Mikrobielle Diversität und Sicherheit von von fermentierten Lebensmitteln aus Kambodscha
- Lebensmittel, Ernährung, Gesundheit
Abstract
Im Rahmen des Projektes wird die mikrobielle Vielfalt und Sicherheit von fermentierten Lebensmitteln aus Kambodscha analysiert. Im Detail werden dabei auf der Basis einer veterinärbehördlichen Genehmigung Proben fermentierter Lebensmittel auf der Basis Fisch, Shrimps und Gemüse aus Kambodscha importiert. Die Produktmikrobiota wird anschließend mit klassischen kulturellen sowie modernen molekularbiologischen Verfahren erfasst. Das Projektziel ist die Abschätzung der mikrobiellen Sicherheit und die umfassende Beschreibung der Produktmikrobiota.
Publications
Identification, Classification and Screening for γ-Amino-butyric Acid Production in Lactic Acid Bacteria from Cambodian Fermented Foods.
Autoren: Ly, D; Mayrhofer, S; Agung Yogeswara, IB; Nguyen, TH; Domig, KJ; Jahr: 2019
Journal articles
Significance of traditional fermented foods in the lower Mekong subregion: A focus on lactic acid bacteria
Autoren: Ly, D; Mayrhofer, S; Domig, KJ Jahr: 2018
Journal articles
Safety of fermented vegetables from Cambodia: Biogenic amines contents in relation to physicochemical properties and microbial communities
Autoren: Ly, D; Mayrhofer, S; San, V; Schmidt, J.-M; Zitz, U; Domig K.J; Jahr: 2018
Conference & Workshop proceedings, paper, abstract
external links and characteristics of the publication:Biogenic Amine Contents and Microbial Characteristics of Cambodian Fermented Foods.
Autoren: Ly, D; Mayrhofer, S; Schmidt, JM; Zitz, U; Domig, KJ Jahr: 2020
Journal articles
Microbial and chemical properties of Cambodian fermented food
Autoren: Ly D., Schmidt J.M., Mayrhofer S., Domig K.J. Jahr: 2016
Forschungsbericht (extern. Auftraggeber)
external links and characteristics of the publication:Safety assessment of fermented fishery products from Cambodia
Autoren: Ly D., Mayrhofer S., San V., Schmidt J.-M., Zitz U., Domig K.J. Jahr: 2018
Conference & Workshop proceedings, paper, abstract
external links and characteristics of the publication:
Project staff
Konrad Domig
Univ.Prof. Dipl.-Ing.Dr.nat.techn. Konrad Domig
konrad.domig@boku.ac.at
Tel: +43 1 47654-75453
BOKU Projektleiter*in
01.07.2015 - 31.12.2018
Sigrid Mayrhofer
Mag.Dr. Sigrid Mayrhofer
sigrid.mayrhofer@boku.ac.at
Tel: +43 1 47654-79877, 79890
Sub-Projektleiter*in
01.07.2015 - 31.12.2018
