Emmerich Berghofer
Ao.Univ.Prof.i.R. Dipl.-Ing. Dr.techn. Emmerich Berghofer
Institut Institute of Food Technology (LMT)
Location Muthgasse 18, 1190 Wien
Email emmerich.berghofer@boku.ac.at
Career
- 2008 Guest lecturer at the Wuhan Polytechnic University (China)
- 2008 Guest lecturer at the College of Food Science & Technology, Huazhong Agricultural University (China)
- 1991 Associate Professor
- 1982 Habilitation
- 1975 Doctoral degree, University of Agricultural Sciences, Vienna
Projects
0 Projects found.
Publications
Knowledge Transfer to Society
Media
Lectures
(2014) Improvement of gluten-free bread by addition of pentosans from rye bran (rye by-product)
Autoren: Carozzo G, Bessero-Belti V, Schmidt J, Hanz K , Berghofer E, Lucisano M, Mariotti M, D’Amico S, Tömösközi S, Schoenlechner R
3rd International ISEKI_Food Conference
(2014) Update: Trends in Food Science and Technology in Europe
Autoren: Schoenlechner R, Berghofer E
2nd International Conference on Food and Applied Bioscience
(2012) Qualitätsveränderungen durch Anwendung der Hochdrucktechnologie
Autoren: Berghofer Emmerich
Österreichische Lebensmittelchemikertage GÖCH 2012-Haltbarkeit von Lebensmitteln
(2012) EFFECT OF EXTRUSION PROCESS VARIABLES ON SOME PROPERTIES OF EXTRUDED GREEN PLANTAIN FLOUR
Autoren: C. Sarawonga, K. Sekiguchi, E. Berghofer, P. K.W. Ng, R. Schoenlechner
5th International Dietary Fibre Conference 2012
(2012) Innovative Verarbeitungs- und Haltbarmachungsverfahren
Autoren: Berghofer E.
3. Innovationstagung Strategien und Werkzeuge für innovative Lebensmittel 2012
(2012) Möglichkeiten für die Herstellung "besserer" Lebensmittel
Autoren: Berghofer Emmerich
Wake up - ohne Zuckerzusatz, künstliche Aromen, Farbstoffe. Gesunde Lebensmittel - zwischen Wunsch und Wirklichkeit 2012
(2012) Zusatzstoffe in Lebensmitteln ersetzbar?
Autoren: Berghofer E.
24. Hülsenberger Gespräche 2012
(2011) Weizen oder nicht Weizen, das ist die Frage? Weizenprodukte in Lebensmitteln, bei denen das nicht erwartet wird
Autoren: Emmerich Berghofer, Regine Schönlechner
2. Symposium Lebensmittel für Zöliakie-Betroffene 2011 - Technologische Herausforderungen
(2011) Globalisation in the Food Supply Chain and Its Impact on Nutrition and Health
Autoren: Berghofer E und Schoenlechner Regine
1st Regional Nutrition Conference 2011 - Nutrition Challenges in the Eastern Mediterranean Region EMR
(2011) Technology of plant oil production
Autoren: Berghofer E.
14th Austrian Chemistry Days 2011
(2011) Weizen oder nicht Weizen, das ist die Frage? Weizenprodukte in Lebensmitteln, bei denen das nicht erwartet wird.
Autoren: Emmerich Berghofer, Regine Schönlechner
2. Symposium Lebensmittel für Zöliakie-Betroffene 2011 - Technologische Herausforderungen
(2011) "Neue Technologien, neuartige Lebensmittel - eine Übersicht"
Autoren: Berghofer E.
120 Jahre Codex Alimentarius Austriacus, Das österreichische Lebensmittelbuch 2011 - Verbrauchererwartung und ihre Umsetzung
(2011) Physicochemical properties and resistant starch formation of extrusion-cooked and drum-dried buckwheat and quinoa flours.
Autoren: D. Pauwels, R.SCHOENLECHNER, E.Berghofer, PKW Ng.
AACC International Annual Meeting 2011
(2011) Characterisation of green cooking banana (plantain) flours for potential food use
Autoren: C.Sarawong, S.Siebenhandl-Ehn, E.Berghofer, PKW Ng, R.Schoenlechner
2nd Latin American ICC Conference on Cereals Nutrition, Biotechnology and Safety 2011 - Keys for Cereal Chain Innovation
(2011) Neue Technologien und neuartige Lebensmittel - eine Übersicht
Autoren: Berghofer E.
120 Jahre Codex Alimentarius Austriacus, Das österreichische Lebensmittelbuch 2011 - Verbrauchererwartung und ihre Umsetzung
(2011) Globalization in the Food Supply Chain and Its Impact on Nutrition and Health
Autoren: Berghofer E. und R. Schoenlechner
1st Regional Nutrition Conference 2011 - Nutrition Challenges in the Eastern Mediterranean Region EMR
(2011) Physicochemical properties and resistant starch formation of extrusion-cooked and drum-dried buckwheat and quinoa flours.
Autoren: D. Pauwels, R.SCHOENLECHNER, E.Berghofer, PKW Ng
AACC International Annual Meeting 2011
(2011) Folate Content in Amaranth and Quinoa compared to Cereals and Changes During Processing.
Autoren: Schoenlechner Regine, Wendner Manuela, Siebenhandl-Ehn Susanne, Berghofer Emmerich
2nd Latin American ICC Conference on Cereals Nutrition, Biotechnology and Safety 2011 - Keys for Cereal Chain Innovation
(2011) Strategien zur Entwicklung von Sojabohnen für den Lebensmittelbereich
Autoren: Vollmann, J; Euteneuer, P; Sato, T; Zahlner, V; Berghofer, E; Wagentristl, H
61. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs 2010
(2010) Naked barley – Opportunities for food with more than taste
Autoren: Kinner M., S. Siebenhandel-Ehn, H. Grausgruber, G. Kronawetter, L. Pérez Berrocal, T. Gollinger, P. Wurbs, M. Prückler, E. Berghofer
AACC International Annual Meeting 2010
(2010) Production of bread and pasta from flour blends of wheat and millet (Panicum miliaceum L)
Autoren: Regine Schoenlechner, Marta Szatmári, Attila Bagdi, Sándor Tömösközi, Emmerich Berghofer
AACC International Annual Meeting 2010
(2010) Technologische Auswirkungen im Bereich der Zusatzstoffe
Autoren: Berghofer E.
Symposium Food Improvement Agents Package 2010 - Technologische Auswirkungen
(2010) Aktuelle technologische Entwicklungen in der Lebensmittelproduktion
Autoren: Berghofer E.
Technology Day
(2010) Technologische Auswirkungen im Bereich Zusatzstoffe
Autoren: Berghofer E.
Zusatzstoffrecht für Profis. Auswirkungen des FIAP auf die Lebensmittelwirtschaft 2010
(2010) Biologische Leimsysteme für Holz: Stärke & Proteine auf Weizenbasis
Autoren: S. D’Amico, U. Müller und E. Berghofer
Wood School 2010 - Intelligenter Umgang mit dem Rohstoff Holz
(2010) Bunte Getreidewelt
Autoren: Berghofer E.
ICC-Austria Symposium 2010 - Nacktgerste. Wiederentdeckte Quelle für funktionale Lebensmittel
(2010) Physical, nutritional and sensory properties of cookies, pasta and expanded snack products made of the legumes common white beans, peas and lupines
Autoren: Linsberger-Martin, G., R. Schönlechner, E. Berghofer
AACC International Annual Meeting 2010
(2010) Cereals and pseudocereals for gluten-free foods
Autoren: Regine Schoenlechner, Emmerich Berghofer
2nd International Symposium on Gluten-free Cereal Foods and Beverages 2010
(2009) Naked Barley – A rediscovered source for functional foods!
Autoren: Kinner, M., S. Siebenhandl-Ehn, H. Grausgruber, K. Huber, S. Nitschko, M. Prückler, M. Poppenitsch, E. Berghofer
International Annual Meeting of the AACC 2009
(2009) Trends und Innovationen in Bereich Süß- und Backwaren
Autoren: Berghofer E.
Branchenseminar Süß- und Backwaren 2009
(2009) Verändert "osmotische Hochdruckbehandlung" die Fettaufnahme von Pommes frites?
Autoren: Petrasch A. und E. Berghofer
GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2009
(2009) Neue Verfahren und Techniken in der Lebensmittelproduktion
Autoren: Berghofer E.
Geschmackssache, Das Geschmackslabor 2009 - Was Essen zum Genuss macht
(2009) Verwertungspotential pigmentierter Getreidearten
Autoren: Berghofer E., S. Siebenhandl-Ehn, H. Grausgruber
17th Intern. Conference of IGV GmbH 2009 - Grains are Functional
(2009) Use of genetic resources for the development of functional food: A case study of cereals
Autoren: Grausgruber H., Siebenhandl S., Firdissa Eticha, Kinner M., Leopold L., Negash Geleta, Berghofer E.
19th Congress of the European Association for Research on Plant Breeding EUCARPIA, Genetic Resources Section 2009
(2009) Minerals in Food Technology
Autoren: Berghofer Emmerich, Schönlechner Regine
Role of Minerals in Food Technology and Nutrition 2009
(2009) The value of food - How valuable is our food? - How valuable is our food for us?
Autoren: Berghofer E.
3rd BOKU Waste Conference 2009 - Prosprity Waste and Waste Resources
(2009) 90 Jahre ÖGT Satellitensymposium der Sektion Lebensmittel tierischer Herkunft - Lebensmittelsicherheit
Autoren: Berghofer E.,
90 Jahre ÖGT Satellitensymposium 2009
(2009) Vergleich gesundheitlich relevanter Inhaltsstoffe von konventionell und biologisch produziertem Obst und Wein
Autoren: Eder R., L. Garnweidner, J. Otreba, S. Wendelin, L. Wurm u. E. Berghofer
ALVA Jahrestagung 2009 - Landwirtschaft, Grundlage der Ernährungssicherung: regional oder global?
(2009) Beta-glucan enrichment of food by barley addition
Autoren: Schmidt J, Haberl S, Berghofer, E, Schweiger J
4th International dietary fibre conference 2009
(2009) "Snacks & Co. - glutenfrei": Fakten, Zahlen, Tendenzen auf dem glutenfreien Markt
Autoren: Berghofer E.
13. Tagung der IG Zöliakie der Deutschen Schweiz 2009
(2009) Plant genetic resources - A prerequisite for a diverse and healthy diet
Autoren: Grausgruber H., Vollmann J., Siebenhandl-Ehn S., Schönlechner R., Kinner M., Berghofer E., Preinerstorfer B., Kandler W.
Agricultural Biodiversity for Nutrition and Health, Round-table-meeting, PolSCA-Polish Science Contact Agency of the Polish Academy of Sciences in Brussels 2009
(2009) Neue Verfahren und Techniken in der Lebensmittelproduktion
Autoren: E. Berghofer
Klub logischer Denker 2009
(2009) Nacktgerste - vom Korn zum Mehl und dann?
Autoren: Kinner M., K. Huber, H. Grausgruber, S. Siebenhandl-Ehn, E. Berghofer
GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2009
(2009) Bread in Europe - an overview
Autoren: Berghofer E. und G. Linsberger-Martin
Arabian European Conference for Bread Making Development
(2009) Übertragbarkeit von Laborversuchen in den großtechnischen Maßstab als Voraussetzung zur Herstellung innovativer Teigwaren
Autoren: Berghofer E., M. Burger, G. Linsberger-Martin, R. Schönlechner, S. Siebenhandl-Ehn
Anuga FoodTec 2009 – DLG-Forum, Taste meets Technology
(2009) Neue Verfahren und Techniken in der Lebensmittelproduktion
Autoren: Berghofer E.
Geschmackssache, Das Geschmackslabor 2009 - Was Essen zum Genuss macht
(2009) "Grains are functional"-17th International Conference of IGV GmbH
Autoren: Gromes I., Poms R., Bauermann O., Berghofer E.
17th Intern. Conference of IGV GmbH 2009 - Grains are Functional
(2009) Effect of isolated rye pentosans on some properties of gluten-free breads [P161]
Autoren: Schmidt J., Hanz K., Brenner E., Theiß S. and Berghofer E.
International Annual Meeting of the AACC 2009
(2008) Verwendungsmöglichkeiten von Sojabohnen in der menschlichen Ernährung
Autoren: Berghofer E.
1. Österreichisches Soja-Symposium 2008 - 135 Jahre Sojabohne und Sojaforschung
(2008) Evaluation on isolated emmer and einkorn starches
Autoren: Haghayegh G. H., R. Schönlechner, E. Berghofer
18th National Congress on Food Technology 2008
(2008) Convenience and Gluten Free Products with Chick Peas
Autoren: Linsberger-Martin G., A. Pichler, E. Berghofer
First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
(2008) New industrial applications of supercritical fluid extraction
Autoren: Berghofer E.
IFT Annual Meeting 2008
(2008) Yellow Pigments in wheat species: determination and influence of processing
Autoren: Siebenhandl-Ehn S., H. Grausgruber, R. Schuhmacher, F. Eticha, L. Leopold, M. Kinner, E. Berghofer
1st Symposium of the Vienna Research Platform of Nutrition and Food Sciences VRPNFS 2008
(2008) Anreicherung von Getreideprodukten - Möglichkeiten und Probleme
Autoren: Berghofer E.
Fachtagung Ernährungsinformation bei Lebensmitteln 2008 - Schwerpunkt Getreideprodukte
(2008) Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und Lebensmittelverarbeitung.
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
SFU Evaluierung zur Fortbildung von Amtstierärzten 2008
(2008) South American traditional grains
Autoren: Berghofer E.
Traditional grains for low environmental impact and good health 2008
(2008) Snacks & Co - glutenfrei
Autoren: Berghofer E.
Symposium Lebensmittel für Zöliakie-Betroffene 2008 - Technologische Herausforderung
(2008) Generation 50plus - Trends in der Produktentwicklung
Autoren: Berghofer E.
Zukunftsmarkt Generation 50plus 2008 - Chancen für die Lebensmittelwirtschaft
(2008) Comparison of the Chemical and Physical Characteristics of Pumpkin Seed Oil Produced by Conventional Pressing or Supercritical Fluid Extraction
Autoren: Schaider, I., G. Linsberger-Martin, A. Petrasch, G. Zweytick, E. Berghofer
First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
(2008) Innovative Haltbarkeits- und Verarbeitungsverfahren für pflanzliche Lebensmittel
Autoren: Berghofer E.
Österreichische Lebensmittelchemikertage 2008
(2008) Comparison of various pre-treatments for production of French fries to standardise and increase the dry matter content for a lower fat uptake during frying
Autoren: Petrasch A., H. Schliesser, G. Zweytick, E. Berghofer
First European Food Congress EFFoST 2008 - Food Production - Nutrition - Healthy Consumers
(2008) Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und -verarbeitung
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
Fortbildung amtlicher Tierärzte SFU Evaluierung 2008
(2008) Application of near infrared techniques to measure beta-glucan content of cereals
Autoren: Schmidt J, Gergely S, Schönlechner R, Grausgruber H, Tömösközi S, Salgó A and Berghofer E
International Scientific Conference on Cereals 2008 - Their products and processing
(2008) Nano-Einsatz aktuell und Möglichkeiten
Autoren: Berghofer E.
2. Karlsruher Lebensmittelsymposium 2008
(2008) Nano - auch das Risiko?
Autoren: Berghofer E.
Internationales pädiatrisches Symposium 2008
(2008) Wood-starch composite - investigation on the adhesion between starch and wood
Autoren: D'Amico S., U. Müller, E. Berghofer
7th Global WPC and Natural Fibre Composites Congress and Exhibition 2008
(2008) Nanotechnologie im Bereich Lebensmittel und Ernährung
Autoren: Berghofer E.
AGES Akademie 2008 - Nanotechnologie im Lebensmittelbereich
(2008) Analysis of lignans: Influence of heat treatment on the lignan content in foodstuffs
Autoren: Schwartz H., E. Gerstenmeyer, S. Reimer, E. Berghofer, G. Sontag
COST Action 926 Conference 2008 - Benefits and Risks of Bioactive Plant Compounds
(2008) Teigwaren aus Leguminosen
Autoren: Linsberger G., T. Elobeid, R. Schoenlechner und E. Berghofer
23. Durum- und Teigwarentagung 2008
(2008) Characterisation of isolated Emmer and Einkorn starches
Autoren: Haghayegh G. H., R. Schoenlechner, E. Berghofer
7th European Young Cereals Scientists and Technologists Workshop 2008
(2008) Past, present and future of buckwheat foods
Autoren: Linsberger G., R. Schoenlechner, G. Zweytick und E. Berghofer
13th ICC Cereal and Bread Congress 2008 - Cereals worldwide in the 21st century: present and future, Cerworld 21st
(2007) Grenzen der Technologie funktioneller Lebenmittel
Autoren: Berghofer E.
VEÖ-Jubiläumstagung 2007
(2007) "Minimally processed food" Gering oder schonend verarbeitet?
Autoren: Berghofer E.
Kongress der Gesellschaft Deutscher Lebensmitteltechnologen GDL im Rahmen der Kölner FoodTec-Tage 2007 - Technologische Aspekte von Minimally processed, Chilled und Convenience Food
(2007) Comparison of Functional Properties of Isolated Emmer and Einkorn Wheat Starches.
Autoren: G.H. Haghayegh, R.Schönlechner, E.Berghofer
4th International Congress Flour – Bread 07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists 2007
(2007) Production of natural iron fortified sorghum noodles (Vortrag iV von G. Zweytick gehalten)
Autoren: ElObeid T., G. Zweytick, E. Berghofer
ICC International Conference on Cereals and Cereal Products 2007 – Quality and Safety, New Challenges of World Demand
(2007) Formation Of Resistant Starch And Changes Of Amylose/Amylopectin Ratio In The Indigestible Fraction Of Wheat Flour Bread During Aging
Autoren: M.Jukic, E.Berghofer, R.Schoenlechner
4th International Congress Flour – Bread 07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists 2007
(2007) Optimization of amaranth based gluten free bread formula
Autoren: Schoenlechner R., E. Berghofer, I. Mandala, A. Kiskini, A. Kostaropoulos
1st International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages 2007
(2007) Production of Beverages and Curds made from Peas
Autoren: Zweytick G. und E. Berghofer
6th European Congress of Chemical Engineering ECCE-6 2007
(2007) Optimal stabilisation of natural cloudy apple juice by inactivating polyphenoloxidase and pectinmethylesterase
Autoren: Kinner M., G. Krapfenbauer, M. Gössinger, E. Berghofer
COST Action 928, 1st Annual Workshop 2007 - Control and exploitation of enzymes for added value products
(2007) Innovative food products from amaranth and quinoa
Autoren: LINSBERGER G., R. Schoenlechner, E. Berghofer
AACC International Annual Meeting 2007 - Dynamics of Grain Utilization
(2007) Malt production from alternative cereals and lentils
Autoren: Petrasch A., P. Boegl, G. Zweytick, R. Schoenlechner, E. Berghofer
AACC International Annual Meeting 2007 - Dynamics of Grain Utilization
(2007) Nanotechnologie in der Lebensmitteltechnologie
Autoren: Berghofer E.
AGES Akademie 2007 - Nanotechnologie im Bereich Medizin und Lebensmittel
(2007) Farbstabilisierung bei Erdbeerprodukten
Autoren: Gössinger M., S. Moritz, M. Hermes, T. Ullram, F. Mayer, S. Wenedlin, E. Berghofer
ALVA Jahrestagung 2007 - Gute Herstellungspraxis für pflanzliche Produkte
(2007) Technologie Trends in der Obst & Gemüseverarbeitung
Autoren: Berghofer E.
LVA-Branchenseminar 2007 - Best of Fruits & More - Obst- und Gemüseverarbeitung
(2007) Pseudocereals: Overview
Autoren: Berghofer E. und R. Schoenlechner
IFS Workshop 2007 - Traditional grains for low environmental impact and good health
(2007) High Pressure Treatment of Amaranth and Wheat Starch
Autoren: Zweytick G., B. Lukasch, G. Linsberger, E. Berghofer
ICC International Conference on Cereals and Cereal Products 2007 – Quality and Safety, New Challenges of World Demand
(2007) Zukünftige Anforderungen an die Lebensmittelverarbeitung
Autoren: Berghofer E.
International Food Expert Day
(2007) Comparison of Functional Properties of Isolated Amaranth, Quinoa and Buckwheat Starches
Autoren: Haghayegh G. H.; R. Schönlechner, E. Berghofer
6th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop 2007
(2007) Effect of endogenous enzyme activities on color stability of strawberry nectars from puree
Autoren: Goessinger M., H. Scherbichler, K. Stich, E. Berghofer
COST Action 928, 1st Annual Workshop 2007 - Control and exploitation of enzymes for added value products
(2007) Overview of gluten-free (cereals and other) raw materials and their properties
Autoren: Berghofer, E.
1st International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages 2007
(2007) Functional Bread Products – Possibilities and Trends
Autoren: R. Schoenlechner
4th International Congress Flour – Bread 07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists 2007
(2007) Comparison of Selected Cereals and Pseudocereals Regarding Health Promoting Compounds.
Autoren: R. Schoenlechner, Tomoskozi S., Nadosi M., Kereztény N., Kazlauskaite Al, Salgo A. and Berghofer E.
ICC International Conference on Cereals and Cereal Products 2007 – Quality and Safety, New Challenges of World Demand
(2007) Frische und Haltbarkeit? Minimally processed food
Autoren: Berghofer E.
Fresenius Fachtagung 2007 - Frische und Haltbarkeit
(2007) Nanotechnologie - Was steckt dahinter?
Autoren: Berghofer E.
Die sichere Welt des Essens? ... im Visier der Ernährungswissenschaft
(2007) Evaluierung chemischer und physikalischer Analysenmethoden zur Nachlaufabtrennung bei Stein- und Kernobstdestillaten
Autoren: Donabaum-Heiderer C., M. Gössinger, W. Brandes und E. Berghofer
ALVA Jahrestagung 2007 - Gute Herstellungspraxis für pflanzliche Produkte
(2007) Funktionelle Lebensmittel - Möglichkeiten und Grenzen zu ihrer Herstellung
Autoren: Berghofer E.
Instituts-Seminare WS 2007/2008
(2006) Yellow pigments in wheat species: Determination and influence of processing
Autoren: Siebenhandl S., Grausgruber H., Zweytick G., Firdissa Eticha, Pundy T., Gast C., Berghofer E.
World Grain Summit 2006 - Foods and Beverages
(2006) Gluten-free breads structural and textural characteristics
Autoren: IOANNA MANDALA, ATHANASIOS KOSTAROPOULOS, ALEXANDRA KISKINI, IOANNA MANDALA, EMMERICH BERGHOFER, REGINE SCHOENLECHNER
4th International Symposium on Food Rheology and Structure 2006
(2006) Technologien zur Herstellung von neuartigen Lebensmitteln
Autoren: Berghofer Emmerich
Neuartige Lebensmittel und Strange Food 2006
(2006) Carotinoide und Anthocyane in Weizen (Triticum sp.)
Autoren: Grausgruber H., Siebenhandl S., Firdissa Eticha, Berghofer E.
Aktuelle Züchtungsforschung
(2006) Reaktionsmechanismen und Reaktionskinetik der Inhaltsstoffveränderung bei der Heissextrusion
Autoren: Berghofer E.
GDL-Foren anläßlich der ANUGA FoodTec 2006
(2006) Carotenoids and anthocyanins in wheat (Triticum sp.)
Autoren: Grausgruber, H., Siebenhandl S., Firdissa Eticha, Berghofer, E.
8. GZP-Vortragstagung, Pflanzenzüchtung für bessere Lebens- und Futtermittel
(2006) Supercritical Fluid Extraction – an alternative to conventional pumpkin seed oil production?
Autoren: G. Zweytick, A. Koller, E. Berghofer
EFFoST Congress 2006 - Processing Developments for Liquids
(2006) ACROINNOCESSING - Brücke zwischen Primärproduktion und Verarbeitung
Autoren: Berghofer E.
Austrian Technology Platform - ATP
(2006) Alternative milk drinks and tofu made from domestic pulses other than soy beans
Autoren: G. Zweytick, M. Jaksch, E. Berghofer
World Grain Summit 2006 - Foods and Beverages
(2006) "Ernährung im 3. Jahrtausend"
Autoren: Berghofer E.
Rotary Club Wien Academy
(2006) Composition and antioxidant capacity of purple, blue and black pigmented wheat and barley varieties
Autoren: Siebenhandl S., H. Grausgruber, Firdissa Eticha, T. Pundy, C. Gast, N. Pellegrini, V. Fogliano, E. Berghofer
COST-meeting in Vienna (926, 927): Molecular and physiological effects of bioactive food compounds
(2006) Fruchtige Innovationen und Technologien
Autoren: Berghofer E.
Fruchtige Veredelung
(2006) Use of amaranth, quinoa and buckwheat for pasta production.
Autoren: SCHOENLECHNER, REGINE, K. JURACKOVA, E. BERGHOFER
International Congress 2005 - Technological Innovation and Enhancement of Marginal Products
(2006) Neue technologische Strategien bei innovativen Getreideprodukten
Autoren: Berghofer Emmerich
Symposium 2006 - Getreide - Ernährung - Fitness Innovative Getreideprodukte
(2006) Reaktionsmechanismen und Reaktionskinetik der Inhaltsstoffveränderung bei der Heissextrusion
Autoren: Berghofer E.
GDL-Foren anläßlich der ANUGA FoodTec 2006
(2006) Production and optimisaiton of bread from wheat and amaranth flour blends
Autoren: R. Schönlechner, C. Scelsi, M. Mariotti, M. Lucisano, E. Berghofer
World Grain Summit 2006 - Foods and Beverages
(2006) Supercritical Fluid Extraction – an alternative to conventional pumpkin seed oil production?
Autoren: G. Zweytick, A. Koller, E. Berghofer
EFFoST Congress 2006 - Processing Developments for Liquids
(2006) Alternative milk drinks and tofu made from domestic pulses other than soy beans
Autoren: G. Zweytick, M. Jaksch, E. Berghofer
World Grain Summit 2006 - Foods and Beverages
(2006) Wechselwirkungen zwischen Lebensmittel und Verpackung (Feuchte, Rösche, aw-Wert, Schimmel)
Autoren: Berghofer E.
Seminar Verpackung 2006 - Kooperationsveranstaltung von OFI und ICC
(2006) Funktionelle Lebensmittel - Entwicklungen und Trends
Autoren: Berghofer E.
DANONE Nutrition Forum 2006 - Functional Food zwischen Anspruch und Argwohn, Journalisten Workshop
(2006) Potential of fermented amaranth (angkak) as an alternative, heat-stable colorant for pasta
Autoren: Siebenhandl, S., Woller, A., Berghofer, E.
International Congress 2005 - Technological Innovation and Enhancement of Marginal Products
(2006) Use of amarant angkak as an alternative colorant in pasta
Autoren: Siebenhandl, S., Woller, A., Berghofer, E.
International Congress 2005 - Technological Innovation and Enhancement of Marginal Products
(2006) Wechselwirkungen zwischen Lebensmittel und Verpackung (Feuchte, Rösche, aw-Wert, Schimmel)
Autoren: Berghofer E.
Seminar Verpackung 2006 - Kooperationsveranstaltung von OFI und ICC
(2005) Herstellung von Keksen aus Pseudocerealien und Leguminosen
Autoren: Schönlechner, R., Linsberger, G., Berghofer, E.
GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2005
(2005) Unterschiede in der Technologie von biologischen und konventionellen Lebensmitteln
Autoren: Berghofer, E.
Veranstaltung zum Thema "Bio quo vadis" des OÖ Lebensmittelclusters
(2005) Functional Food - Entwicklungen und Trends
Autoren: Berghofer, E.
LVA-Seminar "Health Claims, Functional Food und Nahrungsergänzungsmittel"
(2005) Composition and antioxidant capacity of under-utilised grains
Autoren: Siebenhandl, S., Grausgruber, H., Berghofer, E.
119th AOAC Annual Meeting and Exposition 2005 - Food Allergens Community - Harmonization of Validation Processes for Allergenic Residue Detection Methods
(2005) Trends und neue Entwicklungen im Bereich der Haltbarmachung
Autoren: Berghofer, E.
Veranstaltung zum Thema „Verlängertes Ablaufdatum“ des OÖ Lebensmittelclusters
(2005) Charakterisierung des Isoflavonoid-Spektrums von einheimischen Sojabohnen und fermentierten Sojaprodukten
Autoren: Berghofer, E., Mayrhofer, C., Siebenhandl, S.
GDL Kongress
(2005) Unusual raw materials in beer production
Autoren: Zweytick, G.; E. Sauerzopf, E. Berghofer
50 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge 2005
(2005) Technologie von Low Carb/Slow Carb-Produkten
Autoren: Berghofer, E.
Symposium Low Carb - Slow Carb, Kohlenhydrate im Widerspruch 2005
(2005) Purple Wheat - a Raw Material with High Content of Phytonutrients
Autoren: Berghofer, E., Kreilmayr, I., Siebehandl S., Zahlner, V.
17th International Botanical Congress 2005
(2005) Potential von wenig genutzten Getreidearten für ernährungsphysiologisch wertvolle Lebensmittel
Autoren: Grausgruber H., Schönlechner R., Scheiblauer J., Siebenhandl S., Ruckenbauer P., Berghofer E.
Pflanzliche Lebensmittel - die Basis der Ernährung zwischen Qualität und Verbraucherakzeptanz
(2005) Health-promoting compounds in cereals
Autoren: Grausgruber, H., Siebenhandl, S., Berghofer, E.
SUSVAR Workshop, Assessment of varietal characteristics in diverse crop and diverse low-input especially organic growing systems
(2005) Beeinflussung der Qualität frittierter Kartoffelprodukte durch osmotischen Wasserentzug
Autoren: Zweytick, G.; K. Herzog, E. Berghofer
GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2005
(2005) Einsatz neuer Lebensmittelbausteine in der Lebensmittelindustrie: Fettsubstitution und neue Süßungskonzepte
Autoren: BERGHOFER, E
Obesity/Fettleibigkeit – Herausforderung für die Lebensmittelindustrie
(2005) Production of biscuits from wheat/barley flour blends
Autoren: Schoenlechner R., Lins T., Grausgruber H., Berghofer E.
50 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge 2005
(2005) Funktionelle Lebensmittel auf Getreidebasis.
Autoren: Berghofer E, Schönlechner R
GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie 2005
(2005) Production of gluten free beer
Autoren: Zweytick, G.; E. Sauerzopf, E. Berghofer
119th AOAC Annual Meeting and Exposition 2005 - Food Allergens Community - Harmonization of Validation Processes for Allergenic Residue Detection Methods
(2005) Physical Properties of Frozen Stored, Gluten-Free Baked Products Before and After Iron Fortification.
Autoren: A. KISKINI, I. MANDALA, M. KAPSOKEFALOU, A. KOSTAROPOULOS, R. SCHÖNLECHNER, E. BERGHOFER
Book of Abstract,
(2005) Effects of Addition of Wheat Flours and Transglutaminase on Pseudocereals-Based Cracker Qualities
Autoren: Jurackova Katerina, Regine Schoenlechner, E. Berghofer, P.K.W. Ng
Intensive Programme “Food & Health” (27910-IC-1-2003-1-BE-ERASMUS-IPUC-38)
(2005) Ernährungstrends - neue Lebensmitteltechnologie
Autoren: Berghofer, E.
Tagung "Spannungsfeld Arzneimittel - Lebensmittel", Wirtschaftskammer Österreich
(2005) Einfluss von Genotyp und Umwelt auf den Gehalt sekundärer Pflanzenstoffe bei Sommergerste
Autoren: Grausgruber H., Siebenhandl S., Weinzetl I., Ruckenbauer P., Berghofer E.
48. Jahrestagung der Gesellschaft für Pflanzenbauwissenschaften 2005 - Wasser und Pflanzenbau - Herausforderungen für zukünftige Produktionssysteme
(2005) Fortification of sorghum using natural iron sources
Autoren: Elobeid T. und E. Berghofer
12th ICC Cereal and Bread Congress 2004
(2005) Einsatz von Ballaststoffen in der modernen Lebensmittelindustrie.
Autoren: BERGHOFER, E und R. SCHÖNLECHNER
„Was den Bauch bewegt: Prävention – Ernährung – Darmgesundheit“
(2005) New raw materials and technologies for healthy cereal foods
Autoren: Berghofer E., Schoenlechner R., Grausgruber H.
50 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge 2005
(2005) Evaluation of antioxidative properties of holy basil and galangal and their application to increase the oxidative stability of cooked ground pork
Autoren: Juntachote T., E. Berghofer, S. Siebenhandl, F. Bauer
51st International Congress ov Meat Science and Technology 2005
(2005) Production of biscuits from the pseudocereals amaranth, quinoa and buckwheat and white bean.
Autoren: REGINE SCHOENLECHNER, LINSBERGER GERTRUD, KACZYK LUCYNA, EMMERICH BERGHOFER
119th AOAC Annual Meeting and Exposition 2005 - Food Allergens Community - Harmonization of Validation Processes for Allergenic Residue Detection Methods
(2005) Effects of Addition of Wheat Flours and Transglutaminase on Pseudocereals-Based Cracker Qualities.
Autoren: JURACKOVA KATERINA, REGINE SCHOENLECHNER, E. BERGHOFER, P.K.W. NG
119th AOAC Annual Meeting and Exposition 2005 - Food Allergens Community - Harmonization of Validation Processes for Allergenic Residue Detection Methods
(2005) Forschung im Bereich pflanzlicher Lebensmittel am Department für Lebensmittelwissenschaften und -technologie der BOKU
Autoren: Berghofer, E.
Vortrags- und Diskussionsveranstaltung 2005 - Das Beratungs- und Dienstleistungsangebot der AGES vom Saatgut bis zum Endprodukt
(2005) Popping of Amaranth using Different Amaranth Varieties.
Autoren: SCHOENLECHNER R., TÖMÖSKÖZI S., JURACKOVA K., BARACKAI I., DOBOS G., BERGHOFER E.
51 Years ICC-Jubilee Conference 1955-2005, Cereals - The Future Challenge
(2005) Osmotische Trocknung als Möglichkeit zur Verbesserung der Qualität frittierter Kartoffelprodukte
Autoren: Zweytick, G.; A. Petrasch, E. Berghofer
GDL-Symposium "Kartoffel und Kartoffeltechnologie"
(2005) Production and characterisation of pseudocereals-based crackers.
Autoren: JURACKOVA K., SCHOENLECHNER R., BERGHOFER E., NG P.K.W.
4th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop AACC International 2005
(2005) Alternative Cereals for Food Processing
Autoren: Schönlechner R., E. Berghofer
5th Croation Congress of Cereal Technologists - Flour-Bread and 3rd International Congress Flour-Bread 2005
(2005) Optimisation of Flavonoid-rich Extracts of Anthemis tinctoria and their Applicability in Food Industry
Autoren: Siebenhandl, S., Berghofer, E., Bindeus, G.
17th International Botanical Congress 2005
(2005) Antioxidant properties of ethanolic extracts from holy basil and galangal and its application to inhibit lipid oxidation in cooked minced meat
Autoren: Juntachote, T., Berghofer, E., Bauer, F.
17th International Botanical Congress 2005
(2005) Warum ist Mutters Küche die beste?
Autoren: Berghofer, E.
Lange Nacht der Forschung 2005
(2005) Technologie von Low Carb/Slow Carb-Produkten
Autoren: Berghofer, E.
Symposium Low Carb - Slow Carb, Kohlenhydrate im Widerspruch 2005
(2005) Wenig genutzte Getreidearten - Wertvolle Quellen sekundärer Pflanzenstoffe mit gesundheitsfördernder Wirkung
Autoren: Grausgruber H., Siebenhandl S., Schönlechner R., Ruckenbauer P., Berghofer E.
48. Jahrestagung der Gesellschaft für Pflanzenbauwissenschaften 2005 - Wasser und Pflanzenbau - Herausforderungen für zukünftige Produktionssysteme
(2004) Increase of dry matter of apples by continous osmotic dehydration
Autoren: Zweytick, G.; B. Kniewasser, E. Berghofer
2nd Central European Congress on Food CEFOOD 2004
(2004) Pasta production from pseudocereals amaranth, quinoa and buckwheat.
Autoren: SCHOENLECHNER, R., K. JURACKOVA AND E. BERGHOFER
2nd ICC Cereal and Bread Congress 2004 - Using cereal science and technology for the benefit of the consumers
(2004) Functional properties of food products from purple wheat
Autoren: BERGHOFER E., I. KREILMAYR, M. ROGENHOFER, A. MAR
2nd ICC Cereal and Bread Congress 2004 - Using cereal science and technology for the benefit of the consumers
(2004) Herstellung, Eigenschaften und Anwendungsmöglichkeiten von Ballaststoff-Komponenten
Autoren: Berghofer, E.; G. Zweytick
Vortragsveranstaltung der ICC-Austria
(2004) Modification of the process of sourdough for bread by using alternatives for scald
Autoren: Sventickaite A., Juodeikiene G., Berghofer E., Schleining G.
2nd ICC Cereal and Bread Congress 2004 - Using cereal science and technology for the benefit of the consumers
(2004) Exploitation of Convenience Foods
Autoren: BERGHOFER, E..
Vienna Conference of the European Academy of Nutritional Sciences 2004 - Diet Diversifi-cation and Health Promotion
(2004) Continuous osmotic dehydration of apples
Autoren: Zweytick, G.; B. Kniewasser, E. Berghofer
ICEF9 - International Congress on Engineering and Food 2004
(2004) Beta-glucan content of old and modern spring barleys
Autoren: Grausgruber, H., R. Schoenlechner, V. Zahlner, E. Berghofer, P. Ruckenbauer
9th International Barley Genetics Symposium 2004
(2004) Anreicherung von Weizenbroten mit ß-Glucan durch Zugabe von Gerste.
Autoren: SCHÖNLECHNER R., H. GRAUSGRUBER und E. BERGHOFER
GDL-Symposium Gesellschaft Deutscher Lebensmitteltechnologen 2004 - Funktionelle Le-bensmittel – Chancen und technologische Herausforderungen
(2004) Exploitation of Convenience Foods
Autoren: BERGHOFER, E..
Vienna Conference of the European Academy of Nutritional Sciences 2004 - Diet Diversifi-cation and Health Promotion
(2004) Möglichkeiten zur Anreicherung von Lebensmitteln mit resistenter Stärke
Autoren: BERGHOFER, E. und B. WEPNER
GDL-Symposium Gesellschaft Deutscher Lebensmitteltechnologen 2004 - Funktionelle Le-bensmittel – Chancen und technologische Herausforderungen
(2004) Trends und Perspektiven - Einsatz von Antioxidantien und antioxidativ wirkenden Substanzen in Lebensmitteln
Autoren: Berghofer, E., Siebenhandl, S.
Jahrestagung ÖGE GÖCH VÖLB 2004 - Antioxidantien in Lebensmitteln kritisch betrachtet
(2004) 50plus: Trends in der Produktentwicklung von Lebensmitteln
Autoren: BERGHOFER, E..
Weiterbildungsveranstaltung „Better Aging: Aus dem Kochtopf und der Apotheke“ des Verbands der Ernährungswissenschafter Österreichs (VEÖ); AGES
(2004) Effects of germination on the chemical composition and sensory evaluation of amaranth seeds.
Autoren: JURACKOVA K., SCHOENLECHNER, R. AND BERGHOFER E.
2nd Central European Congress on Food CEFOOD 2004
(2004) Noodles produced from flour blends of wheat and various barley species.
Autoren: SCHÖNLECHNER R.,H. GRAUSGRUBER, E. BERGHOFER, P.K.W. NG
AACC/TIA Joint Meeting 2004
(2004) Fertiggerichte - Haltbarkeitsstrategien und Trends
Autoren: Berghofer, E.
Jahrestagung der Gesellschaft der Deutschen Lebensmitteltechnologen (GDL)
(2004) Vergleichende Untersuchung der phenolischen Zusammensetzung und der antioxida-tiven Kapazität von biologisch bzw. konventionell hergestellten Weinen
Autoren: EDER R., Justyna OTREBA, Silvia WENDELIN und E. BERGHOFER
1. Internationale Symposium für ökologischen Weinbau
(2004) Bio und Convenience – ein Widerspruch?
Autoren: BERGHOFER, E.
„Zukunft der Bioküche“ von „die Umweltbereatung“ und „Bio-Ernte-Austria“
(2004) Antioxidative properties of alcoholic extracts of some Asian and European herbs and spices
Autoren: JUNTACHOTE T., E. BERGHOFER
2nd Central European Congress on Food CEFOOD 2004
(2004) Purple wheat - functional properties and processing aspects
Autoren: BERGHOFER, E., I. KREILMAYR, M. ROGENHOFER, A. MAR
ICEF9 - International Congress on Engineering and Food 2004
(2004) Antioxidative Eigenschaften von Produkten aus Purpurweizen
Autoren: Kreilmayr, I.; E. Berghofer
Jahrestagung ÖGE GÖCH VÖLB 2004 - Antioxidantien in Lebensmitteln kritisch betrachtet
(2004) Production of bread, pasta and wafers from purple wheat
Autoren: Berghofer E., I. Kreilmayer, M. Roggenhofer, P.K.W. Ng
AACC/TIA Joint Meeting 2004
(2004) Crop density effects on yield and quality of Amaranth
Autoren: Gimplinger, D.M., G. Schulte auf'm Erley, E. Berghofer, H.-P. Kaul
8th ESA Congress: European agriculture in a global context 2004
(2004) Variabilty in chemical composition and biologically active constituents of cereals
Autoren: Grausgruber, H., J. Scheiblauer, R. Schönlechner, P. Ruckenbauer, E. Berghofer
17th EUCARPIA General Congress 2004 - Genetic variation for plant breeding
(2004) Characterisation and functional properties of amaranth flours and protein fractions obtained from different varieties.
Autoren: TÖMÖSKÖZI S., BARACSKAI I., JURACKOVA K., SCHOENLECHNER R., BERGHOFER E., BATICZ O., VARGA J. AND LÁSZTITY R.
2nd ICC Cereal and Bread Congress 2004 - Using cereal science and technology for the benefit of the consumers
(2004) Fertiggerichte - Haltbarkeitsstrategien und Trends
Autoren: Berghofer, E.
Jahrestagung der Gesellschaft der Deutschen Lebensmitteltechnologen (GDL)
(2004) Functional properties of bread produced from wheat and barley blends.
Autoren: SCHOENLECHNER R., L. COLOMBO, E. BERGHOFER, M.A. PAGANI, M. LUCISANO
ICEF9 - International Congress on Engineering and Food 2004
(2004) Application of wafer technology for tortilla production
Autoren: Worlicek, A.; K. Tiefenbacher. E. Berghofer
ICEF9 - International Congress on Engineering and Food 2004
(2003) Korngutqualität von Amarant in Abhängigkeit von Genotyp und Bestandesdichte
Autoren: Zetter, A., G. Schulte auf'm Erley, E. Berghofer, H.-P. Kaul
46. Jahrestagung der Gesellschaft für Pflanzenbauwissenschaften 2003
(2003) Chancen & Grenzen – Ökologisch und konventionell erzeugte pflanzliche Rohstoffe aus lebensmitteltechnischer Sicht
Autoren: BERGHOFER, E.
VEÖ-Tagung Biologische Lebensmittel – nüchtern betrachtet
(2003) Vor- und Nachteile der Lebensmittelverarbeitung
Autoren: BERGHOFER, E.
11. Linzer Gesundheitssymposium 2003
(2003) Chancen & Grenzen – Ökologisch und konventionell erzeugte pflanzliche Rohstoffe aus lebensmitteltechnischer Sicht.
Autoren: BERGHOFER, E.
VEÖ-Tagung Biologische Lebensmittel – nüchtern betrachtet
(2003) Einfluss der Rohwarenqualität von Blattsalaten auf Verarbeitung und Haltbarkeit
Autoren: Zweytick, G.; E. Berghofer
38. Vortragstagung der Deutschen Gesellschaft für Qualitätsforschung (DGQ)
(2003) Production and properties of amaranth beverages.
Autoren: Berghofer, E.; R. Schoenlechner, M. Zeiler and G. Zweytick
AACC Annual Meeting American Association for Cereal Chemists 2003
(2003) Beta-glucan enrichment of wheat bread by adding barley.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R.; L. COLOMBO, E. BERGHOFER; M.A. PAGANI and L. LUCISANO
AACC Annual Meeting American Association for Cereal Chemists 2003
(2003) Fix und Fertig – Technologie von Fertiggerichten
Autoren: BERGHOFER, E.
Schnelle Küche – Fertiggerichte im Fokus. ÖGE/GÖCH-Tagung
(2003) Food additives and nutritive additives: General overview and new trends
Autoren: BERGHOFER, E.
FTRI/ICC Conference “Food additives & cereal fortification. What is on the horizon?
(2003) Enrichment of Sudanese cereals using natural iron sources
Autoren: Tahra ELOBEID and E. BERGHOFER
FTRI/ICC Conference “Food additives & cereal fortification. What is on the horizon?
(2002) Functional Foods bei pflanzlichen Lebensmitteln.
Autoren: BERGHOFER, E.
LVA/FIAA-Seminar 2002 - Functional Foods – Die Zukunft unserer Lebensmittel?
(2002) Produkte aus Biogetreide
Autoren: BERGHOFER, E.
Vortragsveranstaltung der ICC-Austria „Biogetreide: Produktion, Verarbeitung, Ver-marktung“
(2002) Working Group 4 - Processing
Autoren: MEUSER F.; BERGHOFER E. and RANIERI R.
EU/ICC Cereal Conference 2002 – ECC 2002. Implementation of the European Re-search Area
(2002) Von der klassischen Biotechnologie zur modernen Gentechik
Autoren: BERGHOFER, E.
Seminar der OÖ Akademie für Umwelt und Natur „Gentechnik – Chancen und Risi-ken
(2002) Using pseudocereals milling fractions for pasta production.
Autoren: KOVACS E.T., E. BERGHOFER and R. SCHÖNLECHNER
ICC Conference 2002 “Novel raw materials, technologies and products – New challenge for the quality control.
(2002) Antioxidant activity of extracts of phenolic compounds from fermented pulses and herbs
Autoren: SIEBENHANDL, S.; E. BERGHOFER, J. TRENKWALDER and M. WAGNER
1st Central European Congress on Food and Nutrition CEFOOD 2002
(2002) Novel and functional food – food fort he future?
Autoren: BERGHOFER, E.
1st Central European Congress on Food and Nutrition CEFOOD 2002
(2002) Investigation of the Processing Aspects of the Pseudocereals Amaranth and Quinoa.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R. and E. BERGHOFER
ICC Conference 2002 “Novel raw materials, technologies and products – New challenge for the quality control.
(2002) Technologien zur Haltbarmachung von Lebensmitteln
Autoren: BERGHOFER, E.
Preisverleihung 2002 - Lebensmittelinitiative Österreich des Forschungsförderungsfonds der gewerblichen Wirtschaft
(2002) Modified Atmosphere Packaging on Minimally Processed Vegetables
Autoren: Zweytick, G.; E. Berghofer
1st Central European Congress on Food and Nutrition CEFOOD 2002
(2002) Amaranth and quinoa as alternative raw materials.
Autoren: SCHÖNLECHNER Regine, E. BERGHOFER
1st Central European Congress on Food and Nutrition CEFOOD 2002
(2002) Die Rolle der modernen Lebensmitteltechnologie in der Gesundheitsförderung
Autoren: BERGHOFER, E.
18. ÖGE-Jahrestagung 2002 - Gesundheitsförderndes Potential der Ernährung heute
(2002) Essen der Zukunft
Autoren: BERGHOFER, E.
Impulsreferat beim Kongress der Köche. „Genuss am See 2002“
(2002) Haltbarmachung von Lebensmitteln
Autoren: BERGHOFER, E.
Informationsveranstaltung „Verlängertes Ablaufdatum“ des Lebensmittel-Cluster OÖ, WIFI,
(2001) Potent antioxidative compounds in peas fermented with Rhizopus oligosporus
Autoren: Siebenhandl, S., Wagner, M., Berghofer, E.
11th EUROFOODCHEM 2001 - Biolgically-active Phytochemicals in Food.: Analysis, Metabilism, Bioavailability and Function
(2001) Using amaranth milling fractions for pasta production.
Autoren: KOVACS,E.T., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER and H. GLATTES
11th EUROFOODCHEM 2001 - Biolgically-active Phytochemicals in Food.: Analysis, Metabilism, Bioavailability and Function
(2001) Enrichment and stabilisation of flavonoid extracts of Anthemis tinctoria L.
Autoren: Bindeus, G., Siebenhandl, S., Altmann, F., Berghofer, E.
11th EUROFOODCHEM 2001 - Biolgically-active Phytochemicals in Food.: Analysis, Metabilism, Bioavailability and Function
(2001) Production of Bread Containing the Pseudocereals Amaranth and Quinoa
Autoren: REGINE SCHOENLECHNER, H. BOGNER AND E. BERGHOFER
International Wheat Quality Conference 2001
(2001) Rye, Buckwheat & Spelt: A promising combination in extrusion cooking
Autoren: Reiter, E.; G. Zweytick, K. Jurackova, E. Berghofer
3rd Croation Congress of Cereal Technologists
(2000) Emulsifier Interaction in the Structure of Food Products Based on Pseudocereals.
Autoren: Kovacs, E.T., E. Berghofer, R. Schönlechner and H. Glattes
2nd Int. Symposium on Food Rheology and Structure. ISFRS 2000.
(2000) Comparison of different quinoa varieties for pasta production.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R., E. BERGHOFER, J.RUALES, M. PAREDES AND M. BARBA
11th Cereal and Bread Congress 2000 - Cereals, Health and Life
(2000) Optimisation of texture of pastas made from the pseudocereals amaranth and quinoa.
Autoren: SCHÖNLECHNER, R., E. BERHOFER, V. WOLFRUM AND J. DRAUSINGER
11th Cereal and Bread Congress 2000 - Cereals, Health and Life
(1999) Production and properties of milling products and pregelatinized flours based on Pseudocereals.
Autoren: R. SCHÖNLECHNER, BERGHOFER, E., G. NANKA and J. BERGMAIR
Speciality Crops and Cereal Products. 17th ICC Conference, Book of Abstract. p 82
(1999) Structure of functional foods of pseudoceral based products.
Autoren: KOVÁCS, E.T., J. Varga, E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, H. GLATTES
6. Tagung für Lebensmittelrheologie
(1999) Processing effects on the physical and chemical characteristics of Amaranth and Quinoa
Autoren: SCHÖNLECHNER R., E. BERGHOFER, G. NANKA and J. BERGMAIR
30th Meeting of the Commitee of Food Technology and Chemistry of the Polish Academy of Science 1999
(1999) Production and Properties of Milling Products Based on Pseudocereals.
Autoren: NANKA G., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, J. BERGMAIR
12th IGWT Symposium, Quality For the XXIst Century
(1999) Application of transglutaminase for cereal products.
Autoren: BERGHOFER, H. BOGNER and R. SCHÖNLECHNER
Bread technology: Demand of the next century. Book of Abstracts, p 156
(1999) Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: KOVÁCS, E.T., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, H. GLATTES and J. VARGA
Book of Abstracts, p. 98
(1999) Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: KOVÁCS, E.T., E. BERGHOFER, R. SCHÖNLECHNER, H. GLATTES and J. VARGA
10th Euro Food Chem Conference 1999 – A New Challenge for the Food Chemists
(1998) Amaranth und Quinoa – Ernährungswert und Verarbeitungseigenschaften.
Autoren: BERGHOFER, E.; R. SCHÖNLECHNER; S. ILO, G. NANKA und J. BERGMAIR:
Workshop der Österr. Gesellschaft für Ernährung „Alternative Getreidearten – Technologie und ernährungsphysiologische Bedeutung.“
(1998) Grain-Amaranth: Nutritive value and potential uses in food industry.
Autoren: BERGHOFER, E. and Regine SCHÖNLECHNER
Int. Ass. for Cereal Sc. Techn. 16th ICC Conference „Cereal Science – Its Contribution to Health and Well Beiing“
Grain-Amaranth: Nutritive value and potential uses in food industry.
Autoren: Berghofer, E., Schönlechner, R.
Baking properties of spelt wheat varieties.
Autoren: Reiter, E., Schmidt, L., Wertecker, M., Berghofer, E.
Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und Lebensmittelverarbeitung
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
Ölreiche Samen und ihre Verwendung.
Autoren: Berghofer, E.
Bread as Functional Food.
Autoren: Berghofer, E.
Vergleich der Methoden zur Bestimmung des Gehaltes an resistenter Stärke in Lebensmitteln.
Autoren: Wepner, B., Roest, M., Pechanek, U., Berghofer, E.
Gift im Essen? Hysterie oder Grund zur Sorge?
Autoren: BERGHOFER, E.
Technologische und produktbezogene Perspektiven für Teigwarenconvenienceprodukte
Autoren: BERGHOFER, E.
Structure of functional Foods of pseudoceral based products.
Autoren: Kovács, E.T., Varga, J., Berghofer, E., Schönlechner, R. and Glattes, H.
Production and Properties of Milling Products Based on Pseudocereals.
Autoren: Nanka, G., Berghofer, E., Schönlechner, R., Bergmair, J.
Neuartige Lebensmittel - ein internationaler Marktüberblick.
Autoren: Berghofer, E.
Nanoteilchen in Lebensmitteln
Autoren: Berghofer E., R. Schönlechner
Functional Food - Was unsere Lebensmittel alles können müssen.
Autoren: Berghofer, E.
Losses of lysine and other amino acids during extrusion cooking of maize grits.
Autoren: Ilo, S. and Berghofer, E.
Alternative Cereals for Food Processing
Autoren: Schönlechner R., E. Berghofer
Emulsifier Interaction in the Structure of Food Products Based on Pseudocerals.
Autoren: Kovacs, E., Berghofer, E., Schönlechner, R. and Glattes, H.
Amaranth und Quinoa - Eigenschaften und Vorteile
Autoren: Berghofer, E.
Spelt & Wheat: Differences ans Similarities in Agriculture, Nutrition and Technology.
Autoren: Reiter, E., Wertecker, M., Berghofer, E.
Lebensmittelverarbeitung und - zusatzstoffe
Autoren: Berghofer, E.
Effects of Extrusion Cooking Conditions on Texture and Structure of Direct Expanded Products.
Autoren: Ilo, S., Berghofer, E., Ying, L.
Rohstoffe und Technologie der Brotherstellung.
Autoren: Berghofer, E.
Softening kinetics of wheat and spelt wheat during extrusion cooking.
Autoren: Ilo, S. Reiselhuber, S., Berghofer, E., Reiter, E., Glattes, H.
Möglichkeiten zur Anreicherung von Lebensmitteln mit Resistenter Stärke.
Autoren: Berghofer, E.
Haltbarkeitsbegrenzende Faktoren von Lebensmitteln.
Autoren: Berghofer, E.
Production and properties of mould fermented vegetable food.
Autoren: Berghofer, E., Siebenhandl, S., Lestario, L-N. and Trimml, D.
Production and properties of mould fermented vegetable food.
Autoren: Berghofer, E., Siebenhandl, S., Lestario, L-N., Trimml, D.
Formation and Enrichment of Resistant Starch in food
Autoren: Berghofer, E.; B. Wepner
Haltbarmachung – Produktspezifische Maßnahmen
Autoren: BERGHOFER, E.
Traditionelle fermentierte Sojaprodukte.
Autoren: Berghofer, E.
Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: Kovács, E.T., Berghofer, E., Schönlechner, R., Glattes, H., Varga, J.
Wie werden Lebensmittel zu Functional Food?
Autoren: BERGHOFER, E.
Using Pseudocereals Milling Fractions for Pasta Production.
Autoren: KOVASCS, E.T., R. SCHÖNLECHNER and E. BERGHOFER:
Functional Properties of Rye Extrusion Products.
Autoren: Berghofer, E., Reiter, E., Zweytick, G. and Jurackova, K.
Vergleichende Untersuchungen zur Dreh- und Taktspritzung.
Autoren: Plasser, B. und Berghofer, E.
Untersuchungen der technischen Möglichkeiten zur Anreicherung von Lebensmitteln mit resistenter Stärke.
Autoren: Wepner, B., Berghofer, E., Pechanek, U.
Vergleichende Untersuchungen zur Dreh- und Taktspritzung.
Autoren: Plasser, B., Berghofer, E.
Processing effects on the physical and chemical characteristics of Amaranth and Quinoa.
Autoren: Schönlechner R., Berghofer, E., Nanka, G. and Bergmair, J.
Optimisation of texture of pastas made from the pseudocerals amaranth and quinoa.
Autoren: Schönlechner, R., Berghofer, E., Wolfrum, V., Drausinger, J.
Grundlagen der Lebensmitteltechnologie und Lebensmittelverarbeitung
Autoren: Berghofer E., Zunabovic M.
Was Lebensmittel alles können müssen? Functional Food - Die Ernährung der Zu-kunft?.
Autoren: Berghofer, E.
Processing and testing of pseudoceral based products.
Autoren: Kovács, E.T., Berghofer, E., Schönlechner, R., Glattes, H., Varga, J.
Bread as Functional Food.
Autoren: Berghofer, E.
Halrbarkeitsbegrenzende Faktoren von Cerealienprodukten, Snacks, getrockneten Lebensmitteln, Kaffee, Fruchtsaft, Gebäck und Backwaren.
Autoren: Berghofer, E.
Haltbarmachung - Innovative Technologien
Autoren: BERGHOFER, E.
Texture analysis of convenience pizza.
Autoren: Reiter, E., Neumann, H., Berghofer, E.
Spealt & Wheat: Differences and Similarities in Agriculture, Nutrition and Technology
Autoren: Reiter, E. and Berghofer, E.
Application of transglutaminase for cereal products.
Autoren: Berghofer, E., Bogner, H., Schönlechner, R.
Spelt Wheat: Non bread wheat or challenge for technology.
Autoren: Reiter, E., Zenz, B., Siebenhandl, S., Wertecker, M. and Berghofer, E.
Ölreiche Samen und ihre Verwendung.
Autoren: Berghofer, E.
The European Reference Gliadin. A Reference Material for Chemical and Clinical Investigations.
Autoren: Van Eckert, R., Addeo, F., Anon, M. A., De Baaij, J., Barclay, A., Benet, T., Berghofer, E., Novalin, S., Schöggl, G. et al.
Comparison of different quinoa varieties for pasta production.
Autoren: Schönlechner, R., Berghofer, E., Ruales, J., Parades, M., Barba, M.
Der Backwarenmarkt nach der Jahrtausen-wende.
Autoren: Berghofer, E.
Antioxidative Eigenschaften von Hafer- und Leinsamentempeh.
Autoren: Berghofer, E., Siebenhandl, S., Sentall, W.
Production and properties of milling products and pregelatinized flours based on Pseudocereals.
Autoren: Berghofer, E., Schönlechner, R., Nanka, G. and Bergmair, J.
The European reference gliadin : A new reference material for chemical and clinical investigations.
Autoren: van Eckert, R., Addeo, F., Añón, M. A., de Baaij, J., Barclay, A., Bénet, T., Berghofer, E., et al.
Innovationen und Trends in der Lebensmittelwirtschaft.
Autoren: Berghofer, E.
Novel and Functional Food ? Essen der Zukunft?
Autoren: BERGHOFER, E.
Rye, Buckwheat and Spelt: A Promising Combination in Extrusion Cooking?
Autoren: REITER, E., G. ZWEYTICK, K. JURACKOVA and E. BERGHOFER
Functional Foods bei pflanzlichen Lebensmitteln.
Autoren: Berghofer, E.
Amaranth und Quinoa - Eigenschaften und Vorteile.
Autoren: Berghofer, E.
Preliminary screening of antioxidant activity of different ethanol extracts of Anthemis tinctoria L.
Autoren: Bindeus, G., Siebenhandl, S., Altmann, F., Berghofer, E.