University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna (BOKU) - Research portal

Logo BOKU Resarch Portal

Energetic and exergetic measurements in food industries.

Project Leader
Braun Herbert, Project Leader
Duration:
01.01.1975-31.12.2012
Type of Research
Applied Research
Project partners
industry, trade, Austria.
Function of the Project Partner: Partner
Staff
BOKU Research Units
Institute of Chemical and Energy Engineering (IVET)
Funded by
Own financial resources - Department of material sciences and process engineering, Muthgasse , 1190 Wien, Austria
Abstract
In Austrian food industries thermodynamically measurements are made. The input of energy will be optimised. Simultaneous the emissions in this area will be reduced.
Keywords
energy research;
emission; energy turnover;
Publications

Wistermeyer, M; Mertens, H G; Zinner, K; Deubner, W; Braun, H (1999): Indirekt beheizter Keksbackofen mit variabel zuschaltbarer Backraumluftumwälzung..

Zucker- und Süßwarenwirtschaft, 52, 7-8, 268-272

Braun, H. (1996): Emissionsmessungen an Dreiecks-Erdgasbrennern und den Industrieöfen SWAKT88VG und SWAK-N 72..

Forschungsbericht an HAAS Waffelmaschinenindustrie AG

Braun, H. (1996): Emissionsmessungen an den Waffelbacköfen SWAKT64 und SWAKT104..

Forschungsbericht an HAAS Waffelmaschinenindustrie AG

Braun, H. (1995): Emissionsmessungen an dem Industriebackofen SWAKT88G..

Forschungsbericht an HAAS Waffelmaschinenindustrie AG

Braun, H. (1995): Emissionsmessungen an erdgasbefeuerten Waffelbacköfen..

Forschungsbericht an HAAS Waffelmaschinen AG

Braun, H. (1995): Optimierungsmaßnahmen an industriellen Erdgasbrennern..

Forschungsbericht an HAAS Waffelmaschinen AG

Braun, H. (1994): Emissionsmessungen an einem erdgasbefeuerten Waffelbackofen..

Forschungsbericht an HAAS Waffelmaschinenindustrie AG

Vorträge
© BOKU Wien Imprint