Marija Zunabovic-Pichler
Dipl.-Ing. Dr. Marija Zunabovic-Pichler
Status left BOKU
ORCID: 0000-0003-0634-3496
36474349600: AuthorId
Career
- 2013 Senior Scientist Sanitary Engineering and Water Pollution Control
- 2012 Senior Scientist Institute of Food Science
- 2006 - 2011 Dissertation Department für Lebensmittelwissenschaften und-technologie
- 1999 - 2005 Food Science and Technology, University of Natural Resources and Applied Life Sciences, Vienna
Awards
- 2018 Neptun Wasserpreis Kategorie Wasser forscht 3. Platz
- 2015 Danubius Young Scientist Award 2015
- 2013 Agrana Forschungsförderung 2012, 1. Preis
- 2013 Ferchau Innovationsaward, 3. Preis
- 2013 Science2business Award, 1. Preis
- 2013 Wirtschaftskammerpreis Wien 2013
Projects
0 Projects found.
Publications
Knowledge Transfer to Society
Media
Lectures
(2022) Einfluss von Temperaturerhöhungen auf die mikrobiologische Beschaffenheit von Trinkwasser
Autoren: Proksch, P; Schönher, C; Kerschbaumer, D; Fiedler, C; Zunabovic-Pichler, M; Mayr, E; Perfle, R;
BOKU Seminar Trinkwasserversorgung
(2019) Einsatzmöglichkeiten von Pulsed Light / UV Technologien zur Dekontamination in der Lebensmittelindustrie
Autoren: Schottroff, F; Zunabovic-Pichler, M
GDL-Symposium Minimal Processing in der Nacherntekette pflanzlicher Produkte
(2018) Examples for innovatove Education: Applied Quality Management at BOKU
Autoren: Zitz, U; Schleining, G; Strobl, M; Zunabovic-Pichler, M; Dürrschmid, K; Kneifel, W
ISEKI_Food 2018
(2018) Evaluation of thermal and non-thermal inactivation technologies combined with a novel anti-microbial plant extract in a multi-hurdle approach
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Schoenher, C; Zunabovic-Pichler, M; Jaeger, H
Conference of Food Engineering (CoFE) 2018
(2018) Human River Systems in the 21st century (HR21) – a new interdisciplinary Doctoral School addressing riverine landscapes as dynamic socio-ecological systems
Autoren: Hein, T ; Schmid, M; Stoeglehner, G; Ertl, T; Graf, W; Habersack, H; Haidvogl, G; Hauer, C; Laaha, G; Langergraber, G; Muhar, S; Schmid, E; Schmutz, S; Schulz, K; Weigelhofer, G; Winiwarter, V; Zechmeister-Boltenstern, S; Zunabovic-Pichler, M
48th Annual Meeting of the Ecological Society of Germany, Austria and Switzerland GfÖ 2018 - Ecology – Meeting the Scientific Challenges of a complex World
(2018) Differentiation of thermal and electric field effects during microbial inactivation by continuous pulsed electric fields and ohmic heating treatments
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Haas, K; Schoenher, C; Zunabovic-Pichler, M; Jaeger, H
32nd EFFoST International Conference
(2017) Criteria for the development of successful hurdle concepts based on non-thermal processing technologies
Autoren: Schottroff, F; Gratz, M; Krottenthaler, A; Kapeller, M; Fraundorfer, D; Hledik, C; Schoenher, C; Zunabovic-Pichler, M; Jaeger, H
31st EFFoST International Conference 2017
(2017) Hygienic Design bei der offenen und geschlossenen Lebensmittelherstellung
Autoren: Zunabovic-Pichler, M; Schleining, G;
3. Symposium für Lebensmittelsicherheit 2017
(2017) The role of temperature and electric field effects during microbial inactivation by PEF and ohmic heating
Autoren: Schottroff, F; Krottenthaler, A; Gratz, M; Schoenher, C; Zunabovic-Pichler, M; Jaeger, H
2nd World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food & Environmental Technologies 2017
(2017) Praktische Erfahrungen mit dem Einsatz der Durchflusszytometrie in der Wasserversorgung
Autoren: Zunabovic-Pichler, M; Schönher, C; Mayr, E; Lindner, G; Aghanajafi, Y; Perfler, R;
ÖWAV - Mikrobiologie und Wasser
(2017) Evaluation of the hygienization at composting toilets in remote areas
Autoren: Weissenbacher, N., Hochwarter, C., Schwaighofer C., Zunabovic-Pichler, M., Langergraber, G.
International IWA conference on sustainable solutions for small water and wastewater treatment systems (S2Small2017)
(2016) Wurst 2030
Autoren: Zunabovic-Pichler, M;
AMA Fleischforum 2016
(2016) Strategies for shelf-life prolongation of fresh-cut vegetables (1) contamination scenarios (2) process optimization
Autoren: Zunabovic, M; Lupberger, L; Ulrich, D; Schmidt, J; Tirpanalan Ö; Kneifel, W; Jäger, H;
2nd Euro-Mediterranean Symposium on Fruit and Vegetable Processing
(2016) Moderne Reinigungstechnologien erfolgreich implementieren
Autoren: Zunabovic-Pichler, M;
IIR Konferenz: Food Safety First
(2016) Alternativen für tierische Produkte aus technologischer Sicht
Autoren: Zunabovic-Pichler, M;
ÖGE Jahrestagung 2015
(2016) Prevalence and genotypic characterisation of Listeria monocytogenes in cold smoked fishery products sold in Austrian markets
Autoren: Zunabovic, M;
46th WEFTA Conference: From local fish to global dish
(2016) Wirkungsweise der «Pulsed Light» Technologie auf die mikrobiologische Stabilität und andere Qualitätsmerkmale von Lebensmitteln
Autoren: Zunabovic-Pichler, M; Heinrich, V; Petschnig, A; Ecker, B; Müller H; Jäger H; Kneifel, W
Wädenswiler Lebensmitteltagung 2016 - Lebensmittelsicherheit und –qualität durch nicht-thermische Verfahren
(2016) Recontamination of heat preserved meat products and the role of lactic acid bacteria
Autoren: Chrysanthopoulou, F; Zunabovic, M; Heinrich, H; Herzog, K; Bergmair, J; Singer, E; Stelzl, M; Domig, J.K; Kneifel, W;
30th EFFoST International Conference 2016 - Targeted Technologies for Sustainable Food Systems
(2016) Effects of three fungicides used in organic fruit production on the bacterial physiological activity in compost tea
Autoren: Schüller, E; Zunabovic, M; Ebinger, P; Domig, K J; Spornberger, A
17th International Conference on Organic Fruit-Growing 2016
(2015) 6th Congress of European Microbiologists
Autoren: Zunabovic M., Zitz U., Günther M., Bromberger B., Kneifel W. & Domig K.J.
6th Congress of European Microbiologists FEMS 2015
(2015) Reinigung und Desinfektion – effektive Umsetzung und Validierung zur Gewährleistung der Lebensmittelsicherheit
Autoren: Zunabovic-Pichler, M;
7. Qualityaustria Lebensmittelforum 2015
(2015) Tracking of pathogenic and beneficial microflora from wild boar meat sausages traditionally produced in Croatia
Autoren: Mrkonjic Fuka M., Zunabovic M., Mayrhofer S., Žgomba Maksimović A., David M. & Domig K.J.
6th Congress of European Microbiologists FEMS 2015
(2015) Microbial Inactivation by Novel Food Technologies – Overcoming Challenges for the Implementation in the Food Industry of the Future
Autoren: Zunabovic, M; Heinrich, V; Scheberl, A; Lassenberger, A; Reimhult, E; Jäger, H; Kneifel, W;
EFSA 2015 - Shaping the Future of Food Safety, Together
(2015) Biofilm accumulation at different water treatment stages
Autoren: Zunabovic M., Laurent R., Mayr E., Allabashi R., Rosner D., Lindner G., Domig K.J. & Perfler R.
6th Congress of European Microbiologists FEMS 2015
(2015) Experiences with the practical implementation and operation of biological nitrification for a small-scale drinking water treatment plant
Autoren: Richard L., Mayr E., Zunabovic-Pichler M., Allabshi R., Perfler R.
IWA Specialized Conference Biofilms in drinking water systems - From treatment to tap
(2015) Prevalence and diversity of Listeria monocytogenes in smoked fishery products sold in the Austrian market
Autoren: Zunabovic M., Zitz U., Günther M., Bromberger B., Domig K.J., Kneifel W.
15. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie der DGHM/VAA;M 2015
(2015) Innovative Haltbarkeitsverfahren von Fleischwaren am Beispiel Hochdruckbehandlung - Keimzahlreduktion vs. wirtschaftliche Aspekte
Autoren: Zunabovic, M; Jäger, H;
Technologietag Fleisch - Fleischwarenerzeugung im Trend der Zeit
(2015) Molecular identification of microorganisms used for "Bacteriographie"
Autoren: Mayrhofer S., Brada P., Ukowitz C., Schopf E., Zunabovic M. & Domig K.J.
6th Congress of European Microbiologists FEMS 2015
(2015) Hygieneuntersuchungen bei der Fäkalkompostierung
Autoren: Zunabovic, M; Lindner, G; Hochwarter, C; Weissenbacher, N;
Abwasserwirtschaft im ländlichen Raum 2015 - Aktuelle Entwicklungen und künftige Herausforderungen
(2015) Mikrobiologische Spurensuche in Betrieben
Autoren: Zunabovic, M;
Symposium für Lebensmittelsicherheit 2015
(2014) Listerienmonitoring in Lebensmittelbetrieben -Vorkommen, Prozesshygiene und Biofilme
Autoren: Zunabovic, M;
Lebensmittelpathogene und Hygieneindikatoren – Schnellmethoden und Monitoring in der Praxis
(2014) Microbiological Quality of Fresh-Cut Produce and Efficacy of Sanitizing Agents
Autoren: Zunabovic, M; Tirpanalan, Ö; Marzcyk, C; Kneifel, W;
8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists 2014
(2014) Lebensmittelmikrobiologische Aspekte – Hygienic Design
Autoren: Zunabovic, M.
Hygienic Design Grundkurs
(2014) Probenahme von Pathogenen bei der Herstellung von Lebensmitteln – aktueller Stand, neue Ansätze
Autoren: Zunabovic, M;
Lebensmittelpathogene und Hygieneindikatoren – Schnellmethoden und Monitoring in der Praxis
(2014) Past and on-going activities in lifelong learning
Autoren: Zunabovic, M; Caldéron-Peter, M.
TEMPUS "LifeADA" Kick-Off meeting
(2014) Monitoring Food Process Hygiene - Impact of Cleaning and Disinfection activities
Autoren: Zunabovic, M;
Lebensmittelkalibrierung/Food Safety Calibration - Quality Austria
(2014) Colorimetric determination of the total phenolic content in cold-smoked fish products - an in-house method validation study
Autoren: Zitz, U; Domig, K, J; Wiederstein, F; Zunabovic, M; Kneifel, W
3rd Kiel Food Science Symposium 2014
(2014) Flow cytometric analysis for the monitoring of bacteriological changes in different eco-niches
Autoren: Zunabovic, M; Rosner, D; Lindner, G; Allabashi, R; Mayr, E; Perfler, R;
34. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin 2014
(2014) David M., Zunabovic M., Mayrhofer S., Mrkonjić-Fuka Mirna., Domig K.J.
Autoren: Naturally fermented boar sausages - Analysing their microflora with focus on beneficial bacteria
ELLS Scientific Student Conference 2014
(2013) Listerien in Fischprodukten - eine Herausforderung in der gesamten Wertschöpfungskette
Autoren: Zunabovic, M; Jami, M; Ghanbari, M.; Kneifel, W; Domig, J.K;
14. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie der Deutschen Gesellschaft für Hygiene und Mikrobiologie DGHM und der Vereinigung für Allgemeine und Angewandte Mikrobiologie VAAM 2013
(2013) Use of Argon in Modified Atmosphere Packaging (MAP) and the Effect on the Growth of Relevant Pathogenic Bacteria
Autoren: Nehm, L; Heinrich, V; Zunabovic, M; Kneifel, W;
ELLS Scientific Stundent Conference 2013 - Sustainability Challenge - Technological Advancements and other Solutions
(2013) LikeMeat - High Quality meat-like products - From niche markets to widely accepted meat alternatives.
Autoren: Zunabovic M. & Domig K.J.
life-science-success 2013
(2013) Identity and basic characterization of potential lactic acid bacteria starter cultures isolated from traditionally fermented milk in Montenegro - annual report/2nd project year
Autoren: Mayrhofer S., Zunabovic M., Domig K.J.
WTZ-Meeting 2013
(2013) Typisierung und Charakterisierung von potentiellen Weinstarterkulturen
Autoren: Hundsdorfer A., Mayrhofer S., Zunabovic M., Kneifel W., Domig K.J.
ALVA Jahrestagung 2013 - Pflanzenschutz als Beitrag zur Ernährungssicherung
(2013) Microbiology of LikeMeat products
Autoren: Zunabovic M., Dusini K., Filipp R., Leutgeb K. & Domig K.J.
LikeMeat - Final Meeting
(2012) Übertragungswege von Listerien bei der Herstellung von Räucherlachs
Autoren: Zunabovic, M; Domig, J D; Klinsoda, J; Palmstorfer, P; Pichler, I; Kneifel, W;
Österreichische Lebensmittelchemikertage GÖCH 2012-Haltbarkeit von Lebensmitteln
(2012) LikeMeat - Vom Nischenprodukt zur akzeptierten Alternative
Autoren: Dusini K., Filipp R., Leutgeb K., Zunabovic M., Kneifel W., Domig K.J.
11. BOKU-Symposium Tierernährung 2012
(2012) Frische und Haltbarkeit von Lebensmitteln in Spannungsfeld von Hygiene und Sicherheit
Autoren: Domig K.J., Mayrhofer S., Zunabovic M., Zitz U., Kneifel W.
140 Jahre Universität für Bodenkultur Wien 2012 - Quo vadis, Universität(en)?
(2012) High Quality Meat-like products – from niche markets to widely accepted meat alternatives – The LikeMeat project
Autoren: Domig Konrad J., Zunabovic Marija, Leutgeb Katrin, Dusini Katharina, Fillipp Raphaela, Kneifel Wolfgang
Food Congress From the Field to the Table 2012
(2012) Hygiene und Mikrobiologie von hochwertigen Pflanzenproteinextrudaten
Autoren: Katharina Dusini, Raphaela Filipp, Katrin Leutgeb, Marija Zunabovic, Wolfgang Kneifel und Konrad J. Domig
ALVA Jahrestagung 2012 - Ernährung sichern, trotz begrenzter Ressourcen
(2012) Nachweis von Listeria spp. mittels rekombinanter Phagentechnologie
Autoren: Zunabovic Marija, Ulrike Zitz, Konrad J. Domig, Petra Neudl, Angelina Reichel, Claudia Marczyk
2. SEMINAR MIKROBIOLOGIE IN DER LEBENSMITTEL-INDUSTRIE 2012
(2012) Microbiology of LikeMeat products
Autoren: Zunabovic M., Dusini K., Filipp R., Leutgeb K., Domig K.J.
LikeMeat Meeting Wageningen 2011
(2012) Listerien in Fischprodukten
Autoren: Zunabovic M. & Domig K.J.
Eröffnungsverantaltung des Listerien-Referenzlabors in Graz 2012 - Akademischer Luxus oder Public Health Erfordernis?
(2012) Rückverfolgung von Listerienisolaten bei der Lebensmittelherstellung mittels rep-PCR basierender Typsierung
Autoren: Zunabovic, M;Domig, K.J; Pichler, I; Kneifel, W;
33. Jahrestagung der Österreichisches Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin ÖGHMP 2012
(2012) Methodische Strategien zur Siocherung der Lebensmittelqualität
Autoren: Zitz, U., Domig, K., Höhl, A., Zunabovic, M., Kneifel, W.
140 Jahre Universität für Bodenkultur Wien 2012 - Quo vadis, Universität(en)?
(2012) Reproduzierbarkeit einer PCR-basierten Typisierung von Listerienisolaten.
Autoren: Zunabovic, Marija, Domig, Konrad J., Klinsoda, Jutamat, Kneifel, Wolfgang
13. FACHSYMPOSIUM LEBENSMITTELMIKROBIOLOGIE UND -HYGIENE 2012
(2012) LikeMeat - Entwicklung von proteinreichen Lebensmitteln mit hohen Feuchtegehalt
Autoren: Domig K.J., Zunabovic M., Leutgeb K., Dusini K., Filipp R., Kneifel W.
Österreichische Lebensmittelchemikertage GÖCH 2012-Haltbarkeit von Lebensmitteln
(2012) Sceening Versuche zum Nachweis von L. monocytogenes mit Hilfe des neuen VIDAS UP LPT im Vergleich zu VIDAS LDUO und ISO 11290 - Zwischenbericht und Diskussion
Autoren: Zitz U., Zunabovic M., Neudl P., Reichel A. & Domig K.J.
Listeria Screening 2012
(2011) Microbiology and hygiene of plant-derived proteins
Autoren: Domig K.J., Zunabovic M., Leutgeb K.
LikeMeat Meeting Maribor 2011
(2011) Microbiology and hygiene of meat-like products
Autoren: Domig K.J., Zunabovic M.
LikeMeat Meeting Barcelona 2011
(2010) Sterility testing of extended shelf life (ESL) and ultra heat treated (UHT) milk products by application of the BacT/ALERT 3D system.
Autoren: Domig K.J. Zunabovic M., Buchsbaum A., Hofer C., Kneifel W.
32. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin ÖGHMP 2010
(2010) How (un)safe is our cheese?
Autoren: Zunabovic M.
MoniQA Food Scientist Training Vienna 2010 - Train the trainer: a practical introduction to e-learning
(2010) Molecular typing of food-chain related isolates of Listeria monocytogenes
Autoren: Domig K.J., Zunabovic M., Pichler I., Kneifel W.
Food Micro 2010 - 22nd International ICFMH Symposium
(2010) Polyphasic screening of the microbial quality of commercial shrimp products from different farming regions
Autoren: Lamprecht R., Zunabovic M., Kneifel W.
1st Kiel Food Science Symposium 2010
(2010) Ecological Issues related to the detection of Listeria monocytogenes in food processing
Autoren: Zunabovic M., Domig J K., Kneifel W.
Shaping Future Surveillance and Biosecurity Policies for the Irish Food Chain (UCD Insitute of Food and Health - Policy Seminar Series)
(2010) Molecular tracing and tracking of Listeria species in seafood manufacture.
Autoren: Zunabovic M., Domig J.K., Kneifel
1st Kiel Food Science Symposium 2010
(2010) Antibiotic susceptibility of Listeria spp. isolated from fishery products
Autoren: Koch E., Lamprecht R., Domig J.K., Zunabovic M., Kneifel W.
32. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin ÖGHMP 2010
(2010) Microbiological quality of fresh fish from aquaculture sources in Austria and Vietnam
Autoren: Koch E., Lamprecht R., Zunabovic M., Kneifel W.
1st Kiel Food Science Symposium 2010
(2010) The presence of Listeria innocua significantly influences the detection of Listeria Monocytogenes
Autoren: Ulrike Zitz, Marija Zunabovic, Konrad J. Domig, Peter-Theodor Wilrich, Wolfgang Kneifel
1st Kiel Food Science Symposium 2010
(2010) Einsatz von Schnellmethoden für ein routinemäßiges Listerienmonitoring bei der Lebensmittelherstellung
Autoren: Zunabovic, M., Domig J K., Kneifel W.
6. Symposium "Schnellmethoden und Automatisierung in der Lebensmittel-Mikrobiologie" "Lemgoer Symposium"
(2010) Microbial diversity studies of Listeria spp. in Austrian fresh aquaculture fish
Autoren: Zunabovic M., Domig J.K., Koch E., Kneifel W.
32. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Hygiene, Mikrobiologie und Präventivmedizin ÖGHMP 2010
(2009) Qualitative Methods for the Detection of Listeria monocytogenes and other Listeria species - strategies for Comparison Studies
Autoren: Zunabovic M., Ebersdorfer I., Bazzani F., Catalfamo E., Hoehl A., Kneifel W.
5th European Symposium on Food Safety IAFP 2009
(2009) Tracing reservoirs of Listeria monocytogenes in the food supply network.
Autoren: Zunabovic M.
Sastanak Hrvatskok Mikrobioloskog Drustva
(2009) Qualitätsmanagement als Schlüssel zum Erfolg
Autoren: Zunabovic M.
Best Wellness Austria Hotels BWHA Kongress 2009
(2008) Detection of Listeria monocytogenes with mini-VIDAS and occurence in fish processing plants
Autoren: Zunabovic M.
2nd Moniqa Young Food Analyst Training 2008 - Safety, Micro- and Molecular Biology of Foods
(2008) Qualitätsmanagement in Großküchen
Autoren: Zunabovic M.
AGÖ - Küchenleitertagung 2008
(2008) Control of Listeria monocytogenes in Seafood-Processing: The Role of Qualitative Methods in Internal Alert Systems
Autoren: Zunabovic M., Ebersdorfer I., Domig K., Kneifel W.
First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
(2008) Current topics in food safety -An interactive training using role plays
Autoren: Kneifel W., Zunabovic M.
2nd Moniqa Young Food Analyst Training 2008 - Safety, Micro- and Molecular Biology of Foods
(2008) Molecular typing of food-chain related isolates of Listeria monocytogenes
Autoren: Domig K.J., Pichler I.M., Zunabovic M., Kneifel W.
First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
(2008) Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und Lebensmittelverarbeitung.
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
SFU Evaluierung zur Fortbildung von Amtstierärzten 2008
(2008) Monitoring of Listeria monocytogenes in Slicer Rooms – Processing Injected and Noninjected Salmon Fillets
Autoren: Zunabovic M., Lessault F., Kneifel W.
4th European Symposium on Food Safety IAFP 2008
(2008) Qualitätsstandards und Qualitätssicherung in Großküchen der Gemeinschaftsverpflegung
Autoren: Zunabovic M.
AGÖ - Küchenleitertagung 2008
(2008) Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und -verarbeitung
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
Fortbildung amtlicher Tierärzte SFU Evaluierung 2008
(2008) Interne Kontrolle der Betriebs- und Produkthygiene - mögliche Werkzeuge
Autoren: Zunabovic M.
Betriebshygiene und Kontrolle in der Fleisch verarbeitenden Industrie 2008 - Umsetzung in der Praxis
(2007) Allergenmanagement als integrales Konzept der Lebensmittelsicherheit
Autoren: Zunabovic M.
AGES/ICC Workshop 2007 - Lebensmittelallergene, Analytik und gesetzliche Grundlagen
(2007) Detection of pathogens with mini - VIDAS
Autoren: Zunabovic M.
Provedba EU uredbi o sigurnosti hrane u Europi i Hrvatskoj & Biomerieux koncept kontrole hrane
(2007) Food Legislation in Austria and the EU
Autoren: Zunabovic M.
Provedba EU uredbi o sigurnosti hrane u Europi i Hrvatskoj & Biomerieux koncept kontrole hrane
(2006) Allergenmanagement in der Nahrungsmittelindustrie unter Berücksichtigung von HACCP und allgemeiner Qualitätssicherung
Autoren: Zunabovic M.
ICC Workshop Lebensmittelallergene 2006 - Analytik und Gesetzliche Anforderungen
(2006) Nachweis von Listeria monocytogenes mittels VIDAS LMO2 - ein Erfahrungsbericht
Autoren: Zunabovic M.
Biomerieux Seminar 2006 - Diagnostik in der Milchwirtschaft
(2006) Allergenmanagement in der Nahrungsmittelindustrie
Autoren: Zunabovic, M.
Fachveranstaltung Allergene
(2006) Practical experience report on using VIDAS LMO2 for detection of Listeria monocytogenes
Autoren: Zunabovic, M.
VIDAS Seminar Biomérieux
Durchflusszytometrie - Einsatz zur mikrobiologischen Charakterisierung von Einflussfaktoren und Zustandsveränderungen bei der Trinkwasserversorgung
Autoren: Zunabovic-Pichler, M; Mayr, E; Schönher, C; Lindner, G; Perfler, R;
Betriebshygiene
Autoren: Schleining G., Zunabovic M.
Prevalence of Salmonella spp. and Listeria spp. in farm milk samples
Autoren: B. Haiderer, M. Zunabovic, S. Apprich, W. Kneifel
Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und Lebensmittelverarbeitung
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
RAPD- und rep-PCR zur Indentifizierung von Oenococcus oeni-Isolaten auf Stamm-Ebene
Autoren: Hundsdorfer A., Zunabovic M., Mayrhofer S., Krükle A., Kneifel W., Domig K.J.
Homologous and heterologous stress exposure on Listeria monocytogenes induce partial tolerance to pulsed-light
Autoren: Zunabovic, M; Heinrich, V; Petschnig, A; Müller, H; Lassenberger, A; Reimhult, E; Jäger, H; Kneifel, W;
Microbiology of dry-fermented wild boar sausage and the potential of coagulase-negative Staphylococci as their autochtonous starter culture
Autoren: Fiedler, C; Zunabovic-Pichler, M; Mrkonjic-Fuka, M; Mayrhofer, S; Kneifel W; Domig, J.K;
Discrimination of Listeria monocytogenes strains with genetic subtyping methods
Autoren: Zunabovic M., Pichler I., Domig K., Kneifel W.
Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und Lebensmittelverarbeitung
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
Entwicklung von fleischähnlichen Produkten aus pflanzlichen Protein mit einer hohen Verbraucherakzeptanz
Autoren: Wild F., Czerny M., Domig K.J., Zunabovic M., Janssen A.