Angelika Petrasch
Dipl.-Ing.Dr. Angelika Petrasch
Status
Laufbahn
- 2009 Scientific Assistant, DLWT, Division of Food Technology, BOKU, Vienna
- 2005 - 2009 Scientific Assistant, DLWT, Division of Food Technology, BOKU, Vienna
- 2003 - 2005 Product Manager Food, SGS Austria Controll-Co. Ges.m.b.H., Vienna
- 2002 Graduation, Food Science and Biotechnology, BOKU, Vienna
- 2002 - 2003 Freelancer, GBI Consulting, Vienna
Projekte
Es wurden 0 Projekte gefunden.
Publikationen
Wissentransfer in die Gesellschaft
Medienbeiträge
Vorträge
Es wurden 10 gefunden.
: 2015 - Spray drying and fluidized bed granulation in food processing for the generation of functional particle systems
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schmid, M; Haas, K; Petrasch, A; Jäger, H
: BOKU Minisymposium Verfahrenstechnik 2015
: 14.04.2015 - 15.04.2015 | : Vienna, Austria
: 2014 - Characterization and production of oil from Austrian apricot kernels, a hitherto unused resource in Austria, compared to Uzbek apricot kernels
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: A. Petrasch, Pöttschacher R. und M. Schreiner
: 3rd International ISEKI_Food Conference
: 21.05.2014 - 23.05.2014 | : Athens, Greece
: 2013 - Gluten-free puff pastry based on rice flour and wholegrain buckwheat flour
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Averbeck E. und A. Petrasch
: 3rd International Symposium on Gluten-free Cereal Products and Beverages GF13 2013
: 12.06.2013 - 14.06.2013 | : Vienna, Austria
: 2013 - Supercritical CO2 extraction of roasted apricot kernels of different origins compared to conventional pressing
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Pöttschacher R., M. Schreiner und A. Petrasch
: 17th EuroFoodChem Conference 2013
: 07.05.2013 - 10.05.2013 | : Istanbul, Turkey
: 2011 - Arbeitsgruppe LMT - 30 Jahre Forschung unter der Leitung von Emmerich Berghofer
Art: Vortrag - Keynote Speaker (eingeladener Vortrag)
Autoren: Regine Schönlechner, Susanne Siebenhandl-Ehn, Angelika Petrasch, Gertrud Linsberger-Martin
: International Symposium on Recent Developments in Plant Food Technology - a Tribute to Emmerich Berghofer 2011
: 21.06.2011 | : Vienna, Austria | :
VÖLB
: 2010 - Allergenität und Nachweisbarkeit von Haselnüssen in Modell-Lebensmitteln
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Nemes, A., C. Leidinger, A. Petrasch, M. Kinner, Ch. Ebner, M. Cichna-Markl
: Österreichische Lebensmittelchemiker Tage 2010
: 19.05.2010 - 21.05.2010 | : Leibnitz, Austria
: 2009 - Verändert "osmotische Hochdruckbehandlung" die Fettaufnahme von Pommes frites?
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Petrasch A. und E. Berghofer
: GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2009
: 22.10.2009 - 24.10.2009 | : Lemgo, Germany
: 2008 - Comparison of various pre-treatments for production of French fries to standardise and increase the dry matter content for a lower fat uptake during frying
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Petrasch A., H. Schliesser, G. Zweytick, E. Berghofer
: First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
: 04.11.2008 - 09.11.2008 | : Ljubljana, Slovenia
: 2008 - Comparison of the Chemical and Physical Characteristics of Pumpkin Seed Oil Produced by Conventional Pressing or Supercritical Fluid Extraction
Art: Poster - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Schaider, I., G. Linsberger-Martin, A. Petrasch, G. Zweytick, E. Berghofer
: First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
: 04.11.2008 - 09.11.2008 | : Ljubljana, Slovenia
: 2005 - Osmotische Trocknung als Möglichkeit zur Verbesserung der Qualität frittierter Kartoffelprodukte
Art: Vortrag - Ausgewählte Präsentation
Autoren: Zweytick, G.; A. Petrasch, E. Berghofer
: GDL-Symposium "Kartoffel und Kartoffeltechnologie"
: 17.11.2005 - 18.11.2005 | : Munich, Germany