Regine Schönlechner
Assoc. Prof. Dr. Regine Schönlechner
Institut Institute of Food Technology (LMT)
Location Muthgasse 18, 1190 Wien
Email regine.schoenlechner@boku.ac.at
Tel: +43 1 47654-75240
ORCID: 0000-0002-2014-7187
24768213300: AuthorId
Career
- 2018 - 2018 Guest professor, Universidad Nacional Agraria La Molina (UNALM), Lima, Peru
- 2016 - 2016 guest professor, Universidad Nacional Agraria La Molina (UNALM), Lima, Peru
- 2015 Associate Professorin at DFST
- 2014 Habilitation (Privatdozentin)
- 2012 - 2012 Guest professor at King Mongkut's University of Technology North Bangkok, Campus at Bangkok, Department of Agro-Industrial Technology, Faculty of Applied Sciences,
- 2010 Assistant Prof.
- 2004 University Assistant at DLWT
- 2002 Scientific Staff at DLWT
- 2002 Doctorate University of Natural Resources and Applied Life Sciences
- 2000 - 2002 Scientific Staff at International Association for Cereal Science and Technology (ICC)
- 1997 Diploma "Nutritional Science"
Awards
- 2022 Postdoctoral Fellowship of Prince of Songkla University
- 2020 Fellow of the ICC Academy
- 2014 Agrana Forschungsförderungspreis 2014
- 2007 Wirtschaftskammerpreis 2007
Projects
0 Projects found.
Publications
Knowledge Transfer to Society
Media
Lectures
(2023) Proteins - nutritional and technological challenges, food fortification.
Autoren: Regine Schönlechner
Vortrag für Firma Bühler
(2023) “Potential of alternative and climate-smart grains for bakery products in Europe”.
Autoren: Regine Schönlechner
XXIII Polish National Scientific Conference on "Progress in Production Engineering"
(2023) Effect of pomelo albedo dietary fiber on the quality of bread.
Autoren: Phimolsiripol, Y., Regine Schönlechner
4th International Electronic Conference on Foods.
(2023) Low and high moisture extrusion of less refined ingredients – Impact of processing conditions on texturization of defatted soy flour
Autoren: Pöttschacher, R.; Phongthai, S.; Bender, D.; Schönlechner R.; Jäger, H.
ICEF 14: International Congress On Engineering And Food
(2023) Zugabe von mikronisierter Haferspelze zu glutenfreien (GF) Backwaren
Autoren: Eleonora Charlotte Pichler, Regine Schönlechner, Renata Różyło, Dariusz Dziki, Michał Świeca
9. D-A-CH – Tagung für angewandte Getreidewissenschaften
(2023) Addition of micronized oat husk to gluten-free bread baked by Ohmic heating
Autoren: Eleonora Charlotte Pichler, Regine Schönlechner, Renata Różyło, Dariusz Dziki, Michał Świeca
6th International Symposium on Gluten-Free
(2022) Ingredient Functionality of Gluten-Free Bread on Ohmic Baking
Autoren: Waziiroh, E., Schoenlechner, R., Bender, D.
International meet on Food Science and Technology 2022
(2022) Mit Sorghum gegen Klimasorgen
Autoren: Rubina Rumler, Alfred Mar, Regine Schönlechner
BACKWARENTRADITION FÜR DIE ZUKUNFT - Getreidetechnologietag
(2022) Non-Gluten Protein Functionality on Ohmic-Baked Bread
Autoren: Waziiroh, E, Bender, D, Schoenlechner, R
20th ICC Conference 2022 - Future Challenges for Cereal Science and Technology
(2022) Neue Erkenntnisse beim Ohm'schen Erhitzen von glutenfreiem Brot
Autoren: Bender, D; Waziiroh, E; Jäger, H, Schönlechner, R
8. D-A-CH-Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2022
(2022) Fallbeispiel Getreide - Vom rohen Korn zum genußfertigen Brot
Autoren: Rubina Rumler, Regine Schönlechner, Alfred Mar
ÖGE meets BOKU ÖGE Jahrestagung 2022 - Food Processing - Vom Feld bis zur Zelle
(2022) Community assembly and temporal dynamics of diverse sourdough microbial communities
Autoren: Piller, TM; Zwirzitz, B; Rumler, R; Schönlechner, R; Domig, KJ;
18th International Symposium on Microbial Ecology 2022
(2022) 3 Jahre Projekt Klimatech: Erkenntnisse und Ausblick
Autoren: Rubina Rumler
8. D-A-CH-Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2022
(2022) FFG Projekt Klimatech: Mit Sorghum gegen Klimasorgen
Autoren: Rumler, R; Schönlechner, R; Mar, A;
Getreidetechnologietag LC OÖ und LC NÖ 2022
(2022) USE OF MICRONIZED OAT HUSK FOR THE PRODUCTION OF HIGH-FIBER WHEAT BREAD.
Autoren: Renata Różyło, Regine Schönlechner, Eleonora Charlotte Pichler, Dariusz Dziki, Arkadiusz Matwijczuk, Beata Biernacka, Michał Świeca
SIZ2022
(2022) Pseudogetreide
Autoren: Regine Schönlechner
FH Wädenswil, CH, Modul Wertschöpfungskette Backwarenm, Vortrag
(2022) Baking properties of different sorghum varieties grown in Austria
Autoren: Eleonora Charlotte Pichler, Rubina Rumler, Denisse Bender, Regine Schönlechner
10th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis RAFA 2022
(2022) The Influence of Non-Gluten Protein on Conventional-Baked and Ohmic-Baked Bread Properties
Autoren: Waziiroh, E, Bender, D, Schoenlechner, R
10th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis RAFA 2022
(2022) The Influence of Non-Gluten Protein on Conventional-Baked and Ohmic-Baked Bread Properties
Autoren: Elok Waziiroh, Denisse Bender and Regine Schoenlechner
10th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis (RAFA 2022)
(2022) Fallbeispiele derLebensmittelverarbeitung: Fallbeispiel Getreide - Vom rohen Korn zum genussfertigen Brot.
Autoren: Alfred Mar, Rubina Rumler, Regine Schönlechner
ÖGE Jahrestagung “ÖGE MEETS BOKU“ Food Processing – Vom Feld bis zur Zelle“ (Hoch) Verarbeitete Lebensmittel und ihre Rolle für die menschliche und planetare Gesundheit.
(2021) EFFECTS OF SPECIES, BREEDING AND ENVIRONMENTAL CONDITIONS ON ESSENTIAL WHEAT PROTEINS.
Autoren: Lisa CALL, Mathias KAPELLER, Heinrich GRAUSGRUBER, Elisabeth REITER, Regine SCHOENLECHNER, Stefano D’AMICO
16th ICC Cereal and Bread Congress 2021
(2021) Sorghum und Hirse in der europäischen Getreide- und Backwarenindustrie - erste Ergebnisse aus dem Projekt Klimatech.
Autoren: Rubina Rumler, Regine Schönlechner
7. D-A-CH-Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2021
(2021) Sorghum and its potential for the Western diet
Autoren: Rubina Rumler, Denisse Bender, Regine Schönlechner
7th Whole Grain Summit
(2021) Sorghum sprouting: effects on starch and protein functionality and on sorghum-enriched bread baking.
Autoren: Cardone G, R. Schönlechner, Marti A
35th EFFoST International Conference 2021 Healthy Individuals, Resilient Communities, and Global Food Security
(2021) DEVELOPMENT OF GLUTEN-FREE BREAD WITH RED QUINOA FLOUR USING THE MIXTURE DESIGN APPROACH.
Autoren: Julio Vidaurre-Ruiz; Francisco Salas-Valerio; Regine Schoenlechner; Ritva Repo-Carrasco-Valencia
16th ICC Cereal and Bread Congress 2021
(2021) Ohmic Baking in Improving Gluten-Free Bread Characteristics: Role of Starch and Flour.
Autoren: Waziiroh, E., Bender, D., Saric, A., Jaeger, H., Schoenlechner, R.
International Conference on Biotechnology and Food Sciences.
(2021) Ohmic Baking in Improving Gluten-Free Bread Characteristics: Role of Starch and Flour
Autoren: Waziiroh, E; Bender, D; Saric, A; Jaeger, H; Schoenlechner R
The 2nd International Electronic Conference on Foods: Future Foods and Food Technologies for a Sustainable World
(2021) Pflanzliche Fleischersatzprodukte
Autoren: Regine Schönlechner
ÖGE Jahrestagung 70 JAHRE ÖGE „THE PAST, THE PRESENT AND THE FUTURE“,
(2021) Current Challenges and Future Prospects for Cereal and Pseudocereals
Autoren: Regine Schönlechner
2nd Congreso Internacional de Cereales, Leguminosas y Afines. (English/Spanish)
(2020) Are ‘ancient wheats’ and old landraces better digestible?
Autoren: D'Amico S., Call L., Fraberger V., Reiter E., Schönlechner R., Grausgruber H.
Breeding for resilience against biotic and abiotic stresses, 71. Jahrestagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs
(2020) Impact of environmental conditions on the occurrence of ATIs in bread wheat
Autoren: Call L., Haider E., Reiter E., Flamm C., Schoenlechner R., Grausgruber H., D'Amico S.
70. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs 2019
(2019) Einfluss der Umweltbedingungen auf antinutritive Inhaltsstoffe im Weizen
Autoren: Call, L; Grausgruber, H; Schoenlechner, R; Reiter, E; Flamm, C; D'Amico, S
5. ICC DACH Tagung 2019
(2019) Ohmic heating – a novel approach for gluten-free bread baking
Autoren: Bender, D., Gratz, M., Fauster, T., Jäger, H., Schoenlechner, R.
5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages 2019
(2019) Alternative Proteine in der Lebensmittelverarbeitung.
Autoren: Regine Schönlechner
Fachtagung des Netzwerkes „Food Security.at“ – Eiweiß – Baustein des Lebens. Ernährung Füttuerung, Versorgung.
(2019) Ohmic heating- A novel approach for gluten-free baking
Autoren: Bender, D.; Gratz, M.; Fauster, T.; Jäger, H.;Schönlechner, R.
5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages 2019
(2019) Ohmic heating – eine innovative Methode zur Herstellung von glutenfreien Backwaren
Autoren: Bender, D., Gratz, M., Fauster, T., Jäger, H., Schoenlechner, R.
5. D-A-CH-Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2019
(2019) Ohmic heating – a novel approach for gluten-free bread baking .
Autoren: Bender, D., Gratz, M., Fauster, T., Jäger, H., Schoenlechner, R.
Bender, D., Gratz, M., Fauster, T., Jäger, H., Schoenlechner, R. (2019): Ohmic heating – a novel approach for gluten-free bread baking . 5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, JUN, 26-28, 2019, Leuven, BELGIUM
(2019) REFERENCE MATERIAL DEVELOPMENT FOR GLUTEN QUANTIFICATION.
Autoren: Bugyi Zs., Schall E., Hajas L., Török K., Scherf K., D’Amico S., Schoenlechner R., Koehler P., Poms R., Tömösközi S.
5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages GF 2019
(2019) Ohmic heating- A novel approach for gluten-free bread baking
Autoren: Bender, D, Call, L, Schoenlechner R
Webinar FoodFactory-4-Us Sustainable Cereals Competition
(2019) REFERENCE MATERIAL DEVELOPMENT FOR GLUTEN QUANTIFICATION
Autoren: Bugyi Zs., Schall E., Hajas L., Török K., Scherf K., D’Amico S., Schoenlechner R., Koehler P., Poms R., Tömösközi S.
5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages GF 2019
(2019) Technologie und Fettforschung – aktuelle Herausforderungen – von TFS-frei bis Palmölfrei.
Autoren: Regine Schönlechner
ÖGE Smposium 2019 – Fette Fakten: Neue Studienerkenntnisse zu Fetten und Speiseölen – Problemfelder & präventives Potential.
(2019) DETERMINATION OF AMYLASE-TRYPSIN INHIBITORS IN WHEAT
Autoren: Lisa Call, Elisabeth Reiter, Irmengard Strnad, Gisela Wenger-Oehn, Heinrich Grausgruber, Regine Schoenlechner, Stefano D’Amico
19th ICC Conference 2019 - Science meets Technology
(2019) EFFECT OF TARA GUM AND XANTHAN GUM ON STARCH BASED GLUTEN FREE DOUGH PROPERTIES AND BREAD QUALITY.
Autoren: Vidaurre-Ruiz JM, Regine Schoenlechner R., Repo-Carrasco-V RA
5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages GF 2019
(2019) Alternative Proteinquellen - Marketing oder Wissenschaft?
Autoren: Regine Schoenlechner
Nutrition-Congress 2019 Ernährung – „Gewissheit“ im Fluss! 18.Dreiländertagung der Arbeitsgemeinschaft für Klinische Ernährung (AKE), Deutsche Gesellschaft für Ernährungsmedizin (DGEM) und Gesellschaft für Klinische Ernährung der Schweiz (GESKES)
(2019) DEVELOPMENT OF A GLUTEN REFERENCE MATERIAL.
Autoren: Sándor Tömösközi, Eszter Schall, Lívia Hajas, Zsuzsanna Bugyi, Kitti Török, Katharina Scherf, Stefano D’Amico, Regine Schoenlechner, Peter Koehler, Roland Poms
19th ICC Conference 2019 - Science meets Technology
(2019) Exploiting genetic diversity in wheat breeding to improve the nutritional value
Autoren: Grausgruber H., Call L., D'Amico S., Reiter E., Böhmdorfer S., Schönlechner R.
Wheat diversity & human health
(2019) Impacts of Triticum species and breeding on wheat protein composition
Autoren: Call, L; Kapeller, M; Grausgruber, H; Reiter, E; Schoenlechner, R; D'Amico, S
4. Linzer Kontaminantentagung 2019
(2019) Quality improvement of gluten-free products: Investigating and interpreting the effect of fiber dosage and enzyme treatment on the rheological properties of millet model systems.
Autoren: Edina Jaksics, Renáta Németh, Denisse Bender, Regine Schoenlechner
18th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop on Cereals and Grains.
(2019) Determination of Amylase-Trypsin-Inhibitors in Wheat
Autoren: Call, L; Reiter, E; Strnad, I; Wenger-Oehn, G; Grausgruber, H; Schoenlechner, R; D'Amico, S
19th ICC Conference 2019 - Science meets Technology
(2019) Alternative Proteinquellen - Marketing oder Wissenschaft?
Autoren: Regine Schönlechner
Nutrition-Congress 2019 Ernährung – „Gewissheit“ im Fluss! 18.Dreiländertagung der Arbeitsgemeinschaft für Klinische Ernährung (AKE), Deutsche Gesellschaft für Ernährungsmedizin (DGEM) und Gesellschaft für Klinische Ernährung der Schweiz (GESKES)
(2019) Regine Schönlechner (2019) Technologie und Fettforschung – aktuelle Herausforderungen – von TFS-frei bis Palmölfrei.
Autoren: Regine Schönlechner
ÖGE Smposium 2019 – Fette Fakten: Neue Studienerkenntnisse zu Fetten und Speiseölen – Problemfelder & präventives Potential.
(2019) Desarrollo de fideos sin gluten y sin huevo con harinas de granos andinos.
Autoren: LAURA DEL ROSARIO LINARES GARCÍA, Regine Schönlechner, Ritva Repo-Carrasco-Valencia, Patricia Glorio Paulet
III Congreso Nacional de Innovaciones Agroindustriales de Productos Andinos y Amazonicos, 23-24. Abril, UNALM, Lima, Peru
(2019) Gluten-free sourdough breads based on buckwheat or millet flour: effects of selected lactobacilli on the functional properties of breads.
Autoren: Regine Schoenlechner, Denisse Bender, Vera Fraberger, Palma Szepasvári, Stefano D’Amico, Sandor Tömösközi, Giada Cavazzi, Henry Jäger, Konrad J. Domig
19th ICC Conference 2019 - Science meets Technology
(2019) DEVELOPMENT OF A GLUTEN REFERENCE MATERIAL.
Autoren: Sándor Tömösközi, Eszter Schall, Lívia Hajas, Zsuzsanna Bugyi, Kitti Török, Katharina Scherf, Stefano D’Amico, Regine Schoenlechner, Peter Koehler, Roland Poms
In: ICC International, 19th ICC Conference 2019 “Science meets Technology”
(2019) DESARROLLO DE PANES LIBRES DE GLUTEN CON HARINA DE QUINUA PASANKALLA UTILIZANDO EL ENFOQUE DEL DISEÑO DE MEZCLAS.
Autoren: Vidaurre-Ruiz J.M; Salas-Valerio W.F; Schönlechner R; Repo-Carrasco-Valencia R
Congreso Mundial de Quinua 2019
(2019) Development of a reference material for gluten analysis
Autoren: S. Tömösközi, E. Schall, L. Hajas, Zs. Bugyi, K. Török, K. Scherf, S. D’Amico, R. Schoenlechner, P. Koehler, R. Poms
3rd MoniQA International Symposium - Food Fraud Prevention and Effective Food Allergen Management
(2019) Alternative Proteine in der Lebensmittelverarbeitung.
Autoren: Regine Schönlechner
Fachtagung des Netzwerkes „Food Security.at“ – Eiweiß – Baustein des Lebens. Ernährung Füttuerung, Versorgung.
(2018) Characterization of Amylase-Trypsin Inhibitors (ATIs) of different Wheat Genotypes by MALDI-TOF Mass Spectroscopy
Autoren: D’Amico, S; Call, L; Reiter, E; Grausgruber, H; Domig, K; Schönlechner, R;
2nd International MoniQA Symposium on Food Fraud Prevention and Effective Food Allergen Management 2018
(2018) Optimization of millet and buckwheat sourdough-breads added with arabinoxylans. [Poster]
Autoren: Denisse Bender, Elena Zand, Stefano D’Amico, Renata Nemeth, Sandor Tömösközi and Regine Schoenlechner
Cereals and Grains 2018
(2018) Improved reference materials for gluten analysis. [Poster]
Autoren: 12. Katharina Scherf, Eszter Schall, Lívia Hajas, Zsuzsanna Bugyi, Kitti Török, Stefano D’Amico, Regine Schoenlechner, Peter Koehler, Roland Poms, Sándor Tömösközi
2nd International MoniQA Symposium on Food Fraud Prevention and Effective Food Allergen Management 2018
(2018) Die reinste Chemie! Was machen Zusatzstoffe in unserem Essen? Wien, Austria.
Autoren: Regine Schönlechner
Skeptics in the pub,
(2018) Palmöl/fett aus der Sicht der Technologie
Autoren: Regine Schönlechner
Forum.ernährung heute im Dialog: Reden wir über Palmöl
(2018) Zucker und Salzreduktion in der Lebensmitteltechnologie - Grenzen und Möglichkeiten
Autoren: Schönlechner Regine
ÖGE Symposium 2018 - Die Spitze der Pyramide - Alles über Zucker, Zuckerarten, Süßungsmittel und Salz
(2018) Verbesserung von Hirse- und Buchweizen-Sauerteigbroten mit Arabinoxylanen
Autoren: Denisse Bender, Markus Regner, Stefano D’Amico, Renata Nemeth, Sandor Tömösközi und Regine Schoenlechner
ÖGE Jahrestagung 2018 - Ernährungstrends, Lebensstil und Sporternährung
(2018) Neueste Forschungen im Bereich der Getreidetechnologie: Hydrokolloide in glutenfreien Backwaren“
Autoren: Regine Schönlechner
Fachkonferenz Forum Feine Backwaren
(2018) Gluten-free product development with pseudocereals
Autoren: Schönlechner Regine
Seminario – Taller VINCULANDO LA ACADEMIA CON LA INDUSTRIA: INNOVACIÓN CON GRANOS ANDINOS Y PRODUCTOS SIN GLUTEN
(2018) Bender, D.; Zand, E.; Regner, M.; D'Amico, S.; Nemeth, R., Tömösközi, S.; Schoenlechner, R.
Autoren: Potential of isolated arabinoxylans to improve the functional properties of gluten-free bread
4th Latin American Cereal Conference
(2018) Investigation of rheological properties of rye arabinoxylan in gluten-free model systems
Autoren: Kitti Török, Renáta Németh, Edina Jaksics, Fanni Turóczi, Denisse Bender, Regine Schoenlechner, Sándor Tömösközi
7th International Dietary Fibre Conference 2018, "Fibre Diversity in Food, Fermentation and Health"
(2018) Enzymatic assay for the determination of amylase-trypsin inhibitor activity in wheat
Autoren: Call, L; Reiter, E; D'Amico, S; Wenger-Oehn, G; Grausgruber, H; Schoenlechner, R
FoodTech Congress 2018
(2018) Modern Ready-to-Eat Products from Pseudocereals
Autoren: Schönlechner Regine
Sorghum in the 21st Century - Food, Feed and Fuel in a Rapidly Changing World.
(2018) Möglichkeiten zur Bestimmung von Fruktanen in Weizen
Autoren: Call, L; D'Amico, S; Reiter, E; Schoenlechner, R;
4. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2018
(2018) Ability of waxy wheat or waxy barley to replace hydrocolloids in wheat bread
Autoren: Maria Kohler, Perry KW Ng, Regine Schoenlechner
AACCI Annnual Meeting 2018
(2018) Occurence of amylase-trypsin-hinhibitors in Austrian wheats and their trypsin inhibition
Autoren: D'Amico S., Call L., Reiter E., Schoenlechner R., Grausgruber H.
LACC/IGW, 4th ICC Latin American Cereal Conference
(2018) Amylase-Trypsin-Inhibitoren (ATIs) in Österreichischen Weizen
Autoren: D’Amico, S; Call, L; Wenger-Oehn, G; Reiter, E; Schönlechner, R; Grausgruber, H;
7. Frühjahrestagung des Weihenstephaner Instituts für Getreideforschung WIG 2018
(2018) Use of hydrocolloids in the preparation of gluten-free products.
Autoren: Schönlechner Regine
Seminario – Taller VINCULANDO LA ACADEMIA CON LA INDUSTRIA: INNOVACIÓN CON GRANOS ANDINOS Y PRODUCTOS SIN GLUTEN
(2018) Verbesserung von Hirse und Buchweizen Sauerteigbroten mit Arabinoxylanen
Autoren: Bender, D.; Regner, M.; D'Amico, S.; Nemeth, R.; Tömösközi, S.; Schoenlechner, R.
ÖGE Jahrestagung 2018 - Ernährungstrends, Lebensstil und Sporternährung
(2018) Towards the development of a new gluten reference material
Autoren: Sandor Tömösközi, Livia Hajas, Eszter Schall, Katharina Scherf, Zsuzsanna Bugyi, Kitti Török, Stefano D'Amico, Regine Schoenlechner, Peter Koehler, Roland E. Poms
LACC4 - 4th ICC Latin American Cereals Conference
(2018) Development of a reference material for gluten detection
Autoren: Tömösközi, S; Bugyi, Z; Hajas, L; Schall, E; Török, K; Scherf, K; D’Amico, S; Schoenlechner, R; Koehler, P; Poms, R;
Symposium on Frontiers in Food Allergy and Allergen Risk Assessment and Management ILSI Europe 2018
(2018) Wirkung von unterschiedlich extrahierten Arabinoxylane auf die Eigenschaften von glutenfreiem Sauerteigbrot
Autoren: Bender, D.; Regner, M.; D’Amico, S.; Nemeth, R.; Tömösközi, S.; Schoenlechner, R.
ÖGE Jahrestagung 2018 - Ernährungstrends, Lebensstil und Sporternährung
(2018) Food Trend: Pseudogetreide- „Mehr Schein als Sein“
Autoren: Schönlechner Regine
Getreidetechnologietag 2018 - Das Leben ist zu kurz für schlechtes Brot
(2018) Lebensmittelproduktion - Was macht Palmöl so beliebt & können wir darauf verzichten?
Autoren: Regine Schönlechner
Lebensmittel Cluster Oberösterreich, Expertentalk - Palmöl in aller Munde.
(2018) Potential of isolated arabinoxylans to improve the functional properties of gluten-free bread
Autoren: Denisse Bender, Elena Zand, Markus Regner, Stefano D’Amico, Renata Nemeth, Sandor Tömösközi and Regine Schoenlechner
LACC4 - 4th ICC Latin American Cereals Conference
(2018) Wirkung von unterschiedlich extrahierten Arabinoxylane auf die Eigenschaften von glutenfreiem Sauerteigbrot
Autoren: Bender, D.; Zand, E.; D'Amico, S.; Nemeth, R.; Tömösközi, S.; Schoenlechner, R.
4. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2018
(2018) Food Trend: Pseudogetreide- „Mehr Schein als Sein“
Autoren: Schönlechner Regine
Getreidetechnologietag 2018 - Das Leben ist zu kurz für schlechtes Brot
(2018) Optimization of millet and buckwheat sourdough-breads added with arabinoxylans
Autoren: Denisse Bender, Elena Zand, Stefano D’Amico, Renata Nemeth, Sandor Tömösközi and Regine Schoenlechner
Cereals and Grains 2018
(2018) Weizensensitivität und Amylase-Trypsin- Inhibitoren - was steckt dahinter?
Autoren: Stefano D‘Amico, Lisa Call, Elisabeth Reiter, GiselaWenger-Öhn, Heinrich Grausgruber und Regine Schönlechner
4. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2018
(2018) Development of a gluten reference material suitable for gluten analytical methods
Autoren: Eszter Schall, Lívia Hajas, Kitti Török, Zsuzsanna Bugyi, Katharina Scherf, Stefano D’Amico, Regine Schönlechner, Peter Koehler, Roland Poms, Sándor Tömösközi
Meeting of the Working Group on Prolamin Analysis and Toxicity
(2017) Composition of dietary fibre in different wheat species and varieties from Austria
Autoren: Call, L; D'Amico, S; Reiter, E; Grausgruber, H; Schoenlechner, R;
Wole Grain Summit 2017
(2017) Brot, Backwaren und (Gluten-)Unverträglichkeit.
Autoren: Schönlechner Regine
IMH - Fachkonferenz Gemeinschaftsverpflegung
(2017) ATIs und FODMAPS in Weizengebäck
Autoren: D’Amico, S; Call, L; Reiter, E; Grausgruber, H; Wenger-Oehn, G; Schoenlechner, R;
3. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2017
(2017) Hydrokolloide in glutenfreien Backwaren: Allgemeine Aspekte und Anwendung von isolierten Arabinoxylanen aus Roggenkleie.
Autoren: Schönlechner Regine und Denisse Bender
GDL Symposium Hydrokolloide VIII
(2017) Sauerteigtechnologie von glutenfreien Teigen - Selektion von geeigneten Starterkulturen
Autoren: Schönlechner Regine
3. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2017
(2017) Einfluss der Frostung auf die Qualität von vorgegarten TK-Teiglingen
Autoren: Frauenlob, J; Tatschl, E; D'Amico, S; Schoenlechner, R;
31. Detmolder Studientage
(2017) Influence of different starter cultures on technological properties of gluten-free sourdough bread
Autoren: Denisse Bender, Lisa Papp, Palma Szepasvári, Stefano D’Amico, Konrad Domig, Sandor Tömösközi and Regine Schoenlechner
16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop 2017
(2017) Influence of arabinoxylans and/or pyranose-2-oxidase on functional properties of gluten-free bread.
Autoren: Elena Zand, Denisse Bender, Renata Nemeth, Sandor Tömösközi and Regine Schoenlechner
ÖGE-Jahrestagung 2017 - Ernährungstrends und aktuelle Fragen der Nachhaltigkeit
(2017) Vollkorngetreide und Backwaren
Autoren: Schönlechner Regine und Alfred Mar
ÖGE Symposium 2017 - BALLASTSTOFFE
(2017) Ballaststoffzusammensetzung alter und moderner österreichischer Weizensorten.
Autoren: Lisa Call, Stefano D’Amico, Elisabeth Reiter, Heinrich Grausgruber und Regine Schönlechner
ÖGE-Jahrestagung 2017 - Ernährungstrends und aktuelle Fragen der Nachhaltigkeit
(2017) L’utilizzo del 3D- printing per lo sviluppo di snack personalizzati a base di cereali per la salute delle donne.
Autoren: Rossella Caporizzi, Antonio Derossi, Regine Shönlechner,Carla Severini
11 Convegno AISTEC 2017 - I CEREALI per un sistema agroalimentare di qualitá
(2017) MILLING FRACTIONS FROM BUCKWHEAT, QUINOA AND SORGHUM – CHEMICAL COMPOSITION AND FUNCTIONALITY.
Autoren: Schoenlechner Regine, Bender Denisse, Zimmermann Alexandra, Lechner Claudia, D’Amico Stefano, Wolter Annika, Kinner Mathias, Sandor Tömösközi
Wole Grain Summit 2017
(2017) Sauerteigtechnologie von glutenfreien Teigen - Selektion von geeigneten Starterkulturen
Autoren: Schönlechner, R
3. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2017
(2017) Waxy Wheat in TK-Backwaren + Einsatz des RVA zur Viskositätsmessungen von Brotkrume
Autoren: Frauenlob, J; Nava, M; Betak, M; D'Amico, S; Schönlechner, R;
3. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2017
(2017) Interaction effects of quinoa, kiwicha and tarwi flours on pasting and textural properties using a mixture design approach
Autoren: Vidaurre-Ruiz JM, Salas-Valerio WF, Schoenlechner R, Repo-arrasco-V. RA
Cereals 17 -AAACI Annual Meeting
(2017) Influence of arabinoxylans and/or pyranose-2-oxidase on functional properties of gluten-free bread.
Autoren: Elena Zand, Denisse Bender, Renata Nemeth, Sandor Tömösközi and Regine Schoenlechner
ÖGE-Jahrestagung 2017 - Ernährungstrends und aktuelle Fragen der Nachhaltigkeit
(2017) L’utilizzo del 3D- printing per lo sviluppo di snack personalizzati a base di cereali per la salute delle donne
Autoren: Rossella Caporizzi, Antonio Derossi, Regine Shönlechner,Carla Severini
11 Convegno AISTEC 2017 - I CEREALI per un sistema agroalimentare di qualitá
(2017) Vollkorngetreide und Backwaren
Autoren: Schönlechner Regine und Alfred Mar
ÖGE Symposium 2017 - BALLASTSTOFFE
(2017) Influence of different starter cultures on technological properties of gluten-free sourdough bread
Autoren: Denisse Bender, Lisa Papp, Palma Szepasvári, Stefano D’Amico, Konrad Domig, Sandor Tömösközi and Regine Schoenlechner
16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop 2017
(2017) Minor cereals: chemical composition, functionality, quality and utilization.
Autoren: Sandor Tömösközi and Regine Schönlechner
19th EuroFoodChem Conference 2017
(2017) SELECTION CRITERIA FOR WHEAT VARIETIES AS BASIS FOR A NEW GLUTEN REFERENCE MATERIAL
Autoren: Tömösközi, S; Hajas, L; Schall, E;, Scherf, K; Török, K; Koehler, P; D’Amico, S; Schönlechner, R; Poms, R;
APGC - 1st ICC Asia-Pacific Grain Conference
(2017) Health concerns and market trends drive research efforts of cereal science in the EU
Autoren: D’Amico, S; Frauenlob, J; Schoenlechner, R;
APGC - 1st ICC Asia-Pacific Grain Conference
(2017) Minor cereals: chemical composition, functionality, quality and utilization.
Autoren: Sándor Tömösközi and Regine Schoenlechner (2017)
19th EuroFoodChem Conference 2017
(2017) Effect of AX addition and enzyme treatment on the rheological properties of millet dough
Autoren: Németh Renata, Petra Roznár, Judit Nagy, Regine Schoenlechner, Sándor Tömösközi (2017)
16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop 2017
(2017) Potential of Coloured Quinoa Varieties - Chemical Composition of Selected White, Black and Red Quinoa Varieties.
Autoren: Regine Schoenlechner, Ritva Repo-Carrasco-V., Stefano D’Amico, Ester Fellhofer, Sara Zanetti, Luz Rayda Gomez Pando, Eszter Schall, Bernadett Lango, Renata Nemeth, Kitti Török, Sandor Tömösközi.
The VI World Quinoa Congress and III International Symposium of Andean Grains.
(2017) Hydrokolloide in glutenfreien Backwaren: Allgemeine Aspekte und Anwendung von isolierten Arabinoxylanen aus Roggenkleie. .
Autoren: Schönlechner Regine und Denisse Bender
GDL Symposium Hydrokolloide VIII
(2016) Novel raw materials and foods for future food supply.
Autoren: Regine Schoenlechner
3rd International Conference on Food and Applied Bioscience
(2016) Zusatzstoffe in der Lebensmitteltechnologie – Fokus Backwaren
Autoren: Schönlechner R., Alfred Mar
Jahressymposium des ICC-Austria 2016 - Zusatzstoffe - Fluch oder Segen? Wie geht es weiter mit Backmitteln, carry-over und clean-label?
(2016) Charakterisierung von Pentosanisolaten in Kombination mit quervernetzenden Enzymen für Applikation in GF Backwaren
Autoren: Denisse Bender, Michelangelo Calicchio, Simon Korn, Stefano D’Amico, Renata Nemeth, Eszter Schall, Kitti Török, Sandor Tömösközi und Regine Schoenlechner
2. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2016
(2016) Bedeutung der Pentosane im Brot
Autoren: Stefano D'Amico, Denisse Bender und Regine Schönlechner
3. DLG-Forum FoodTec - Lebensmittel für Zöliakie- und Glutenintoleranz- Betroffene
(2016) Novel raw materials and foods for future food supply. Thailand, Book of Abstract
Autoren: Regine Schoenlechner
3rd International Conference on Food and Applied Bioscience
(2016) Waffelproduktion: Einfluss von Zutaten auf das AnhaftenAnkleben von Frischeiwaffeln an Backplatten –Teil I & II: Einflüsse von Stärken, Zuckerkomponenten, Fetten, Trennmitteln und Wasser. 15-15 [Poster]
Autoren: Regina Huber, Regine Schönlechner
ÖGE Jahrestagung 2016 - Hot Spots in der Ernährung
(2016) Evaluation of raw material selection on performance of gliadin isolates for gluten quantification
Autoren: D’Amico, S; Schütte, M; Török, K; Tömösközi, S; Schönlechner, R;
4th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages 2016
(2016) Einfluss der Frostung auf die Qualität von vorgegarten TK-Teiglingen
Autoren: Johannes Frauenlob, Elisabeth Tatschl ,Stefano D’Amico, Regine Schönlechner
2. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2016
(2016) Mögliche Strategien in der Lebensmittelversorgung und Lebensmittelverarbeitung der Zukunft
Autoren: Regine Schönlechner
SYMPOSIUM 30 Jahre „Angepasste Technologie – Eine Erfolgsgeschichte“
(2016) Frozen bakery - bisherige Projekterkenntnisse
Autoren: Frauenlob, J; D'Amico, S; Innerkofler, U; Schönlechner, R
Technologietag Getreide
(2016) Pro & Contra Vegane Ernährung – technologische Aspekte .
Autoren: Schönlechner Regine
ÖGE Jahrestagung 2016 - Hot Spots in der Ernährung
(2016) Charakterisierung von Pentosanisolaten in Kombination mit quervernetzenden Enzymen für Applikation in GF Backwaren
Autoren: Denisse Bender, Michelangelo Calicchio, Simon Korn, Stefano D’Amico, Renata Nemeth, Eszter Schall, Kitti Török, Sandor Tömösközi und Regine Schoenlechner
2. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2016
(2016) Untersuchung der Mehlreifung und deren Einfluss auf TK-Teiglinge Johannes Frauenlob, Edwin Hetebrij, Stefano D’Amico, Regine Schoenlechner
Autoren: Regine Schoenlechner, Johannes Frauenlob, Edwin Hetebrij, Stefano D’Amico
2. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2016
(2016) Influence of wheat flour properties on quality of bread made from pre-fermented frozen dough
Autoren: Frauenlob Johannes, Stefano D’Amico, Maria Moriano, Regine Schoenlechner
15th International Cereal and Bread Congress 2016
(2016) Pro & Contra Vegane Ernährung – technologische Aspekte
Autoren: Schönlechner Regine
ÖGE Jahrestagung 2016 - Hot Spots in der Ernährung
(2016) Rheological characterization of rye arabinoxylans for application in gluten-free bread
Autoren: Denisse Bender, Michelangelo Calicchio, Simon Korn, Renata Nemeth, Stefano D‘Amico, Kitti Török , Sandor Tömösközi and Regine Schönlechner
ÖGE Jahrestagung 2016 - Hot Spots in der Ernährung
(2016) Lab-scale methods for determination the quality of some minor cereals
Autoren: Sándor Tömösközi, Bernadett, Langó, Bernadett Bicskei, Renáta Németh, Denisse Bender, Stefano D’Amico, Regine Schoenlechner
4th International Symposium ?on Gluten-Free Cereal ?Products and Beverages - Programme and Book of Abstracts
(2016) Mögliche Strategien in der Lebensmittelversorgung und Lebensmittelverarbeitung der Zukunft
Autoren: Schoenlechner Regine
SYMPOSIUM 30 Jahre „Angepasste Technologie – Eine Erfolgsgeschichte“
(2016) Untersuchung der Mehlreifung und deren Einfluss auf TK-Teiglinge J
Autoren: Regine Schoenlechner, Johannes Frauenlob, Edwin Hetebrij, Stefano D’Amico
2. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2016
(2016) Potential of coloured quinoa varieties – chemical composition of selected white, black and red quinoa varieties
Autoren: Regine Schoenlechner, Stefano D’Amico, Sandor Tömösközi, Ester Fellhofer, Sara Zanetti, Ritva Repo-Carrasco-V., Luz Rayda Gomez Pando, Renata Nemeth, Kitti Török
4th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages 2016
(2016) Einfluss der Frostung auf die Qualität von vorgegarten TK-Teiglingen
Autoren: Johannes Frauenlob, Elisabeth Tatschl, Stefano D’Amico, Regine Schönlechner
2. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften 2016
(2016) Influence of wheat flour quality on bread made from pre-fermented frozen dough
Autoren: Frauenlob, J; Moriano, M; D'Amico, S; Schönlechner, R;
15th International Cereal and Bread Congress 2016
(2016) Evaluierung von Weizensorten für TK-Backwaren
Autoren: D ́Amico, S; Frauenlob, J; Hetebrij, E; Schütte, M; Mar, A; Schönlechner, R;
5. Frühjahrstagung des Weihenstephaner Instituts für Getreideforschung WIG 2016
(2016) Improving Quality of Gluten-Free Bread by Addition of Protein Isolate from Rice Bran
Autoren: Suphat PHONGTHAI, Saroat RAWDKUEN, Stefano D'AMICO, Regine SCHOENLECHNER
15th International Cereal and Bread Congress 2016
(2016) Quality Improvement, Shelf-Life Testing and Sensory Evaluation of Gluten-Free Bread Incorporated with Rice Bran Protein Concentrate.
Autoren: Suphat PHONGTHAI, Saroat RAWDKUEN, Stefano D'AMICO, Regine SCHOENLECHNER
ISEKI2016 - 4th International ISEKI_Food Conference, 6-8.July, 2016, Vienna, Austria.
(2016) Charakterisierung von Pentosanisolaten für Applikation in glutenfreien GF Backwaren
Autoren: Bender Denisse, Michelangelo Calicchio, Simon Korn, Renata Nemeth, Stefano D’Amico, Eszter Schall, Kitti Török, Sandor Tömösközi und Regine Schoenlechner
ÖGE Jahrestagung 2016 - Hot Spots in der Ernährung
(2015) Alternative Parameter und Methoden zur Qualitätsbestimmung von Weizenmehlen
Autoren: Frauenlob, J; D'Amico, S; Innerkofler, U; Moriano, M; Schönlechner, R; Mar, A
1. D-A-CH Tagung der Arbeitsgemeinschaft Getreideforschung AGF für angewandte Getreidewissenschaften gemeinsam mit ICC-Schweiz und ICC-Austria 2015
(2015) Eignung neuer Weizensorten für TK-Backwaren.
Autoren: D’Amico, S; Frauenlob, J; Doulfaka, L, Schütte, L; Schoenlechner, R; Mar, A (2015)
1. ICC DACH Tagung 2015
(2015) Alternative Parameter und Methoden zur Qualitätsbestimmung von Weizenmehlen.
Autoren: Frauenlob, J; D'Amico, S; Innerkofler, U; Moriano, M; Schönlechner, R; Mar, A
1. ICC DACH Tagung 2015
(2015) Hydrokolloide in glutenfreien Backwaren
Autoren: Bender, D.; D'Amico, S.; Schönlechner, R.
1. D-A-CH Tagung der Arbeitsgemeinschaft Getreideforschung AGF für angewandte Getreidewissenschaften gemeinsam mit ICC-Schweiz und ICC-Austria 2015
(2015) Gluten-free products – introduction to the challenges faced and potential solutions
Autoren: Regine Schönlechner
Centennial Webinar Series der AACC International, Webinar
(2015) Influence of malting on antioxidative properties of buckwheat and anthocyanin coloured wheat
Autoren: Stefano D’Amico, Simon Hofer, Regine Schönlechner and Heinrich Grausgruber
C&E Spring Meeting
(2015) Pseudocereals: Can they become mainstream staple foods?
Autoren: Regine Schoenlechner and Sandor Tömösközi
AACC Centenniel Meeting 2015,
(2015) Pentosan Isolation from Rye bran for gluten-free products.
Autoren: Stefano D’Amico, Alexander Mansberger, Sandor Tömösközi and Regine Schönlechner
Cereals & Europe Spring Meeting 2015
(2015) Effect of high temperature drying on gluten-free pasta properties
Autoren: Regine Schönlechner
Anuga FoodTec 2015, DLG Forum Pasta
(2015) Pseudocereals: Can they become mainstream staple foods?
Autoren: Regine Schoenlechner and Sandor Tömösközi
AACC Centenniel Meeting 2015,
(2015) Gluten-free products – introduction to the challenges faced and potential solutions.
Autoren: Regine Schönlechner (2015):
Centennial Webinar Series der AACC International, Webinar
(2015) Neue und neuartige Rohstoffe und Lebensmittel – von Acai Beeren bis Insekten?
Autoren: Regine Schönlechner
BMG Symposium 2015 - Neue Verfahren und Techniken bei der Lebensmittelherstellung und Lebensmittelversorgung
(2015) Optimization of pentosan extraction from rye bran for application in gluten-free breads .
Autoren: D’Amico S, M Schmatz, F. Chrysathopoulou, R. Nemeth, S.Tömösközi and R. Schoenlechner
6th International Dietary Fibre Conference 2015
(2015) Potential of adding isolated pentosans from rye-bran to improve gluten-free bread properties
Autoren: Regine Schoenlechner, Stefano D’Amico, Mara Lucisano, Manuela Mariotti, Sandor Tömösközi
6th International Dietary Fibre Conference 2015 (DF15) "From Fibre Functionality to Health"
(2015) Potential of specialty cereals and pseudocereals in gluten-free dough systems.
Autoren: Regine Schoenlechner, Stefano D’Amico, Sarah Jungkunz, Bernadett Langó, Sandor Tömösközi
Cereals & Europe Spring Meeting 2015
(2015) Pentosan Isolation from Rye bran for gluten-free products
Autoren: Stefano D’Amico, Alexander Mansberger, Sandor Tömösközi and Regine Schönlechner
Cereals & Europe Spring Meeting 2015
(2015) Optimization of pentosan extraction from rye bran for application in gluten-free breads
Autoren: D’Amico S, M Schmatz, F. Chrysathopoulou, R. Nemeth, S.Tömösközi and R. Schoenlechner
6th International Dietary Fibre Conference 2015
(2015) Potential of specialty cereals and pseudocereals in gluten-free dough systems
Autoren: Regine Schoenlechner, Stefano D’Amico, Sarah Jungkunz, Bernadett Langó, Sandor Tömösközi
Cereals & Europe Spring Meeting 2015
(2015) Eignung neuer Weizensorten für TK-Backwaren
Autoren: D’Amico, S; Frauenlob, J; Doulfaka, L, Schütte, L; Schoenlechner, R; Mar, A;
1. D-A-CH Tagung der Arbeitsgemeinschaft Getreideforschung AGF für angewandte Getreidewissenschaften gemeinsam mit ICC-Schweiz und ICC-Austria 2015
(2014) CARACTERIZACION DE LAS PROPIEDADES FISICAS Y MECANICAS DE EXTRUDADOS DE MAIZ ENRIQUECIDOS CON QUINOA Y CHIA
Autoren: M. Cueto, A. Farroni, R. Schoenlechner, G. Schleining, M. Buera
9th CIBIA Congress 2014
(2014) Qualitätsbewertung von alkoholischen Fertigcocktails (Quality assessment of alcoholic ready-made cocktails)
Autoren: Monika Schnürer, Thomas Pichler, Regine Schönlechner, Manfred Gössinger (2014)
ALVA Jahrestagung 2014, Angewandte Forschung - gibt es neue Wege?
(2014) MINT-Fächer in Theorie und Praxis
Autoren: Schoenlechner R
BeSt 2014
(2014) The composition of whole and refined minor cereal grains, challenges and first results.
Autoren: Schoenlecher R (2014)
Healthgrain Forum Workshop - CEREAL FOODS, HEALTH AND SUSTAINABILITY
(2014) Technologische Herausforderungen bei der Herstellung glutenfreier Produkte aus Getreide und Pseudogetreide
Autoren: Schoenlechner R
65. Tagung für Getreidechemie
(2014) Pentosan isolation from rye bran for gluten-free products
Autoren: D’Amico S, Tömsközi S, Schoenlechner R
2nd International Conference on Food and Applied Bioscience
(2014) Technologische Herausforderungen bei der Herstellung glutenfreier Produkte aus Getreide und Pseudogetreide
Autoren: Schoenlechner R
65. Tagung für Getreidechemie
(2014) A Comparative Study of Functional Properties and In Vitro Digestibility of Protein Isolates from Thailand and Peru Sacha inchi Oil-pressed Cakes
Autoren: Saroat Rawdkuen, Stefano D’Amico, and Regine Schoenlechner
The 2nd International Conference on Agriculture and Agro-Industry 2014 (ICAAI2014)
(2014) Update: Trends in Food Science and Technology in Europe (keynote speaker)
Autoren: Schoenlechner R (2014)
International Conference on Trends in Food Industry
(2014) Improvement of gluten-free bread by addition of pentosans from rye bran (rye by-product)
Autoren: Carozzo G, Bessero-Belti V, Schmidt J, Hanz K , Berghofer E, Lucisano M, Mariotti M, D’Amico S, Tömösközi S, Schoenlechner R
3rd International ISEKI_Food Conference
(2014) Update: Trends in Food Science and Technology in Europe
Autoren: Schoenlechner R, Berghofer E
2nd International Conference on Food and Applied Bioscience
(2013) Effect of Decortication on composition of milling fractions of specialty cereals
Autoren: Blanka Bucsella, Attila Bagdi, Monika Rovacs, Stefano D'Amico, Regine Schönlechner, Sandor Tömösközi
17th Eurochem 2013
(2013) FOOD SAFETY ASPECTS OF AMARNATH AND QUINOA
Autoren: Regine Schoenlechner, Stefano D’Amico, Attila Bagdi, Sandor Tömösközi
4th MoniQA International Conference 2013
(2013) Gluten-free pasta - effect of high temperature drying on pasta properties
Autoren: Jana Mäschle, Stefano D'Amico and Regine Schoenlechner
3rd International Symposium on Gluten-free Cereal Products and Beverages GF13 2013
(2013) Effect of high temperature drying on gluten-free pasta properties.
Autoren: Jana Mäschle, Stefano D'Amico, Regine Schönlechner
17th Eurochem 2013
(2013) New Approach for Pentosan Isolation from Rye bran
Autoren: Stefano D’Amico, Alexander Mansberger, Julia Schmidt, Senad Novalin, Sandor Tömösközi and Regine Schönlechner
4th MoniQA International Conference 2013
(2013) Nutritional and Functional Properties of Amaranth and Quinoa
Autoren: Regine Schönlechner
Universidad La Molina, Lima, Peru, I Congreso Cientifico Internacional de la Quinua y Granos Andinos,
(2013) Effect of high temperature drying on gluten-free pasta properties.
Autoren: Jana Mäschle, Stefano D'Amico, Regine Schönlechner
17th Eurochem 2013
(2013) New Approach for Pentosan Isolation from Rye bran
Autoren: Stefano D’Amico, Alexander Mansberger, Julia Schmidt, Senad Novalin, Sandor Tömösközi and Regine Schönlechner
17th EuroFoodChem Conference 2013
(2013) Nutritional and Functional Properties of Amaranth and Quinoa
Autoren: Regine Schönlechner
I Congreso Cientifico Internacional de la Quinua y Granos Andinos
(2013) Nutritional and functional properties of amaranth and quinoa.
Autoren: Schoenlechner R
International Congress of Quinoa and Andean Grains,
(2013) Novel Approach for pentosan isolation from rye bran
Autoren: Stefano D'Amico, Alexander Mansberger, Sandor Tömösközi, Regine Schönlechner
17th Eurochem 2013
(2013) Novel Approach for pentosan isolation from rye bran.
Autoren: Stefano D'Amico, Alexander Mansberger, Sandor Tömösközi, Regine Schönlechner
17th Eurochem 2013
(2012) Use of specialty and underutilised grain species and pseudocereals for food with increased nutritional value
Autoren: Regine Schönlechner, Siebenhandl-Ehn Susanne
1st India Grains Conference 2012
(2012) EFFECT OF EXTRUSION PROCESS VARIABLES ON SOME PROPERTIES OF EXTRUDED GREEN PLANTAIN FLOUR
Autoren: C. Sarawonga, K. Sekiguchi, E. Berghofer, P. K.W. Ng, R. Schoenlechner
5th International Dietary Fibre Conference 2012
(2012) RICE BRAN ADDITION TO RICE BASED GLUTEN-FREE BREAD
Autoren: Yuthana Phimolsiripol, Amornrat Mukprasirt and Regine Schönlechner
5th International Dietary Fibre Conference 2012
(2011) Weizen oder nicht Weizen, das ist die Frage? Weizenprodukte in Lebensmitteln, bei denen das nicht erwartet wird.
Autoren: Emmerich Berghofer, Regine Schönlechner
2. Symposium Lebensmittel für Zöliakie-Betroffene 2011 - Technologische Herausforderungen
(2011) Properties and Utilisation of Pseudocereals
Autoren: Regine Schönlechner
Firmenbesuch, Fa.Nestle, Nestle Research Center 2011
(2011) Globalization in the Food Supply Chain and Its Impact on Nutrition and Health
Autoren: Berghofer E. und R. Schoenlechner
1st Regional Nutrition Conference 2011 - Nutrition Challenges in the Eastern Mediterranean Region EMR
(2011) Vorsicht, Gluten!
Autoren: Regine Schönlechner
Fragen des Alltags - Antworten der Wissenschaft, Vortragsreihe der Hauptbücherei am Gürtel in Wien 2011
(2011) Weizen oder nicht Weizen, das ist die Frage? Weizenprodukte in Lebensmitteln, bei denen das nicht erwartet wird
Autoren: Emmerich Berghofer, Regine Schönlechner
2. Symposium Lebensmittel für Zöliakie-Betroffene 2011 - Technologische Herausforderungen
(2011) Arbeitsgruppe LMT - 30 Jahre Forschung unter der Leitung von Emmerich Berghofer
Autoren: Regine Schönlechner, Susanne Siebenhandl-Ehn, Angelika Petrasch, Gertrud Linsberger-Martin
International Symposium on Recent Developments in Plant Food Technology - a Tribute to Emmerich Berghofer 2011
(2011) Globalisation in the Food Supply Chain and Its Impact on Nutrition and Health
Autoren: Berghofer E und Schoenlechner Regine
1st Regional Nutrition Conference 2011 - Nutrition Challenges in the Eastern Mediterranean Region EMR
(2011) Characterisation of green cooking banana (plantain) flours for potential food use
Autoren: C.Sarawong, S.Siebenhandl-Ehn, E.Berghofer, PKW Ng, R.Schoenlechner
2nd Latin American ICC Conference on Cereals Nutrition, Biotechnology and Safety 2011 - Keys for Cereal Chain Innovation
(2011) Physicochemical properties and resistant starch formation of extrusion-cooked and drum-dried buckwheat and quinoa flours.
Autoren: D. Pauwels, R.SCHOENLECHNER, E.Berghofer, PKW Ng
AACC International Annual Meeting 2011
(2011) Physicochemical properties and resistant starch formation of extrusion-cooked and drum-dried buckwheat and quinoa flours.
Autoren: D. Pauwels, R.SCHOENLECHNER, E.Berghofer, PKW Ng.
AACC International Annual Meeting 2011
(2011) Folate Content in Amaranth and Quinoa compared to Cereals and Changes During Processing.
Autoren: Schoenlechner Regine, Wendner Manuela, Siebenhandl-Ehn Susanne, Berghofer Emmerich
2nd Latin American ICC Conference on Cereals Nutrition, Biotechnology and Safety 2011 - Keys for Cereal Chain Innovation
(2010) Effects of millet, amaranth, quinoa, buckwheat and maize on physical properties of gluten-free bread
Autoren: G. Schleining, J. Lekaviciute, R. Schönlechner
Open HEALTHGRAIN Conference 2010
(2010) Cereals and pseudocereals for gluten-free foods
Autoren: Regine Schönlechner
2nd International Symposium on Gluten-free Cereal Foods and Beverages 2010
(2010) Cereals and pseudocereals for gluten-free foods
Autoren: Regine Schoenlechner, Emmerich Berghofer
2nd International Symposium on Gluten-free Cereal Foods and Beverages 2010
(2010) Physical, nutritional and sensory properties of cookies, pasta and expanded snack products made of the legumes common white beans, peas and lupines
Autoren: Linsberger-Martin, G., R. Schönlechner, E. Berghofer
AACC International Annual Meeting 2010
(2010) Production of bread and pasta from flour blends of wheat and millet (Panicum miliaceum L)
Autoren: Regine Schoenlechner, Marta Szatmári, Attila Bagdi, Sándor Tömösközi, Emmerich Berghofer
AACC International Annual Meeting 2010
(2009) Minerals in Food Technology
Autoren: Berghofer Emmerich, Schönlechner Regine
Role of Minerals in Food Technology and Nutrition 2009
(2009) Übertragbarkeit von Laborversuchen in den großtechnischen Maßstab als Voraussetzung zur Herstellung innovativer Teigwaren
Autoren: Berghofer E., M. Burger, G. Linsberger-Martin, R. Schönlechner, S. Siebenhandl-Ehn
Anuga FoodTec 2009 – DLG-Forum, Taste meets Technology
(2009) Plant genetic resources - A prerequisite for a diverse and healthy diet
Autoren: Grausgruber H., Vollmann J., Siebenhandl-Ehn S., Schönlechner R., Kinner M., Berghofer E., Preinerstorfer B., Kandler W.
Agricultural Biodiversity for Nutrition and Health, Round-table-meeting, PolSCA-Polish Science Contact Agency of the Polish Academy of Sciences in Brussels 2009
(2008) Past, present and future of buckwheat foods
Autoren: Linsberger G., R. Schoenlechner, G. Zweytick und E. Berghofer
13th ICC Cereal and Bread Congress 2008 - Cereals worldwide in the 21st century: present and future, Cerworld 21st
(2008) Comparison of functional properties of isolated amaranth, quinoa, and buckwheat starches
Autoren: Haghayegh G. H. und R. Schönlechner
2008 AACC International Annual Meeting - Diversity of Grains
(2008) Application of near infrared techniques to measure beta-glucan content of cereals
Autoren: Schmidt J, Gergely S, Schönlechner R, Grausgruber H, Tömösközi S, Salgó A and Berghofer E
International Scientific Conference on Cereals 2008 - Their products and processing
(2008) Characterisation of isolated Emmer and Einkorn starches
Autoren: Haghayegh G. H., R. Schoenlechner, E. Berghofer
7th European Young Cereals Scientists and Technologists Workshop 2008
(2008) Teigwaren aus Leguminosen
Autoren: Linsberger G., T. Elobeid, R. Schoenlechner und E. Berghofer
23. Durum- und Teigwarentagung 2008
(2008) Evaluation on isolated emmer and einkorn starches
Autoren: Haghayegh G. H., R. Schönlechner, E. Berghofer
18th National Congress on Food Technology 2008
(2007) Malt production from alternative cereals and lentils
Autoren: Petrasch A., P. Boegl, G. Zweytick, R. Schoenlechner, E. Berghofer
AACC International Annual Meeting 2007 - Dynamics of Grain Utilization
(2007) Comparison of Functional Properties of Isolated Emmer and Einkorn Wheat Starches.
Autoren: G.H. Haghayegh, R.Schönlechner, E.Berghofer
4th International Congress Flour – Bread 07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists 2007
(2007) Functional Bread Products – Possibilities and Trends
Autoren: R. Schoenlechner
4th International Congress Flour – Bread 07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists 2007
(2007) Optimization of amaranth based gluten free bread formula
Autoren: Schoenlechner R., E. Berghofer, I. Mandala, A. Kiskini, A. Kostaropoulos
1st International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages 2007
(2007) Formation Of Resistant Starch And Changes Of Amylose/Amylopectin Ratio In The Indigestible Fraction Of Wheat Flour Bread During Aging
Autoren: M.Jukic, E.Berghofer, R.Schoenlechner
4th International Congress Flour – Bread 07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists 2007
(2007) "Verarbeitung von pflanzlichen Produkten – Getreidetechnologie" Vorlesung im Rahmen des Lehrganges "Nutritive Medizin"
Autoren: R. Schönlechner
Donau-Universität Krems.
(2007) Pseudocereals: Overview
Autoren: Berghofer E. und R. Schoenlechner
IFS Workshop 2007 - Traditional grains for low environmental impact and good health
(2007) Amaranth, Quinoa, Buckwheat - Food Processing Aspects.
Autoren: R.Schoenlechner
Meeting of the Cereal Science Society 2007
(2007) Comparison of Functional Properties of Isolated Amaranth, Quinoa and Buckwheat Starches
Autoren: Haghayegh G. H.; R. Schönlechner, E. Berghofer
6th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop 2007
(2007) Comparison of Selected Cereals and Pseudocereals Regarding Health Promoting Compounds.
Autoren: R. Schoenlechner, Tomoskozi S., Nadosi M., Kereztény N., Kazlauskaite Al, Salgo A. and Berghofer E.
ICC International Conference on Cereals and Cereal Products 2007 – Quality and Safety, New Challenges of World Demand
(2007) New food products from amaranth, quinoa and buckwheat
Autoren: Regine Schönlechner
European Seminar -How to Overcome the Impact of the Tobacco Reform
(2007) Innovative food products from amaranth and quinoa
Autoren: LINSBERGER G., R. Schoenlechner, E. Berghofer
AACC International Annual Meeting 2007 - Dynamics of Grain Utilization
(2006) Gluten-free breads structural and textural characteristics
Autoren: IOANNA MANDALA, ATHANASIOS KOSTAROPOULOS, ALEXANDRA KISKINI, IOANNA MANDALA, EMMERICH BERGHOFER, REGINE SCHOENLECHNER
4th International Symposium on Food Rheology and Structure 2006
(2006) Production and optimisaiton of bread from wheat and amaranth flour blends
Autoren: R. Schönlechner, C. Scelsi, M. Mariotti, M. Lucisano, E. Berghofer
World Grain Summit 2006 - Foods and Beverages
(2006) Vitamine in der Ernährung - eine Einführung
Autoren: Regine Schönlechner
Workshop "Vitamine ", R-Biopharm AG
(2006) Innovative Getreideproduktion
Autoren: Regine Schönlechner
Symposium 2006 - Getreide - Ernährung - Fitness Innovative Getreideprodukte
(2005) Funktionelle Lebensmittel auf Getreidebasis.
Autoren: Berghofer E, Schönlechner R
GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2005
(2005) Popping of Amaranth using Different Amaranth Varieties.
Autoren: SCHOENLECHNER R., TÖMÖSKÖZI S., JURACKOVA K., BARACKAI I., DOBOS G., BERGHOFER E.
51 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge
(2005) Effects of Addition of Wheat Flours and Transglutaminase on Pseudocereals-Based Cracker Qualities
Autoren: Jurackova Katerina, Regine Schoenlechner, E. Berghofer, P.K.W. Ng
Intensive Programme “Food & Health” (27910-IC-1-2003-1-BE-ERASMUS-IPUC-38)
(2005) Wenig genutzte Getreidearten - Wertvolle Quellen sekundärer Pflanzenstoffe mit gesundheitsfördernder Wirkung
Autoren: Grausgruber H., Siebenhandl S., Schönlechner R., Ruckenbauer P., Berghofer E.
48. Jahrestagung der Gesellschaft für Pflanzenbauwissenschaften 2005 - Wasser und Pflanzenbau - Herausforderungen für zukünftige Produktionssysteme
(2005) Alternative Cereals for Food Processing. Keynote Presentation
Autoren: SCHOENLECHNER R.
4th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop AACC International 2005
(2005) Einsatz von Ballaststoffen in der modernen Lebensmittelindustrie.
Autoren: BERGHOFER, E und R. SCHÖNLECHNER
„Was den Bauch bewegt: Prävention – Ernährung – Darmgesundheit“
(2005) Use of amaranth, quinoa and buckwheat for pasta production.
Autoren: SCHOENLECHNER, REGINE, K. JURACKOVA, E. BERGHOFER
International Congress 2005 - Technological Innovation and Enhancement of Marginal Products
(2005) Potential von wenig genutzten Getreidearten für ernährungsphysiologisch wertvolle Lebensmittel
Autoren: Grausgruber H., Schönlechner R., Scheiblauer J., Siebenhandl S., Ruckenbauer P., Berghofer E.
Pflanzliche Lebensmittel - die Basis der Ernährung zwischen Qualität und Verbraucherakzeptanz
(2005) Yield and quality of grain amaranth (Amaranthus sp.)
Autoren: Gimplinger, D. M., A. Zetter, R. Schönlechner, H.-P. Kaul
4th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop AACC International 2005
(2005) New raw materials and technologies for healthy cereal foods
Autoren: Berghofer E., Schoenlechner R., Grausgruber H.
50 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge 2005
(2005) Production of biscuits from wheat/barley flour blends
Autoren: Schoenlechner R., Lins T., Grausgruber H., Berghofer E.
50 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge 2005
(2005) Herstellung von Keksen aus Pseudocerealien und Leguminosen
Autoren: Schönlechner, R., Linsberger, G., Berghofer, E.
GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2005
(2005) Production of biscuits from the pseudocereals amaranth, quinoa and buckwheat and white bean.
Autoren: REGINE SCHOENLECHNER, LINSBERGER GERTRUD, KACZYK LUCYNA, EMMERICH BERGHOFER
119th AOAC Annual Meeting and Exposition 2005 - Food Allergens Community - Harmonization of Validation Processes for Allergenic Residue Detection Methods
(2005) Production and characterisation of pseudocereals-based crackers.
Autoren: JURACKOVA K., SCHOENLECHNER R., BERGHOFER E., NG P.K.W.
4th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop AACC International 2005
(2005) Kornqualität von Amarant (Amaranthus hypochondriacus, Amaranthus cruentus) in Abhängigkeit von Genotyp und Bestandesdichte
Autoren: Gimplinger, D.M., R. Schönlechner, H.-P. Kaul
48. Jahrestagung der Gesellschaft für Pflanzenbauwissenschaften 2005 - Wasser und Pflanzenbau - Herausforderungen für zukünftige Produktionssysteme
(2005) Physical Properties of Frozen Stored, Gluten-Free Baked Products Before and After Iron Fortification.
Autoren: A. KISKINI, I. MANDALA, M. KAPSOKEFALOU, A. KOSTAROPOULOS, R. SCHÖNLECHNER, E. BERGHOFER
Book of Abstract,
(2005) Alternative Cereals for Food Processing
Autoren: Schönlechner R., E. Berghofer
5th Croation Congress of Cereal Technologists - Flour-Bread and 3rd International Congress Flour-Bread 2005
(2005) Effects of Addition of Wheat Flours and Transglutaminase on Pseudocereals-Based Cracker Qualities.
Autoren: JURACKOVA KATERINA, REGINE SCHOENLECHNER, E. BERGHOFER, P.K.W. NG
119th AOAC Annual Meeting and Exposition 2005 - Food Allergens Community - Harmonization of Validation Processes for Allergenic Residue Detection Methods
(2004) Characterisation and functional properties of amaranth flours and protein fractions obtained from different varieties.
Autoren: TÖMÖSKÖZI S., BARACSKAI I., JURACKOVA K., SCHOENLECHNER R., BERGHOFER E., BATICZ O., VARGA J. AND LÁSZTITY R.
2nd ICC Cereal and Bread Congress 2004 - Using cereal science and technology for the benefit of the consumers
(2004) Beta-glucan content of old and modern spring barleys
Autoren: Grausgruber, H., R. Schoenlechner, V. Zahlner, E. Berghofer, P. Ruckenbauer
9th International Barley Genetics Symposium 2004
(2004) Functional properties of bread produced from wheat and barley blends.
Autoren: SCHOENLECHNER R., L. COLOMBO, E. BERGHOFER, M.A. PAGANI, M. LUCISANO
ICEF9 - International Congress on Engineering and Food 2004
(2004) Pasta production from pseudocereals amaranth, quinoa and buckwheat.
Autoren: SCHOENLECHNER, R., K. JURACKOVA AND E. BERGHOFER
2nd ICC Cereal and Bread Congress 2004 - Using cereal science and technology for the benefit of the consumers
(2004) Effects of germination on the chemical composition and sensory evaluation of amaranth seeds.
Autoren: JURACKOVA K., SCHOENLECHNER, R. AND BERGHOFER E.
2nd Central European Congress on Food CEFOOD 2004
(2004) Noodles produced from flour blends of wheat and various barley species.
Autoren: SCHÖNLECHNER R.,H. GRAUSGRUBER, E. BERGHOFER, P.K.W. NG
AACC/TIA Joint Meeting 2004
(2004) Anreicherung von Weizenbroten mit ß-Glucan durch Zugabe von Gerste.
Autoren: SCHÖNLECHNER R., H. GRAUSGRUBER und E. BERGHOFER
GDL-Symposium Gesellschaft Deutscher Lebensmitteltechnologen 2004 - Funktionelle Le-bensmittel – Chancen und technologische Herausforderungen
(2004) Variabilty in chemical composition and biologically active constituents of cereals
Autoren: Grausgruber, H., J. Scheiblauer, R. Schönlechner, P. Ruckenbauer, E. Berghofer
17th EUCARPIA General Congress 2004 - Genetic variation for plant breeding
(2003) Beta-glucan enrichment of wheat bread by adding barley.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R.; L. COLOMBO, E. BERGHOFER; M.A. PAGANI and L. LUCISANO
AACC Annual Meeting American Association for Cereal Chemists 2003
(2003) Production and properties of amaranth beverages.
Autoren: Berghofer, E.; R. Schoenlechner, M. Zeiler and G. Zweytick
AACC Annual Meeting American Association for Cereal Chemists 2003
(2003) Resistant starch and their application in food
Autoren: SCHÖNLECHNER, R.
Intensive Programme, Novel and Functional Foods
(2002) Using pseudocereals milling fractions for pasta production.
Autoren: KOVACS E.T., E. BERGHOFER and R. SCHÖNLECHNER
ICC Conference 2002 “Novel raw materials, technologies and products – New challenge for the quality control.
(2002) Amaranth and quinoa as alternative raw materials.
Autoren: SCHÖNLECHNER Regine, E. BERGHOFER
1st Central European Congress on Food and Nutrition CEFOOD 2002
(2002) Investigation of the Processing Aspects of the Pseudocereals Amaranth and Quinoa.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R. and E. BERGHOFER
ICC Conference 2002 “Novel raw materials, technologies and products – New challenge for the quality control.
(2001) Using amaranth milling fractions for pasta production.
Autoren: KOVACS,E.T., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER and H. GLATTES
11th EUROFOODCHEM 2001 - Biolgically-active Phytochemicals in Food.: Analysis, Metabilism, Bioavailability and Function
(2001) Production of Bread Containing the Pseudocereals Amaranth and Quinoa
Autoren: REGINE SCHOENLECHNER, H. BOGNER AND E. BERGHOFER
International Wheat Quality Conference 2001
(2000) Emulsifier Interaction in the Structure of Food Products Based on Pseudocereals.
Autoren: Kovacs, E.T., E. Berghofer, R. Schönlechner and H. Glattes
2nd Int. Symposium on Food Rheology and Structure. ISFRS 2000.
(2000) Optimisation of texture of pastas made from the pseudocereals amaranth and quinoa.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R., E. BERHOFER, V. WOLFRUM AND J. DRAUSINGER
11th Cereal and Bread Congress 2000 - Cereals, Health and Life
(2000) Comparison of different quinoa varieties for pasta production.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R., E. BERGHOFER, J.RUALES, M. PAREDES AND M. BARBA
11th Cereal and Bread Congress 2000 - Cereals, Health and Life
(1999) Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: KOVÁCS, E.T., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, H. GLATTES and J. VARGA
Book of Abstracts, p. 98
(1999) Production and properties of milling products and pregelatinized flours based on Pseudocereals.
Autoren: R. SCHÖNLECHNER, BERGHOFER, E., G. NANKA and J. BERGMAIR
Speciality Crops and Cereal Products. 17th ICC Conference, Book of Abstract. p 82
(1999) Production and Properties of Milling Products Based on Pseudocereals.
Autoren: NANKA G., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, J. BERGMAIR
12th IGWT Symposium, Quality For the XXIst Century
(1999) Processing effects on the physical and chemical characteristics of Amaranth and Quinoa
Autoren: SCHÖNLECHNER R., E. BERGHOFER, G. NANKA and J. BERGMAIR
30th Meeting of the Commitee of Food Technology and Chemistry of the Polish Academy of Science 1999
(1999) Structure of functional foods of pseudoceral based products.
Autoren: KOVÁCS, E.T., J. Varga, E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, H. GLATTES
6. Tagung für Lebensmittelrheologie
(1999) Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: KOVÁCS, E.T., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, H. GLATTES and J. VARGA
10th Euro Food Chem Conference 1999 – A New Challenge for the Food Chemists
(1999) Application of transglutaminase for cereal products.
Autoren: BERGHOFER, H. BOGNER and R. SCHÖNLECHNER
Bread technology: Demand of the next century. Book of Abstracts, p 156
(1998) Amaranth und Quinoa – Ernährungswert und Verarbeitungseigenschaften.
Autoren: BERGHOFER, E.; R. SCHÖNLECHNER; S. ILO, G. NANKA und J. BERGMAIR:
Workshop der Österr. Gesellschaft für Ernährung „Alternative Getreidearten – Technologie und ernährungsphysiologische Bedeutung.“
(1998) Grain-Amaranth: Nutritive value and potential uses in food industry.
Autoren: BERGHOFER, E. and Regine SCHÖNLECHNER
Int. Ass. for Cereal Sc. Techn. 16th ICC Conference „Cereal Science – Its Contribution to Health and Well Beiing“
PHYSICAL AND MECHANICAL PROPRETIES OF CORN FLOUR EXTRUDATES MIXED WITH CHIA AND QUINOA
Autoren: M. Cueto, A. Farroni, R. Schoenlechner, G. Schleining, M. Buera
Rheological characterization of rye bran arabinoxylans and oxidizing enzymes to form a stable hemicellulose network for application in gluten-free bread
Autoren: Denisse Bender, Michelangelo Calicchio, Simon Korn, Renata Nemeth, Stefano D‘Amico, Kitti Török , Sandor Tömösközi and Regine Schönlechner
Application of transglutaminase for cereal products.
Autoren: Berghofer, E., Bogner, H., Schönlechner, R.
Sorghum und Hirse in der europäischen Getreide- und Backwarenindustrie - erste Ergebnisse aus dem Projekt Klimatech
Autoren: Rubina Rumler, Regine Schönlechner
Production and Properties of Milling Products Based on Pseudocereals.
Autoren: Nanka, G., Berghofer, E., Schönlechner, R., Bergmair, J.
Nanoteilchen in Lebensmitteln
Autoren: Berghofer E., R. Schönlechner
Grain-Amaranth: Nutritive value and potential uses in food industry.
Autoren: Berghofer, E., Schönlechner, R.
MODUL 2: Lebensmitteltechnologie, Ernährungs- und Konsumverhalten: Ernährungserhebungen, Verzehr, Lebensmittelverbrauch – wer, wo, was (3 h workshop)
Autoren: Regine Schönlechner
Processing effects on the physical and chemical characteristics of Amaranth and Quinoa.
Autoren: Schönlechner R., Berghofer, E., Nanka, G. and Bergmair, J.
Ernährungswissenschaften 2022 – Wo stehen wir? Welche Rolle spielt die Lebensmittelverarbeitung?
Autoren: Karl-Heinz Wagner und Regine Schönlechner
Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: Kovács, E.T., Berghofer, E., Schönlechner, R., Glattes, H., Varga, J.
Comparison of different quinoa varieties for pasta production.
Autoren: Schönlechner, R., Berghofer, E., Ruales, J., Parades, M., Barba, M.
Low and high moisture extrusion of less refined ingredients – Impact of processing conditions on texturization of defatted soy flour.
Autoren: Pöttschacher, R.; Phongthai, S.; Bender, D.; Schönlechner R.; Jäger, H.
Emulsifier Interaction in the Structure of Food Products Based on Pseudocerals.
Autoren: Kovacs, E., Berghofer, E., Schönlechner, R. and Glattes, H.
Glutenfreie Pasta – Einfluss von Rezeptur und Prozessparametern
Autoren: Regine Schönlechner
Bioactive Compounds in speciality cereals and pseudocereals in comparison to major cereals.
Autoren: Schoenlechner R, Frank V, D’Amico S, Bagdi A, Balázs G, Tömösközi S
Influence of freezing technology on quality of pre-fermented frozen dough
Autoren: Frauenlob, J; Tatschl, E; D`Amico, S; Schoenlechner, R;
Optimisation of texture of pastas made from the pseudocerals amaranth and quinoa.
Autoren: Schönlechner, R., Berghofer, E., Wolfrum, V., Drausinger, J.
Structure of functional Foods of pseudoceral based products.
Autoren: Kovács, E.T., Varga, J., Berghofer, E., Schönlechner, R. and Glattes, H.
Influence of freezing technology on quality of pre-fermented frozen dough
Autoren: Frauenlob Johannes, Elisabeth Tatschl, Stefano D’Amico, Regine Schoenlechne
Alternative Cereals for Food Processing
Autoren: Schönlechner R., E. Berghofer
Influence of malting process on anti-oxidant properties of cereals and pseudocereals.
Autoren: D’Amico S, Hofer S, Traugott KS, Schoenlechner R
Impact of Climate Change on the Cereal and Baking Sector – challenges and potential strategies from a European perspective
Autoren: Regine Schönlechner
Glutenfreie Pasta – Einfluss von Rezeptur und Prozessparametern
Autoren: Regine Schönlechnr
Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: Kovács, E.T., Berghofer, E., Schönlechner, R., Glattes, H., Varga, J.
Production and properties of milling products and pregelatinized flours based on Pseudocereals.
Autoren: Berghofer, E., Schönlechner, R., Nanka, G. and Bergmair, J.
Palmöl – Vor- und Nachteile des multitalentierten Pflanzenöls.
Autoren: Regine Schönlechner
Using Pseudocereals Milling Fractions for Pasta Production.
Autoren: KOVASCS, E.T., R. SCHÖNLECHNER and E. BERGHOFER:
Understanding the role of ingredients in ohmic heating of gluten-free bread
Autoren: Bender, D; Waziiroh, E; Jäger, H; Schönlechner R
Neue Erkenntnisse beim Ohm'schen Erhitzen von glutenfreiem Brot
Autoren: Bender, D; Waziiroh, E.; Jäger, H; Schönlechner, R