Angelika Petrasch
Dipl.-Ing. Dr. Angelika Petrasch
Status left BOKU
Career
- 2009 Scientific Assistant, DLWT, Division of Food Technology, BOKU, Vienna
- 2005 - 2009 Scientific Assistant, DLWT, Division of Food Technology, BOKU, Vienna
- 2003 - 2005 Product Manager Food, SGS Austria Controll-Co. Ges.m.b.H., Vienna
- 2002 Graduation, Food Science and Biotechnology, BOKU, Vienna
- 2002 - 2003 Freelancer, GBI Consulting, Vienna
Projects
0 Projects found.
Publications
Knowledge Transfer to Society
Media
Lectures
(2015) Spray drying and fluidized bed granulation in food processing for the generation of functional particle systems
Autoren: Schmid, M; Haas, K; Petrasch, A; Jäger, H
BOKU Minisymposium Verfahrenstechnik 2015
(2014) Characterization and production of oil from Austrian apricot kernels, a hitherto unused resource in Austria, compared to Uzbek apricot kernels
Autoren: A. Petrasch, Pöttschacher R. und M. Schreiner
3rd International ISEKI_Food Conference
(2014) Marillenkernöl - Gewinnung von Marillenkernen und Erzeugung von Speiseölen mittels Hochdruckextraktion und konventioneller Pressung
Autoren: R. Pöttschacher und A. Petrasch
ALVA Jahrestagung 2014, Angewandte Forschung - gibt es neue Wege?
(2013) Apricot kernel oil made from fruit processing remnants compared to oil from Uzbek apricot kernels
Autoren: Pöttschacher R., M. Schreiner und A. Petrasch
ELLS Scientific Stundent Conference 2013 - Sustainability Challenge - Technological Advancements and other Solutions
(2011) Arbeitsgruppe LMT - 30 Jahre Forschung unter der Leitung von Emmerich Berghofer
Autoren: Regine Schönlechner, Susanne Siebenhandl-Ehn, Angelika Petrasch, Gertrud Linsberger-Martin
International Symposium on Recent Developments in Plant Food Technology - a Tribute to Emmerich Berghofer 2011
(2010) Allergenität und Nachweisbarkeit von Haselnüssen in Modell-Lebensmitteln
Autoren: Nemes, A., C. Leidinger, A. Petrasch, M. Kinner, Ch. Ebner, M. Cichna-Markl
Österreichische Lebensmittelchemiker Tage 2010
(2009) Verändert "osmotische Hochdruckbehandlung" die Fettaufnahme von Pommes frites?
Autoren: Petrasch A. und E. Berghofer
GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2009
(2008) Comparison of various pre-treatments for production of French fries to standardise and increase the dry matter content for a lower fat uptake during frying
Autoren: Petrasch A., H. Schliesser, G. Zweytick, E. Berghofer
First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
(2008) Einfluss des Röstens auf die Nachweisbarkeit von Sesam, Haselnuss und Mandel mittels Real-Time PCR
Autoren: Leidinger C., P. Kudweis, M. Cichna-Markl, M. Kinner, A. Petrasch
Österreichische Lebensmittelchemikertage 2008
(2008) Comparison of the Chemical and Physical Characteristics of Pumpkin Seed Oil Produced by Conventional Pressing or Supercritical Fluid Extraction
Autoren: Schaider, I., G. Linsberger-Martin, A. Petrasch, G. Zweytick, E. Berghofer
First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
(2007) Malt production from alternative cereals and lentils
Autoren: Petrasch A., P. Boegl, G. Zweytick, R. Schoenlechner, E. Berghofer
AACC International Annual Meeting 2007 - Dynamics of Grain Utilization
(2007) Osmotische Vortrocknung - Möglichkeiten und Grenzen bei der Pommes frites Herstellung
Autoren: Zweytick G. und A. Petrasch
29. Kartoffeltagung 2007
(2005) Osmotische Trocknung als Möglichkeit zur Verbesserung der Qualität frittierter Kartoffelprodukte
Autoren: Zweytick, G.; A. Petrasch, E. Berghofer
GDL-Symposium "Kartoffel und Kartoffeltechnologie"
Supercritical CO2 extraction of roasted apricot kernels of different origins compared to conventional pressing
Autoren: Pöttschacher R., M. Schreiner und A. Petrasch
Gluten-free puff pastry based on rice flour and wholegrain buckwheat flour
Autoren: Averbeck E. und A. Petrasch