Katharina Hanz
Dipl.-Ing. Katharina Hanz
Institute of Food Technology
Location Muthgasse 18, 1190 Wien
Email katharina.hanz@boku.ac.at
Tel: +43 1 47654-75232
Career
- 2008 Sponsion
Awards
- Year: 2022 Awards: BOKU Lehrpreis 2022 Anerkennungspreis
Projects
Load data
0 Projects found.
Publications
Load data
Knowledge Transfer to Society
Load data
Media
Load data
Presentations
9 lecures found.
Year: 2025 - Experimente
Art: Lecture - Selected presentation
Autoren: Hanz, K
Event: Junge Uni Waldviertel-Vysocina 2025
Period: 03.08.2025 - 08.08.2025 | Location: 3820 Raabs an der Thaya, Österreich | Organizer:
Ludwig Boltzmann Institut für Kriegsfolgenforschung
Year: 2025 - Potato-Power- die stärkehaltige Energiequelle oder: Wenn die „Kartoffelbatterie“ der Klasse zu langweilig wird
Art: Talk - Keynote Speaker (Invited Speaker)
Autoren: Hanz, K
Event: 16. Netzwerktag Arge Nawi NÖ 2025
Period: 18.02.2025 - 18.02.2025 | Location: Mariazeller Straße 97, 3100 St. Pölten, Österreich | Organizer:
University College of Teacher Education Lower Austria
Year: 2024 - Du magst es sauer, ich liebe Süßes! Máte rádi kyselé,miluji sladké!
Art: Talk - Selected presentation
Autoren: Hanz, Katharina
Event: Junge Uni Waldviertel-Vysocina 2024
Period: 04.08.2024 - 09.08.2024 | Location: Raabs an der Thaya, Österreich | Organizer:
Ludwig Boltzmann Institut für Kriegsfolgenforschung
Year: 2024 - Du magst es sauer, ich liebe Süßes! - Ty más rád kyselé, já sladké!
Art: Talk - Selected presentation
Autoren: Hanz, K
Event: Junge Uni Waldviertel-Vysocina 2024
Period: 04.08.2024 - 09.08.2024 | Location: Raabs an der Thaya | Organizer:
Ludwig Boltzmann Institut für Kriegsfolgenforschung
Year: 2024 - Mikroorganismen - Die Zauber*innen in unseren Lebensmitteln
Art: Talk - Selected presentation
Autoren: Hanz, K; D'Amico, V; Pichler, E; Call, L; Burtscher, J; Strobl, M
Event: BOKU Kinderuni 2024
Period: 08.07.2024 - 12.07.2024 | Location: Wien, Austria | Organizer:
Universität für Bodenkultur Wien
Year: 2018 - Combination of Pulsed Electric Field and pectinase pre-treatment to improve the fermentation behaviour of white wine
Art: Talk - Selected presentation
Autoren: Fauster, T; Hanz, K; Scheibelberger, R; Teufl, T; Philipp, C; Scheiblhofer, H; Jäger, H
Event: IFT-EFFoST 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course
Period: 25.09.2018 - 27.09.2018 | Location: Sorrento, Italy
Year: 2016 - Untersuchungen zur Präferenz von Konsumenten hinsichtlich der Textur von getrockneten Äpfeln
Art: Talk - Selected presentation
Autoren: Sigl, K., Kohl, S., Hanz, K. , Gössinger, M.
Event: ALVA Jahrestagung 2016 - Eiweißpflanzen - Strategien und Chancen für Landwirtschaft und Industrie
Period: 30.05.2016 - 31.05.2016 | Location: Klagenfurt, Austria
Year: 2009 - Effect of isolated rye pentosans on some properties of gluten-free breads [P161]
Art: Poster - Selected presentation
Autoren: Schmidt J., Hanz K., Brenner E., Theiß S. and Berghofer E.
Event: International Annual Meeting of the AACC 2009
Period: 13.09.2009 - 16.09.2009 | Location: Baltimore, MD, USA
Year: 2008 - Investigation of methods to characterise textural properties of smoked salmon
Art: Talk - Selected presentation
Autoren: G. Schleining, K. Hanz
Event: 1st European Food Congress
Period: 04.11.2008 - 09.11.2008 | Location: Ljubljana, Slovenia
Supervised Theses
Load data
Community Services
Load data