - Convenience and Gluten Free Products with Chick Peas
Autoren: Linsberger-Martin G., A. Pichler, E. Berghofer
Event: First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
Year: 2008 - New industrial applications of supercritical fluid extraction
Autoren: Berghofer E.
Event: IFT Annual Meeting 2008
Year: 2008 - Yellow Pigments in wheat species: determination and influence of processing
Autoren: Siebenhandl-Ehn S., H. Grausgruber, R. Schuhmacher, F. Eticha, L. Leopold, M. Kinner, E. Berghofer
Event: 1st Symposium of the Vienna Research Platform of Nutrition and Food Sciences VRPNFS 2008
Year: 2008 - Anreicherung von Getreideprodukten - Möglichkeiten und Probleme
Autoren: Berghofer E.
Event: Fachtagung Ernährungsinformation bei Lebensmitteln 2008 - Schwerpunkt Getreideprodukte
Year: 2008 - Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und Lebensmittelverarbeitung.
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
Event: SFU Evaluierung zur Fortbildung von Amtstierärzten 2008
Year: 2008 - Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und Lebensmittelverarbeitung
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
Event: SFU Evaluierung zur Fortbildung von Amtstierärzten 2008
Year: 2008 - South American traditional grains
Autoren: Berghofer E.
Event: Traditional grains for low environmental impact and good health 2008
Year: 2008 - Snacks & Co - glutenfrei
Autoren: Berghofer E.
Event: Symposium Lebensmittel für Zöliakie-Betroffene 2008 - Technologische Herausforderung
Year: 2008 - Generation 50plus - Trends in der Produktentwicklung
Autoren: Berghofer E.
Event: Zukunftsmarkt Generation 50plus 2008 - Chancen für die Lebensmittelwirtschaft
Year: 2008 - Comparison of the Chemical and Physical Characteristics of Pumpkin Seed Oil Produced by Conventional Pressing or Supercritical Fluid Extraction
Autoren: Schaider, I., G. Linsberger-Martin, A. Petrasch, G. Zweytick, E. Berghofer
Event: First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
Year: 2008 - Innovative Haltbarkeits- und Verarbeitungsverfahren für pflanzliche Lebensmittel
Autoren: Berghofer E.
Event: Österreichische Lebensmittelchemikertage 2008
Year: 2008 - Comparison of various pre-treatments for production of French fries to standardise and increase the dry matter content for a lower fat uptake during frying
Autoren: Petrasch A., H. Schliesser, G. Zweytick, E. Berghofer
Event: First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
Year: 2008 - Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und -verarbeitung
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
Event: Fortbildung amtlicher Tierärzte SFU Evaluierung 2008
Year: 2008 - Application of near infrared techniques to measure beta-glucan content of cereals
Autoren: Schmidt J, Gergely S, Schönlechner R, Grausgruber H, Tömösközi S, Salgó A and Berghofer E
Event: International Scientific Conference on Cereals 2008 - Their products and processing
Year: 2008 - Nano-Einsatz aktuell und Möglichkeiten
Autoren: Berghofer E.
Event: 2. Karlsruher Lebensmittelsymposium 2008
Year: 2008 - Nano - auch das Risiko?
Autoren: Berghofer E.
Event: Internationales pädiatrisches Symposium 2008
Year: 2008 - Wood-starch composite - investigation on the adhesion between starch and wood
Autoren: D'Amico S., U. Müller, E. Berghofer
Event: 7th Global WPC and Natural Fibre Composites Congress and Exhibition 2008
Year: 2008 - Nanotechnologie im Bereich Lebensmittel und Ernährung
Autoren: Berghofer E.
Event: AGES Akademie 2008 - Nanotechnologie im Lebensmittelbereich
Year: 2008 - Analysis of lignans: Influence of heat treatment on the lignan content in foodstuffs
Autoren: Schwartz H., E. Gerstenmeyer, S. Reimer, E. Berghofer, G. Sontag
Event: COST Action 926 Conference 2008 - Benefits and Risks of Bioactive Plant Compounds
Year: 2008 - Teigwaren aus Leguminosen
Autoren: Linsberger G., T. Elobeid, R. Schoenlechner und E. Berghofer
Event: 23. Durum- und Teigwarentagung 2008
Year: 2008 - Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und Lebensmittelverarbeitung
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
Event: SFU Evaluierung zur Fortbildung von Amtstierärzten 2008
Year: 2008 - Characterisation of isolated Emmer and Einkorn starches
Autoren: Haghayegh G. H., R. Schoenlechner, E. Berghofer
Event: 7th European Young Cereals Scientists and Technologists Workshop 2008
Year: 2008 - Past, present and future of buckwheat foods
Autoren: Linsberger G., R. Schoenlechner, G. Zweytick und E. Berghofer
Event: 13th ICC Cereal and Bread Congress 2008 - Cereals worldwide in the 21st century: present and future, Cerworld 21st
Year: 2007 - Grenzen der Technologie funktioneller Lebenmittel
Autoren: Berghofer E.
Event: VEÖ-Jubiläumstagung 2007
Year: 2007 - "Minimally processed food" Gering oder schonend verarbeitet?
Autoren: Berghofer E.
Event: Kongress der Gesellschaft Deutscher Lebensmitteltechnologen GDL im Rahmen der Kölner FoodTec-Tage 2007 - Technologische Aspekte von Minimally processed, Chilled und Convenience Food
Year: 2007 - Comparison of Functional Properties of Isolated Emmer and Einkorn Wheat Starches.
Autoren: G.H. Haghayegh, R.Schönlechner, E.Berghofer
Event: 4th International Congress Flour – Bread 07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists 2007
Year: 2007 - Production of natural iron fortified sorghum noodles (Vortrag iV von G. Zweytick gehalten)
Autoren: ElObeid T., G. Zweytick, E. Berghofer
Event: ICC International Conference on Cereals and Cereal Products 2007 – Quality and Safety, New Challenges of World Demand
Year: 2007 - Formation Of Resistant Starch And Changes Of Amylose/Amylopectin Ratio In The Indigestible Fraction Of Wheat Flour Bread During Aging
Autoren: M.Jukic, E.Berghofer, R.Schoenlechner
Event: 4th International Congress Flour – Bread 07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists 2007
Year: 2007 - Optimization of amaranth based gluten free bread formula
Autoren: Schoenlechner R., E. Berghofer, I. Mandala, A. Kiskini, A. Kostaropoulos
Event: 1st International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages 2007
Year: 2007 - Production of Beverages and Curds made from Peas
Autoren: Zweytick G. und E. Berghofer
Event: 6th European Congress of Chemical Engineering ECCE-6 2007
Year: 2007 - Optimal stabilisation of natural cloudy apple juice by inactivating polyphenoloxidase and pectinmethylesterase
Autoren: Kinner M., G. Krapfenbauer, M. Gössinger, E. Berghofer
Event: COST Action 928, 1st Annual Workshop 2007 - Control and exploitation of enzymes for added value products
Year: 2007 - Innovative food products from amaranth and quinoa
Autoren: LINSBERGER G., R. Schoenlechner, E. Berghofer
Event: AACC International Annual Meeting 2007 - Dynamics of Grain Utilization
Year: 2007 - Malt production from alternative cereals and lentils
Autoren: Petrasch A., P. Boegl, G. Zweytick, R. Schoenlechner, E. Berghofer
Event: AACC International Annual Meeting 2007 - Dynamics of Grain Utilization
Year: 2007 - Nanotechnologie in der Lebensmitteltechnologie
Autoren: Berghofer E.
Event: AGES Akademie 2007 - Nanotechnologie im Bereich Medizin und Lebensmittel
Year: 2007 - Farbstabilisierung bei Erdbeerprodukten
Autoren: Gössinger M., S. Moritz, M. Hermes, T. Ullram, F. Mayer, S. Wenedlin, E. Berghofer
Event: ALVA Jahrestagung 2007 - Gute Herstellungspraxis für pflanzliche Produkte
Year: 2007 - Technologie Trends in der Obst & Gemüseverarbeitung
Autoren: Berghofer E.
Event: LVA-Branchenseminar 2007 - Best of Fruits & More - Obst- und Gemüseverarbeitung
Year: 2007 - Pseudocereals: Overview
Autoren: Berghofer E. und R. Schoenlechner
Event: IFS Workshop 2007 - Traditional grains for low environmental impact and good health
Year: 2007 - High Pressure Treatment of Amaranth and Wheat Starch
Autoren: Zweytick G., B. Lukasch, G. Linsberger, E. Berghofer
Event: ICC International Conference on Cereals and Cereal Products 2007 – Quality and Safety, New Challenges of World Demand
Year: 2007 - Zukünftige Anforderungen an die Lebensmittelverarbeitung
Autoren: Berghofer E.
Event: International Food Expert Day
Year: 2007 - Comparison of Functional Properties of Isolated Amaranth, Quinoa and Buckwheat Starches
Autoren: Haghayegh G. H.; R. Schönlechner, E. Berghofer
Event: 6th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop 2007
Year: 2007 - Effect of endogenous enzyme activities on color stability of strawberry nectars from puree
Autoren: Goessinger M., H. Scherbichler, K. Stich, E. Berghofer
Event: COST Action 928, 1st Annual Workshop 2007 - Control and exploitation of enzymes for added value products
Year: 2007 - Overview of gluten-free (cereals and other) raw materials and their properties
Autoren: Berghofer, E.
Event: 1st International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages 2007
Year: 2007 - Functional Bread Products – Possibilities and Trends
Autoren: R. Schoenlechner
Event: 4th International Congress Flour – Bread 07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists 2007
Year: 2007 - Comparison of Selected Cereals and Pseudocereals Regarding Health Promoting Compounds.
Autoren: R. Schoenlechner, Tomoskozi S., Nadosi M., Kereztény N., Kazlauskaite Al, Salgo A. and Berghofer E.
Event: ICC International Conference on Cereals and Cereal Products 2007 – Quality and Safety, New Challenges of World Demand
Year: 2007 - Frische und Haltbarkeit? Minimally processed food
Autoren: Berghofer E.
Event: Fresenius Fachtagung 2007 - Frische und Haltbarkeit
Year: 2007 - Nanotechnologie - Was steckt dahinter?
Autoren: Berghofer E.
Event: Die sichere Welt des Essens? ... im Visier der Ernährungswissenschaft
Year: 2007 - Evaluierung chemischer und physikalischer Analysenmethoden zur Nachlaufabtrennung bei Stein- und Kernobstdestillaten
Autoren: Donabaum-Heiderer C., M. Gössinger, W. Brandes und E. Berghofer
Event: ALVA Jahrestagung 2007 - Gute Herstellungspraxis für pflanzliche Produkte
Year: 2007 - Funktionelle Lebensmittel - Möglichkeiten und Grenzen zu ihrer Herstellung
Autoren: Berghofer E.
Event: Instituts-Seminare WS 2007/2008
Year: 2006 - Yellow pigments in wheat species: Determination and influence of processing
Autoren: Siebenhandl S., Grausgruber H., Zweytick G., Firdissa Eticha, Pundy T., Gast C., Berghofer E.
Event: World Grain Summit 2006 - Foods and Beverages
Year: 2006 - Gluten-free breads structural and textural characteristics
Autoren: IOANNA MANDALA, ATHANASIOS KOSTAROPOULOS, ALEXANDRA KISKINI, IOANNA MANDALA, EMMERICH BERGHOFER, REGINE SCHOENLECHNER
Event: 4th International Symposium on Food Rheology and Structure 2006
Year: 2006 - Technologien zur Herstellung von neuartigen Lebensmitteln
Autoren: Berghofer Emmerich
Event: Neuartige Lebensmittel und Strange Food 2006
Year: 2006 - Carotinoide und Anthocyane in Weizen (Triticum sp.)
Autoren: Grausgruber H., Siebenhandl S., Firdissa Eticha, Berghofer E.
Event: Aktuelle Züchtungsforschung
Year: 2006 - Reaktionsmechanismen und Reaktionskinetik der Inhaltsstoffveränderung bei der Heissextrusion
Autoren: Berghofer E.
Event: GDL-Foren anläßlich der ANUGA FoodTec 2006
Year: 2006 - Carotenoids and anthocyanins in wheat (Triticum sp.)
Autoren: Grausgruber, H., Siebenhandl S., Firdissa Eticha, Berghofer, E.
Event: 8. GZP-Vortragstagung, Pflanzenzüchtung für bessere Lebens- und Futtermittel
Year: 2006 - Supercritical Fluid Extraction – an alternative to conventional pumpkin seed oil production?
Autoren: G. Zweytick, A. Koller, E. Berghofer
Event: EFFoST Congress 2006 - Processing Developments for Liquids
Year: 2006 - ACROINNOCESSING - Brücke zwischen Primärproduktion und Verarbeitung
Autoren: Berghofer E.
Event: Austrian Technology Platform - ATP
Year: 2006 - Alternative milk drinks and tofu made from domestic pulses other than soy beans
Autoren: G. Zweytick, M. Jaksch, E. Berghofer
Event: World Grain Summit 2006 - Foods and Beverages
Year: 2006 - "Ernährung im 3. Jahrtausend"
Autoren: Berghofer E.
Event: Rotary Club Wien Academy
Year: 2006 - Composition and antioxidant capacity of purple, blue and black pigmented wheat and barley varieties
Autoren: Siebenhandl S., H. Grausgruber, Firdissa Eticha, T. Pundy, C. Gast, N. Pellegrini, V. Fogliano, E. Berghofer
Event: COST-meeting in Vienna (926, 927): Molecular and physiological effects of bioactive food compounds
Year: 2006 - Fruchtige Innovationen und Technologien
Autoren: Berghofer E.
Event: Fruchtige Veredelung
Year: 2006 - Neue technologische Strategien bei innovativen Getreideprodukten
Autoren: Berghofer Emmerich
Event: Symposium 2006 - Getreide - Ernährung - Fitness Innovative Getreideprodukte
Year: 2006 - Reaktionsmechanismen und Reaktionskinetik der Inhaltsstoffveränderung bei der Heissextrusion
Autoren: Berghofer E.
Event: GDL-Foren anläßlich der ANUGA FoodTec 2006
Year: 2006 - Production and optimisaiton of bread from wheat and amaranth flour blends
Autoren: R. Schönlechner, C. Scelsi, M. Mariotti, M. Lucisano, E. Berghofer
Event: World Grain Summit 2006 - Foods and Beverages
Year: 2006 - Supercritical Fluid Extraction – an alternative to conventional pumpkin seed oil production?
Autoren: G. Zweytick, A. Koller, E. Berghofer
Event: EFFoST Congress 2006 - Processing Developments for Liquids
Year: 2006 - Alternative milk drinks and tofu made from domestic pulses other than soy beans
Autoren: G. Zweytick, M. Jaksch, E. Berghofer
Event: World Grain Summit 2006 - Foods and Beverages
Year: 2006 - Wechselwirkungen zwischen Lebensmittel und Verpackung (Feuchte, Rösche, aw-Wert, Schimmel)
Autoren: Berghofer E.
Event: Seminar Verpackung 2006 - Kooperationsveranstaltung von OFI und ICC
Year: 2006 - Funktionelle Lebensmittel - Entwicklungen und Trends
Autoren: Berghofer E.
Event: DANONE Nutrition Forum 2006 - Functional Food zwischen Anspruch und Argwohn, Journalisten Workshop
Year: 2006 - Wechselwirkungen zwischen Lebensmittel und Verpackung (Feuchte, Rösche, aw-Wert, Schimmel)
Autoren: Berghofer E.
Event: Seminar Verpackung 2006 - Kooperationsveranstaltung von OFI und ICC
Year: 2005 - Herstellung von Keksen aus Pseudocerealien und Leguminosen
Autoren: Schönlechner, R., Linsberger, G., Berghofer, E.
Event: GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2005
Year: 2005 - Unterschiede in der Technologie von biologischen und konventionellen Lebensmitteln
Autoren: Berghofer, E.
Event: Veranstaltung zum Thema "Bio quo vadis" des OÖ Lebensmittelclusters
Year: 2005 - Functional Food - Entwicklungen und Trends
Autoren: Berghofer, E.
Event: LVA-Seminar "Health Claims, Functional Food und Nahrungsergänzungsmittel"
Year: 2005 - Composition and antioxidant capacity of under-utilised grains
Autoren: Siebenhandl, S., Grausgruber, H., Berghofer, E.
Event: 119th AOAC Annual Meeting and Exposition 2005 - Food Allergens Community - Harmonization of Validation Processes for Allergenic Residue Detection Methods
Year: 2005 - Trends und neue Entwicklungen im Bereich der Haltbarmachung
Autoren: Berghofer, E.
Event: Veranstaltung zum Thema „Verlängertes Ablaufdatum“ des OÖ Lebensmittelclusters
Year: 2005 - Charakterisierung des Isoflavonoid-Spektrums von einheimischen Sojabohnen und fermentierten Sojaprodukten
Autoren: Berghofer, E., Mayrhofer, C., Siebenhandl, S.
Event: GDL Kongress
Year: 2005 - Unusual raw materials in beer production
Autoren: Zweytick, G.; E. Sauerzopf, E. Berghofer
Event: 50 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge 2005
Year: 2005 - Technologie von Low Carb/Slow Carb-Produkten
Autoren: Berghofer, E.
Event: Symposium Low Carb - Slow Carb, Kohlenhydrate im Widerspruch 2005
Year: 2005 - Purple Wheat - a Raw Material with High Content of Phytonutrients
Autoren: Berghofer, E., Kreilmayr, I., Siebehandl S., Zahlner, V.
Event: 17th International Botanical Congress 2005
Year: 2005 - Potential von wenig genutzten Getreidearten für ernährungsphysiologisch wertvolle Lebensmittel
Autoren: Grausgruber H., Schönlechner R., Scheiblauer J., Siebenhandl S., Ruckenbauer P., Berghofer E.
Event: Pflanzliche Lebensmittel - die Basis der Ernährung zwischen Qualität und Verbraucherakzeptanz
Year: 2005 - Health-promoting compounds in cereals
Autoren: Grausgruber, H., Siebenhandl, S., Berghofer, E.
Event: SUSVAR Workshop, Assessment of varietal characteristics in diverse crop and diverse low-input especially organic growing systems
Year: 2005 - Beeinflussung der Qualität frittierter Kartoffelprodukte durch osmotischen Wasserentzug
Autoren: Zweytick, G.; K. Herzog, E. Berghofer
Event: GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2005
Year: 2005 - Einsatz neuer Lebensmittelbausteine in der Lebensmittelindustrie: Fettsubstitution und neue Süßungskonzepte
Autoren: BERGHOFER, E
Event: Obesity/Fettleibigkeit – Herausforderung für die Lebensmittelindustrie
Year: 2005 - Production of biscuits from wheat/barley flour blends
Autoren: Schoenlechner R., Lins T., Grausgruber H., Berghofer E.
Event: 50 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge 2005
Year: 2005 - Funktionelle Lebensmittel auf Getreidebasis.
Autoren: Berghofer E, Schönlechner R
Event: GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2005
Year: 2005 - Production of gluten free beer
Autoren: Zweytick, G.; E. Sauerzopf, E. Berghofer
Event: 119th AOAC Annual Meeting and Exposition 2005 - Food Allergens Community - Harmonization of Validation Processes for Allergenic Residue Detection Methods
Year: 2005 - Physical Properties of Frozen Stored, Gluten-Free Baked Products Before and After Iron Fortification.
Autoren: A. KISKINI, I. MANDALA, M. KAPSOKEFALOU, A. KOSTAROPOULOS, R. SCHÖNLECHNER, E. BERGHOFER
Event: Book of Abstract,
Year: 2005 - Effects of Addition of Wheat Flours and Transglutaminase on Pseudocereals-Based Cracker Qualities
Autoren: Jurackova Katerina, Regine Schoenlechner, E. Berghofer, P.K.W. Ng
Event: Intensive Programme “Food & Health” (27910-IC-1-2003-1-BE-ERASMUS-IPUC-38)
Year: 2005 - Ernährungstrends - neue Lebensmitteltechnologie
Autoren: Berghofer, E.
Event: Tagung "Spannungsfeld Arzneimittel - Lebensmittel", Wirtschaftskammer Österreich
Year: 2005 - Einfluss von Genotyp und Umwelt auf den Gehalt sekundärer Pflanzenstoffe bei Sommergerste
Autoren: Grausgruber H., Siebenhandl S., Weinzetl I., Ruckenbauer P., Berghofer E.
Event: 48. Jahrestagung der Gesellschaft für Pflanzenbauwissenschaften 2005 - Wasser und Pflanzenbau - Herausforderungen für zukünftige Produktionssysteme
Year: 2005 - Fortification of sorghum using natural iron sources
Autoren: Elobeid T. und E. Berghofer
Event: 12th ICC Cereal and Bread Congress 2004
Year: 2005 - Use of amaranth, quinoa and buckwheat for pasta production.
Autoren: SCHOENLECHNER, REGINE, K. JURACKOVA, E. BERGHOFER
Event: International Congress 2005 - Technological Innovation and Enhancement of Marginal Products
Year: 2005 - Einsatz von Ballaststoffen in der modernen Lebensmittelindustrie.
Autoren: BERGHOFER, E und R. SCHÖNLECHNER
Event: „Was den Bauch bewegt: Prävention – Ernährung – Darmgesundheit“
Year: 2005 - Formation and Enrichment of Resistant Starch in food
Autoren: Berghofer, E.; B. Wepner
Event: 5th Croation Congress of Cereal Technologists - Flour-Bread and 3rd International Congress Flour-Bread 2005
Year: 2005 - New raw materials and technologies for healthy cereal foods
Autoren: Berghofer E., Schoenlechner R., Grausgruber H.
Event: 50 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge 2005
Year: 2005 - Evaluation of antioxidative properties of holy basil and galangal and their application to increase the oxidative stability of cooked ground pork
Autoren: Juntachote T., E. Berghofer, S. Siebenhandl, F. Bauer
Event: 51st International Congress ov Meat Science and Technology 2005
Year: 2005 - Production of biscuits from the pseudocereals amaranth, quinoa and buckwheat and white bean.
Autoren: REGINE SCHOENLECHNER, LINSBERGER GERTRUD, KACZYK LUCYNA, EMMERICH BERGHOFER
Event: 119th AOAC Annual Meeting and Exposition 2005 - Food Allergens Community - Harmonization of Validation Processes for Allergenic Residue Detection Methods
Year: 2005 - Effects of Addition of Wheat Flours and Transglutaminase on Pseudocereals-Based Cracker Qualities.
Autoren: JURACKOVA KATERINA, REGINE SCHOENLECHNER, E. BERGHOFER, P.K.W. NG
Event: 119th AOAC Annual Meeting and Exposition 2005 - Food Allergens Community - Harmonization of Validation Processes for Allergenic Residue Detection Methods
Year: 2005 - Lebensmittelverarbeitung und - zusatzstoffe
Autoren: Berghofer, E.
Event: Pro Scientia Sommerakademie 2005 - Essen, Nahrungsaufnahme, Kult und Kultur
Year: 2005 - Forschung im Bereich pflanzlicher Lebensmittel am Department für Lebensmittelwissenschaften und -technologie der BOKU
Autoren: Berghofer, E.
Event: Vortrags- und Diskussionsveranstaltung 2005 - Das Beratungs- und Dienstleistungsangebot der AGES vom Saatgut bis zum Endprodukt
Year: 2005 - Alternative Cereals for Food Processing
Autoren: Schönlechner R., E. Berghofer
Event: 5th Croation Congress of Cereal Technologists - Flour-Bread and 3rd International Congress Flour-Bread 2005
Year: 2005 - Popping of Amaranth using Different Amaranth Varieties.
Autoren: SCHOENLECHNER R., TÖMÖSKÖZI S., JURACKOVA K., BARACKAI I., DOBOS G., BERGHOFER E.
Event: 51 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge
Year: 2005 - Osmotische Trocknung als Möglichkeit zur Verbesserung der Qualität frittierter Kartoffelprodukte
Autoren: Zweytick, G.; A. Petrasch, E. Berghofer
Event: GDL-Symposium "Kartoffel und Kartoffeltechnologie"
Year: 2005 - Production and characterisation of pseudocereals-based crackers.
Autoren: JURACKOVA K., SCHOENLECHNER R., BERGHOFER E., NG P.K.W.
Event: 4th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop AACC International 2005
Year: 2005 - Alternative Cereals for Food Processing
Autoren: Schönlechner R., E. Berghofer
Event: 5th Croation Congress of Cereal Technologists - Flour-Bread and 3rd International Congress Flour-Bread 2005
Year: 2005 - Optimisation of Flavonoid-rich Extracts of Anthemis tinctoria and their Applicability in Food Industry
Autoren: Siebenhandl, S., Berghofer, E., Bindeus, G.
Event: 17th International Botanical Congress 2005
Year: 2005 - Antioxidant properties of ethanolic extracts from holy basil and galangal and its application to inhibit lipid oxidation in cooked minced meat
Autoren: Juntachote, T., Berghofer, E., Bauer, F.
Event: 17th International Botanical Congress 2005
Year: 2005 - Warum ist Mutters Küche die beste?
Autoren: Berghofer, E.
Event: Lange Nacht der Forschung 2005
Year: 2005 - Potential of fermented amaranth (angkak) as an alternative, heat-stable colorant for pasta
Autoren: Siebenhandl, S., Woller, A., Berghofer, E.
Event: International Congress 2005 - Technological Innovation and Enhancement of Marginal Products
Year: 2005 - Use of amarant angkak as an alternative colorant in pasta
Autoren: Siebenhandl, S., Woller, A., Berghofer, E.
Event: International Congress 2005 - Technological Innovation and Enhancement of Marginal Products
Year: 2005 - Technologie von Low Carb/Slow Carb-Produkten
Autoren: Berghofer, E.
Event: Symposium Low Carb - Slow Carb, Kohlenhydrate im Widerspruch 2005
Year: 2005 - Wenig genutzte Getreidearten - Wertvolle Quellen sekundärer Pflanzenstoffe mit gesundheitsfördernder Wirkung
Autoren: Grausgruber H., Siebenhandl S., Schönlechner R., Ruckenbauer P., Berghofer E.
Event: 48. Jahrestagung der Gesellschaft für Pflanzenbauwissenschaften 2005 - Wasser und Pflanzenbau - Herausforderungen für zukünftige Produktionssysteme
Year: 2004 - Increase of dry matter of apples by continous osmotic dehydration
Autoren: Zweytick, G.; B. Kniewasser, E. Berghofer
Event: 2nd Central European Congress on Food CEFOOD 2004
Year: 2004 - Pasta production from pseudocereals amaranth, quinoa and buckwheat.
Autoren: SCHOENLECHNER, R., K. JURACKOVA AND E. BERGHOFER
Event: 2nd ICC Cereal and Bread Congress 2004 - Using cereal science and technology for the benefit of the consumers
Year: 2004 - Functional properties of food products from purple wheat
Autoren: BERGHOFER E., I. KREILMAYR, M. ROGENHOFER, A. MAR
Event: 2nd ICC Cereal and Bread Congress 2004 - Using cereal science and technology for the benefit of the consumers
Year: 2004 - Herstellung, Eigenschaften und Anwendungsmöglichkeiten von Ballaststoff-Komponenten
Autoren: Berghofer, E.; G. Zweytick
Event: Vortragsveranstaltung der ICC-Austria
Year: 2004 - Modification of the process of sourdough for bread by using alternatives for scald
Autoren: Sventickaite A., Juodeikiene G., Berghofer E., Schleining G.
Event: 2nd ICC Cereal and Bread Congress 2004 - Using cereal science and technology for the benefit of the consumers
Year: 2004 - Haltbarmachung - Innovative Technologien
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: Veranstaltung zum Thema „Verlängertes Ablaufdatum“ des OÖ Lebensmittelclusters
Year: 2004 - Exploitation of Convenience Foods
Autoren: BERGHOFER, E..
Event: Vienna Conference of the European Academy of Nutritional Sciences 2004 - Diet Diversifi-cation and Health Promotion
Year: 2004 - Continuous osmotic dehydration of apples
Autoren: Zweytick, G.; B. Kniewasser, E. Berghofer
Event: ICEF9 - International Congress on Engineering and Food 2004
Year: 2004 - Beta-glucan content of old and modern spring barleys
Autoren: Grausgruber, H., R. Schoenlechner, V. Zahlner, E. Berghofer, P. Ruckenbauer
Event: 9th International Barley Genetics Symposium 2004
Year: 2004 - Anreicherung von Weizenbroten mit ß-Glucan durch Zugabe von Gerste.
Autoren: SCHÖNLECHNER R., H. GRAUSGRUBER und E. BERGHOFER
Event: GDL-Symposium Gesellschaft Deutscher Lebensmitteltechnologen 2004 - Funktionelle Le-bensmittel – Chancen und technologische Herausforderungen
Year: 2004 - Exploitation of Convenience Foods
Autoren: BERGHOFER, E..
Event: Vienna Conference of the European Academy of Nutritional Sciences 2004 - Diet Diversifi-cation and Health Promotion
Year: 2004 - Möglichkeiten zur Anreicherung von Lebensmitteln mit resistenter Stärke
Autoren: BERGHOFER, E. und B. WEPNER
Event: GDL-Symposium Gesellschaft Deutscher Lebensmitteltechnologen 2004 - Funktionelle Le-bensmittel – Chancen und technologische Herausforderungen
Year: 2004 - Trends und Perspektiven - Einsatz von Antioxidantien und antioxidativ wirkenden Substanzen in Lebensmitteln
Autoren: Berghofer, E., Siebenhandl, S.
Event: Jahrestagung ÖGE GÖCH VÖLB 2004 - Antioxidantien in Lebensmitteln kritisch betrachtet
Year: 2004 - 50plus: Trends in der Produktentwicklung von Lebensmitteln
Autoren: BERGHOFER, E..
Event: Weiterbildungsveranstaltung „Better Aging: Aus dem Kochtopf und der Apotheke“ des Verbands der Ernährungswissenschafter Österreichs (VEÖ); AGES
Year: 2004 - Effects of germination on the chemical composition and sensory evaluation of amaranth seeds.
Autoren: JURACKOVA K., SCHOENLECHNER, R. AND BERGHOFER E.
Event: 2nd Central European Congress on Food CEFOOD 2004
Year: 2004 - Haltbarmachung – Produktspezifische Maßnahmen
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: Veranstaltung zum Thema „Verlängertes Ablaufdatum“ des OÖ Lebensmittelclusters
Year: 2004 - Noodles produced from flour blends of wheat and various barley species.
Autoren: SCHÖNLECHNER R.,H. GRAUSGRUBER, E. BERGHOFER, P.K.W. NG
Event: AACC/TIA Joint Meeting 2004
Year: 2004 - Fertiggerichte - Haltbarkeitsstrategien und Trends
Autoren: Berghofer, E.
Event: Jahrestagung der Gesellschaft der Deutschen Lebensmitteltechnologen (GDL)
Year: 2004 - Vergleichende Untersuchung der phenolischen Zusammensetzung und der antioxida-tiven Kapazität von biologisch bzw. konventionell hergestellten Weinen
Autoren: EDER R., Justyna OTREBA, Silvia WENDELIN und E. BERGHOFER
Event: 1. Internationale Symposium für ökologischen Weinbau
Year: 2004 - Bio und Convenience – ein Widerspruch?
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: „Zukunft der Bioküche“ von „die Umweltbereatung“ und „Bio-Ernte-Austria“
Year: 2004 - Antioxidative properties of alcoholic extracts of some Asian and European herbs and spices
Autoren: JUNTACHOTE T., E. BERGHOFER
Event: 2nd Central European Congress on Food CEFOOD 2004
Year: 2004 - Purple wheat - functional properties and processing aspects
Autoren: BERGHOFER, E., I. KREILMAYR, M. ROGENHOFER, A. MAR
Event: ICEF9 - International Congress on Engineering and Food 2004
Year: 2004 - Antioxidative Eigenschaften von Produkten aus Purpurweizen
Autoren: Kreilmayr, I.; E. Berghofer
Event: Jahrestagung ÖGE GÖCH VÖLB 2004 - Antioxidantien in Lebensmitteln kritisch betrachtet
Year: 2004 - Production of bread, pasta and wafers from purple wheat
Autoren: Berghofer E., I. Kreilmayer, M. Roggenhofer, P.K.W. Ng
Event: AACC/TIA Joint Meeting 2004
Year: 2004 - Crop density effects on yield and quality of Amaranth
Autoren: Gimplinger, D.M., G. Schulte auf'm Erley, E. Berghofer, H.-P. Kaul
Event: 8th ESA Congress: European agriculture in a global context 2004
Year: 2004 - Variabilty in chemical composition and biologically active constituents of cereals
Autoren: Grausgruber, H., J. Scheiblauer, R. Schönlechner, P. Ruckenbauer, E. Berghofer
Event: 17th EUCARPIA General Congress 2004 - Genetic variation for plant breeding
Year: 2004 - Characterisation and functional properties of amaranth flours and protein fractions obtained from different varieties.
Autoren: TÖMÖSKÖZI S., BARACSKAI I., JURACKOVA K., SCHOENLECHNER R., BERGHOFER E., BATICZ O., VARGA J. AND LÁSZTITY R.
Event: 2nd ICC Cereal and Bread Congress 2004 - Using cereal science and technology for the benefit of the consumers
Year: 2004 - Gift im Essen? Hysterie oder Grund zur Sorge?
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: Fragen des Alltags - Antworten der Wissenschaft, Vortragsreihe der Hauptbücherei am Gürtel in Wien 2004
Year: 2004 - Fertiggerichte - Haltbarkeitsstrategien und Trends
Autoren: Berghofer, E.
Event: Jahrestagung der Gesellschaft der Deutschen Lebensmitteltechnologen (GDL)
Year: 2004 - Functional properties of bread produced from wheat and barley blends.
Autoren: SCHOENLECHNER R., L. COLOMBO, E. BERGHOFER, M.A. PAGANI, M. LUCISANO
Event: ICEF9 - International Congress on Engineering and Food 2004
Year: 2004 - Application of wafer technology for tortilla production
Autoren: Worlicek, A.; K. Tiefenbacher. E. Berghofer
Event: ICEF9 - International Congress on Engineering and Food 2004
Year: 2003 - Korngutqualität von Amarant in Abhängigkeit von Genotyp und Bestandesdichte
Autoren: Zetter, A., G. Schulte auf'm Erley, E. Berghofer, H.-P. Kaul
Event: 46. Jahrestagung der Gesellschaft für Pflanzenbauwissenschaften 2003
Year: 2003 - Chancen & Grenzen – Ökologisch und konventionell erzeugte pflanzliche Rohstoffe aus lebensmitteltechnischer Sicht
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: VEÖ-Tagung Biologische Lebensmittel – nüchtern betrachtet
Year: 2003 - Vor- und Nachteile der Lebensmittelverarbeitung
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: 11. Linzer Gesundheitssymposium 2003
Year: 2003 - Chancen & Grenzen – Ökologisch und konventionell erzeugte pflanzliche Rohstoffe aus lebensmitteltechnischer Sicht.
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: VEÖ-Tagung Biologische Lebensmittel – nüchtern betrachtet
Year: 2003 - Einfluss der Rohwarenqualität von Blattsalaten auf Verarbeitung und Haltbarkeit
Autoren: Zweytick, G.; E. Berghofer
Event: 38. Vortragstagung der Deutschen Gesellschaft für Qualitätsforschung (DGQ)
Year: 2003 - Production and properties of amaranth beverages.
Autoren: Berghofer, E.; R. Schoenlechner, M. Zeiler and G. Zweytick
Event: AACC Annual Meeting American Association for Cereal Chemists 2003
Year: 2003 - Beta-glucan enrichment of wheat bread by adding barley.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R.; L. COLOMBO, E. BERGHOFER; M.A. PAGANI and L. LUCISANO
Event: AACC Annual Meeting American Association for Cereal Chemists 2003
Year: 2003 - Fix und Fertig – Technologie von Fertiggerichten
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: Schnelle Küche – Fertiggerichte im Fokus. ÖGE/GÖCH-Tagung
Year: 2003 - Food additives and nutritive additives: General overview and new trends
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: FTRI/ICC Conference “Food additives & cereal fortification. What is on the horizon?
Year: 2003 - Enrichment of Sudanese cereals using natural iron sources
Autoren: Tahra ELOBEID and E. BERGHOFER
Event: FTRI/ICC Conference “Food additives & cereal fortification. What is on the horizon?
Year: 2002 - Functional Foods bei pflanzlichen Lebensmitteln.
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: LVA/FIAA-Seminar 2002 - Functional Foods – Die Zukunft unserer Lebensmittel?
Year: 2002 - Produkte aus Biogetreide
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: Vortragsveranstaltung der ICC-Austria „Biogetreide: Produktion, Verarbeitung, Ver-marktung“
Year: 2002 - Working Group 4 - Processing
Autoren: MEUSER F.; BERGHOFER E. and RANIERI R.
Event: EU/ICC Cereal Conference 2002 – ECC 2002. Implementation of the European Re-search Area
Year: 2002 - Von der klassischen Biotechnologie zur modernen Gentechik
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: Seminar der OÖ Akademie für Umwelt und Natur „Gentechnik – Chancen und Risi-ken
Year: 2002 - Using pseudocereals milling fractions for pasta production.
Autoren: KOVACS E.T., E. BERGHOFER and R. SCHÖNLECHNER
Event: ICC Conference 2002 “Novel raw materials, technologies and products – New challenge for the quality control.
Year: 2002 - Antioxidant activity of extracts of phenolic compounds from fermented pulses and herbs
Autoren: SIEBENHANDL, S.; E. BERGHOFER, J. TRENKWALDER and M. WAGNER
Event: 1st Central European Congress on Food and Nutrition CEFOOD 2002
Year: 2002 - Novel and functional food – food fort he future?
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: 1st Central European Congress on Food and Nutrition CEFOOD 2002
Year: 2002 - Investigation of the Processing Aspects of the Pseudocereals Amaranth and Quinoa.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R. and E. BERGHOFER
Event: ICC Conference 2002 “Novel raw materials, technologies and products – New challenge for the quality control.
Year: 2002 - Technologien zur Haltbarmachung von Lebensmitteln
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: Preisverleihung 2002 - Lebensmittelinitiative Österreich des Forschungsförderungsfonds der gewerblichen Wirtschaft
Year: 2002 - Modified Atmosphere Packaging on Minimally Processed Vegetables
Autoren: Zweytick, G.; E. Berghofer
Event: 1st Central European Congress on Food and Nutrition CEFOOD 2002
Year: 2002 - Amaranth and quinoa as alternative raw materials.
Autoren: SCHÖNLECHNER Regine, E. BERGHOFER
Event: 1st Central European Congress on Food and Nutrition CEFOOD 2002
Year: 2002 - Die Rolle der modernen Lebensmitteltechnologie in der Gesundheitsförderung
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: 18. ÖGE-Jahrestagung 2002 - Gesundheitsförderndes Potential der Ernährung heute
Year: 2002 - Essen der Zukunft
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: Impulsreferat beim Kongress der Köche. „Genuss am See 2002“
Year: 2002 - Haltbarmachung von Lebensmitteln
Autoren: BERGHOFER, E.
Event: Informationsveranstaltung „Verlängertes Ablaufdatum“ des Lebensmittel-Cluster OÖ, WIFI,
Year: 2001 - Potent antioxidative compounds in peas fermented with Rhizopus oligosporus
Autoren: Siebenhandl, S., Wagner, M., Berghofer, E.
Event: 11th EUROFOODCHEM 2001 - Biolgically-active Phytochemicals in Food.: Analysis, Metabilism, Bioavailability and Function
Year: 2001 - Using amaranth milling fractions for pasta production.
Autoren: KOVACS,E.T., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER and H. GLATTES
Event: 11th EUROFOODCHEM 2001 - Biolgically-active Phytochemicals in Food.: Analysis, Metabilism, Bioavailability and Function
Year: 2001 - Enrichment and stabilisation of flavonoid extracts of Anthemis tinctoria L.
Autoren: Bindeus, G., Siebenhandl, S., Altmann, F., Berghofer, E.
Event: 11th EUROFOODCHEM 2001 - Biolgically-active Phytochemicals in Food.: Analysis, Metabilism, Bioavailability and Function
Year: 2001 - Production of Bread Containing the Pseudocereals Amaranth and Quinoa
Autoren: REGINE SCHOENLECHNER, H. BOGNER AND E. BERGHOFER
Event: International Wheat Quality Conference 2001
Year: 2001 - Rye, Buckwheat & Spelt: A promising combination in extrusion cooking
Autoren: Reiter, E.; G. Zweytick, K. Jurackova, E. Berghofer
Event: 3rd Croation Congress of Cereal Technologists
Year: 2000 - Emulsifier Interaction in the Structure of Food Products Based on Pseudocereals.
Autoren: Kovacs, E.T., E. Berghofer, R. Schönlechner and H. Glattes
Event: 2nd Int. Symposium on Food Rheology and Structure. ISFRS 2000.
Year: 2000 - Comparison of different quinoa varieties for pasta production.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R., E. BERGHOFER, J.RUALES, M. PAREDES AND M. BARBA
Event: 11th Cereal and Bread Congress 2000 - Cereals, Health and Life
Year: 2000 - Optimisation of texture of pastas made from the pseudocereals amaranth and quinoa.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R., E. BERHOFER, V. WOLFRUM AND J. DRAUSINGER
Event: 11th Cereal and Bread Congress 2000 - Cereals, Health and Life
Year: 1999 - Production and properties of milling products and pregelatinized flours based on Pseudocereals.
Autoren: R. SCHÖNLECHNER, BERGHOFER, E., G. NANKA and J. BERGMAIR
Event: Speciality Crops and Cereal Products. 17th ICC Conference, Book of Abstract. p 82
Year: 1999 - Structure of functional foods of pseudoceral based products.
Autoren: KOVÁCS, E.T., J. Varga, E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, H. GLATTES
Event: 6. Tagung für Lebensmittelrheologie
Year: 1999 - Processing effects on the physical and chemical characteristics of Amaranth and Quinoa
Autoren: SCHÖNLECHNER R., E. BERGHOFER, G. NANKA and J. BERGMAIR
Event: 30th Meeting of the Commitee of Food Technology and Chemistry of the Polish Academy of Science 1999
Year: 1999 - Production and Properties of Milling Products Based on Pseudocereals.
Autoren: NANKA G., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, J. BERGMAIR
Event: 12th IGWT Symposium, Quality For the XXIst Century
Year: 1999 - Application of transglutaminase for cereal products.
Autoren: BERGHOFER, H. BOGNER and R. SCHÖNLECHNER
Event: Bread technology: Demand of the next century. Book of Abstracts, p 156
Year: 1999 - Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: KOVÁCS, E.T., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, H. GLATTES and J. VARGA
Event: Book of Abstracts, p. 98
Year: 1999 - Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: KOVÁCS, E.T., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, H. GLATTES and J. VARGA
Event: 10th Euro Food Chem Conference 1999 – A New Challenge for the Food Chemists
Year: 1998 - Amaranth und Quinoa – Ernährungswert und Verarbeitungseigenschaften.
Autoren: BERGHOFER, E.; R. SCHÖNLECHNER; S. ILO, G. NANKA und J. BERGMAIR:
Event: Workshop der Österr. Gesellschaft für Ernährung „Alternative Getreidearten – Technologie und ernährungsphysiologische Bedeutung.“
Year: 1998 - Grain-Amaranth: Nutritive value and potential uses in food industry.
Autoren: BERGHOFER, E. and Regine SCHÖNLECHNER
Event: Int. Ass. for Cereal Sc. Techn. 16th ICC Conference „Cereal Science – Its Contribution to Health and Well Beiing“
Grain-Amaranth: Nutritive value and potential uses in food industry.
Autoren: Berghofer, E., Schönlechner, R.
Baking properties of spelt wheat varieties.
Autoren: Reiter, E., Schmidt, L., Wertecker, M., Berghofer, E.
Ölreiche Samen und ihre Verwendung.
Autoren: Berghofer, E.
Bread as Functional Food.
Autoren: Berghofer, E.
Vergleich der Methoden zur Bestimmung des Gehaltes an resistenter Stärke in Lebensmitteln.
Autoren: Wepner, B., Roest, M., Pechanek, U., Berghofer, E.
Technologische und produktbezogene Perspektiven für Teigwarenconvenienceprodukte
Autoren: BERGHOFER, E.
Structure of functional Foods of pseudoceral based products.
Autoren: Kovács, E.T., Varga, J., Berghofer, E., Schönlechner, R. and Glattes, H.
Production and Properties of Milling Products Based on Pseudocereals.
Autoren: Nanka, G., Berghofer, E., Schönlechner, R., Bergmair, J.
Neuartige Lebensmittel - ein internationaler Marktüberblick.
Autoren: Berghofer, E.
Functional Food - Was unsere Lebensmittel alles können müssen.
Autoren: Berghofer, E.
Losses of lysine and other amino acids during extrusion cooking of maize grits.
Autoren: Ilo, S. and Berghofer, E.
Emulsifier Interaction in the Structure of Food Products Based on Pseudocerals.
Autoren: Kovacs, E., Berghofer, E., Schönlechner, R. and Glattes, H.
Amaranth und Quinoa - Eigenschaften und Vorteile
Autoren: Berghofer, E.
Spelt & Wheat: Differences ans Similarities in Agriculture, Nutrition and Technology.
Autoren: Reiter, E., Wertecker, M., Berghofer, E.
Effects of Extrusion Cooking Conditions on Texture and Structure of Direct Expanded Products.
Autoren: Ilo, S., Berghofer, E., Ying, L.
Rohstoffe und Technologie der Brotherstellung.
Autoren: Berghofer, E.
Softening kinetics of wheat and spelt wheat during extrusion cooking.
Autoren: Ilo, S. Reiselhuber, S., Berghofer, E., Reiter, E., Glattes, H.
Möglichkeiten zur Anreicherung von Lebensmitteln mit Resistenter Stärke.
Autoren: Berghofer, E.
Haltbarkeitsbegrenzende Faktoren von Lebensmitteln.
Autoren: Berghofer, E.
Production and properties of mould fermented vegetable food.
Autoren: Berghofer, E., Siebenhandl, S., Lestario, L-N. and Trimml, D.
Production and properties of mould fermented vegetable food.
Autoren: Berghofer, E., Siebenhandl, S., Lestario, L-N., Trimml, D.
Traditionelle fermentierte Sojaprodukte.
Autoren: Berghofer, E.
Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: Kovács, E.T., Berghofer, E., Schönlechner, R., Glattes, H., Varga, J.
Wie werden Lebensmittel zu Functional Food?
Autoren: BERGHOFER, E.
Using Pseudocereals Milling Fractions for Pasta Production.
Autoren: KOVASCS, E.T., R. SCHÖNLECHNER and E. BERGHOFER:
Functional Properties of Rye Extrusion Products.
Autoren: Berghofer, E., Reiter, E., Zweytick, G. and Jurackova, K.
Vergleichende Untersuchungen zur Dreh- und Taktspritzung.
Autoren: Plasser, B. und Berghofer, E.
Untersuchungen der technischen Möglichkeiten zur Anreicherung von Lebensmitteln mit resistenter Stärke.
Autoren: Wepner, B., Berghofer, E., Pechanek, U.
Vergleichende Untersuchungen zur Dreh- und Taktspritzung.
Autoren: Plasser, B., Berghofer, E.
Processing effects on the physical and chemical characteristics of Amaranth and Quinoa.
Autoren: Schönlechner R., Berghofer, E., Nanka, G. and Bergmair, J.
Optimisation of texture of pastas made from the pseudocerals amaranth and quinoa.
Autoren: Schönlechner, R., Berghofer, E., Wolfrum, V., Drausinger, J.
Was Lebensmittel alles können müssen? Functional Food - Die Ernährung der Zu-kunft?.
Autoren: Berghofer, E.
Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: Kovács, E.T., Berghofer, E., Schönlechner, R., Glattes, H., Varga, J.
Bread as Functional Food.
Autoren: Berghofer, E.
Halrbarkeitsbegrenzende Faktoren von Cerealienprodukten, Snacks, getrockneten Lebensmitteln, Kaffee, Fruchtsaft, Gebäck und Backwaren.
Autoren: Berghofer, E.
Texture analysis of convenience pizza.
Autoren: Reiter, E., Neumann, H., Berghofer, E.
Spealt & Wheat: Differences and Similarities in Agriculture, Nutrition and Technology
Autoren: Reiter, E. and Berghofer, E.
Application of transglutaminase for cereal products.
Autoren: Berghofer, E., Bogner, H., Schönlechner, R.
Spelt Wheat: Non bread wheat or challenge for technology.
Autoren: Reiter, E., Zenz, B., Siebenhandl, S., Wertecker, M. and Berghofer, E.
Ölreiche Samen und ihre Verwendung.
Autoren: Berghofer, E.
The European Reference Gliadin. A Reference Material for Chemical and Clinical Investigations.
Autoren: Van Eckert, R., Addeo, F., Anon, M. A., De Baaij, J., Barclay, A., Benet, T., Berghofer, E., Novalin, S., Schöggl, G. et al.
Comparison of different quinoa varieties for pasta production.
Autoren: Schönlechner, R., Berghofer, E., Ruales, J., Parades, M., Barba, M.
Der Backwarenmarkt nach der Jahrtausen-wende.
Autoren: Berghofer, E.
Antioxidative Eigenschaften von Hafer- und Leinsamentempeh.
Autoren: Berghofer, E., Siebenhandl, S., Sentall, W.
Production and properties of milling products and pregelatinized flours based on Pseudocereals.
Autoren: Berghofer, E., Schönlechner, R., Nanka, G. and Bergmair, J.
The European reference gliadin : A new reference material for chemical and clinical investigations.
Autoren: van Eckert, R., Addeo, F., Añón, M. A., de Baaij, J., Barclay, A., Bénet, T., Berghofer, E., et al.
Innovationen und Trends in der Lebensmittelwirtschaft.
Autoren: Berghofer, E.
Novel and Functional Food ? Essen der Zukunft?
Autoren: BERGHOFER, E.
Rye, Buckwheat and Spelt: A Promising Combination in Extrusion Cooking?
Autoren: REITER, E., G. ZWEYTICK, K. JURACKOVA and E. BERGHOFER
Functional Foods bei pflanzlichen Lebensmitteln.
Autoren: Berghofer, E.
Amaranth und Quinoa - Eigenschaften und Vorteile.
Autoren: Berghofer, E.
Preliminary screening of antioxidant activity of different ethanol extracts of Anthemis tinctoria L.
Autoren: Bindeus, G., Siebenhandl, S., Altmann, F., Berghofer, E.